סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 10:36 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 14 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' מרץ 01, 2019 4:02 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
מי תצא מהמערב?

1. בשבוע-שבועיים האחרונים אני תוהה אם זו אכן תהיה גולדן סטייט.
לכאורה, כן. fire power מטורף ומסוגלים להעלות הילוך בהגנה.
אמורים לשייט לאליפות נוספת.
מצד אחד משהו שם לא נראה טוב כמו בעבר.
ספסל חלש יותר וקאזינס הוא חולשה הגנתית בעמדה חשובה.
KD אולי יעזוב בקיץ ויש אולי קצת מתח ברקע סביב זה.

65% (נמוך יחסית לציפיות ראשוניות)

מועמדות אחרות -

יוסטון -
20%
star power, הארד, פול וקאפלה, קבוצה מאומנת היטב עם שיטה ברורה, מאצ׳-אפ טוב מול ג״ס. היו מאוד מאוד קרובים בעונה שעברה...

אוקלוהומה
7.5%
הגנה חזקה, פייטרים, PG בעונה מצוינת. מצד שני, לווסטברוק יש נטייה חזקה לבעוט בדלי.

דנבר
7.5%
קבוצה צעירה, סופר מוכשרת, סופר מאוזנת, עמוקה, מספר שחקנים צעירים שיכולים לפרוץ קדימה בפלייאוף.

לכאורה גם הלייקרס אמורים להיות כאן מעצם הנוכחות של לברון אבל בשלב הזה צריך לדבר על סיכויי הפלייאוף שלהם ולא על סיכויי האליפות.

מי תצא מהמזרח?

משנה את הסיכויים שרשמתי לפני מספר ימים.

טורונטו -
55%
קוואי כסופר סטאר, פוטנציאל להגנה סופר סופר חזקה בפלייאוף.
ההתקפה שלהם תלויה לא מעט בלאורי ואין לו עבר מבריק בפלייאוף. נקודת חולשה אפשרית.

בוסטון -
25%
למרות בעיות הכימיה השונות.
אחלה מאצ׳-אפ מול פילי, הגנה חזקה מאוד, עומק, קיירי כקלוזר, מאמן שלא עושה השנה עבודה טובה אבל עדיין מבריק בעיניי.

מילווקי -
15%
לא ראיתי אותם מספיק אבל מוכיחים את עצמם לאורך העונה הסדירה. מאמן מצוין, יאניס, מילדטון וחברים שמפציצים מהשלוש.

פילי -
5%
אמביד ככמעט סופר סטאר, האריס, סימונס, באטלר, רדיק. חמישיה טובה מאוד וספסל חלש, מאמן די בינוני ברמות האלו.
יש להם אפסייד להגיע רחוק מאוד אבל יותר מדי חולשות בעיניי. מקווה מאוד להתבדות ושאני סתם לא אובייקטיבי :)

אשמח לאחוזים ולא פחות חשוב מזה - נימוקים טובים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 01, 2019 4:16 am 
Hall of Famer

כמה הלייקרס?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 01, 2019 4:23 am 
Hall of Famer

satriani כתב:
כמה הלייקרס?

מתאים לך לקחת פוסט שהשקעתי בו ולנצל אותו כדי לזלזל בכותב אחר.
תגיב לעניין על מה ששאלתי או אל תגיב בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 01, 2019 5:16 am 
Hall of Famer

אל תהיה כבד.
מערב 90 אחוז לוחמים.
תשע אחוז רקטות.
אחוז אחד דנבר

מזרח יותר מסובך .
רפטורס 40.
מילווקי 33
בוסטון 27

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 01, 2019 5:36 am 
Hall of Famer

לא יודע לומר אחוזים כרגע, ולדעתי זה עוד מוקדם.
אבל שני דברים:
א. אתה עדיין מעריך בחסר את פילדלפיה. אגיד זאת כך, מה שלא יהיו הסיכויים של בוסטון - אלו של פילי גבוהים יותר.
ב. אתה מעריך בחסר את מילווקי ומעריך ביתר את טורונטו. בניגוד לקבוצה הגדולה הקודמת של בודנהולצר באטלנטה של לפני חצי עשור, הרי שלמילווקי יש סטאר פאוור אמיתי. לדעתי, הסיכויים של שתי הקבוצות שווים פחות או יותר, ופילדלפיה גם באותו איזור חיוג.
ג. יש לי תחושה שגולדן סטייט יקחו את המערב, ירגישו שהם עשו את שלהם ויפסידו בגמר הליגה מול הקבוצה המזרחית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 01, 2019 3:20 pm 
Hall of Famer

Att כתב:
טורונטו - 55%

אם אתה טוען משהו כזה ( שזה בערך כפול לעומת מה שנתת להם רק לפני כמה ימים ... ) אתה בעצם טוען שיש להם לערך :
95% לעבור את סידרת הסיבוב הראשון
ו-75% לעבור את כל אחת משתי הסדרות הבאות ( בסבירות לא נמוכה - פילי ואז מילווקי/בוסטון )
אתה שלם עם המספרים הללו ?

0.75*0.75*0.95 =~ 0.55

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 01, 2019 4:00 pm 
Hall of Famer

להבדיל אולי מאסטרטגיה וניהול, שמעניינים אותי יותר, הימורים זה צד חלש אצלי.
האם אני שלם עם זה? לא :)
אבל זה ההימור שלי כרגע.
אולי זה מוקדם מדי, כמו שנורטון כתב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 01, 2019 4:54 pm 
Hall of Famer

זה לא עניין של הימורים
זה חשבון פשוט

אפשר להתווכח מי פייבוריט בסדרה בין טורונטו ולמילווקי ( שלה יתרון הביתיות לצורך העניין )
אני לא חושב שזה סביר להגיד שטורונטו פייבוריט לנצח כאן בכ-75% ( או אף משהו שקרוב לכך )

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מרץ 01, 2019 5:21 pm 
Sophomore

האמת היא שזה מרגיש כאילו הפלייאוף הולך להיות מהמעניינים מזה שנים. משהו מקרטע בווריורס. אמנם אני משוכנע שיש שם עוד הילוך, סטף אדיר השנה ודוראנט גם יגיע לפלייאוף, אבל משהו בספסל המעט מתקצר ובייחוד המחוייבות כלפי קאזינס לתת לו להיות חלק מהתהליך. יש שם איזה באלאנס עדין שלא פשוט לשמור עליו, בין להכניס אותו לעניינים, לבין לשמור על המבנה של הקבוצה שלהם.

אני כן חושב שמהמערב זו בעיקר יוסטון. אם יוסטון מגיעים בריאים זאת תהיה סדרה טובה שתגמר במינימום באיזה 4-2. והרבה פעמים בסיטואציות כאלה, הווריורס יוצאים מאיזון. סטף יוצא מהמגניבות שלו, קאזינס ודריימונד ודוראנט הם מאבדי ראש ידועים.
בדנבר אני ממש לא מאמין. אני מחבב את יוקיץ'... הוא שחקן שמח, שיודע לעשות שימוש נפלא בגוף השמנמן והעצום שלו, הוא מוסר באומנות. אבל יש משהו באופן שבו הוא מתנהל על המגרש שלא באמת יכול להצליח באינטנסיביות של פליאוף. אני דווקא חושב שיש לו את מה שדרוש כדי להיות שחקן מוביל בקבוצה רצינית ומועמדת ממש, יש לו פתאום רגעים של כוח מתפרץ או זריזות בידיים כמו דוב שתופס דגים בנהר. זה די מדהים לראות. אבל לתחושתי יצטרך לקבל את הכאפה שלו בפלייאוף עכשיו כדי להבין איך מגיעים למעמד הזה.
OKC של השנה מעניינים מאוד. קשוחים. יותר מדי תלויים בג'ורג' וזה לא יכול להחזיק. הוא לא מספיק טוב. ווסטברוק לא פוגע מבחוץ ולתחושתי איבד אפילו יותר מחצי צעד. אדאמס נותן מה שהוא נותן אבל לא שחקן שמסוגל להיות שחקן מטרה אפילו כשיש מיסמאצ' רציני. אני יכול לראות אותם מגיעים לגמר מערב, אבל הווריורס יפרקו אותם בקלילות. בטח שרודר יתן איזה משחק אחד לפנתיאון ואותו הם גם יקחו.

המזרח יהיה פסיכי. נדמה לי שבוסטון הכי מוכשרת אבל גם הכי פגיעה ולפעמים זה מרגיש כאילו כל רגע יכולה להתפרק. מעניין איך יגיעו לפלייאוף. אינדיאנה לא יודע מה איתם... מבחן רציני לעוצמה של המזרח. אם יתר הקבוצות באמת חזקות הן חייבות לעבור אותה. את הגריק על כל פריקיותו יצליחו לסגור כמו שצריך בפלייאוף, השיטה תתחיל לחרוק ומילוואקי לא יגיעו לגמר הליגה לדעתי. בוסטון, טורונטו ופילי. כרגע אני חושב שאני מהמר על פילי וטורונטו בעיקר. משהו בהגעה של האריס פשוט מסתדר פיקס עם פילי. באטלר לדעתי עדיין שחקן ממש טוב שמעט נפגע באגו בשנה האחרונה, אבל יש בו איזו נכונות לוותר על נקודות של עצמו למען הקבוצה וזה דבר גדול. הוא מוותר המון על זריקות שהוא רגיל לקחת בשביל להכניס אחרים למשחק. אני רואה שם מצידו הרבה מחוייבות למטרה וזה אומר הרבה עליו, על המאמן ועל כל המערכת. לא יודע, אני רואה אותם לוקחים אליפות אפילו אם הכל מסתדר. אם וכאשר, אמביד יפרק את קאזינס בגמר. וזה הדבר האידיאלי מבחינת פילי - שהגמר יהפך בחלקו למאבק כוחות בין שני הביג מנים האלה. וטורונטו עם קוואי, יש שם מנהיגות שקטה, יש צעירים אתלטיים. יש משהו בשל במועדון הזה... זה לא רק קוואי וזה קרה בלי ששמנו לב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 02, 2019 12:08 pm 
Sophomore

הולך עם וגאס,
85% וורירס, לא יכול להיות כזה קצת כמו שאתה נותן, הכוכבים מעלים הילוך בפליאוף מקסימום מעיפים את קאזינס וממשיכים לקחת בהליכה, יוסטון נחלשו השנה יותר מהם.
10% יוסטון
2% אוקיסי ודנבר 1% כל השאר.

טורנטו מילווקי צמוד מאוד, יאניס הכי טוב בליגה וכולם מסביב תורמים אין סיבה לחשוב שזה סתם הצלחת עונה רגילה, נגיד 28% כל אחת
בוסטון פילי 21% כל אחת.
אינדי והשאר 2%

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 02, 2019 4:59 pm 
Hall of Famer

מערב -
אפשר לציין שכרגע יוסטון רק מקום 5, למרות שהצטיירה בשנה שעברה כאיום הכי גדול על הווריורס.
האמת? אני לא רואה קבוצה שבאמת יכולה לגרור את הווריורס לסדרה ארוכה השנה חוץ מיוסטון, שאולי תפגוש אותה אפילו כבר בסיבוב השני
אני נותן 90% לווריורס, 8% ליוסטון ו-2% לאוקלהומה. דנבר קבוצה כיפית, אבל עוד לא ראיתי שקבוצות מסוגה רצות חזק בפלייאוף. ברגעי האמת צריך סופרסטארים שיודעים לייצר מצבי קליעה לעצמם ולשים נקודות על הלוח, לא נראה שלדנבר יש אחד כזה.

מזרח -
פףףף. קשה. גם אחרי הפציעה של אולדיפו, הפייסרס רצים לא רע בכלל. מצד שני, בוסטון ממשיכה לדשדש. לא שלא ראינו כבר קבוצות שהיו בינוניות לאורך העונה והתחברו בפלייאוף, אבל ברוב המקרים העונה הסדירה היא כן ניבוי די טוב לצפוי להיות בפלייאוף. השנה טורונטו ומילווקי שתיהן משחקות כדורסל מזרחי חזק. לדעתי לאונרד נותן לטורונטו יתרון קל. פילי חמודה אבל זה לא מרגיש כרגע שהם קוטלי ענקיות.
טורונטו 31%, מילווקי 29%, בוסטון 25%, פילי 15%

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 02, 2019 10:05 pm 
Junior

על המזרח:
picknroll כתב:
פילי קבוצה פגומה. השחקן הכי טוב שלה הוא אמביד. היעדר הקליעה של סימונס הופכת את האריס ובאטלר לשחקני הקלאץ' והם לא מספיק יציבים לזה.
לבוסטון יש פוטנציאל, אבל הכימיה שם זוועה. יותר מדי שחקנים שרוצים לשחק. חלקם מאבדים ביטחון וחלקם מנסים להכריח את עצמם כשניתנת להם הזדמנות.
טורונטו ומילווקי הן הפייבוריטיות. יאניס משחק נפלא ומשתפר אפילו תוך כדי העונה. החסרון היחיד שלה הוא חוסר נסיון.
קוואי נח כשמתחשק לו ושאר השחקנים יכולים לנצח בלעדיו מרוב כשרון. יש שם נסיון פלייאוף, שחקנים שלא מפחדים, והרבה חכמת משחק. השאלה היא האם המאמן ידע להתמודד עם השינויים שנדרשים כדי לנצח סדרת פלייאוף.
טורונטו 40
מילווקי 30
בוסטון 20
פילי 10

במערב זה גס ונוספים.
הדבר היחידי שיכול לפגוע בהם זו פציעה, ואולי גם זה לא יספיק. איגי ודריימונד הזדקנו, בוגי לא יציב. 80%.
יוסטון דנבר אוקייסי יוטה הן הקבוצות מעל 1%.
יוסטון תצטרך לקוות שפול יהיה בריא ושהארדן לא יתעיף. דנבר שנה שעברה הייתה מחוץ לפלייאוף וצריכה להוכיח את עצמה. אוקייסי הושפלה שנה שעברה וצריכה לקוות שג'ורג' הנכון יופיע ווסטברוק הנכון יעלם. יוטה מגלה שהחמישיה הכי טובה שלה לא מכילה שני שחקני חמישיה וצריכה להתמודד עם העומס על מיטצ'ל.
יוסטון 8
דנבר 6
אוקייסי 4
יוטה 2

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 07, 2019 1:29 pm 
Hall of Famer

מאנו כתב:
האמת היא שזה מרגיש כאילו הפלייאוף הולך להיות מהמעניינים מזה שנים. משהו מקרטע בווריורס. אמנם אני משוכנע שיש שם עוד הילוך, סטף אדיר השנה ודוראנט גם יגיע לפלייאוף, אבל משהו בספסל המעט מתקצר ובייחוד המחוייבות כלפי קאזינס לתת לו להיות חלק מהתהליך. יש שם איזה באלאנס עדין שלא פשוט לשמור עליו, בין להכניס אותו לעניינים, לבין לשמור על המבנה של הקבוצה שלהם.

https://twitter.com/MZavagno11/status/1 ... 3940069376
עדות לכמה קאזינס פוגע בווריורס כרגע.
ובכלל, כמה ההגנה בעמדת הסנטר היא קריטית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 07, 2019 2:11 pm 
Hall of Famer

דווקא לפי הנתונים שהבאת הפגיעה הגדולה של קאזינס בווריירס היא התקפית.
הבדל של 9.4 נק' בהתקפה לעומת הבדל של 5.4 בהגנה.

אבל אני לא כל כך מבין מאיפה נלקחו הנתונים. כי למשל ההבדל הגדול ביותר בתפוקה של שחקן עם קאזינס היה של איגי.
חיפשתי חמישיות של הווריירס באן.בי.איי.קום. החמישיה ששיחקה הכי הרבה דקות ביחד של שני השחקנים הללו הייתה 54 דקות על המגרש במשך 10 משחקים ודווקא הייתה מאד פרודקטיבית, בעיקר טובה הגנתית. בסה"כ הצמד שיחקו כ-120 דקות ביחד, חלק מהדקות כמובן במשחקים בודדים. החמישיות הכי מזעזעות של הצמד בצוותא שיתפו פעולה 7 דקות למשחק אחד, 6 דקות ב-2 משחקים ועוד 3 דקות במשחק אחד. אז אין לי מושג איך הביאו את הנתונים הללו.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 14 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: B.a.c, uriel17 ו 22 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה