N.T.K כתב:
סתם קראתי את הת'רד הזה עכשיו כי הוא קפץ (ובזמן אמת לא כל כך רציתי להכנס אליו)
אז כמה דברים על הוויכוח שמוזכר פה (האם הפועל היא מכבי והאם אין או יש הבדל בין האזרוח של רוצסטי לזה של אמארה אם וכאשר )
אז א.
האזרוח של רוצסטי למיטב ידיעתי לא עמד בקנה אחד עם חוק השבות כפי שאני מכיר אותו
כי חוקר השבות לאחר בג"ץ האח דניאל ועוד בגץ אחד (באיזור שנות ה70) שונה והוכנס בו המשפט שאדם יחשב יהודי אם הוא נולד לאמא יהודיה , עבר גיור
ושהוא אינו בן דת אחרתרוצסטי למשל כן היה בן דת אחרת ולא היה זכאי לאזרחות לפי חוק השבות
*נאמר לי כבר שהיו תיקונים לחוק לאחר התיקון שאני מכיר , אבל לא מצאתי סימוכין לזה בשום מקום
https://www.knesset.gov.il/laws/special ... ashvut.htmב. האזרוח של אמארה שונה לחלוטין מכל האזרוחים האחרים כי הוא לא קורה מאחורי הקלעים.
אמארה אולי לא זכאי לפי חוק השבות לאזרחות , אך בחוק ישנה אפשרות נוספת והיא בדיוק מתאימה למקרים כמו של אמארה והיא לקבל את אישר שר הפנים לנושא.
עכשיו מעבר לעניין החוקי , ברור לכל אדם סביר שמקרה אמארה הוא לא דומה לאף מקרה אחר של מתאזרח בארץ ושהוא באמת מקרה ששווה לבדוק בנפרד משאר המקרים.
הבחור חולה נפש אבל במחלה שלו יש את ירושלים עמוק עמוק והמחלה הזאת היתה בתקופה שבה להגיד שאמארה ישחק בישראל דומה לזה שהיום נודיע שג'ואל אמביד בא לחתום פה.
ג. אם הפועל ירושלים היו מכבי ת"א , בסבירות גבוה אמארה היה אזרח כבר בביקורו הקודם פה .
אגב אני לא חושב שהפועל ירושלים טהורים ולכן לא בחרו בדרך השקר , אלה רק פשוט שהם לא היו יסודיים מספיק בשביל להביא מראש את כל האישורים הנדרשים בזמן.(אמיתיים או מומצאים )
ד. לי כאחד שבאמת נגד תופעת המתאזרחים בכדורסל , אין שום דבר נגד אף אחד מהמתאזרחים.
ולכן כדי למנוע את הרצון והצורך של אזרוחים גבוליים מבחינה ערכית או משפטית , חובה על הליגה להגן על עצמה ולקבוע את חוק המתאזרחים בדיוק כפי שהוא קבוע בפיפא.
מתאזח אחד לקבוצה בלבד.
ואז לאף אחד לא יהיה איכפת איך אוזרח לו הרוצסטי הבא.
או לחילופין למצוא חוק אחר שמתאים בכדי להוריד קצת מהכדאיות של הקבוצות לעקם את החוקים ולאזרח שחקנים
oren_80 כתב:
מצד שני, חוק השבות קובע שגם לא יהודי אבל בן לאב יהודי או נגד ליהודי/ה מקבל אזרחות.
בפועל? ביום יום? רוב העולים ב-2017 היו לא יהודים הלכתית .
N.T.K כתב:
אורן כתב:
נועם, אתה מבלבל כאן בין שני מנגנונים.
סעיף הסבא (4א) מיועד בפירוש למי שאינו יהודי הלכתי, כלומר, בן דת אחרת או חסר דת.
סעיף 4ב, שעליו אתה מדבר, מתייחס למי שבעצמו נולד יהודי והמיר את דתו. לא תקף במקרה של רוצ'סטי.
האמת שאני לא יודע לפענח את זה לבד
בעיקר בגלל משפטים כאלה
(ג) הסייגים והתנאים הקבועים לגבי יהודי או עולה בחוק זה או על פיו או בחיקוקים
כאמור בסעיף קטן (א), יחולו גם על מי שתובע זכות זכות לפי סעיף קטן (א).
מבטיח להפיל את זה על עורך דין בכיר (אמנם פליליסט אבל בכיר ) ולהביא תשובה יותר מוסמכת.
סליחה שאני מקפיץ שוב את הנושא הזה.
אבל איך אומרים , יש ראיות חדשות בנושא
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... 99,00.htmlמדובר בספורטאית שהיא גם
"כבת לאם יהודייה ונכדה לסבתא יהודייה, היא כבר קיבלה אישור ליהדותיה מבית הדין הרבני"
אבל לא מקבלת אזרחות בגלל ש...
"הניסיונות לקבלת האזרחות לא הניבו תוצאות. הסיבה: היא לא זכאית לכך מחוק השבות בגלל שאימא שלה הצטלמה עם תליון של צלב לאחר שהתחתנה בשנית."
כמו שאמרתי והכתבה מחזקת , יהודי זכאי לעלות לפי חוק השבות אם ורק אם לא הכיר בדת אחרת
לפחות זו גם הפרשנות של הסוכנות היהודית
מה שאומר שבמידה ואני והסוכנות צודקים , אזרוחו של רוצסטי היה לא כשר רשמית ולא רק "זורז"
ופה יש שוני ענקי בדרך שבה פעלה הפועל ירושלים בנושא לבין מה שעשתה מכבי תל אביב בנושא.
הפועל ירושלים הכירה בחוק והלכה לפתרון החוקי הבא .
מכבי ת"א הפעילה את הקשרים כדי שיתעלמו מהחוק ויכסו את זה כך שיהיה קשה לשים לב שהחוק נפגע.