Hacohen כתב:
דעתן בגרוש כתב:
ציטוט:
עוד 3 הערות על פייגלין (תסלחו לי אבל כרגע זה הדבר הכי מעניין שקורה בבחירות, ואם הסקרים נכונים זה גם ההבדל המהותי היחיד שיהיה במפה בין הכנסת היוצאת לנכנסת):
א. מודה שבהתחלה הדיבורים של פייגלין על מפלגה של ״דתיים וחילונים שמאלנים וימנים״ היו נשמעים לי כמו קלישאת בחירות. אבל ההתגייסות של העדר מכל הכיוונים נגדו - משקד ועד זנדברג, מגפני ועד סמוטריץ, יחד עם ההתעקשות שלו לא להתחייב לגוש - מוכיחה שמישהו כאן שבר משהו בסיסי בחלוקה הפוליטית
ב. חלק מחבריי בתקשורת, שזיהתה באיחור את הסחף ל״זהות״ הסבירו בהתחלה שזאת הלגליזציה. אחכ אמרו שזה טרנד שיחלוף. עכשיו מסבירים שזאת הצבעת מחאה. ייתכן, אבל יכול להיות שיש כאן תהליך עמוק יותר שפספסנו? שיש ציבור שמתעניין גם בתוכן ולא רק בצורה. ושדיון על מהות מעניין לא פחות מרכילות פוליטית
ג. אפשר להסכים עם רעיונותיו של פייגלין ואפשר להתנגד, אבל יש משהו מוזר בזה שמאשימים את המפלגה שפרסמה את המצע הכי מפורט במערכת הפוליטית בגניבת דעת המצביעים.
"האומר דבר בשם אומרו-מביא גאולה לעולם". ציטוט של מי זה?
ותגובה מצד הנודניק:
א. "ההתגייסות של העדר מכל הכיוונים נגדו", עאלק. ממש קדוש מעונה. אני לא יכול לדבר בשם כל הקשת הפוליטית, אבל לפחות מצד השמאל הטענה ברורה כבדולח: פייגלין הוא ימין קיצוני, אולטרה-דתי, פופוליסט כלכלי. לכן הוא מסוכן, אל תצביעו לו בשם ליברליות מזויפת.
ב. אני מאד אשמח להתדיין על מהות עם מצביעי זהות. לא מסכים עם עומרי 1, אבל הוא לפחות טוען טענות. דעתן בגרוש, כשמו כן הוא ככל הנראה, עושה כתיאורו של תומר ותוקע אצבעות באזניים. לגבי ה"תהליך העמוק", ראינו את כחלון מביא 10 מנדטים, את "צומת" מכניסה לכנסת 8 ח"כים, את הגמלאים מכניסים 7. התופעה של מפלגות אווירה שנכנסות על גל טרנדי כזה או אחר מוכר וידוע במערכת הפוליטית בישראל, חובת ההוכחה שמדובר בתנועה רצינית ולא בכחלון/צומת/גמלאים תהיה על "זהות" בבחירות הבאות, לא באלה.
ג. כמה אנשים קראו את כל המצע של "זהות" ולכן החליטו להצביע לה, מול כמה אנשים החליטו שהם מצביעים לה בלי לקרוא אותו כלל? אגב, אני לא טוען כנגד פייגלין שהוא גונב דעת. הוא לא מסתיר את היותו גזען ומשיחיסט. אמרתי בתחילת תת-הדיון עליו שהוא משחק חכם מאד בקמפיין הזה. אנשים רואים מה שלבם מבקש לראות, משכנעים את עצמם כמו עומרי שהעיקר זה "רוח זכויות הפרט" וה"חזון המדיני" של האפרטהייד וקדושת הר הבית "ממילא לא יתגשם". ועומרי זה עוד אחד שנכנס יחסית לעומק. המצביע הממוצע שטחי בהרבה.
כשאנחנו מדברים על ספר שהפך מהר מאוד לראש רבי המכר בכל חנויות הספרים, אז כנראה שהרבה אנשים קראו אותו. מה גם שיש את המצע באינטרנט וכן מופצים סרטונים רבים על עמדותיו של פייגלין בעמוד שלו ובעמוד התומכים, סרטונים שזוכים לעשרות ומאות אלפי צפיות.
על קריאות הגזען, פאשיסט וכו' אני לא באמת אגיב עוד פעם מעבר לכך שאני עדיין לא שוכנעתי שהוא כזה, וגם אם תחזור על כך מספיק פעמים זה לא יהפוך את זה לנכון.
שתי הערות אחרונות לדברים שכוונו לדעתן -
1. כמובן שפייגלין לא קדוש מעונה, אבל כשתוקפים אותו משמאל שהוא גזען, פאשיסט, בעד מדינת הלכה וכדומה, ואז באים מימין ותוקפים אותו שהוא שתול של השמאל, רפורמי, מתחזה לדתי שבעצם שרוצה לנתק את העם מיהדותו ועוד, אז כנראה ששני הצדדים טועים.
2. מסכים איתך לגמרי שהמבחן האמיתי יהיה בבחירות הבאות (יותר נכון בכנסת עצמה, אבל זה אמור להשתקף בבחירות הבאות).
נוסף בעריכה: בתגובה לסעיף ג' - למען הסר ספק, אני לא משכנע את עצמי בשום דבר. גם אם היינו מדברים על מפלגה של 20 מנדטים שאשכרה יש לה סיכוי להזיז דברים בתחום המדיני, עדיין כנראה הייתי לוקח את זה כעסקת חבילה עם שאר הדברים. את "חישובי הסיכונים" שעשיתי, עשיתי כשהסברתי למה למצביעי מרכז-שמאל עברו להצביע לפייגלין, על סמך הסברים של כמה מחבריי שנכנסים תחת ההגדרה הנ"ל.