סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 2:00 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 65 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' מרץ 13, 2019 1:09 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אחרי הניצחון הקריטי על באיירן שהשאיר את מכבי בחיים במירוץ להצלבה, משחק *טיפה* פחות קריטי, אבל עדיין משחק שיהיה גרוע מאוד למכבי אם תפסיד אותו. זה נכון במיוחד לאור העובדה שאנאדולו לא קבוצת חוץ מבריקה, הפסידה 7 מ-8 משחקי החוץ האחרונים שלה (ניצחון אחד מול ז'לגיריס). ניצחון כאן גם יכניס את מכבי לטופ-8 לראשונה העונה במידה וגם באיירן תנצח (כי מילאנו משחקת מול אולימפיאקוס, אז בבית משולש מכבי תעקוף את מי מהן שתפסיד).

לגבי תרחישים להמשך, ברור לגמרי שפחות מ-2 ניצחונות עד סוף העונה לא משאירים למכבי שום פתח לעליה, אפילו לא תיאורטי, וגם 2 ניצחונות משאירים אותה רק תרחישים תיאורטיים ולא ריאליים לעליה. תרחיש של 3 ניצחונות כבר מתחילים לפתוח למכבי אפשרויות מתקבלות על הדעת לעליה (בעיקר תרחישים של בית משולש/מרובע יחד עם באיירן ואולי גם פאו שעליהן יש לה יתרון במץ'-אפ הפנימי), אבל לאור הפיגור במץ'-אפים גם מול אולימפאקוס, גם מול מילאנו וגם מול באסקוניה, די ברור שאם מכבי תצליח להשיג "רק" 3 ניצחונות עד סוף העונה, עדיין יותר סביר שהיא תישאר בחוץ מאשר תעלה. אז אם מכבי שואפת לפחות ל-4 ניצחונות מ-5 משחקים כדי להגיע לסיכוי טוב לעלות ובידיעה שיש לה עוד משחק חוץ מול פנר במחזור האחרון (ולפני כן משחק חוץ מול חימקי עם שבד שחזר), היא כמעט חייבת לנצח השבוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 13, 2019 2:23 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אנדולו נראתה מאד משכנע במשחק הליגה האחרון מול טורק טלקום לפחות במחצית השנייה. והיא שיחקה בלי לרקין, סימון, פלייס ומורמן.
קבוצה אדירה עם המון כלים, שהשנה בניגוד לשנים קודמות גם הצליחה להתחבר טוב.
אני מאד אוהב את ברוק מוטום שהוא קצת אנדרייטד בקבוצה הזו. שחקן נהדר, קלעי טוב, מהיר ואתלטי.

אני מסכים לניתוח שלך על סיכויי מכבי במספר הנצחונות. לכן המשחק היום חשוב מאד, וזו קבוצה יותר טובה מכל הקבוצות שמכבי ניצחה העונה כולל ברצלונה וכמובן מילאנו ואולימפיאקוס.
אני רק מקווה שנגיע למשחק האחרון אצל פנר כשעוד יש לנו סיכוי אם ננצח, ולו כדי לראות את תיאוריות הקונספירציה שיתחילו להתעופף פה...

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 13, 2019 2:40 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
, וזו קבוצה יותר טובה מכל הקבוצות שמכבי ניצחה העונה כולל ברצלונה וכמובן מילאנו ואולימפיאקוס.

כולל צסק"א?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 13, 2019 2:41 pm 
Junior

אני, מצידי, חושש שמכבי תגיע למשחק מול פנרבחצ׳ה כשהיא כבר הבטיחה את העלייה וגם אם לא - יש סיכוי לא רע בכלל שזה יהיה משחק חסר חשיבות לגמרי עבור אובראדוביץ׳, שיוכל להושיב את הכוכבים בצד, בלי כל צורך בקונספירציה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 13, 2019 2:45 pm 
Hall of Famer

אורן כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
, וזו קבוצה יותר טובה מכל הקבוצות שמכבי ניצחה העונה כולל ברצלונה וכמובן מילאנו ואולימפיאקוס.

כולל צסק"א?

צודק, שכחתי... יותר טובה מכל אלה שהפסידו ביד אליהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 13, 2019 3:04 pm 
Hall of Famer

נביא בעירו כתב:
אני, מצידי, חושש שמכבי תגיע למשחק מול פנרבחצ׳ה כשהיא כבר הבטיחה את העלייה וגם אם לא - יש סיכוי לא רע בכלל שזה יהיה משחק חסר חשיבות לגמרי עבור אובראדוביץ׳, שיוכל להושיב את הכוכבים בצד, בלי כל צורך בקונספירציה.

גם אם אוברדוביץ' לא יקח את המשחק הזה ברצינות, זה עדיין משחק קשה מאוד למכבי. ובכל מקרה, גם 4 ניצחונות לא מבטיחים למכבי עליה, יש כמה תרחישים לא מופרכים שבהם היא נשארת בחוץ גם אם היא תגיע ל-16 ניצחונות בסופו של דבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 13, 2019 3:06 pm 
Hall of Famer

אני מאד אוהב את מה שראיתי מאנדולו. בעיקר את מיצ'יץ', שבעיני הוא ההבדל הגדול של אפס.

לפי הלו"ז הצפוי לקבוצות, אם מכבי תצליח להגיע ל-15 ניצ', יש לה סיכוי טוב מאד לעלות. לבאיירן יש סיכוי בכלל לא רע להגיע ל-15 ניצ'. משחקים מול דרושפאקה וגראן קנריה שקבוצה שרוצה לעלות להצלבה צריכה לקחת. עוד משחק בית מול בארסה ושני משחקי חוץ מול ז'לגיריס ואולימפיאקוס. אם מכבי מגיעה ל-15 ניצ' ביחד עם באיירן, זה יתרון עצום שכנראה יכניס אותה לטופ8

למילאנו יש לו"ז קשה מאד, שלא ברור אם הם יצליחו לנצח 2 משחקים, 3 משחקים זה כבר די סטרץ'.

גם לפאו יש לו"ז לא קל וקשה לי לראות אותם עוברים את ה-15 ניצ'.

אם מכבי תגיע ל-16 ניצ' קשה לי לראות איך הם מפספסים את העליה. הקבוצות המתחרות איתה משחקות אחת נגד השניה ובשביל ש-4 מהם יגיעו ל-16 ניצ' התסריטים כוללים הפסדים מרובים במחזורי הסיום לשלושת הקבוצות הטובות במפעל - פנר, ריאל, צסק"א.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 13, 2019 3:18 pm 
Hall of Famer

בין אם 15 ניצחונות או 16 ניצחונות, הנקודה העיקרית היא שמכבי חייבת "לגרור" את באיירן איתה לכל שיוויון אפשרי מול אולימפיאקוס או מילאנו, התפרקות של באיירן עכשיו תהיה רעה מאוד למכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 13, 2019 4:52 pm 
Hall of Famer

מן הסתם "גרירה" של באיירן לא תלויה במכבי, אבל יש לי תחושה שלא כל השלוש יגיעו ל-16 נצחונות. אני גם חושב שאם מכבי תגיע ל-16 נצחונות היא מסודרת.
בוא נגיע ל-16 נצחונות ואז נדאג... אני מתקשה לראות את מכבי מגיעה ל-16 נצחונות. בלי נצחון מחר ודאי שלא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 13, 2019 6:04 pm 
Sophomore

גם לדעתי 16 נצחונות זה המפתח למקום השמיני. לא מאמין שמכבי תגיע למספר הזה אם תפסיד את אחד משלושת המשחקים הקרובים (אפס וז'אלגיריס בבית וחימקי בחוץ), צכך ששמונת הימים הקרובים הם המכריעים ביותר העונה. אם מכבי תצליח להגיע למספר הזה זה יהיה הישג אדיר של ספרופולוס, שהגיע לקבוצה בפועל במצב של 1-8 (העביר חצי אימון לפני ההפסד לאפס ולא הספיק להעביר עוד אימון לפני פנר יומיים לאחר מכן) ואם יגיע ל-16 נצחונות יעשה ריצה של 15-6.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 13, 2019 6:25 pm 
Hall of Famer

קודי (יובל) כתב:
גם לדעתי 16 נצחונות זה המפתח למקום השמיני. לא מאמין שמכבי תגיע למספר הזה אם תפסיד את אחד משלושת המשחקים הקרובים (אפס וז'אלגיריס בבית וחימקי בחוץ), צכך ששמונת הימים הקרובים הם המכריעים ביותר העונה. אם מכבי תצליח להגיע למספר הזה זה יהיה הישג אדיר של ספרופולוס, שהגיע לקבוצה בפועל במצב של 1-8 (העביר חצי אימון לפני ההפסד לאפס ולא הספיק להעביר עוד אימון לפני פנר יומיים לאחר מכן) ואם יגיע ל-16 נצחונות יעשה ריצה של 15-6.

מעניין, כי ריצה של 15-6, או אפילו 14-7, זה לגמרי מאזן של קבוצת צמרת ביורוליג שנפרש על יותר מ-2/3 עונה, לא קבוצת הצלבה גבולית. מסכים לגמרי שאם מכבי תגיע ל-15-16 ניצחונות אז זה הישג אדיר של ספרופולוס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 13, 2019 7:17 pm 
Hall of Famer

זה פשוט הצגת דברים תוך התעלמות לחלוטין מהלו"ז הרצחני של מכבי בתחילת העונה. כבר דיברנו על כך.
למעשה תחילת העונה של מכבי הייתה בינונית, אפילו לא חלשה. היא הפסידה במקומות שבהן היא לא הייתה פייבוריטית, כלומר משחקי חוץ מול קבוצות עדיפות או ברמה שלה ומשחקי בית מול קבוצות עדיפות עליה. הייתה נפילה אחת קשה, מול גראן קנריה ולא היה ניצחון טוב, כלומר ניצחון חוץ על קבוצה ברמה או הפתעה בבית מול אחת הגדולות.

אמרתי כבר בעבר, שהקושי במצב שנוצר הוא בכך שהאפשרות לפשל ולתקן אחר כך די נעלמה לאור פתיחת העונה. אבל לא שמכבי עכשיו צריכה להתעלות ולנצח במקומות שבהם היא לא אמורה לעשות זאת.

ההישג של ספרופוליס הוא יותר השינוי שהוא עשה באיך שהקבוצה נראית, בכך שהוא הקנה פילוסופיה, דרך והגנה ופחות בתוצאות, שלמעט הניצחון על צסק"א לא היו יוצאים מגדר הרגיל.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 13, 2019 7:55 pm 
Hall of Famer

אתה חושב שעם ספאחיה מכבי הייתה מגיעה לאותן תוצאות? עזוב את צסק"א רגע בצד, זו תוצאה חריגה גם אם סטיב קר היה המאמן. אבל נניח במינכן, או על קבוצות הפלייאוף מהדרג השני כמו ברצלונה? אני מאד מאד מאד בספק...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 13, 2019 9:15 pm 
Hall of Famer

איך אפשר להגדיר פתיחה של 8-1 כבינונית , ויהיה אפילו הלו"ז הכי קשה שאפשר ?
כמה מקבוצות היורוליג הפסידו ל"שלושת הגדולות" במשחקי הבית ? דבר שקבוצה שרוצה להגיע להצלבה לא יכולה לקבל כמובן מאליו

הרי גם בהמשך הדרך התוצאות של מכבי ברובן פר משחק הן "כמצופה ממנה" , רק שפתאום במקום הפסדים "צפויים" ביוון - יש ניצחון במינכן , וגם לשמור בעקביות על הבית ( פרט להפסד חד פעמי מול באסקוניה ) - זה מאוד מרשים

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 13, 2019 11:39 pm 
Hall of Famer

אני לא מזלזל במה שעשה ספרופולוס, אני כן חושב שאם ספחיה מכבי הייתה עכשיו עם 9-10 ניצ' בטופ.
אני לא בטוח שמכבי עם ספורופולוס מתחילת העונה לא הייתה מתחילה גרוע. אני מניח שההפסד המטופש בגראן קנריה לא היה קורה ומכבי הייתה מתחילה בין 7-2 ל - 6-3, יותר בכיוון 2 ניצ'.

לטעמי למעט הניצחון על צסק"א, מכבי לא השיגה שום ניצחון מעל למה שמצופה, כולל בבאיירן, שאני מאד לא אוהב או מעריך.

אני כבר כתבתי בתחילת השנה שהמאזן ההתחלתי לא גומר את הסיפור על הפלייאוף. ההפסדים אח"כ לאפס וצמד ההפסדים לויטוריה הם קיררו אותי לגבי העליה של מכבי. אני לא חשבתי שמכבי תצליח להחזיק סיבוב שלם בלי שום משחק שהיא תפשל בו וכמובן לא חשבתי שהם יצליחו לנצח את צסק"א בחוץ. אני גם הערכתי שמכבי תידרש ל-16 משחקים, דבר שגם היום יהיה למכבי קשה מאד להשיג.

אז המאמן עשה עבודה טובה, אבל לא צריך להגזים עם מאזן של קבוצת צמרת ביורוליג, כי המאזן הזה הוא גם תלוי בלו"ז ההתחלתי שהיה מאד קשה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 14, 2019 10:04 pm 
Freshman

רק אותי קרע מצחוק המראה הסוראליסטי של שחקני אנאדולו עומדים דום בזמן שירת התקווה של הקהל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 14, 2019 10:44 pm 
Hall of Famer

דיברתולומאו שוב מעט מדי זמן. זוסמן הרבה יותר מדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 14, 2019 10:53 pm 
Hall of Famer

סקוטי ווילבקין פשוט נוראי, אינטיליגנציית משחק של כפית חד פעמית, המזל היחיד שלו זה שמדי פעם הוא קולע את השלשות המטומטמות שהוא אוהב להעיף מקילומטר בלי שום קשר למהלך המשחק. ההרכב עם ג'ונדי ופארגו עבד מצוין, מקווה שספרופולוס יחזור אליו בחצי השני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 14, 2019 10:54 pm 
Hall of Famer

ניהול משחק נורא ואיום של ספרופולוס ברבע השני. חבל מאד. דיברתולומאו מורד לספסל שוב בהחלטה מהבית בלי קשר למשחק, זוסמן משוטט על המגרש ומקבל דקות תמחוי, ובעיקר בלאק אחרי רבע ראשון מפלצתי מוקפא כל הרבע השני.
מכבי נלחמת מצוין אבל ברבע השני הבדל הכשרון בין החמישיות על המגרש היה גדול מדי. יתרון 2 אחרי שאנדולו העלתה מהילוך שני לשלישי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 14, 2019 10:58 pm 
Freshman

כן, בדיוק הייתי באמצע לרשום על חילופים מוזרים של ספרופולוס היום. לא יכול לחשוב על שום סיבה הגיניות למה בלאק, שהיה מצוין ברבע הראשון, לא קיבל אפילו שניה ברבע השני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 14, 2019 11:01 pm 
Hall of Famer

וחדשות רעות למכבי-באיירן מפסידה לז'לגיריס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 14, 2019 11:03 pm 
Freshman

קודם כל מכבי צריכה לנצח פה לפני שמסתכלים על תוצאות אחרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 14, 2019 11:14 pm 
Hall of Famer

והנה ההילוך הרביעי.
ספרופולוס ממשיך את ניהול המשחק מהרבע השני. חמישיות מהבית, לא מגיב למצבים, עתמאן עושה לו בית ספר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 14, 2019 11:20 pm 
Hall of Famer

ההגנה קטסטרופה. נראה שנגמר הכוח. ברבע הראשון עוד הצליחו לשבור חסימות, עכשיוישר מחליפים. זה לא יעבוד נגד קבוצה ברמה הזו, שגם משחקת מאד חכם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 14, 2019 11:24 pm 
Hall of Famer

טאריק בלאק בכל מקום, לטוב ולרע...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 65 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], uriel17, רלפי ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה