סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 8:28 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 50 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

גפ"מ?
מוגזם 53%  53%  [ 20 ]
סביר למגרשים 47%  47%  [ 18 ]
סך הכל הצבעות : 38
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2019 1:56 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
oren_80 כתב:
אגב, אני אישית גם לא חושב שצריך לקנוס קבוצות על שמעון תתאבד כבר.
הרבה הרבה יותר מפריע לי אם שרים על טרגדיות אישיות של אנשים/גזענות/נאציזם.

אני מסכים ויש גם היגיון מאחורי הדברים בעיני.
פניני מת, מזרחי תתאבד או סתם השופט בן זונה, אלו כולן קללות שנשארות בתחום המגרש. הן אולי גסות ובוטות (כמו כל קללה) אבל הן כלליות.
שירים על טרגדיות אישיות לצורך העניין, יוצאות מתחומי המגרש ותוקפות בן אדם באופן אישי. זה לדוגמה באמת מסית בעיני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2019 2:04 pm 
Junior

אורן כתב:
הוקיץ' כתב:
ודים כתב:
הוקיץ' כתב:
מגוחך שזה הוצא מחוץ לחוק.
אף פעם לא הבנתי את טענות ה"אלימות מילולית מובילה לאלימות פיזית". איך זה עובד בדיוק? כי לי לצורך העניין יצא לא מעט פעמים במגרשים לקלל שחקנים יריבים או שופטים, אבל מעולם לא חשבתי לתקוף אף בן אדם. קצת מזכיר לי את המורים בחטיבה שמספרים לך שאם תעשן סיגריה זה יוביל להתמכרות להרואין.
במקום פשוט לאכוף בצורה תקיפה את מה שמחוץ לחוק (אלימות פיזית, שירים גזעניים/שירי שואה וכו'), מתחילים להוציא מחוץ לחוק דברים נוספים בתקווה שזה מה שיגרום לדברים הראשונים להפסיק לקרות? לוגיקה מוזרה מאוד בעיני.

אני חושב שאתה ממש מתמם, או סתם מעדיף לקבור את הראש בחול.
אז אתה אולי לא תשמע קללות ואז תלך להרביץ, אבל ילדים, בני נוער או סתם מבוגרים עם שיקול דעת בעייתי הנחשפים למציאות בה קללות פראיות הן לגיטימיות, אז יגדלו לחשוב שגם אלימות פיזית היא לגיטמית ומשם המרחק לאיזה דביל שהיחליט שזה גם לגיטימי לזרוק נפץ עטוף בנייר למגרש הוא קטן.
אתה אולי יותר לצייר לעצמך גבול ברור של מה באמת פוגע באדם אחר ומה לא, אבל לא לכל אחד יודע לעשות את זה, בעיקר כאמור צעירים.

אתה יכול לחשוב שאני מיתמם, אבל אני באמת חושב שאין שום ילד שישמע "גיא פניני מת" (איזו קללה פראית, מי שישמע) ויחליט על סמך זה לתקוף מישהו פיזית. מי שזה גורם לו לתקוף זה בן אדם שהאלימות כבר טבועה בו וזו הבעיה, לא הקללות.
החוק כבר מגדיר לך מהן קללות שיוצאות מהתחום הסביר. תאכוף אותן, תאכוף אלימות פיזית. אל תתחיל לחוקק עוד ועוד חוקים כי אין לזה סוף.

אתמול נתקלנו בדוגמה לכך שהנסיון להשתיק את ה"אלימות המילולית" הוביל לאלימות פיזית (שהתיאור שלה כנראה הופרז מעט).

אנשים שתקפו פיזית הובילו לאלימות פיזית.
רוצה למנוע אלימות? תתחיל להעניש בתקיפות אנשים אלימים. בן אדם שתוקף פיזית צריך להיעצר ולהיות מורחק מהמגרשים לשנתיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2019 2:05 pm 
Hall of Famer

הוקיץ' כתב:
אורן כתב:
הוקיץ' כתב:
ודים כתב:
הוקיץ' כתב:
אף פעם לא הבנתי את טענות ה"אלימות מילולית מובילה לאלימות פיזית". איך זה עובד בדיוק? כי לי לצורך העניין יצא לא מעט פעמים במגרשים לקלל שחקנים יריבים או שופטים, אבל מעולם לא חשבתי לתקוף אף בן אדם. קצת מזכיר לי את המורים בחטיבה שמספרים לך שאם תעשן סיגריה זה יוביל להתמכרות להרואין.
במקום פשוט לאכוף בצורה תקיפה את מה שמחוץ לחוק (אלימות פיזית, שירים גזעניים/שירי שואה וכו'), מתחילים להוציא מחוץ לחוק דברים נוספים בתקווה שזה מה שיגרום לדברים הראשונים להפסיק לקרות? לוגיקה מוזרה מאוד בעיני.

אני חושב שאתה ממש מתמם, או סתם מעדיף לקבור את הראש בחול.
אז אתה אולי לא תשמע קללות ואז תלך להרביץ, אבל ילדים, בני נוער או סתם מבוגרים עם שיקול דעת בעייתי הנחשפים למציאות בה קללות פראיות הן לגיטימיות, אז יגדלו לחשוב שגם אלימות פיזית היא לגיטמית ומשם המרחק לאיזה דביל שהיחליט שזה גם לגיטימי לזרוק נפץ עטוף בנייר למגרש הוא קטן.
אתה אולי יותר לצייר לעצמך גבול ברור של מה באמת פוגע באדם אחר ומה לא, אבל לא לכל אחד יודע לעשות את זה, בעיקר כאמור צעירים.

אתה יכול לחשוב שאני מיתמם, אבל אני באמת חושב שאין שום ילד שישמע "גיא פניני מת" (איזו קללה פראית, מי שישמע) ויחליט על סמך זה לתקוף מישהו פיזית. מי שזה גורם לו לתקוף זה בן אדם שהאלימות כבר טבועה בו וזו הבעיה, לא הקללות.
החוק כבר מגדיר לך מהן קללות שיוצאות מהתחום הסביר. תאכוף אותן, תאכוף אלימות פיזית. אל תתחיל לחוקק עוד ועוד חוקים כי אין לזה סוף.

אתמול נתקלנו בדוגמה לכך שהנסיון להשתיק את ה"אלימות המילולית" הוביל לאלימות פיזית (שהתיאור שלה כנראה הופרז מעט).

אנשים שתקפו פיזית הובילו לאלימות פיזית.
רוצה למנוע אלימות? תתחיל להעניש בתקיפות אנשים אלימים. בן אדם שתוקף פיזית צריך להיעצר ולהיות מורחק מהמגרשים לשנתיים.

בוודאי.
מה שאני אומר זה שאני מסכים אתך - הקשר הסיבתי בין הקללות לאלימות הפיזית עמום מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2019 2:09 pm 
Junior

מאנו כתב:
המגרשים יכולים להיות בהצהרה - נקיים לגמרי מקללות ואלימות מילולית. המגרש לא חייב להיות "פייט קלאב". תראו תראו, איך נראים אולמות בארה"ב, והכל שם בסדר. משחקים כדורסל די בסדר, הם די בסדר מבחינה כלכלית, מגיע גם קהל למגרשים ברמה די בסדר... (אני יודע, המצב שם לא מדהים כמו בליגה הישראלית. ועדיין) בארה"ב זה מופע מתורבת מאוד לרוב, אבל כשעולים באמת יצרים הם עולים באופן ספונטני ולא באופן מעוגן ותמידי כמו בשירי האוהדים בארץ. יש מקום לאמוציות ספונטניות בעולם הספורט. אם השופט טעה - מותר לשרוק בוז ומותר גם לקלל (גוועלד). ספונטניות ואמוציות זה חלק משמעותי בכיף. זה נובע מהמשחק וזה הכרחי אפילו. ברמה מסויימת. כשיושבים וכותבים שיר בבית על שחקן מת, זה לא ספונטני ולא נובע ממשהו ספורטיבי בהכרח. זה להביא זעם על הבוס, על האישה ועל הילדים למגרשים באופן מובנה וזאת פשוט תרבות ספורט חולה.

מציע למי שכותב שירים על שחקנים מתים והולך להתבאס כרגע, שיתחיל אולי לעשות ספורט, לנהל יומן אישי, לכתוב סיפורים קצרים למגירה, שילך ללמוד אומנות לחימה כלשהי, שיצא להפגין נגד נתניהו או בעדו, ילך לטיפול, רכיבה על סוסים, שיקח חיית מחמד, ישתתף בויכוח סוער על חיסונים... וכו'

אפשר ואפילו כדאי לא לנקוט באלימות מילולית במגרשים, אם רוצים שם גם ילדים ונשים ומשפחות.
אני גם לא מבין את הניתוק המלאכותי הזה בין אטמוספירה של אלימות לאלימות פיזית. מאות שנים, צבאות היו יוצאים למלחמות עם שירי מלחמה. אל תתפלאו שכשמתכוננים למשחק כדורסל עם שירי קרב גם בסוף יש מכות.

אתה נותן דוגמא מארה"ב? אני יכול לתת לך דוגמה מאנגליה.
הם הצליחו להיפטר מאלימות פיזית על ידי... יד נוקשה כנגד אלימות פיזית.
עדיין יש שם קללות (אפילו מאורגנות רחמנא ליצלן) אבל מגרשי הכדורגל באנגליה בטוחים לחלוטין ויש אנשים מכל המגדרים ובכל הגילאים. קללות גזעניות אגב, נתקלות שם ביד קשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2019 2:19 pm 
Hall of Famer

מאנו כתב:
המגרשים יכולים להיות בהצהרה - נקיים לגמרי מקללות ואלימות מילולית. המגרש לא חייב להיות "פייט קלאב". תראו תראו, איך נראים אולמות בארה"ב, והכל שם בסדר. משחקים כדורסל די בסדר, הם די בסדר מבחינה כלכלית, מגיע גם קהל למגרשים ברמה די בסדר... (אני יודע, המצב שם לא מדהים כמו בליגה הישראלית. ועדיין) בארה"ב זה מופע מתורבת מאוד לרוב, אבל כשעולים באמת יצרים הם עולים באופן ספונטני ולא באופן מעוגן ותמידי כמו בשירי האוהדים בארץ. יש מקום לאמוציות ספונטניות בעולם הספורט. אם השופט טעה - מותר לשרוק בוז ומותר גם לקלל (גוועלד). ספונטניות ואמוציות זה חלק משמעותי בכיף. זה נובע מהמשחק וזה הכרחי אפילו. ברמה מסויימת. כשיושבים וכותבים שיר בבית על שחקן מת, זה לא ספונטני ולא נובע ממשהו ספורטיבי בהכרח. זה להביא זעם על הבוס, על האישה ועל הילדים למגרשים באופן מובנה וזאת פשוט תרבות ספורט חולה.

מציע למי שכותב שירים על שחקנים מתים והולך להתבאס כרגע, שיתחיל אולי לעשות ספורט, לנהל יומן אישי, לכתוב סיפורים קצרים למגירה, שילך ללמוד אומנות לחימה כלשהי, שיצא להפגין נגד נתניהו או בעדו, ילך לטיפול, רכיבה על סוסים, שיקח חיית מחמד, ישתתף בויכוח סוער על חיסונים... וכו'

אפשר ואפילו כדאי לא לנקוט באלימות מילולית במגרשים, אם רוצים שם גם ילדים ונשים ומשפחות.
אני גם לא מבין את הניתוק המלאכותי הזה בין אטמוספירה של אלימות לאלימות פיזית. מאות שנים, צבאות היו יוצאים למלחמות עם שירי מלחמה. אל תתפלאו שכשמתכוננים למשחק כדורסל עם שירי קרב גם בסוף יש מכות.

בכנות? ממש לא בא לי שהמגרשים כאן יהיו כמו ב-NBA.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2019 2:44 pm 
Hall of Famer

הוקיץ' כתב:

לא כל אלימות מילולית מובילה לאלימות פיזית, אבל אלימות פיזית בדרך כל מתחילה באלימות מילולית, לא עוברים ישר למכות.

מאנו כתב:

מסכים במיליון אחוז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2019 3:35 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
oren_80 כתב:

צריך לזכור שזה בעצם שיר על טרגדיה אישית (ההתאבדות של רובי שפירא, לא יודע איך זה מעלה או מוריד את השיקולים). ובלי קשר ללקנוס זה שיר דוחה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2019 4:12 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
תהרוג אותי (אם זה לא טרגדיה אישית), בחיים לא קישרתי בין השניים.
וזה גם עונה על זה, אני לא חושב שלזה אורן התכוון. אני מניח שהוא התכוון לשירים כמו לשיר על מוני לרגב פנאן.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2019 4:38 pm 
Hall of Famer

ראובן כתב:
oren_80 כתב:

צריך לזכור שזה בעצם שיר על טרגדיה אישית (ההתאבדות של רובי שפירא, לא יודע איך זה מעלה או מוריד את השיקולים). ובלי קשר ללקנוס זה שיר דוחה.

אני חייב לומר שלא קישרתי אף פעם בין ההתאבדות של רובי שפירא ז"ל לשירים לשמעון מזרחי .כלומר, שמעתי פעם שזה התחיל אחרי זה, אבל אין קשר בין שניהם ובין הטרגדיה של שפירא לבין הקריאות למזרחי.
האם זה שיר דוחה? כן.
האם הייתי קונס ומעניש עליו? לא חושב.
אבל זה כנראה גם עניין של טעם אישי מה מקפיץ אותי יותר לעומת האחרים. הקריאות לרגב פנאן על אבא שלו למשל גרועות בהרבה בעיניי מהשיר הזה למזרחי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2019 4:39 pm 
Junior

לי באופן אישי הקריאה ״תתאבד כבר״ לא כל כך מפריעה, בעיקר כי אני זוכר שהמקור שלה היה הרבה יותר הומוריסטי מאשר הגוון האלים שניתן לזה לאורך השנים. יחד עם זאת, אני חושב שהמהלך של להעניש על סוג מסויים של שירים הוא די הגיוני בסך הכל. דברים שיש לי הרבה פחות סבלנות אליהם:
1. העובדה שמי שמתזמר את כל המהלך הזה של מה מותר ומה אסור זה בעיקר מכבי תל אביב, בשנים של מופעי בכיינות וצביעות במשחקים במלחה ובדרבים.
2. אוהדים, בדרך כלל של הפועל תל אביב אבל גם של חולון ושל הפועל ירושלים, שמיתממים ומשווים את הגועל נפש שהם מייצרים לדברים אחרים, הרבה פחות חמורים (יצא לי, למשל, לשבת קרוב לספסל של מכבי בדרבי בדרייב אין וזה משהו שבעיניי צריך להגמר עם עצורים ולא דומה לשום דבר שראיתי בשום מקום אחר).
3. אוהדי הפועל ירושלים, וזה דבר חדש שאני שומע בעיקר ביממה האחרונה, שעושים רומנטיזציה מגוחכת לשירים האלה והופכים אותם לאיזשהו ביטוי עמוק של הזהות שלנו כבני אנוש יצירתיים ובני חורין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2019 5:21 pm 
Hall of Famer

הקישור לרובי שפירא לא כל כך מסתדר לי עם הכרונולוגיה.
שפירא התאבד חמישה ימים אחרי משחק הירידה מהמגרש במלחה, שאני די בטוח ששרו בו את השיר הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2019 6:07 pm 
Sophomore

הוקיץ' כתב:
אתה נותן דוגמא מארה"ב? אני יכול לתת לך דוגמה מאנגליה.
הם הצליחו להיפטר מאלימות פיזית על ידי... יד נוקשה כנגד אלימות פיזית.
עדיין יש שם קללות (אפילו מאורגנות רחמנא ליצלן) אבל מגרשי הכדורגל באנגליה בטוחים לחלוטין ויש אנשים מכל המגדרים ובכל הגילאים. קללות גזעניות אגב, נתקלות שם ביד קשה.

קודם כל, בעיניי תרבות הספורט האמריקאית מרשימה הרבה יותר, הרבה יותר מהפכנית וחדשנית.

שנית, מעולה, כל הכבוד. אין לי ויכוח איתך על כך שצריך יד נוקשה נגד אלימות פיזית.
למה צריך דווקא להתנהל מול קללות גזעניות ביד קשה? למה לא מול כל גילוי של אלימות?
מעבר לכך שתמוה בעיניי ניתוק הקשר בין האווירה של האלימות במגרש לבין דחיפה, בעיטה ואגרוף... אגב, כמו שהקללות לשופט "משפיעות על השופט", הן גם משלהבות את הקהל וגם את השחקנים עצמם. בליגות נוער זה מאוד בולט, אבל גם בליגות מקצועניות, כשהקהל מקלל וחודר את העור של השחקנים, לפעמים הם מאבדים עשתונות. אז הם לא אמורים לאבד עשתונות, הם מקצוענים - אבל גם כאן לא ברור הקשר בין אלימות מילולית לפיזית? כמו שזהבי פתאום מגיב לקהל, או רון ארטסט קופץ לקהל, או קאנטונה נוגח באוהד. והם שחקנים מקצוענים שבאמת צריכים להצליח לשלוט בעצמם.

מעבר לזה - אני יכול לומר, בתור בנאדם שהלך כמה פעמים עם ילדים בגילאים שונים למגרשים. גם כדורגל וגם כדורסל בארץ. כשאין קללות מסביב הרבה הרבה יותר נעים.
לא ממש מבין על מה אתה מגן כאן.

אז, על מה אתה מגן כאן הוקיץ'?

oren_80 כתב:

בכנות? ממש לא בא לי שהמגרשים כאן יהיו כמו ב-NBA.

בכנות, למה? במה אמריקאי שהולך למשחקים יקנא בך? (וזה גם מעניין שאוהד מכבי אומר את זה. מכבי זה וילה בג'ונגל - המון אוהדים שהם לא פאנטים. מארחים משחקי יורוליג בצורה מכובדת).

בוא נשאל ככה, אם לא יאפשרו שירי נאצה וקללות זה יפגע בחוויה שלך? החוויה הייחודית של אוהד מכבי תלקח ממנו אם לא יהיו שירים כאלה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2019 6:33 pm 
Hall of Famer

למה אני לא רוצה שזה יהיה כמו ב-NBA? כי זה פלסטיק מידי.
אם היית אומר לי כמו במכללות, ניחא. NBA? לא רוצה כזה.

תשמע, אומר משהו שהוא אולי לא PC במיוחד: אין לי בעיה עם שנאה ספורטיבית בגדר מה שמקובל ואין לי בעיה אם יש פה ושם קללות וכאלה ועצבים. באמת שלא מזיז לי ולפעמים זה גם כיף ומוסיף לאווירה הסוערת. גדלתי עם זה לאורך השנים במגרשים (כולל בכדורגל שזה הרבה יותר חריף מבכדורסל), וזה באמת לא משנה לי. לא הורס לי את החוויה אם איזה אוהד לידי חוטף קריזה ומקלל קצת.

מה כן מפריע לי? אלימות פיזית- בוודאי (אגב, יש היום כמותה ככל הנראה פחות מבעבר). ומה שעוד מפריע לי זה סוגי נאצות או דברים ספציפיים שציינתי קודם שהם מבחינתי קו אדום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2019 7:05 pm 
Hall of Famer

oren_80 כתב:

בהחלט
למשל הירידה לחייו של רגב פנאן חמורה מאוד לטעמי , לא כי אביו היה צדיק גדול , אלא כי באמת לרגב עצמו אין כל קשר לסיפור
מקרה אובארוב זכור לי אף כמזעזע הרבה יותר - חרפה של ממש

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2019 7:50 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
oren_80 כתב:

בהחלט
למשל הירידה לחייו של רגב פנאן חמורה מאוד לטעמי , לא כי אביו היה צדיק גדול , אלא כי באמת לרגב עצמו אין כל קשר לסיפור

לצערנו היו כמה מקרים כאלה אצל קומץ מאוהדי הפועל בעשור וקצת האחרונים. היו כמה ששרו על אהובה תומר ז"ל שנספתה בשריפה בכרמל, היה את השחתת קבר הוריי חולדאי, הייתה שירה שמחה "עמי שצקי מת!" במרחק של 20 מטר ממני ביד אליהו בדרבי (שצקי היה חבר הנהלת מכבי שנפטר ב-2006 מסרטן כמדומני).
היו כאלה, בהחלט.
גם הטמבל ההוא עם גור שלף צרח לו משהו על אבא שלו (אורי שלף ז"ל הצדיק את גור לחלוטין כזכור לי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2019 8:42 pm 
Junior

מאנו, בעיניך תרבות הספורט האמריקאית עדיפה, בעיני תרבות הכדורגל האירופית עדיפה.
לקבוצות הספורט באירופה יש חיבור עמוק לקהילה, זה נותן תחושת שייכות, תחושת גאווה, משהו לשאוף אליו. לפרטים נוספים, אתה מוזמן לראות את הסדרה הדוקומנטרית הנהדרת "Sunderland till I die".
אני לדוגמא, מגדיר את עצמי לא פחות כאוהד הפועל תל אביב מאשר אוהד כדורגל ויש לזה משמעויות רבות מעבר לאהבת המשחק.
כל הדברים האלה, תרצה או לא, מגיעים גם עם הרבה אמוציות ותשוקה. הפוטנציאל לאלימות פיזית קיים וצריך לדעת לשלוט בו.
אתה שואל על מה אני מגן? בדיוק על זה. אני אישית לא מתחבר לסטריליות שבספורט האמריקאי ולמען האמת היא גם לא אופיינית לספורט הישראלי (או האירופי לצורך העניין).

יותר מזה, אני לא מקבל את כל טיעון ה"אטמוספרה". הלוגיקה הזאת שאומרת "נכון שהוא הרביץ אבל הוא עשה את זה כי מישהו קילל את אמא שלו אז בוא נאסור גם את זה", היא פסולה מיסודה בעיני. בן אדם מרביץ כי הוא אלים, לא כי הוא שמע כמה אוהדים קוראים לשופט בן זונה. כשאתה מדבר על אטמוספרה אלימה זה מזכיר לי אנשים שמדברים על מה שקורבן אונס לבשה בזמן האונס. אז לפני שמישהו יקפוץ, לא, אני לא משווה בין אוהדים מקללים לקורבנות אונס, אני רק אומר שהלוגיקה דומה והיא פסולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2019 8:44 pm 
Hall of Famer

הוקיץ' - כל הדברים האלה קיימים, ובקלות, במשחקי מכללות בארה"ב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2019 8:46 pm 
Hall of Famer

אתה חולק על הטיעון שלבוש מסוים עלול להגדיל בפועל הסתברות להיאנס ?
כי אם לא - אפשר להגיד שבצורה דומה התנהגות אלימה מילולית עלולה להגדיל הסתברות לאלימות פיזית
( וזה כמובן מבלי לקהל מאומה מאותה אחריות של האונסים/המרביצים עצמם )

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2019 8:48 pm 
Junior

oren_80 כתב:
shmueliki כתב:
oren_80 כתב:

בהחלט

לצערנו היו כמה מקרים כאלה אצל קומץ מאוהדי הפועל בעשור וקצת האחרונים. היו כמה ששרו על אהובה תומר ז"ל שנספתה בשריפה בכרמל, היה את השחתת קבר הוריי חולדאי, הייתה שירה שמחה "עמי שצקי מת!" במרחק של 20 מטר ממני ביד אליהו בדרבי (שצקי היה חבר הנהלת מכבי שנפטר ב-2006 מסרטן כמדומני).
היו כאלה, בהחלט.
גם הטמבל ההוא עם גור שלף צרח לו משהו על אבא שלו (אורי שלף ז"ל הצדיק את גור לחלוטין כזכור לי).

כל הדברים שציינתם פה מזעזעים גם אותי בתור אוהד הפועל. גם בצד הצהוב היו כמה דברים נוראיים כמו שירה על אביו של ביברס נאתכו ז"ל.
לגבי שלף ממה שאני זוכר הנער ההוא צעק לו משהו בסגנון של "אבא שלך היה יותר אדום מאדום והוא מתהפך בקבר כשאתה לובש צהוב". מסכים שזה מחריד וראוי לגינוי וענישה, אבל זה עדיין לא מצדיק את התגובה האלימה של גור שלף, גם אם אורי ז"ל הצדיק זאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2019 8:49 pm 
Hall of Famer

כן, שמואליקי. אבל באותה מידה תשווה בין מידת האשמה.
האם הסיכוי של מישהי שלבושה חשוף להיאנס קצת גבוה יותר? יתכן, לא ראיתי מחקרים, יש בזה היגיון. האם יש בה ולו פרומיל של אשמה בנושא? ממש לא.
ואם כן, אז גם כאן. האם זה מגדיל את הסיכוי לאלימות פיזית? יש מצב. האם זה מוריד ולו פרומיל מהאשמה של האלים פיזית? ממש ממש לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2019 8:50 pm 
Junior

shmueliki כתב:
אתה חולק על הטיעון שלבוש מסוים עלול להגדיל בפועל הסתברות להיאנס ?
כי אם לא - אפשר להגיד שבצורה דומה התנהגות אלימה מילולית עלולה להגדיל הסתברות לאלימות פיזית
( וזה כמובן מבלי לקהל מאומה מאותה אחריות של האונסים/המרביצים עצמם )

זה בדיוק העניין, אני לא חולק על כך, רק טוען שזו לא סיבה למנוע קללות (בגבול הסביר כמובן).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2019 8:58 pm 
Junior

נורטון כתב:
הוקיץ' - כל הדברים האלה קיימים, ובקלות, במשחקי מכללות בארה"ב.

בעיני כדורסל מכללות זה משהו מאוד ספציפי שלא באמת בר השוואה לספורט מקצועני.
תקן אותי אם אני טועה אבל הרוב המוחלט של הצופים במשחקים האלה אלה תלמידי המכללות שכנראה נכנסים לאווירה כחלק מלימודיהם במכללה וגם אם אחר כך נשארים אוהדים זה לא באמת אותו דבר. זה משהו שמתקיים בקונטקסט מאוד ספציפי ובגיל מאוד מסוים. אולי אני טועה ואשמח אם תתקן אותי אם כן, אבל זה המצב להבנתי.

בכל אופן, אפילו אם נסתכל על זה בצורה פרקטית, כל הקנסות שבעולם לא יהפכו את הספורט הישראלי (או האירופי לצורך העניין) לספורט האמריקאי.
כל הצעדים והענישות יכולים להשפיע במידה מסוימת, אבל מגרש הספורט ימשיך להיות מקום אמוציונלי שאנשים מקללים בו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מרץ 11, 2019 9:26 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
כן, שמואליקי. אבל באותה מידה תשווה בין מידת האשמה.
האם הסיכוי של מישהי שלבושה חשוף להיאנס קצת גבוה יותר? יתכן, לא ראיתי מחקרים, יש בזה היגיון. האם יש בה ולו פרומיל של אשמה בנושא? ממש לא.
ואם כן, אז גם כאן. האם זה מגדיל את הסיכוי לאלימות פיזית? יש מצב. האם זה מוריד ולו פרומיל מהאשמה של האלים פיזית? ממש ממש לא.

ברור שלא כיוונתי ל"נושא האשמה"
אבל שאלה לאיזה מצב רוצים (אולי) לכוון, ועל מה מוכנים (או שלא) לוותר בדרך : לבוש חשוף / קללות
זה לב הדיון לטעמי

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 12, 2019 12:43 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אורן כתב:
הקישור לרובי שפירא לא כל כך מסתדר לי עם הכרונולוגיה.
שפירא התאבד חמישה ימים אחרי משחק הירידה מהמגרש במלחה, שאני די בטוח ששרו בו את השיר הזה.

אולי אני טועה אבל ככה ממש זכרתי שהגיע השיר. בכל אופן הפעם הראשונה שאני זוכר בודאות ששמעתי אותו היתה בעונת הבלבוש שזה אחרי הירידה מהמגרש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 12, 2019 10:12 am 
Hall of Famer

בהחלט ייתכן שקרבת הזמנים צבעה אותו בצבע לא נעים, אבל למיטב זכרוני (ויש לי כמה אינדיקציות חיצוניות לכך שאני זוכר נכון) לא היה בניהם קשר סיבתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 50 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו 39 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה