אלון עידן מ"הארץ":למה שחקן כדורסל מיליונר כן, וילד בן 10 שנולד כאן ואמא שלו רוחצת קשישים לא?למה יהושפט כן? כי הוא שחקן כדורסל טוב שיודע להטביע. והוא מפורסם. והוא שיחק ב-NBA. למה עזריאל ואלכסנדר ואנטון לא? כי הם סתם "עובדים זרים", בני אדם שהובאו לפה כדי לשרת את האדונים היהודים. ודרעי לא לבד: רוב חובבי הספורט יסכימו איתו.
https://www.haaretz.co.il/misc/smartpho ... -1.7022145ציטוט:
יהושפט כן, אלכסנדר לא. יהושפט כן, עזריאל לא. יהושפט כן, תומר לא. יהושפט כן, אנטון לא.
יהושפט כן, כי הוא שחקן כדורסל טוב שיודע להטביע. כלומר, להניח כדור בצבע כתום בתוך טבעת. והוא מפורסם. והוא שיחק ב-NBA. אבל מה יודע לעשות אלכסנדר? ועזריאל? ותומר? ואנטון? שום דבר. פשוט שום דבר. סתם ילדים שלא מסוגלים להטביע ולא מפורסמים ולא שיחקו ב-NBA.
יופי יהושפט, הצלחת. קיבלת אזרחות, תעודת זהות, תוכל לשחק בליגה הישראלית, אולי גם בנבחרת. רק תדע לך שבזמן שאתה מתפייט על החיבור הרוחני שלך ליהדות, על זה שהציצית "מגנה עלינו ומאפשרת לי להמשיך לבנות את מערכת היחסים שלי עם אלוהים" - אלכסנדר נמצא פה לפניך. וגם עזריאל. וגם תומר. וגם אנטון. ולפני שמגיע לך לקבל תעודת זהות, מגיע להם. הרבה לפני.
אבל מה אכפת לך, אתה הרי כבר בשר מבשרנו. אותך אלכסנדר ועזריאל ותומר ואנטון לא מעניינים. למען האמת הם לא מעניינים את מרבית הישראלים, בטח לא את היהודים שביניהם. כי אלכסנדר ועזריאל ותומר ואנטון לא יהודים. ולא ישראלים. רק "ילדי עובדים זרים". נו, אלה שצריך להעיף מפה, לגרש, שחלילה טוהר הגזע לא יחולל.
הנה כי כן המשוואה הישראלית המעודכנת: שחקן כדורסל מיליונר, ככל הנראה עם סינדרום ירושלים מפותח, מקבל תעודת זהות ישראלית; ואילו ילד בן 10 בשם אלכסנדר, תלמיד כיתה ה' בבית הספר ביאליק-רוגוזין שנולד בישראל - לא מקבל. אפשר גם כך: סלב-על שמתוסכל מהעובדה שלא מאפשרים לו לשחק בליגה הישראלית ולכן מפעיל לחץ על השלטונות, מקבל אזרחות ישראלית; ואילו ילד בן 11 בשם עזריאל, תלמיד כיתה ו' שנולד בישראל, מועמד לגירוש מהארץ.
מתברר ששר הפנים אריה דרעי הגיע בכבודו ובעצמו לטקס הענקת תעודת הזהות של יהושפט. גבר, אה? בנימוקים להענקת האזרחות הוא התפייט: "תרומתו הספורטיבית של סטודמאייר אינה נתונה במחלוקת. מדובר באחד השחקנים הגדולים ששיחקו בישראל ושתרמו לספורט הישראלי. מדובר בשחקן כישרוני שרוצה לקשור את גורלו עם ישראל".
נו, לדרעי מאוד חשובה תרומתו הספורטיבית של יהושפט. אותו דרעי שאוטם את אוזניו לנימוקים אחרים של ילדים לא מפורסמים, אנונימיים, בעיקר לא יהודים, שאומרים לו כך: "אמא אמרה לי שאנחנו צריכים לעזוב ביום שלישי. מאז יש לי סיוטים בכל לילה. אני לא יודע לדבר טאגאלוג, רק עברית, ולא יודע כלום על הפיליפינים. אני ילד ישראלי, אני יודע את כל השירים והחגים. רק תתנו לי להישאר בבית שלי" (אלכסנדר).
נו, את מי זה מעניין. בטח לא את יהושפט שקיבל את התעודה שלו ואוטוטו מרחף עם הציצית מעל הכותל, דופק בדלת של הקדוש ברוך ועושה שבת עם אלוקים. מה לו ולאלכסנדר, או לעזריאל, או לתומר, או לאנטון. מי זה בכלל עזריאל למען השם? בסך הכל הילד הבכיין ההוא שמתלונן כל הזמן: "אני רוצה לשאול את ביבי מה הבעיה שנהיה פה, למי אני מפריע? אני לא רוצה לטוס לפיליפינים. מסוכן שם ואין שם אינטרנט טוב".
ומי זה בכלל אנטון? כולה ילד בן תשע, תלמיד כיתה ד' שנולד בארץ ולא מבין מה רוצים ממנו: "אנחנו נצטרך לטוס חזרה לפיליפינים כי אין לנו ויזה. אני אתגעגע לחברים ולבית הספר". ומי זה בכלל תומר? כולה ילד בן 11 שנולד בארץ ושתפסו את אמא שלו באמצע הרחוב ושלחו אותה לכלא והוא "דואג לה ואומר לה תמיד להיזהר. היא כבר היתה בכלא פעם. אני לא מבין למה לוקחים פיליפינים סתם מהרחוב".
אז תומר, תן לי להגיד לך למה לוקחים פיליפינים סתם מהרחוב: כי הם לא מפורסמים כמו יהושפט. כי הם לא יודעים להטביע כמו יהושפט. כי הם לא היו ב-NBA כמו יהושפט. כי מאחוריהם לא עומד מועדון גדול כמו הפועל ירושלים. כי הם סתם "עובדים זרים", בני אדם שהובאו לפה כדי לשרת את האדונים היהודים, כדי לטפל באבות הקשישים שלהם, לרחוץ אותם, לנקות אותם, להרים אותם למיטה, לשטוף להם את הבית, לעשות להם קניות, לבשל להם, ואז לעוף הביתה ולאפשר לחברות כוח אדם להביא משרתים חדשים ולגזור עליהם קופון.
תבין תומר, זאת ישראל שבה יהושפט גאה לקבל תעודת זהות. ישראל שמתכסה תחת ציצית שמגנה עליה מפני כל הרע שבעולם. ישראל שמעדיפה לתת אזרחות לאיש שיודע לשחק כדורסל מאשר לאנשים שעושים את העבודה השחורה שהיהודים לא מוכנים לעשות, אפילו שמדובר באמא ובאבא שלהם.
ודרעי לא לבד: רוב חובבי הספורט יסכימו איתו - יהושפט כן, ואלכסנדר לא; יהושפט כן, ועזריאל לא; יהושפט כן, ותומר לא; יהושפט כן, ואנטון לא. כי היי, אנחנו מדברים פה על כדורסל, על דברים חשובים, על "אוהב אותך כל חיי" וכל מיני שירים כאלה. אז יאללה, תפסיקו לבלבל את המוח עם השמאלנות הצבועה הזאת שלכם כי אנחנו הרי יודעים שתחת כל המלים היפות אתם בסך הכל רוצים להחריב את המדינה היהודית שלנו. אז בוא נלך מכאן יהושפט, תראה לי איך אתה מטביע.