עמוס לב כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
לפי מה שקראתי (לא בדקתי) היא צריכה שלפחות שתי יריבות שלה יפסידו את כל המשחקים. אולי אולי היא יכולה להרשות לעצמה שפנתינאיקוס תנצח משחק אחד בגלל היתרון בהפרשים.
זה לא יקרה. חוץ מויטוריה, לכל היריבות שלה יש לפחות משחק אחד קל, ונדמה לי ששתיים מהן גם נפגשות זו עם זו אז הן לא יכולות שתיהן להפסיד.
בקיצור הסיכוי הוא אפס בריבוע.
ושוב, כמו בדימוי שלי על השחמט, יש את הקטע הזה שמכבי צריכה לנצח שלוש פעמים...
אז תקרא בפורום.
http://www.salnews.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=17965בעיקרון, 2 החשודות לסיים עם 15 משחקים הם פאו ומילאנו. אם נוצר בית משולש עם מכבי, הכול תלוי במפגש בין מילאנו לפאו. ניצחון איטלקי והם עולים. ניצחון יווני עד 2 נק' ומילאנו עולה. ניצחון יווני בין 4-8 ומכבי עולה. ניצחון מעל 10 ופאו עולים.
בעיקרון גם ויטוריה עם לו"ז מאד קשה יכולה להצטרף לחגיגה ואז זה כבר הרבה פחות טוב למכבי שהפסידה פעמיים מולם. ויטוריה בעיני גם יכולה לסיים עם 16 ניצ' וגם עם 14.
אם מילאנו מסיימת בלבד עם 15 ניצ' אז מילאנו עולה. אם פאו מסיימת בלבד עם 15 ניצ', אז מכבי עולה.
לבאסקוניה ולמילאנו יש לו"ז קשה מאד לסיום, כך ששתיהן יכולות לסיים עם 0 ניצ', בוודאי אחת מהן.
לפאו יש משחק קל ועוד 2 משחקים קשים. 15 ניצ' זה תסריט הגיוני. למען האמת אם פאו מנצחת את מילאנו, תסריט הגיוני שמילאנו תסיים את העונה ללא ניצחון. נותרו לה בנוסף משחקים מול פנר בבית ואנדולו בחוץ.
אולימפיאקוס מחוץ למשחק לדעתי כי יש להם משחקים קלים. נניח שתסיים 6.
ויטוריה יכולה בקלות לסיים עם 14 נצחונות (משחקים מול ריאל, אפס ובמוסקבה). לדעתי סביר שהם מחוץ למשחק.
זה משאיר 2 מקומות ל-3 קבוצות - מילנו, פאו ומכבי. מכבי במצב טוב, כי אם פאו מנצחים האיטלקים כנראה יסיימו עם 14 נצחונות (2 המשחקים האחרים קשים), מכבי בפנים עם 15 נצחונות. אם מילנו מנצחת ופאו מנצחת עוד אחד (משחק בית מול בודוצ'נוסט) יש בית משולש שבו מכבי מקום 2 מתוך 3, כלומר בפלייאוף.
כלומר אם מכבי מנצחת 3 משחקים, התרחיש הסביר לדעתי הוא שהם בפנים.
הערה אחת - ההקבלה של הניתוח שלי למעלה הוא שמכבי תנצח רק 2, ותפסיד בטורקיה. כלומר אם מכבי מנצחת 3, גם כל אחת מהאחרות יכולה לנצח משחקים "בלתי צפויים"