סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 16, 2024 5:30 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 513 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: אמארה במשרד הפנים
הודעהפורסם: ה' אפריל 11, 2019 8:01 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
לא ידעתי שאפשר לרשום באנגלית amar'e's

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 12, 2019 12:32 am 
Sophomore

N.T.K כתב:
סתם קראתי את הת'רד הזה עכשיו כי הוא קפץ (ובזמן אמת לא כל כך רציתי להכנס אליו)
אז כמה דברים על הוויכוח שמוזכר פה (האם הפועל היא מכבי והאם אין או יש הבדל בין האזרוח של רוצסטי לזה של אמארה אם וכאשר )

אז א.
האזרוח של רוצסטי למיטב ידיעתי לא עמד בקנה אחד עם חוק השבות כפי שאני מכיר אותו
כי חוקר השבות לאחר בג"ץ האח דניאל ועוד בגץ אחד (באיזור שנות ה70) שונה והוכנס בו המשפט שאדם יחשב יהודי אם הוא נולד לאמא יהודיה , עבר גיור ושהוא אינו בן דת אחרת
רוצסטי למשל כן היה בן דת אחרת ולא היה זכאי לאזרחות לפי חוק השבות
*נאמר לי כבר שהיו תיקונים לחוק לאחר התיקון שאני מכיר , אבל לא מצאתי סימוכין לזה בשום מקום

https://www.knesset.gov.il/laws/special ... ashvut.htm

ב. האזרוח של אמארה שונה לחלוטין מכל האזרוחים האחרים כי הוא לא קורה מאחורי הקלעים.
אמארה אולי לא זכאי לפי חוק השבות לאזרחות , אך בחוק ישנה אפשרות נוספת והיא בדיוק מתאימה למקרים כמו של אמארה והיא לקבל את אישר שר הפנים לנושא.

עכשיו מעבר לעניין החוקי , ברור לכל אדם סביר שמקרה אמארה הוא לא דומה לאף מקרה אחר של מתאזרח בארץ ושהוא באמת מקרה ששווה לבדוק בנפרד משאר המקרים.
הבחור חולה נפש אבל במחלה שלו יש את ירושלים עמוק עמוק והמחלה הזאת היתה בתקופה שבה להגיד שאמארה ישחק בישראל דומה לזה שהיום נודיע שג'ואל אמביד בא לחתום פה.

ג. אם הפועל ירושלים היו מכבי ת"א , בסבירות גבוה אמארה היה אזרח כבר בביקורו הקודם פה .
אגב אני לא חושב שהפועל ירושלים טהורים ולכן לא בחרו בדרך השקר , אלה רק פשוט שהם לא היו יסודיים מספיק בשביל להביא מראש את כל האישורים הנדרשים בזמן.(אמיתיים או מומצאים )

ד. לי כאחד שבאמת נגד תופעת המתאזרחים בכדורסל , אין שום דבר נגד אף אחד מהמתאזרחים.
ולכן כדי למנוע את הרצון והצורך של אזרוחים גבוליים מבחינה ערכית או משפטית , חובה על הליגה להגן על עצמה ולקבוע את חוק המתאזרחים בדיוק כפי שהוא קבוע בפיפא.
מתאזח אחד לקבוצה בלבד.
ואז לאף אחד לא יהיה איכפת איך אוזרח לו הרוצסטי הבא.
או לחילופין למצוא חוק אחר שמתאים בכדי להוריד קצת מהכדאיות של הקבוצות לעקם את החוקים ולאזרח שחקנים

oren_80 כתב:
מצד שני, חוק השבות קובע שגם לא יהודי אבל בן לאב יהודי או נגד ליהודי/ה מקבל אזרחות.
בפועל? ביום יום? רוב העולים ב-2017 היו לא יהודים הלכתית .

N.T.K כתב:
אורן כתב:
נועם, אתה מבלבל כאן בין שני מנגנונים.
סעיף הסבא (4א) מיועד בפירוש למי שאינו יהודי הלכתי, כלומר, בן דת אחרת או חסר דת.
סעיף 4ב, שעליו אתה מדבר, מתייחס למי שבעצמו נולד יהודי והמיר את דתו. לא תקף במקרה של רוצ'סטי.

האמת שאני לא יודע לפענח את זה לבד

בעיקר בגלל משפטים כאלה
(ג) הסייגים והתנאים הקבועים לגבי יהודי או עולה בחוק זה או על פיו או בחיקוקים
כאמור בסעיף קטן (א), יחולו גם על מי שתובע זכות זכות לפי סעיף קטן (א).

מבטיח להפיל את זה על עורך דין בכיר (אמנם פליליסט אבל בכיר ) ולהביא תשובה יותר מוסמכת.

סליחה שאני מקפיץ שוב את הנושא הזה.
אבל איך אומרים , יש ראיות חדשות בנושא

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... 99,00.html

מדובר בספורטאית שהיא גם
"כבת לאם יהודייה ונכדה לסבתא יהודייה, היא כבר קיבלה אישור ליהדותיה מבית הדין הרבני"
אבל לא מקבלת אזרחות בגלל ש...
"הניסיונות לקבלת האזרחות לא הניבו תוצאות. הסיבה: היא לא זכאית לכך מחוק השבות בגלל שאימא שלה הצטלמה עם תליון של צלב לאחר שהתחתנה בשנית."

כמו שאמרתי והכתבה מחזקת , יהודי זכאי לעלות לפי חוק השבות אם ורק אם לא הכיר בדת אחרת
לפחות זו גם הפרשנות של הסוכנות היהודית

מה שאומר שבמידה ואני והסוכנות צודקים , אזרוחו של רוצסטי היה לא כשר רשמית ולא רק "זורז"
ופה יש שוני ענקי בדרך שבה פעלה הפועל ירושלים בנושא לבין מה שעשתה מכבי תל אביב בנושא.
הפועל ירושלים הכירה בחוק והלכה לפתרון החוקי הבא .
מכבי ת"א הפעילה את הקשרים כדי שיתעלמו מהחוק ויכסו את זה כך שיהיה קשה לשים לב שהחוק נפגע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 12, 2019 12:52 am 
Hall of Famer

יפה אמרת.
אבל בסופו של דבר, יש את היבש ויש את הרטוב.
כעקרון לפי פסיקות שונות של בימ"ש אדם צריך להוכיח שהוא עומד בקריטריון הראשני של חוק השבות. כאמור, הקריטריון הראשוני הוא יהודי/מקורות יהודיים.
כאן למעשה נכנסת העבודה של משרד הפנים. אם הוא מוצא אסמכתא לכך שהאדם למרות שיש לו קריטריון של החוק אינו עומד בקריטריון אחר (נניח בן דת אחרת), כאן המשרד (או רשות ההגירה בימינו) עושים בעיות.
במקרה של רוצ'סטי נשאלת השאלה האם ה"תמנה המפלילה" שלו מהכנסיה/צלב נראתה ברשויות עוד לפני קבלת האזרחות או אחריה? לא בטוח שהתשובה כן היא וודאית. בעליות מברה"מ הגיעו לכאן בערך 200 אלף לא יהודים הלכתית . חלקם מסתובבים אפילו עם תליוני צלבים. אני בספק עד כמה הרשויות בארץ חקרו לעומק האם הם בני דת אחרת ואני תוהה ביני לבין עצמי כמה עבודות מחקר כאלו עושים על לא יהדים הלכתית אבל בעלי שורשים יהודיים שמבקשים לקבל אזרחות מחוק השבות . שאלה מעניינת נוספת היא כמה אנשים שיש להם שורשים יהודיים נפסלו בגלל עניין כמו זה של הספורטאית א רוצ'סטי. אני בספק עד כמה העניין הזה בפועל מופעל יותר מידי. רוצה לומר שאני ממש לא בטוח שרוצ'סטי הוא היחידי שאולי ביקר בכנסיה בעברו וכו' לפני שבא לכאן וכאלה וקיבל אזרחות. למעשה, לאור העובדה שיצא לי פה ושם לראת יוצאי ברה"מ עם צלבים כאן, אני די משוכנע שהוא לא היחידי.

לגביי הספורטאית? המוזר במקרה שלה הוא שהיא בכלל מוכרת כיהודיה אפילו ע"י בית הדין הרבני לפי האמור בכתבה. ניחוש שלי? היא תקבל אזרחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 12, 2019 12:56 am 
Hall of Famer

אגב 2, אם כבר בלוף בענייני חוק השבות ומתאזרחים, הרי שהבלוף היותר גדול הוא שבלשון היבשה של החוק המתאזרח המיועד מצהיר על כוונתו להשקע בישראל. בוא נאמר שרוב רובם של המתאזרחים שבאים לכאן, גם יהודים מבטן ומלידה, לא באים לכאן כי הם באים להשתקע כאן אלא פשוט בשביל לשחק. זה גם קצת סוג של בלוף שכולם עושים. יותר מזה, בפועל גם עולה חדש רגיל לא צריך לתת איזה הצהרות מיוחדות ובפועל הוא רק מבקש אזרחות ע"ס הקריטריון של חוק השבות. זה עוד מקרה של מה שיש בחוק ומה שיש בפועל....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 12, 2019 1:17 am 
Sophomore

oren_80 כתב:
יפה אמרת.
אבל בסופו של דבר, יש את היבש ויש את הרטוב.
כעקרון לפי פסיקות שונות של בימ"ש אדם צריך להוכיח שהוא עומד בקריטריון הראשני של חוק השבות. כאמור, הקריטריון הראשוני הוא יהודי/מקורות יהודיים.
כאן למעשה נכנסת העבודה של משרד הפנים. אם הוא מוצא אסמכתא לכך שהאדם למרות שיש לו קריטריון של החוק אינו עומד בקריטריון אחר (נניח בן דת אחרת), כאן המשרד (או רשות ההגירה בימינו) עושים בעיות.
במקרה של רוצ'סטי נשאלת השאלה האם ה"תמנה המפלילה" שלו מהכנסיה/צלב נראתה ברשויות עוד לפני קבלת האזרחות או אחריה? לא בטוח שהתשובה כן היא וודאית. בעליות מברה"מ הגיעו לכאן בערך 200 אלף לא יהודים הלכתית . חלקם מסתובבים אפילו עם תליוני צלבים. אני בספק עד כמה הרשויות בארץ חקרו לעומק האם הם בני דת אחרת ואני תוהה ביני לבין עצמי כמה עבודות מחקר כאלו עושים על לא יהדים הלכתית אבל בעלי שורשים יהודיים שמבקשים לקבל אזרחות מחוק השבות . שאלה מעניינת נוספת היא כמה אנשים שיש להם שורשים יהודיים נפסלו בגלל עניין כמו זה של הספורטאית א רוצ'סטי. אני בספק עד כמה העניין הזה בפועל מופעל יותר מידי. רוצה לומר שאני ממש לא בטוח שרוצ'סטי הוא היחידי שאולי ביקר בכנסיה בעברו וכו' לפני שבא לכאן וכאלה וקיבל אזרחות. למעשה, לאור העובדה שיצא לי פה ושם לראת יוצאי ברה"מ עם צלבים כאן, אני די משוכנע שהוא לא היחידי.

לגביי הספורטאית? המוזר במקרה שלה הוא שהיא בכלל מוכרת כיהודיה אפילו ע"י בית הדין הרבני לפי האמור בכתבה. ניחוש שלי? היא תקבל אזרחות.

א.
נתחיל את הסיפור בזה שעבדתי שנים רבות עם נוער יהודי אמריקאי (כמה שנים במחנה OSRUI ליד שיקגו ועוד אח"כ בNFTY ) מכיר לפחות 30 עולים חדשים שעלו ארצה לאחר שהיו יהודים כל חייהם (אמנם רפורמים , אבל כאלה שמגיעים לבית הכנסת כל שבוע , חלקם לומדים בבית ספר יהודי וחלקם אף עשה את העליה הזאת כחלק מתהליך לימודי רבנות )
בחלק מהמקרים אני מכיר לעומק את מה שעברו האנשים לפני קבלת האזרחות
גם עוברים ראיון שכולל בין היתר שאלות לגבי הוריהם (למשל ילד שאביו אינו יהודי נחקר לגבי השפעת אורך חייו של אביו על יהדותו ) וגם שואלים אותם ישירות שאלות על יהדות ועל יהדותם.
ולכן אני לא חושב שתאריך התמונה כל כך רלוונטי , רוצסטי לא הסתיר את נצרותו.
אם היו שואלים אותו הוא היה מודה (או לחילופין היה עובר תדרוך יפה לפני הראיון שלו בו היו מסבירים לו שאסור לענות על זה)
עכשיו יש אפשרויות שנראות לי הגיוניות.
1. הוא בכלל לא עבר את התהליך של הראיון.
2. הוא עבר את הראיון לאחר תדרוך
3. הוא עבר את הראיון לאחר תדרוך של המראיין.

הכל מקרה כנראה שהיה צריך להיות משהו לא כשר בדרך בשביל שנוצרי שבזמנו הפנוי מחזיק שרשרת עם צלב קרס , יעבור את הסינון הבסיסי ביותר בדרך לאזרחות

ואגב , גם אני מקווה שתקבל את אזרחותה , ולא בגלל חוק כזה או אחר.
בעיקר בגלל שהסיכוי לדעתי שהיא מגיעה לישראל בשביל הכסף הוא סיכוי קטן במיוחד (כמה כסף כבר יש בכדורמיים נשים ?)
וגם הסיכוי שהיא תיצר פגיעה אמיתית בליגת הכדור מים נשים הישראלית היא לא גבוה.

בסופו של יום החוקים שאני בוחר לשפוט לפיהם בליבי הם חוקים הגיוניים יותר מאשר החוקים האמיתיים שבהם אין בעיה אמיתית שיפלו 1000 איש בין הכיסאות כי 1000 איש בראיה של מדינה זה כלום ושום דבר , אבל 30 איש בראיה של ליגת הכדורסל זה אסון שאי אפשר להתמודד איתו.

וכמו שאמרתי לגבי אמארה , בלב שלי האזרוח הזה הוא הגיוני לגמרי (ואמשיך להגיד את זה גם אם יעבור למכבי בסוף העונה כפי שנרמז בעיתונות עכשיו)
ואני לא יכול להגיד דבר כזה כמעט על אף מתאזרח אחר בליגה
בטוח שלא על האוול שהיה בהפועל ירושלים בעונה שעברה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 12, 2019 1:20 am 
Sophomore

oren_80 כתב:
אגב 2, אם כבר בלוף בענייני חוק השבות ומתאזרחים, הרי שהבלוף היותר גדול הוא שבלשון היבשה של החוק המתאזרח המיועד מצהיר על כוונתו להשקע בישראל. בוא נאמר שרוב רובם של המתאזרחים שבאים לכאן, גם יהודים מבטן ומלידה, לא באים לכאן כי הם באים להשתקע כאן אלא פשוט בשביל לשחק. זה גם קצת סוג של בלוף שכולם עושים. יותר מזה, בפועל גם עולה חדש רגיל לא צריך לתת איזה הצהרות מיוחדות ובפועל הוא רק מבקש אזרחות ע"ס הקריטריון של חוק השבות. זה עוד מקרה של מה שיש בחוק ומה שיש בפועל....

בזה לא נותר לי אלה להסכים איתך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 12, 2019 4:51 am 
Hall of Famer

הסוכנות אינה הגוף שקובע אזרחות.
בטח שלא במקרה של מי שבד“ר הכריז שהיא יהודייה, כלומר, לא צריכה אפילו את סעיף הנכד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 12, 2019 12:09 pm 
Hall of Famer

אני בספק אם רוצ'סטי מחזיק שרשרת עם צלב קרס בכיס שלו. צלב רגיל אולי, צלב קרס - לא נראה לי
(האמת שנראה לי שהתבלבלת פשוט :) )

תראה, שוב - מאחר והוא לא הראשון ולא האחרון שקיבל בארץ אזרחות ע"ס חוק השבות למרות שהוא מסתובב עם תליון של צלב, מה שאני אומר הוא שלא תמיד צריך איזו קומבינה ייחודית רק לו בשביל לעבור את התהליך הזה. הוא לא הראשון וגם לא האחרון שקיבל אזרחות למרות שהוא מחזיק צלב וכו'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 12, 2019 1:08 pm 
Hall of Famer

דרך אגב איך אופייבו קיבל באופן רישמי שלשום אזרחות ישראלית?

נזכיר שנהריה וחולון כבר פנו לשחקן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 13, 2019 2:23 pm 
Sophomore

אורן כתב:
הסוכנות אינה הגוף שקובע אזרחות.
בטח שלא במקרה של מי שבד“ר הכריז שהיא יהודייה, כלומר, לא צריכה אפילו את סעיף הנכד.

ברור שהסוכנות לא קובעת אזרחות
אבל הם הגוף שעוזר לעולים חדשים לעבור את התהליך הבירוקרטי הקשה הזה
והם מכירים את החוקים

ואם להם ברור שלפי חוקי המדינה לשחקנית הנחמדה שלנו לא מגיע אזרחות לפי חוק השבות , ברור שיש להם יותר ניסיון וידע מאשר לנו.

ולכן אמרתי שאם הפרשנות של הסוכונות דומה לפרשנות שלי , האזרוח של רוצסטי היה לא חוקי וצריך לברר איך הוא היה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 13, 2019 2:42 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לא נראה לי שיש משהו שמונע מנוצרי עם שרשרת של צלב בכיס לקבל אזרחות ישראלית וואנס יש יהדות במשפחה שני דורות אחורה. זו לשון החוק. לא צריך פה משהו לא כשר.
שרשרת עם צלב קרס אולי כן...

ובכל אופן, אם אתה חושב שיש פה רמאות אין שום בעייה שתתחיל את התהליך בעצמך - תגיש תלונה בתחנת המשטרה הקרובה לביתך. רמאות בקבלת אזרחות היא מעשה פלילי.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 13, 2019 5:43 pm 
Hall of Famer

ברד ליף, הפועל גליל עליון, אהלן- ערב טוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 13, 2019 7:52 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
לא נראה לי שיש משהו שמונע מנוצרי עם שרשרת של צלב בכיס לקבל אזרחות ישראלית וואנס יש יהדות במשפחה שני דורות אחורה. זו לשון החוק. לא צריך פה משהו לא כשר.
שרשרת עם צלב קרס אולי כן...

ובכל אופן, אם אתה חושב שיש פה רמאות אין שום בעייה שתתחיל את התהליך בעצמך - תגיש תלונה בתחנת המשטרה הקרובה לביתך. רמאות בקבלת אזרחות היא מעשה פלילי.

לא נראה לך אבל הנה יש פה מקרה של בחורה שהוכרה כיהודיה ע"י רשויות הדת בישראל
אמא יהודיה וגם האמא של האמא יהודיה
ועדיין לא קיבלה אזרחות מתוקף חוק השבות.

אז כנראה שיש פה משהו שמונע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 13, 2019 8:01 pm 
Hall of Famer

ראה הסייפא של דברי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 13, 2019 9:04 pm 
Sophomore

יש 0 קשר בין פליליות הנושא לבין היכולת/רצון המשטרה לחקור את זה

יש נושאים רבים שבהם הטיפול הציבורי יכול לעבוד היכן שהטיפול הפלילי לא יכול.

התקווה שלי היא שהנושא יעלה לכל אוהבי הכדורסל לראש.
ושבפעם הבאה שמישהו מתחמן את המערכת , הזעקה תהיה מספיק גדולה בשביל שהאמת תתגלה בצורה כזו או אחרת (משטרה עיתונות וכו..)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 13, 2019 10:59 pm 
Hall of Famer

ובכן, אם בזאת תתלה תקוותך, נראה לי שלא תגיע רחוק.
אתה טוען שיש פה מעשה פלילי, לך ישר על המסלול של הפלילי.
או שתתפוס עיתונאי שלא מת על מכבי, לא חסר כאלה, ותן לו את הראיות המפלילות שבידך. אני בטוח שישמח לחקור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 14, 2019 7:39 am 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
ובכן, אם בזאת תתלה תקוותך, נראה לי שלא תגיע רחוק.
אתה טוען שיש פה מעשה פלילי, לך ישר על המסלול של הפלילי.
או שתתפוס עיתונאי שלא מת על מכבי, לא חסר כאלה, ותן לו את הראיות המפלילות שבידך. אני בטוח שישמח לחקור.

נכון שישמה עיתונאים שהם לחלוטין אנטי מכבי
אבל זה כל כך בדיעבד שזה פשוט כבר לא יעניין אף אחד.(מה שאומר שאף כתה לא ישקיע בזה את הזמן שלו ולא משנה כמה הוא "אוהב" את מכבי)
נקווה שבפעם הבאה שדבר כזה יקרה , יעלו על זה מהר יותר (אגב גם אם קבוצה אחרת כולל הפועל ירושלים תעשה דבר מסריח כזה)
ונקווה שמספיק אנשי מפתח עד אז ידעו את העובדות לאשורן כי איכשהו עכשיו בכל המדיות החשובות , שולטת הטענה שלך שמבחינה חוקית זה היה בסדר גמור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 14, 2019 8:08 am 
Hall of Famer

המסלול למשטרה עדיין פתוח לך. אתה כל כך בטוח שיש בידיך ראיות מפלילות, אז למה אתה מחכה? יש לך ראיות למעשה פלילי, אתה יודע את "העובדות לאשורן" ואתה לא עושה עם זה כלום. איפה האזרחות הטובה שלך?

אגב, שחקנית הכדורמים קיבלה אזרחות לבסוף. את זה שכחת לציין. גש למשטרה ותספר להם שיש לך ראיות למעשה פלילי- פקיד סוכנות שחטף קריזה וכנראה חרג מסמכותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 14, 2019 10:02 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
בלי קשר לדוגמה החדשה והכנראה לא רלוונטית, הבנתי שסייג לחוק השבות הוא התנצרות של הזכאי. כלומר אם הוא נולד נוצרי ונכד ליהודייה אז צלב בכיס לא יהווה שום בעיה, אבל אם הוא נולד כיהודי והתנצר אז הוא מאבד את הזכאות שלו.

זכור לי ממקרה עבר, לא בטוח שזה נכון וזה לא רלוונטי למקרים שתוארו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 14, 2019 11:02 am 
Hall of Famer

היה הסיפור של "האח דניאל", יהודי שהציל יהודים אחרים בשואה בזמן שהתחזה לנוצרי, ואז נמלט בעצמו והסתתר במנזר-שם התנצר והפך לנזיר. הוא הגיע לישראל וביקש להתאזרח על פי השבות, וסורב על רקע ההתנצרות. לפי ויקי, הוא אוזרח במסלול אחר בסופו של דבר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 14, 2019 4:55 pm 
Hall of Famer

כן, פרשה משנות ה-60.
פרשה נוספת אז בהקשר של חוק השבות הייתה פרשת שליט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 14, 2019 4:55 pm 
Hall of Famer

הוא באמת ישב בעזה הרבה זמן, השליט הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2019 2:03 am 
Sophomore

ראובן כתב:
בלי קשר לדוגמה החדשה והכנראה לא רלוונטית, הבנתי שסייג לחוק השבות הוא התנצרות של הזכאי. כלומר אם הוא נולד נוצרי ונכד ליהודייה אז צלב בכיס לא יהווה שום בעיה, אבל אם הוא נולד כיהודי והתנצר אז הוא מאבד את הזכאות שלו.

זכור לי ממקרה עבר, לא בטוח שזה נכון וזה לא רלוונטי למקרים שתוארו.

לא חושב שזה נכון
הסייג הוא לא התנצרות אלה עצם היותו נוצרי
אאל"ט האח דניאל שבו דובר כבר היה למשל נוצרי מבחינתו כל החיים
הוא הושאר כילד מאוד קטן במנזר בשביל שיהיה לו סיכוי לחיים במלחמת העולם השניה
ורק בגיל מבוגר גילו לו שהוא בעצם בן למשפחה יהודית

בקיצור גם בלי קשר לזה , מקריאת החוק הדבר היחידי שרשום זה הסתייגות לגבי כל מבקש אזרחות לפי חוק השבות (לפחות כך הבנתי את מה שקראתי )
אתה צריך לא להיות בן דת אחרת.
אתה יכול להיות אחד שלא מאמין באלוהים ולעולם לא היה בבית כנסת , העיקר שגם לא היית בכנסיה !

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2019 6:27 am 
Hall of Famer

זה פשוט לא נכון לגבי האח דניאל. הוא הגיע למנזר בגיל בוגר אחרי שכבר הציל יהודים והיה פרטיזן. התנצר מדעת ומתוך אמונתו.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 24, 2019 9:21 pm 
Sophomore

הידעתם ?
- השחקן הפעיל היחיד מחמישיית העונה האחרונה שלא כללה את לברון ג'יימס משחק בהפועל.
- החמישייה הזו היא החמישייה העונה האחרונה (עד העונה) שהיו בה שני שחקנים אירופים.
- השחקן הזה הוא אחד מ-9 שחקנים שהצליחו לחסום את לברון ג'יימס בדאנק, והיחיד שעשה זאת פעמיים.

https://twitter.com/kirkgoldsberry/stat ... 0431664129

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 513 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 18 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: