סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 24, 2024 2:02 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 72 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2019 6:17 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי שעל הקיר כתב:
השורה האחרונה שלך כאמור לא שייכת לדירוג פיב"א. היא בדיוק ההיפך, דברים שרירותיים. שגם אני נגדם כאמור.
אני גם מקבל את דעתך על עניין ה-8 שנים אחורה, זה יותר מדי, והמשקל שניתן לשנים 5 עד 8 הוא גדול מדי אפילו בהנחה שצריך להשאיר אותן בחישוב (ולא צריך). שינוי שם היה כבר מתקן את הערכת החוזק הנוכחי לעומת ההיסטוריה שכבר עבר זמנה.
אבל זה בדיוק העניין עם דירוג פתוח וידוע, אפשר לבדוק אותו, לשחזר אותו וגם לבקר אותו. אני מעדיף דירוג כזה אלף מונים על tweak data to ensure fairness עלום...

אני לא הייתי מוסיף שום פקטור ל"כמות שחקני NBA בנבחרת", שלך תדע אם הם משחקים בנבחרת או לא - אם הם לא משחקים בנבחרת הם לא משפיעים על החוזק שלה, נכון? בקיצור, אם הם רוצים להשפיע על הדירוג של נבחרתם - שיבואו למשחקים, לפחות אלה שבקיץ במפעלים החשובים, ויעזרו לה לנצח משחקים וככה לשפר את הדירוג שלה...

למה זה חשוב? המקרה של אוסטרליה (ששחקני ה-נבא שלה דווקא באים בדרך כלל). לדעתי, אם היא בחוזק מלא זו הנבחרת השנייה הכי טובה בעולם (קרב צמוד עם סרביה, ספרד וצרפת). בכל מקרה ברור שהיא בשמינייה הראשונה, בעיקר כשקרואטיה וסלובניה בחוץ. והיא גם הגיעה לחצי הגמר באולימפיאדה האחרונה (הביסה בדרך את סרביה, צרפת וליטא). אבל היא סובלת מהשיבוץ שלה באסיה, ששם מקבלים פחות נקודות דירוג. אז יכול להיות שהעיוות יכול להיפתר עם משקל יתר לתוצאות מהשנים האחרונות. אבל אפשר גם לחשוב מחוץ לקופסה ולתת משקל מסויים לעוד פקטורים שקשורים לקומון סנס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2019 6:18 pm 
Senior

מה שכן, הייתי משקלל אחרת משחקים שנערכו ללא מגבלות NBA, יורוליג וכו' מאשר משחקים כמו האליפות הנוכחית שסרביה וסלובניה, צרפת וספרד שיחקו למעשה עם נבחרות המחליפים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2019 6:30 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
סאבוניס כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
השורה האחרונה שלך כאמור לא שייכת לדירוג פיב"א. היא בדיוק ההיפך, דברים שרירותיים. שגם אני נגדם כאמור.
אני גם מקבל את דעתך על עניין ה-8 שנים אחורה, זה יותר מדי, והמשקל שניתן לשנים 5 עד 8 הוא גדול מדי אפילו בהנחה שצריך להשאיר אותן בחישוב (ולא צריך). שינוי שם היה כבר מתקן את הערכת החוזק הנוכחי לעומת ההיסטוריה שכבר עבר זמנה.
אבל זה בדיוק העניין עם דירוג פתוח וידוע, אפשר לבדוק אותו, לשחזר אותו וגם לבקר אותו. אני מעדיף דירוג כזה אלף מונים על tweak data to ensure fairness עלום...

אני לא הייתי מוסיף שום פקטור ל"כמות שחקני NBA בנבחרת", שלך תדע אם הם משחקים בנבחרת או לא - אם הם לא משחקים בנבחרת הם לא משפיעים על החוזק שלה, נכון? בקיצור, אם הם רוצים להשפיע על הדירוג של נבחרתם - שיבואו למשחקים, לפחות אלה שבקיץ במפעלים החשובים, ויעזרו לה לנצח משחקים וככה לשפר את הדירוג שלה...

למה זה חשוב? המקרה של אוסטרליה (ששחקני ה-נבא שלה דווקא באים בדרך כלל). לדעתי, אם היא בחוזק מלא זו הנבחרת השנייה הכי טובה בעולם (קרב צמוד עם סרביה, ספרד וצרפת). בכל מקרה ברור שהיא בשמינייה הראשונה, בעיקר כשקרואטיה וסלובניה בחוץ. והיא גם הגיעה לחצי הגמר באולימפיאדה האחרונה (הביסה בדרך את סרביה, צרפת וליטא). אבל היא סובלת מהשיבוץ שלה באסיה, ששם מקבלים פחות נקודות דירוג. אז יכול להיות שהעיוות יכול להיפתר עם משקל יתר לתוצאות מהשנים האחרונות. אבל אפשר גם לחשוב מחוץ לקופסה ולתת משקל מסויים לעוד פקטורים שקשורים לקומון סנס.

אוסטרליה (יחד עם ניו זילנד) שיחקו עד 2017 באוקיאניה לפני שאזור אוקיאניה מוזג לתוך אסיה. אני לא יודע איך התוצאות שלהן ספציפית משוקללות מתקופת אוקיאניה, ויכול להיות שנוצר פה עיוות מקומי שייעלם ככל שהן תשחקנה יותר באסיה.
האולימפיאדה להזכירך הייתה לפני 3 שנים. אם מדברים על תוצאות של השנים האחרונות מן הסתם המשקל שלה יורד במקצת.
וכל העניין של "לחשוב מחוץ לקופסה ולהכניס קומון סנס" בדיוק מוביל לוועדות מומחים והחלטות שרירותיות. אם אתה חושב שהפקטורים על התוצאות מעוותים, תתקן שם. ברגע שאתה אומר "לדעתי זו הנבחרת השנייה בעולם" - נוצר העיוות. כל המטרה היא להעיף מהשיקולים את ה"לדעתי".

לגבי מה שתומר אומר, בזה יש הרבה הגיון. משחקים בחלונות תוך כדי העונה צריכים להתמשקל אחרת ממשחקים בקיץ. זה מצב חדש שפיב"א לא שקללה אותו וגם אני חושב שכל עוד הוא קיים, הוא צריך להשתקף במשקול. שחקנים כאן לא מגיעים לא בגלל שהם לא רוצים או בוחרים בזה, הם לא יכולים להגיע.
אבל אני בכלל נגד כל הקונספט הזה של חלונות באמצע העונה שברור שנבחרות יופיעו בו בהרכבים מעוותים... הייתי מתקן שם וחוסך את הצורך בעוד משקול. חבל שגביע העולם הזה לא נפגע קצת יותר ולו בשביל שפיב"א תרגיש את העיוות בפועל.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ה' פברואר 28, 2019 6:41 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2019 6:32 pm 
Senior

לפחות זה כבר לא כל שנתיים (וכל שנתיים גביע אירופה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2019 6:36 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
איפה המדדים (כלומר עם המספרים, השקלול ושיטת החישוב) של ה-NET החדש הזה?
למשל, מה זה Net offensive and defensive efficiency ואיך מחשבים אותו?

ולא שמת לב לשורת המחץ שנמצאת באחד המקורות של המאמר הזה:
In addition, the NET will also tweak some data to "ensure fairness."
https://www.cbssports.com/college-baske ... g-the-rpi/
מה מה מה? סליחה? מה זה?

אגב, אני זוכר שכשהתווכחנו על זה פעם קודמת - אז גם המספרים של ה-RPI היו נסתרים - אמרת שיש למומחים מנדט לשקלל דברים כמו השפעה של פציעה של שחקן על התוצאות של הקבוצה. כלומר לתקן את הדירוג שלה על בסיס "מה היו התוצאות שלה אם השחקן היה בריא ומשחק", או משהו כזה. זה עדיין קיים? זה חלק מה-tweak some data to "ensure fairness?

אני לא באמת קראתי את הלינק, אז חידשתי לגבי המדד הזה שה - NCAA משתמשים בו.
א'. אז אתה רואה שהגוף הזה מנסה כל הזמן לשפר את השיטה שלו שלוקחת כל שנה 335 מכללות וצריכה לבחור 68 מהם לטורניר ולדרג אותם.
ב'. הכלים שהם משתמשים בהם הם לא משאלות לב, אלא מדדים שצריכים לתת את הדירוג היחסי של המכללות והם מדברים במספרים כפי ששלומי שבן דרש.
ג'. זה נכון שיש למומחים מנדט לשקלל דברים שונים. אבל לשקלל למשל פציעה של שחקן זה לא ניחוש מה היו התוצאות שלה אם השחקן היה בריא ומשחק ואפילו לא להגיד שעכשיו שהוא נעדר הקבוצה תקבל דירוג נמוך יותר (ב-2000 קניון מרטין גמר את העונה בטורניר הקונפרנס ולא הגיע לטורניר המכללות. סינסינטי עדיין דורגה מספר 1 ולא נפגעה מהפציעה של הכוכב הגדול שלה). השקלול הוא לתת יותר משקל למשחקים שהקבוצה שיחקה ללא השחקן הפצוע, כי הם יותר מצביעים על היכולת של הקבוצה מאשר המשחקים איתו.
ד'. הדירוג של פיב"א מאד בעייתי. 8 שנים הם זמן ארוך מדי. אבל גם ב-3 שנים הדברים יכולים להשתנות לחלוטין. המפגשים בין היבשות הן מועטים מדי ומספיק שאליפות אחת מקרית הייתה רעה ובתור נציגה אסייתית נפגעת מאד בדירוג. למרות שיש התחשבות בכך שהנבחרות האירופאיות יותר חזקות, עדיין היא לוקה בחסר.
מספיק להסתכל על הדירוג בשביל לראות את העיוותים (וזה עוד לפני מקרה סין שכמובן קורה בפיב"א אבל במכללות עם השיטה הכל כך עקומה לעולם לא יקרה) - האם ארגנטינה היום טובה מדרג 2? 4 נבחרות דרום אמריקה בדרג 2 וכולן יותר טובות מקנדה ומשלושת הנבחרות האירופאיות שבדרג 3? הקבוצות מאפריקה באמת פחות טובות משמעותית מאלו של אסיה? גם אם סין לא הייתה מדורגת בדרג הראשון, סביר להניח שהיא הייתה מדורגת מינ' בדרג 3. אז היינו מקבלים בדרג השלישי, שלוש נבחרות מאסיה ואף נבחרת מאפריקה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2019 6:43 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
ואיך היא מצליחה באליפויות אסיה?

אוסטרליה הצטרפה לאסיה רק באליפות האחרונה ב-2017. שם היא הצליחה לא רע. זכתה באליפות. 6 ניצחונות, 0 הפסדים.
הפרש ממוצע - 29.2. ההפרש הכי נמוך היה במשחק הראשון ועמד על 16. את הגמר הם לקחו ב-25, את חצי הגמר ב-27.
לפני כן היא גם די הצליחה במסגרת הקיקיונית שלה. ב-22 אליפויות שנערכו אוסטרליה השתתפה 21 פעמים. 19 פעמים זה נגמר בזהב, פעמיים בכסף.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2019 6:45 pm 
Sophomore

מסכים לגבי שיטת החלונות. שיטה נוראית שיכלה להסתיים אפילו יותר גרוע עם איזה ניצחון מקרי של ישראל בסרביה, אבל גם כך הפילה קורבנות כמו קרואטיה, סלובניה ולטביה, שאיכשהו נשארו מחוץ לטורניר של 32 נבחרות... לטביה אגב עם עוד שחקן בנבא -- ברטנס מגיע לפליקנס. נדמה לי שביחס לגודל האוכלוסייה (פחות משני מיליון) יש להם הכי הרבה שחקני נבא בעולם וגם עוד כמה בדרך.

בכל מקרה, מה שאני אומר זה שלהסתכל רק על תוצאות עבר עבור הדירוג זה בעייתי בפני עצמו. כמובן שזה צריך להיות חלק משמעותי מהשקלול. אבל בעיני לא היחידי. עוד דוגמא -- משקל משמעותי לאולימפיאדה שבה משחקות, מה לעשות, רק 12 נבחרות, מתוכן כמה חלשות יחסית מאפריקה ואסיה (שוב, מובנה לתוך השיטה). אז לא מעט נבחרות מאירופה, וגם קנדה, נפגעות מזה. בסופו של דבר, מה אני רוצה? לראות את הנבחרות הכי טובות מגיעות לשלבים המתקדמים של האליפות, בעיקר עכשיו כשזו הדרך המרכזית להגיע לאולימפיאדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2019 6:47 pm 
Sophomore

ואם כבר אנחנו בעניין, לא הגיע הזמן להרחיב את הטורניר האולימפי ל-24 קבוצות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2019 6:51 pm 
Senior

סאבוניס כתב:
... נדמה לי שביחס לגודל האוכלוסייה (פחות משני מיליון) יש ללטביה הכי הרבה שחקני נבא בעולם וגם עוד כמה בדרך. ...

גם בסלובניה חיים פחות משני מליון אנשים, במונטנגרו חיים כ 700 אלף, בליטא חיים קצת יותר משלושה מליון, בסרביה 7 מליון ובקרואטיה 4.5.
בלי לספור אני די בטוח שלטביה לא בטופ 3, אולי גם לא בחמישיה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2019 6:59 pm 
Hall of Famer

א. טוב מאד. כי כשהתווכחנו על זה פעם קודמת גם מדדי ה-RPI היו סודיים כמו הנוסחה של קוקה קולה. עכשיו נחכה למדדים של ה-NET החדש הזה, בעיקר ל-tweak data to ensure fairness...
ב. יופי. אז שיגלו אותם, אין סיבה שלא יהיו גלויים ונתונים לביקורת כבר מהיום הראשון.
ג. ואם הקבוצה בלי אותו שחקן פצוע מפסידה יותר משחקים? מה קורה איתה אז? כמה שקלול נותנים להיעדרות של השחקן הפצוע?
ד. גם אני חושב ש-8 שנים זה יותר מדי, ויש מקום לתיקונים בשקלולים. זה בדיוק העניין עם דירוג פתוח וגלוי וחד חד ערכי, בלי "טוויקים של דאטה כדי להבטיח הוגנות"... אפשר לבדוק אותם ולבקר אותם. מעדיף את זה פי אלף על מדדים עלומים ועל "טוויקים של דאטה".
ה. האם הנבחרות של אפריקה יותר או פחות טובות מהנבחרות של אסיה? היום, כשאוסטרליה וניו זילנד נמצאות שם, אני מניח שכן. האם הנבחרות הדרום אמריקאיות יותר טובות מקנדה? קנדה לא הגיעה לאולימפיאדה וגם לא למונדובאסקט האחרון, אם היא יותר טובה מארגנטינה או ברזיל היא צריכה להוכיח את זה בתוצאות. וכו' וכו'.
כן, אני מניח שיש עיוותים בשקלולים, ה-8 שנים הוא בהחלט אחד כזה (מצד שני במקרה כזה השקלול של הטורנירים העולמיים היה יורד). אז תקן את השקלולים. כל עוד השיטה פתוחה, ניתנת לשחזור ולבקרה ולביקורת עד המספר האחרון שלה, אין לי בעייה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2019 7:02 pm 
Hall of Famer

סאבוניס כתב:
ואם כבר אנחנו בעניין, לא הגיע הזמן להרחיב את הטורניר האולימפי ל-24 קבוצות?

אני בעד, אבל לא בטוח שזה תלוי רק בפיב"א.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2019 7:04 pm 
Sophomore

תומר כתב:
סאבוניס כתב:
... נדמה לי שביחס לגודל האוכלוסייה (פחות משני מיליון) יש ללטביה הכי הרבה שחקני נבא בעולם וגם עוד כמה בדרך. ...

גם בסלובניה חיים פחות משני מליון אנשים, במונטנגרו חיים כ 700 אלף, בליטא חיים קצת יותר משלושה מליון, בסרביה 7 מליון ובקרואטיה 4.5.

היחס של לטביה (4 שחקנים על 1.9 מיליון) הוא קצת יותר טוב מ-1 לחצי מיליון. בסלובניה יש קצת יותר משני מיליון איש ו-2 שחקני נבא. למונטנגרו שחקן אחד (ווצ'ביץ') על 620 אלף איש. לליטא שני שחקנים. על האחרות מיותר לדבר (לא קרוב אפילו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2019 7:06 pm 
Hall of Famer

סאבוניס כתב:
מסכים לגבי שיטת החלונות. שיטה נוראית שיכלה להסתיים אפילו יותר גרוע עם איזה ניצחון מקרי של ישראל בסרביה, אבל גם כך הפילה קורבנות כמו קרואטיה, סלובניה ולטביה, שאיכשהו נשארו מחוץ לטורניר של 32 נבחרות... לטביה אגב עם עוד שחקן בנבא -- ברטנס מגיע לפליקנס. נדמה לי שביחס לגודל האוכלוסייה (פחות משני מיליון) יש להם הכי הרבה שחקני נבא בעולם וגם עוד כמה בדרך.

בכל מקרה, מה שאני אומר זה שלהסתכל רק על תוצאות עבר עבור הדירוג זה בעייתי בפני עצמו. כמובן שזה צריך להיות חלק משמעותי מהשקלול. אבל בעיני לא היחידי. עוד דוגמא -- משקל משמעותי לאולימפיאדה שבה משחקות, מה לעשות, רק 12 נבחרות, מתוכן כמה חלשות יחסית מאפריקה ואסיה (שוב, מובנה לתוך השיטה). אז לא מעט נבחרות מאירופה, וגם קנדה, נפגעות מזה. בסופו של דבר, מה אני רוצה? לראות את הנבחרות הכי טובות מגיעות לשלבים המתקדמים של האליפות, בעיקר עכשיו כשזו הדרך המרכזית להגיע לאולימפיאדה.

למה קנדה לא יכלה להגיע לאולימפיאדה - קל וחומר לגביע העולם (הקודם) - מהאזור האמריקאי? למה היא לא יכלה להצליח יותר באליפויות אמריקה מאשר מדליית ארד אחת ב-15 שנה האחרונות? בקיצור, שיתחילו להביא תוצאות ואז נתחיל לדבר על מה "מגיע לה".
לא ראיתי בחלוקה לדרגים לפני ההגרלה שהנבחרות האירופיות נפגעו יותר מדי. כלומר, רוסיה וגרמניה נפגעו דווקא בגלל שיקול שרירותי (ההקפצה של סין לדרג הראשון בלי התחשבות בדירוג) ולא מדירוג פיב"א.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2019 7:14 pm 
Senior

סאבוניס כתב:
תומר כתב:
סאבוניס כתב:

היחס של לטביה (4 שחקנים על 1.9 מיליון) הוא קצת יותר טוב מ-1 לחצי מיליון. בסלובניה יש קצת יותר משני מיליון איש ו-2 שחקני נבא. למונטנגרו שחקן אחד (ווצ'ביץ') על 620 אלף איש. לליטא שני שחקנים. על האחרות מיותר לדבר (לא קרוב אפילו).

טוב, אני התייחסתי לספירה לאורך ההיסטוריה (אגב, מי השחקן הרביעי? הוויקיפדיה מכירה את פוריזינגיס, בארטנס ורוקי בשם קורוש)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2019 7:15 pm 
Hall of Famer

הברטנס השני, יעבור בימים הקרובים לפליקנס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2019 7:20 pm 
Senior

ואגב, לאיי בהאמה על 300 אלף תושביהם יש שני שחקנים בליגה (דיאנדרה איטון ובאדי הילד)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2019 7:20 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
א. טוב מאד. כי כשהתווכחנו על זה פעם קודמת גם מדדי ה-RPI היו סודיים כמו הנוסחה של קוקה קולה. עכשיו נחכה למדדים של ה-NET החדש הזה, בעיקר ל-tweak data to ensure fairness...
ב. יופי. אז שיגלו אותם, אין סיבה שלא יהיו גלויים ונתונים לביקורת כבר מהיום הראשון.
ג. ואם הקבוצה בלי אותו שחקן פצוע מפסידה יותר משחקים? מה קורה איתה אז? כמה שקלול נותנים להיעדרות של השחקן הפצוע?
ד. גם אני חושב ש-8 שנים זה יותר מדי, ויש מקום לתיקונים בשקלולים. זה בדיוק העניין עם דירוג פתוח וגלוי וחד חד ערכי, בלי "טוויקים של דאטה כדי להבטיח הוגנות"... אפשר לבדוק אותם ולבקר אותם. מעדיף את זה פי אלף על מדדים עלומים ועל "טוויקים של דאטה".
ה. האם הנבחרות של אפריקה יותר או פחות טובות מהנבחרות של אסיה? היום, כשאוסטרליה וניו זילנד נמצאות שם, אני מניח שכן. האם הנבחרות הדרום אמריקאיות יותר טובות מקנדה? קנדה לא הגיעה לאולימפיאדה וגם לא למונדובאסקט האחרון, אם היא יותר טובה מארגנטינה או ברזיל היא צריכה להוכיח את זה בתוצאות. וכו' וכו'.
כן, אני מניח שיש עיוותים בשקלולים, ה-8 שנים הוא בהחלט אחד כזה (מצד שני במקרה כזה השקלול של הטורנירים העולמיים היה יורד). אז תקן את השקלולים. כל עוד השיטה פתוחה, ניתנת לשחזור ולבקרה ולביקורת עד המספר האחרון שלה, אין לי בעייה.

לפני חדשיים קנדה הביסה את ברזיל במשחק חוץ ב-30 הפרש. היא עשתה את זה אגב בלי אף אחד משחקני ה-נבא שלה (בברזיל שיחקו ברבוסה וורז'או). היא השלימה עם זה ניצחון כפול אחרי שבקיץ היא גם ניצחה את ברזיל בקנדה. היא גם הביסה בחצי השנה האחרונה את ונצואלה ואת הרפובליקה הדומיניקנית (שתיהן מדורגות לפניה על פי פיב"א) ב-40 הפרש.

זו בדיוק הבעייתיות בלהגיד שהיא דרג שלישי בגלל שלא הגיעה למונדובאסקט האחרון (לפני 5 שנים) ולאולימפיאדה האחרונה (מה שנבע אגב מהפסד שערורייתי לונצואלה במשחק על הכרטיס, אחרי שקנדה הביסה את כל היריבות שלה, כולל ונצואלה עצמה, ב-20+ לפני כן). זה מה שאני מתכוון אליו במשקל יתר לתוצאות העבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2019 7:30 pm 
Hall of Famer

אז המשחקים האלה מן הסתם השתקללו לדירוג, יחד עם זה שמדובר במשחקי מוקדמות.
באליפות אמריקה האחרונה לפני שנה וחצי קנדה עפה בשלב הראשון אחרי הפסדים לארגנטינה ולפאקינג איי הבתולה. אני מניח שגם זה השתקלל...
בקיצור אפשר לדבר על משקלים של תוצאות משנים עברו, אבל אין מדד יותר טוב מתוצאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2019 8:08 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
באליפות אמריקה האחרונה לפני שנה וחצי קנדה עפה בשלב הראשון אחרי הפסדים לארגנטינה ולפאקינג איי הבתולה. אני מניח שגם זה השתקלל...

את אליפות אמריקה האחרונה אף אחד חוץ מארגנטינה המארחת לא לקח ברצינות. ארה"ב באה עם נבחרת ג'י-ליג. קנדה עם ה- C-טים שלה. כמו שאמרתי, תוצאות עבר הן מדד חשוב ובעיני צריך להיות העיקרי. אבל לא היחיד, בטח לא בשיטת השקלול הנוכחית. כבר הסכמנו נדמה לי שקנדה היא לא המקרה היחיד של עיוות ברור בשיטה הנוכחית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2019 8:36 pm 
Hall of Famer

הכי טוב זה כמו בשחמט, פשוט ממוצע מד כושר.
בכדורסל, משהו דומה עשוי להיות אולי ממוצע משכורת? זה ייתן מדד מדויק יחסית, למרות שלא יהיה דירוג למדינה לאורך השנה, אלא רק כזה שיהיה רלוונטי לטורניר עצמו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2019 8:42 pm 
Junior

הרוקי הלטבי של הנטס (עפי b-ref רוניאנס קורוקס) שיחק כמה משחקים מאוד יפים העונה. 8 נק בעשרים דק' למשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2019 8:48 pm 
Hall of Famer

סאבוניס כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

את אליפות אמריקה האחרונה אף אחד חוץ מארגנטינה המארחת לא לקח ברצינות. ארה"ב באה עם נבחרת ג'י-ליג. קנדה עם ה- C-טים שלה. כמו שאמרתי, תוצאות עבר הן מדד חשוב ובעיני צריך להיות העיקרי. אבל לא היחיד, בטח לא בשיטת השקלול הנוכחית. כבר הסכמנו נדמה לי שקנדה היא לא המקרה היחיד של עיוות ברור בשיטה הנוכחית.

אם כך העיוות עם קנדה הוא לא בפיב"א אלא בנבחרת קנדה עצמה, ואין לה למי לבוא בטענות למעט עצמה. אם זו הנבחרת שהיא שולחת לטורניר ראשי של פיב"א, אז זו הנבחרת שנמדדת. לא הייתי מתקן את זה עם לספור כמה שחקני NBA יש לה אם הם לא באים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2019 8:50 pm 
Hall of Famer

סאבוניס כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

אם כך העיוות עם קנדה הוא לא בפיב"א אלא בנבחרת קנדה עצמה, ואין לה למי לבוא בטענות למעט עצמה. אם זו הנבחרת שהיא שולחת לטורניר ראשי של פיב"א, אז זו הנבחרת שנמדדת. לא הייתי מתקן את זה עם לספור כמה שחקני NBA יש לה אם הם לא באים.

נורטון כתב:
הכי טוב זה כמו בשחמט, פשוט ממוצע מד כושר.
בכדורסל, משהו דומה עשוי להיות אולי ממוצע משכורת? זה ייתן מדד מדויק יחסית, למרות שלא יהיה דירוג למדינה לאורך השנה, אלא רק כזה שיהיה רלוונטי לטורניר עצמו.

לא טוב ולא נעליים. השחקנים עם המשכורת יכולים לעזור לדירוג של נבחרתם בדרך אחת - להגיע לטורנירים ולעזור לה לנצח בהם משחקים. אם הם לא באים, אין מה לשקלל אותם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2019 11:19 pm 
Sophomore

ראי, שכחת להוסיף "לדעתי" (אל דאגה, קראתי מספיק ממך כדי לדעת שלא באמת ששכחת). במילים אחרות, הבנתי שזו דעתך בעניין (בערך מהפוסט הראשון), אבל אולי קצת פחות נחרצות בלהציג את זה כעובדה שאין לערער עליה? מסתמן שלפחות לדעת כמה מאיתנו יש מקום לשקול קריטריונים נוספים לדירוג ולקביעת ההגרלות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2019 11:24 pm 
Hall of Famer

במסגרות אחרות היית מקבל דבר כזה, שישבו מומחים וישקללו "מה היה קורה אם..." שלא על בסיס תוצאות? על בסיס שחקנים שלא משחקים? קשה לי להאמין. למה פה כן?
אולי נשקלל פציעות ביורוליג ונשנה את הדירוג לפי דעת המומחים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 72 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Att, Google [Bot], uriel17 ו 21 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה