בדרך כלל לא עושים כתבה על מאמני כושר אז נפרגן, הכירו את רוברטו איזי.
מאמן הכושר האיטלקי של הפועל
https://www.israelhayom.co.il/article/623015ציטוט:
למרות ההפסד למכבי ראשל"צ בתחילת השבוע, הפועל ירושלים תגיע למשחק הערב מול אנטוורפן בליגת האלופות של פיב"א כשהיא בעיצומה של עונה מצוינת ונראית כאחת שמסוגלת ללכת עד הסוף בכל אחת מהמסגרות.
את המחמאות קוצרים עודד קטש והצוות שלו, ההנהלה על בניית הסגל וכמובן השחקנים. אבל יש עוד מישהו שמגיע לו קרדיט גדול - מאמן הכושר רוברטו איזי.
אחת המטרות העיקריות של הנהלת האדומים בקיץ היתה להחתים מאמן כושר זר. ברשימה היו עשרה מועמדים, ובסופו של דבר נבחר האיטלקי בעזרתו של מאמן הקבוצה לשעבר, סימונה פיאניג'אני. גם פרנצ'סקו קוזולין, אחד ממאמני הכושר המוערכים בכדורסל האירופי, שגם עבד כאחראי כושר גופני בטורונטו ראפטורס מהאן.בי.אי, המליץ על איזי בחום רב.
"זאת היתה הזדמנות נהדרת בשבילי לעבוד עם מועדון מצוין בעל היסטוריה ושחקנים נפלאים", מסביר איזי בראיון ראשון ל"ישראל היום" את ההחלטה להגיע לישראל, "הזדמנות מעולה בשבילי לגור במדינה זרה ולעשות את העבודה שאני אוהב למחייתי. חשבתי על זה שנייה אחת וישר אמרתי כן".
במועדון מספרים כי מדובר באיש מקצוע ברמה שלא מכירים בישראל. "המעקבים שלו אחרי השחקנים בענייני תזונה וניהול עומסים זה משהו ברמה מדעית", אומר גורם ומוסיף: "השחקנים גם אוהבים את העבודה איתו. יש כאלה שלא היו רגילים להרים משקולות, ואצלו הם עושים את זה באהבה". קטש עצמו החמיא: "מגיע קרדיט גדול לרוברטו על איך שהשחקנים שלנו נראים".
בקבוצה מספרים שהבאת שיטות עבודה שהם לא הכירו.
"כן, הבאתי כמה דברים משלי. אני מאמין בשיטת עבודה מיוחדת משלי שמחזקת את השחקנים ומביאה אותם מוכנים לעונה וגם במהלך העונה. אני שמח שהשחקנים אוהבים זאת ועובדים קשה".
איך העבודה עם עודד קטש?
"ממש טובה. הוא בן אדם נהדר ומאמן מצוין שמאמין בדרך שלי. הוא תמיד רוצה לדעת יותר על העבודה שלי וסומך עלי. אנחנו עובדים יחד טוב מאוד".
"נהנים מהדרך שלי"
איזי (32) נולד בצפון־מזרח איטליה, בעיר אודינה. הוא בעל תואר שני במדעי הספורט וטכניקה מטעם אוניברסיטת הספורט פורטו איטליקו רומא, ומחזיק בתואר מומחה באימון גופני למקצוע הכדורסל מטעם איגוד הכדורסל האיטלקי. בתפקידו האחרון שימש מאמן הכושר של נבחרת איטליה עד גיל 18. בשנים האחרונות עבד גם ברומא, בוורונה ובטורינו. ישראל זו התחנה הראשונה שלו מחוץ לארץ המגף.
אומרים שלחלק מהשחקנים הישראלים יש בעיות במוסר העבודה. אתה מסכים עם זה?
"אי אפשר להגיד שיש משהו גורף. זאת ההיכרות הראשונה שלי עם השחקנים הישראלים ואני מכיר רק את אלה שאני עובד איתם. השחקנים שיש לנו עובדים קשה ונהנים מהדרך שלי. אין לי דבר רע להגיד עליהם".
תמיר בלאט הוא אחת התקוות הגדולות של הכדורסל הישראלי, במה הוא צריך להשתפר מבחינה פיזית כדי להגיע לרמות הגבוהות?
"הוא בחור נפלא, אוהב לעבוד קשה ואנחנו מבלים יחד בחדר הכושר. עבדנו ביחד הרבה בקיץ. לא הכרתי אותו לפני שהגעתי, אבל כולם אומרים שהוא התחזק ונהיה מהיר יותר מבשנה שעברה. זה מעולה בשבילו, אבל הוא חייב להמשיך לשפר את זה".
לסיום, לכולם יש חלום - מה שלך? איפה תרצה לעבוד בעתיד?
"למען האמת, אני חי את החלום כרגע. להגיע למועדון עם כזאת היסטוריה ולהגיע לליגה ברמה כל כך גבוהה כמו הליגה הישראלית זה בשבילי לחיות את החלום. אני לא יודע איפה אמצא את עצמי בעתיד, אבל כרגע אני כאן ורוצה לזכות בכמה שיותר תארים עם הפועל ירושלים, כי אני מאוד אוהב את הקבוצה".