סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 9:01 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 117 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' פברואר 24, 2019 1:53 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
בעונה הבאה מכבי ת'א כנראה תיתן לאבדיה הרבה יותר דקות משחק בטח במסגרת המקומית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' פברואר 24, 2019 2:20 pm 
Hall of Famer

מאנו כתב:
מה הגובה שלו שאתה אומר שיש לו פוטנציאל (איזשהו) להיהפך לחד קרן? ולמה אתה משווה רק ללא אמריקאים?

א. כי בדרך כלל, פרט אולי לשחקנים צעירים שעברו ביורוליג והצליחו שם (ואין כאלו הרבה), שחקנים בינלאומיים הם יותר נעלם מאשר שחקנים אמריקאיים שאנחנו רואים במכללות, בטח ובטח עבור סקאוטים ולכן לרוב הם נבחרים על סמך נתונים פיזיים וסקיל-סט בסיסי שאפשר להבין אותו גם ברמות נמוכות של משחק.
ב. באופן כללי, יותר נפוץ שגבוהים נבחרים בגלל נתונים פיזיים בשילוב עם מיומנות מסוימת (נניח-קליעה מבחוץ, נניח-יכולת כדרור וראיית משחק) גם אם אין להם רקורד של הצלחה בפועל בליגות מקצועניות או במכללות מאשר שזה קורה עם גארדים.
ג. הדירוג הנוכחי שלו במוקים הוא על גבול הלוטרי, זה אומר שהציפיה ממנו כרגע משקפת, נניח, שחקן רוטציה פחות או יותר, לא כוכב, אבל גם לא שחקן די-ליג שלא רואה דקות. זה לא אומר שקבוצות לא מקוות שאי שם בפנים מסתתר לו איזה דונצ'יץ' (גארד גבוה, לא סופר-אתלטי, אבל עם יכולת קליעה, ניהול משחק ואינטילגנציה), אבל גם אם יקבלו, נניח, טייריק אוונס (של השנים האחרונות, לא של תחילת הקריירה) או תומאס סטורנסקי שכזה, אני מניח שישמחו מאוד (וגם אבדיה ישמח אם לשם הוא יגיע).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2019 1:09 am 
Sophomore

למתעניינים (לא בשבילך, מאנו), הנה עוד סקאוטינג רפורט מפורט על אבדיה, שוב מהסטפיאן המצויינים. ושוב, לא מעט אופטימיות, אבל גם ציון הנקודות החלשות יותר (האתלטיות והקליעה שעדיין לא יציבה).

https://www.thestepien.com/2019/02/27/2 ... nitiators/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2019 8:14 pm 
Sophomore

מה אני אגיד, אני רואה אותו ולא מתמלא ביותר מדי אופטימיות.
אני רואה שם ילד שיודע להקפיץ כדור בסדר יחסית לגובה ולשעוט לכיוון הסל תוך ניצול מימדיו הפיזיים, אבל לא יודע לעשות שום שימוש בגוף שלו... שקצב משחק זה ממנו והלאה. לומר בשלב הזה שיש לו פוטנציאל להיות דונצ'יץ' משונמך זה לא רציני והולך להתפוצץ לך ולמי שיאמין בו עד כדי כך בפרצוף.

המזל הגדול הוא שהוא כנראה יבחר במקום שאין בו ציפיות מטורפות מנבחר דראפט. בחירה סבירה יכולה להיות גם שחקן תורם סולידי, ואולי הוא יוכל להיות כזה. זה לא יהיה פשוט מבחינה נפשית לעשות מעבר כזה, מקווה שישאר חזק. מקווה שיגדל שם ויתפתח ויגיע עם בטחון לנבחרת כשיהיה צריך.

אני באמת כנראה צריך להפסיק להתעניין. אני רוצה להבהיר שאם בסוף הוא יפתיע אותי לטובה אני אשמח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2019 10:49 pm 
מנהל פורום

מאנו כתב:
מה אני אגיד, אני רואה אותו ולא מתמלא ביותר מדי אופטימיות.
אני רואה שם ילד שיודע להקפיץ כדור בסדר יחסית לגובה ולשעוט לכיוון הסל תוך ניצול מימדיו הפיזיים, אבל לא יודע לעשות שום שימוש בגוף שלו... שקצב משחק זה ממנו והלאה. לומר בשלב הזה שיש לו פוטנציאל להיות דונצ'יץ' משונמך זה לא רציני והולך להתפוצץ לך ולמי שיאמין בו עד כדי כך בפרצוף.

המזל הגדול הוא שהוא כנראה יבחר במקום שאין בו ציפיות מטורפות מנבחר דראפט. בחירה סבירה יכולה להיות גם שחקן תורם סולידי, ואולי הוא יוכל להיות כזה. זה לא יהיה פשוט מבחינה נפשית לעשות מעבר כזה, מקווה שישאר חזק. מקווה שיגדל שם ויתפתח ויגיע עם בטחון לנבחרת כשיהיה צריך.

אני באמת כנראה צריך להפסיק להתעניין. אני רוצה להבהיר שאם בסוף הוא יפתיע אותי לטובה אני אשמח.

נשבע לך שכמעט חשבתי שהתבלבלת באשכול ושאולי אתה כותב על מישהו אחר.
שחקן ששועט לסל תוך ניצול מימדיו הפיזיים??? דני אבדיה?
יכול להיות שראית איזה משחק נוער שלו בארץ ועל סמך מהלך אחד או שניים החלטת שזה כל מה שהוא יודע לעשות.
ברמות הנוער הגבוהות יותר - בין אם זה אליפות אירופה לקדטים בקיץ הקודם, אליפות אירופה לעתודה, אליפות אירופה לנוער מהקיץ האחרון או טורניר הנוער של היורוליג, הוא כיכב כאשר הוא בעיקר מנהל משחק טוב, כולל מסירות מהירות קדימה אחרי ריב' וקולע טוב משלוש כולל מכדרור. זה התכונות שבעיקר עניינו את הסקאוטים ואשר לדעתם יבואו לידי ביטוי גם ברמה הגבוהה.

אם כל מה שהוא היה יודע לעשות זה לשעוט לסל מישהו היה שם עליו?
לא חסר שחקנים צעירים באירופה שיש להם יתרון פיזי ברמות הנוער והם שועטים לסל וקולעים נק' בזכות יתרון הפיזיות ואף אחד לא כותב עליהם דוחות סקאוט מקיפים. על אבדיה כן. זה לא סתם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' פברואר 28, 2019 11:46 pm 
Sophomore

את האליפות של שנה שעברה ממש ראיתי בתשומת לב. אין לי אלא לחשוב שאתם מאוד מושקעים רגשית בילד הישראלי...

רק רוצה להזכיר מה חשבו על אחד כמו לונזו בול לפני שהגיע לליגה, אילו איכויות באמת של מוסר מחונן יש לו, ומה מעמדו בליגה בימים אלו. שחקן שעיקר הטיקט שלו הוא הגנתי בכלל כרגע. להיות שחקן מוביל זה קשה קשה מאוד בליגה הזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 01, 2019 3:22 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
בינתיים אני לא רואה ממנו חומר של שחקן מוביל גם באירופה. מקווה שאטעה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 01, 2019 7:22 am 
מנהל פורום

מאנו, מי דיבר עליו שיהיה שחקן מוביל?
אני לא רואה אותו נהיה שחקן מוביל ב-nba. למעשה אני גם לא בטוח שבאמת יהיה שחקן לגיטימי בליגה... אבל הוא כן ייבחר בדראפט וכרגע על זה רוב הדיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 01, 2019 10:34 am 
Sophomore

בוא נגיד ככה, אם הויכוח הוא על "האם בנדר יבחר". אין ממש ויכוח כי נדמה שהוא הולך להיבחר. כמה גבוה? אין לי מושג. תלוי בוודאי בחוזקה של הדראפט. יש דראפטים מפוצצים בכוכבים, ויש כאלה שיוצאים מהם אולסטאר 1 ועוד איזה כמה בודדים שבכלל נותנים אימפקט בליגה.

מעבר לזה, הזכירו כאן את השם של לברון, של ציון וויליאמסון, של פרוזינגיס וכו' וכו'... דיברו על שחקן חמישיה שקבוצות יקבלו את היתרונות שלו יחד עם החסרונות. מה, כמו ווסטברוק? סימונס? טריי יאנג? דונצ'יץ'? רונדו? אינגרם? מעין וויגינס כזה? זה ממש מרתק. או נגיד כמו תאודוסיץ' הקוסם (וכמו קוסמים אחרים שנבלעו בנבא)? אז ההייפ סביב דונצ'יץ' אולי ישפר את המקום של אבדיה בדראפט ואולי גם יוביל לכך שיקבל מעט יותר קרדיט מהמצופה. בסוף הוא יצטרך להוכיח שהוא ברמה ואין שום סיבה שנחשוב שהוא באמת ברמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 01, 2019 10:39 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:

השאלה על כמה שחקנים בני 18 בעבר ( בפרט ישראלים ... ) היית אומר ש"אני רואה ממנו חומר של שחקן מוביל באירופה"
בהנחה שלא הרבה - אז אין כאן ממש אמירה

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 01, 2019 10:46 am 
Sophomore

בדיוק, כמה כבר? וכמה מאלה נהיים משהו בנבא?
הפרופיל כפרופיל לא מעודד ממש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 01, 2019 10:50 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
shmueliki כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

השאלה על כמה שחקנים בני 18 בעבר ( בפרט ישראלים ... ) היית אומר ש"אני רואה ממנו חומר של שחקן מוביל באירופה"
בהנחה שלא הרבה - אז אין כאן ממש אמירה

נו, וכמה ישראלים שלא נראו מובילים באירופה בגיל 18 נהיו מובילים באירופה בכל זאת?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 01, 2019 11:07 am 
Hall of Famer

היות שמאנו הזכיר משום מה שמות של סופרסטארים ב-NBA לפני כמה הודעות, צריך לכוון מהן הציפיות הסבירות של כל אחד מאבדיה, ועל זה אפשר לפתח דיון.
האם הוא יהיה לצורך העניין ברמה של אחד מהשחקנים הטובים ביורוליג בעוד עשור?
יכול להיות, אבל אני בספק, אבל גם טל בורשטיין משודרג (עם עוד כמה סנטימטרים בעיקר) זה יפה מאוד (בתוך עמי אני חי).
האם הוא יהיה שחקן לגיטימי ב-NBA?
מאמין שכן
אולסטאר?
לא

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 01, 2019 11:33 am 
Sophomore

לא אני התחלתי עם שמות של סופרסטארים.

ובכלל, זאת לא רשימת סופרסטארים. זאת סביבת תחרות! כשאנשים אומרים שהוא יכול להיות שנמוך לדונצ'יץ', הם חייבים להבין ששנמוך לדונצ'יץ' לא משיג מקום בחמישיה כשחקן שמקבל החלטות ונמצא עם הכדור בידיים (עם "חסרונות אבל גם יתרונות" או משהו כזה).

אם אנחנו מדברים על משבצת של ג'ו אינגלס כזה... אז זה נשמע סביר (וזה משהו שדיברנו עליו לפני כמה עמודים כבר). זה יפה מאוד, בסדר גמור לי בתור ישראלי. זה גם נשמע לי כמו בסט קייס סנריו, גם מבחינת ההתפתחות של שחקן כזה וגם מבחינת למצוא סיטואציה כזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 01, 2019 3:10 pm 
Hall of Famer

אוקי , פשוט האזכורים שלך הם הדבר האחרון שקראתי כאן ...
"משבצת של ג'ו אינגלס" נשמע לי סביר , או עם נתקרב - אז עומרי כספי כזה פלוס ( רק בקבוצות טובות יותר )

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 01, 2019 5:00 pm 
מנהל פורום

מאנו, אני מציע שתקרא קצת יותר בתשומת לב הודעות לפני שאתה מגיב להן.
אי אפשר לקיים דיון כשצד אחד כותב x והצד השני מגיב בכלל על y.
לא אני, ולא אחרים, שבהכללה גסה אפשר לומר שאנחנו בצד המהלל, לא השוונו את אבדיה לאף סופרסטאר וגם לא אמרנו שהוא חד-קרן.
אפשר לכתוב באותה הודעה גם את הדם של אבדיה וגם שמות של סופרסטארים מבלי לעשות השוואה ישירה.

אבדיה הראה עד כה שהוא פרוספקט לגיטימי, ואם לא יקרה משהו חריג, הוא גם ייבחר בסיבוב הראשון.
האם יש לו פוטנציאל להיות כוכב? לא סביר. לדעתי האישית לא בטוח בכלל שבסופו של דבר הוא בכלל יחזיק שם מעמד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 01, 2019 5:37 pm 
Sophomore

rony כתב:
מאנו כתב:
אם הוא מצפה שמישהו פשוט יעשה לו את הכבוד ויתן לו את הכדור בנבא עד שירגיש מספיק בטוח כדי לתפקד - הוא טועה ממש. הוא לא בסקאלה של שחקנים שעושים כאלה דברים למענם.

דני אבדיה הוא בהחלט כשרון מעניין מבחינת חובבי NBA. לא חסרים פרוספקטים שמעניינים לא בגלל היכולת הנוכחית שלהם, אלא בגלל שיש להם שילוב של נתונים פיזיים ומיומנויות שאם יתחברו בצורה טובה ובעיקר אם יתברר שלשחקן יש אופי מתאים, יכולים להפוך לשחקן כדורסל מצוין, זו הנישה הנוכחית של אבדיה ולפיה צריך למדוד אותו, ראינו מספיק בנדר ותון מייקרים כדי לדעת שבהרבה מקרים זה נגמר בכלום, אבל על הקצה השני של הסקאלה יש כל מיני נוביצקים, פורזינגיסים ושאר חדי-קרן. אז אני לא אומר שאבדיה יהיה פורזינגיס ובטח שלא נוביצקי, אבל על הסקאלה שבין בנדר לנוביצקי יש הרבה הרבה מקום באמצע.

ודים, כשכותבים שהנישה של אבדיה היא שילוב של נתונים פיזיים ומיומנויות. ואז אומרים שראינו מספיק בנדרים ואז מוסיפים שעל הקצה השני של הסקאלה יש פרוזינגיסים ונוביצקיים ואז אומרים שעל הסקאלה יש מקום באמצע אז...

אני לא יכול שלא לתהות למה הכוונה בנתונים פיזיים ששמים אותו על הסקאלה שבין "לראות חד קרן" לבין "משאלה שמעולם לא התגשמה לראות חדי קרן". מה, כי הוא לבן? לובן זה נתונים פיזיים? אבדיה לא על הסקאלה הזאת. אבדיה אולי יהיה שחקן טוב ואולי לא הוא על סקאלה הרבה הרבה יותר גדולה שמכילה כנראה הרבה יותר שחקנים של שחקן כדורסל בגובה קצת יותר מ2 מטר שמכדרר בסדר וקולע שלשות די פנויות, וגם על מגרש שבו יש לו עליונות פיזית הוא נחשב מוסר די טוב. בקצה אחד של הסקאלה הזאת יש דונצ'יץ'... בקצה השני יש המון שחקנים שמפוזרים בכל מני פינות נידחות בעולם.

אז כן, כשאומרים שהוא יכול להיות בנדר אבל אולי לא ושעל הסקאלה בין בנדר לפרוזינגיס יש הרבה אפשרויות, אז בעיניי מכניסים אותו למשבצת הפוטנציאל חדי קרן, וזה פוטנציאל שאי אפשר ליחס לו מה שלא יהיה. ואוי ואבוי לו אם הוא יהיה דראגן בנדר. בנדר שחקן מביך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 117 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: goldman, קרטמן ו 23 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה