http://www.espn.com/espnradio/play?id=25924058פודקאסט מעניין של זאק לואו וקווין ארנוביץ' על סאגת דייויס (בין היתר).
לואו אמר שדיברו איתו מקבוצות שיודעות שאין להן סיכוי להחתים את דייויס לטווח ארוך והשתעשעו ברעיון שאולי כדאי להן לקנות עכשיו את דייויס בשביל להיות אלו שמוכרים אותו ביולי, בתקווה שאז בוסטון יהיו בתמונה (צפויים להיות במידה וקיירי לא יברח), מה שהעלה לי מחשבה אחרת, ומעניין אותי מאוד מה חושבים כאן, בעיקר באסכולת הינקי, שמדברת על מיקסום הסיכויים לאליפות.
נניח אתה מנהל כרגע את השיקאגו בולס וצריך להחליט, איפה הסיכוי הגדול שלך יותר לאליפות אחת בעשר השנים הקרובות?
לשמור על כל הצעירים והבחירות שלך, לקוות שמהן ייצאו 2-3 סופרסטארים (מהצעירים, אולי, יש מרקנאן, אז זה בעיקר הימור על בחירות עתידיות) ולמשוך עוד 3-5 שנים עד "שאני יודע מה יש לי ביד",
או לתת עכשיו את מרקנן, דאן, וונדל-קרטר, לוין (ואם הם לא רוצים את החוזה, אפשר להעביר לדעתי לקבוצה אחרת די בקלות), 2-4 בחירות עתידיות עם הגנות כלשהן, כמה שצריך בשביל לסגור עסקה בלי לתת את הבחירה של השנה הקרובה או להגן עליה טופ 3 (ואם ממש מתעקשים בפליקנס, אז שייקחו גם את הבחירה הזו), להעיף את שאר 3-4 הצעירים שמחזיקים חוזה לעונה הבאה, וללכת לקיץ הקרוב עם אנטוני דייויס ושבעים מיליון דולר קאפ ספייס? (על הנייר זה 80, אבל יש "קאפ-הולד" של חוזה מינימום להשלמת 12 שחקנים ברוסטר)
אני מאמין שבחבורה הנוכחית של הבולס אין אפסייד לאליפות, והניחוש מה הם יצליחו להגריל בדראפטים הבאים - ואיזה אפסייד יהיה בשחקנים שייבחרו - ואיך אותו אפסייד יתבטא בפועל - הוא חסר תועלת ובוודאי כרגע ניתן להגדירו כבעל סיכויים נמוכים מאוד לבניית קונטנדרית אמיתית בשנים הקרובות.
אני גם מאמין שיש סיכוי סביר בהחלט שבקיץ הקרוב יהיה כוכב אחד או אפילו שניים שיחליטו להצטרף לדייויס בבולס, אפילו אם זה בחוזה סטייל לברון (עונה אחת פלוס שנה/שנתיים אופציית שחקן) כדי לבחון את המצב יחד עם דייויס לעונה אחת ולהיות חופשי בקיץ שאחרי, כשגם דייויס יהיה שחקן חופשי ויוכל לעזוב.
אז נכון, כרגע הבולס לא ברשימה של דייויס, אבל מי יודע מה יהיה בעוד חצי שנה או שנה וחצי כשהחוזה שלו באמת מסתיים? גם התאנד'ר לא היו ברשימה של פול ג'ורג' והוא בסוף חתם שם לארבע שנים. צריך גם לזכור ששיקאגו זה הבית של דייויס, הוא גר שם כל החיים עד שעזב לקולג'. אני די בטוח שמילווקי נמצאת ברשימה שלו לא רק בגלל יאניס, אלא גם בגלל שהיא במרחק שעתיים נסיעה מהמשפחה שלו.
בקיץ משתחררים מהחוזה שלהם קווין דוראנט, קאווי, קיירי, קליי, באטלר, קמבה, מידלטון, טוביאס. אם הם עוזבים את הקבוצות שלהם, אני לא יודע אם יש יעדים כל כך יותר אטרקטיביים מהבולס של דייויס.
על דוראנט, השם המרכזי של השוק הזה, מדברים המון בהקשר של הניקס. מעבר להילה של המדיסון סקוור גארדן (שקיימת גם במדים של הבולס), אני לא רואה מה מפתה יותר במה שהניקס יוכלו להציע לו. ברדיו הניו יורקי מריירים בשבוע האחרון על זה שהם יציעו לו "לבחור את הקבוצה שלו", אבל זה בערך מה שיוכלו להציע לו הבולס, רק שהיא גם תתחיל עם דייויס.
בכלל, כל הרחשים מכיוון השחקנים עצמם והכתבים הרציניים (השאמס והווז') מצביעים שדוראנט וקיירי חושבים ברצינות לעזוב, וקאווי הוא אניגמה גדולה כרגע, אבל ידוע שלפחות בקיץ הוא לא ראה את טורונטו כמקום שירצה להיות בו. אם הבולס הולכים על מהלך כזה, הם שחקנים מרכזיים על שלושת הכוכבים הנ"ל במידה ויחפשו קבוצה חדשה. מי האופציות האחרות? לייקרס של לברון (דוראנט וקיירי לא יילכו לשם. קאווי כאמור אניגמה)? ניקס בלי שום דבר אמיתי חוץ מאופציות ודולאן כבעלים (נכון שגם אצל הבולס התדמית גרועה, אבל דולאן לוקח את כולם)? מילווקי עם יאניס אבל בלי שום דבר משמעותי אחר? קליפרס, גם כן בלי הרבה חוץ מהמיקום הגיאוגרפי, אחרי שמוותרים על שחקנים בשביל לפנות מקום בתקרה לרכש?
אם קווין דוראנט באמת רוצה לעזוב את הווריורס בקיץ כדי להיות "The guy", זה לא מצב אופטימלי בשבילו ללכת לקבוצה שמחזיקה אולי את הסייד-קיק המושלם בליגה (ולדעתי זה בגדר אולי, רק כי זה עדיין לא נוסה, ודייויס שבאופיו לא מוביל נאלץ להוביל עד עכשיו), עם האפשרות לבחור את שאר השותפים? לצורך העניין, אם לא מצטרף אליהם קיירי או קאווי, יהיה להם כנראה מספיק כסף כדי לבחור גבוה וגארד מבין הפרי אייג'נטס מארק גאסול/הורפורד/מירוטיץ'/דאנדרה/קאנטר/מילסאפ/ברוק/מרקיף, ובלאדסו/רונדו/דראגיץ'/רוביו/טיג, עם אופציה לקחת כל מיני פילרים כמו אריזה ורדיק ולחכות לקיץ הבא.
בקיצור, חפרתי המון, אז באימלוק - אני חושב שהסיכוי לקונטנדרית אמיתית בבולס, מתישהו על ציר הזמן של העשור הקרוב, זה במהלך משוגע שכזה שמביא עכשיו את הגבה, נותן לו לבחור מאמן ביוני, ומקווה שבקיץ הוא מביא לי סופרסטאר אחד או שניים לשחק איתו. וזה סיכוי גבוה בהרבה מהדרך שהם באמת יילכו בה לצערי...