סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 8:47 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1933 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 78  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2019 10:57 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אני לא שמאל, ואני רואה כסנריו אפשרי מאוד דיל פוליטי של ליברמן נגד נתניהו.
אני משער שיש כאלה בליכוד שגם כן לא יזילו דמעה עם קבורתו הפוליטית של זה שמטיל צל ברדיוס ענק על כולם.
כל מה שליברמן צריך לעשות הוא להתעקש על משהו שהחרדים לא יכולים להסכים לו למשך 30 יום.
נתניהו יכשל, והרכבת הממשלה תוטל על מישהו אחר בליכוד. זהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2019 11:00 pm 
Hall of Famer

אבימאל, בזאת אני עובר למחנה של ראי ואומר שהסיפור של ליברמן אצל ביבי סגור הרמטית בלי סייגים. זאת בגלל "חוק אבימאל": אם ציינת סנריו מסוים כאפשרי, הוא לא.

באהבה, כן? :men:

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2019 11:13 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
הממ, איפה היתה הנחמה שלי קודם? נגיד:

Hacohen כתב:
עופר האדום כתב:
אז לא הבנתי למה לא לשמוח.... זה דווקא סיבה לא רעה כן לשמוח.

כי הכח האמיתי של המחנה הפאשיסטי/לאומני/גזעני בישראל הוא הרבה יותר גדול מזה שמשתקף בכנסת, ואם הם מאחדים שורות-זה יכול להיות הסוף המהיר של דמוקרטיה מהותית במדינה הזאת, כפי שתומר, ראי ועבדך כבר פירטו קודם.

או

Hacohen כתב:
מסכים עם ראי ואף מגדיל ואומר שחלק גדול מה"עם" שמושפע מתפישות דתיות ולאומניות מאד קיצוניות בקנה מידה מערבי/ליברלי/מתקדם, מוכן כבר היום לפעולות אנטי-דמוקטיות במהותן בשם אלוהים/הפולק.

וזה עוד לפני הפורטה של ההתנחלויות, מפעל דתי-משיחיסטי-לאומני במהותו שדור של ישראלים גדל אליו כמובן מאליו ומסכן את חייו עבורו, שלא לומר מממן אותו בכבדות, וזאת על אף שהוא מוקצה מחמת מיאוס במדיניותה הרשמית של כל מדינה בעולם.

או

Hacohen כתב:
גישתך כמהמר הובנה. תודה. ספר לערבים ולהומואים שאין להם מה לחשוש ממצב שבו בצלאל סמוטריץ' הוא שר משפטים שבג"צ מוגבל ביותר ביכולת להגבילו, אם בכלל. בהמשך ספר גם לחילונים, ונדמה לי שאתה חילוני די אדוק.

נדמה לי שהעובדה שאני גדלתי בין סמוטריצ'ים זוטא ואתה כנראה לא גורמת לי לחשוש מהם הרבה יותר ממך, ביודעי ש"רצון טוב" ו"קונצנזוס" זה לא משהו שמאד מעניין אותם. מה שהם חושבים שהאל שלהם רוצה, זה כן.

תקן את הבוט!

אבל אם בכל זאת נחמה, התקופות שבהן "יהודים" שלטו בשטח שהם קוראים לו "ארץ ישראל" בשלטון עצמי הוא לא יותר מפיפס בהסטוריה, ואני מאחל בכל לבי לשלטון היהודי-אורתודוקסי-לאומני שיגמור בדיוק כמו שנגמרה תקופת בית שני. "בדם ואש יהודה נפלה, בדם ואש תיפול עוד פעם". רק שהשפויים יספיקו לברוח בזמן.

אתה אשכרה מקווה שישראל הנוכחית תושמד ע"י מדינה אחרת או בצורה אלימה כלשהי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 15, 2019 11:29 pm 
Hall of Famer

.ואגב, נדב, למה אתה עדיין בארץ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 12:08 am 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
אבימאל, בזאת אני עובר למחנה של ראי ואומר שהסיפור של ליברמן אצל ביבי סגור הרמטית בלי סייגים. זאת בגלל "חוק אבימאל": אם ציינת סנריו מסוים כאפשרי, הוא לא.

באהבה, כן? :men:

נדב, אתה רוצה גם להכנס לחתימה שלי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 12:11 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לפני שליברמן יהיה ראש ממשלה? או אחרי?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 1:24 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

FLASH כתב:
sir charles כתב:
Hacohen כתב:
כשפלאש קורא לך פנטנזיונר :hi_hi_hi:

מעניין כמה פעמים צריך לכתוב שהתרחיש הסביר ביותר הוא שליברמן ימליץ על נתניהו כדי שיבינו שזה מה שאתה אומר.

אגב, ליברמן במסיבת העתונאים גם אמר שהוא רואה את הגידול בכוחו של הימין החרדי-חרד"לי כאיום, ושדרישה לויתור על חוק הגיוס תגרום לו לפרק את הממשלה וללכת שוב לבחירות.

לגבי ההפסד בבחירות, אני מאד מפוכח לגבי הכיוון שהיהודים במדינה הזאת הולכים אליו, ודעותיהם של אנשים כמו פלאש הן דוגמה מצוינת לכיוון עגום זה.

הלו הלו! הדעות של פלאש הן הדעות של רוב העם (למרות שהמפלגה אליה הוא הצביע קיבלה רק 5 מנדטים)

ניוז פלאש: רובו המוחלט של העם נוטה הרבה יותר למדיניות המפלגה שלי מאשר למרץ והעבודה (10 מנדטים יחד !!! פחח)

לא, לא, לא. בואו נדייק. זה שהעם נוטה ימינה זה נכון וזה שרבים מאמינים באלוהים גם (ועדיין החילונים היא הקבוצה הגדולה מבחינה דתית - 43% לפי הלמ"ס בשנת 2011) אבל זה עדיין לא אומר שרובו המוחלט של העם תומך בדעות של סמוטריץ - גזען חשוך והומופוב שהוא ודומיו, כפי שאני מתאר לעצמי שנדב התכוון אליו, יביאו תוך דור או שניים לחורבן בית נוסף. ממלכת יהודה דתית כמעט לחלוטין, בלי הנכס העיקרי שמניע פה את הכלכלה והטכנולוגיה, ההון האנושי שנושא על כתפיו את כל הפרזיטים החרדים ומממן את מפעל ההתנחלויות (שאף מדינה בעולם לא תומכת בו, עם כל הכבוד לטראמפ) שיברח מפה למחוזות אחרים וישאיר את הקנאים הדתיים היהודים להילחם בקנאים הדתיים הערבים שמסביב, בלי רצון או תקווה לשלום עד לחורבן שיגיע.

היי, אבל איזה כיף שחזר GOT! (ז"א כיף לנו החילונים, אני מתאר לעצמי שאתה וסמוטריץ לא צופים)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 5:45 am 
Hall of Famer

oren_80 כתב:
Hacohen כתב:
הממ, איפה היתה הנחמה שלי קודם? נגיד:

Hacohen כתב:
עופר האדום כתב:
אז לא הבנתי למה לא לשמוח.... זה דווקא סיבה לא רעה כן לשמוח.

כי הכח האמיתי של המחנה הפאשיסטי/לאומני/גזעני בישראל הוא הרבה יותר גדול מזה שמשתקף בכנסת, ואם הם מאחדים שורות-זה יכול להיות הסוף המהיר של דמוקרטיה מהותית במדינה הזאת, כפי שתומר, ראי ועבדך כבר פירטו קודם.

או

Hacohen כתב:
מסכים עם ראי ואף מגדיל ואומר שחלק גדול מה"עם" שמושפע מתפישות דתיות ולאומניות מאד קיצוניות בקנה מידה מערבי/ליברלי/מתקדם, מוכן כבר היום לפעולות אנטי-דמוקטיות במהותן בשם אלוהים/הפולק.

וזה עוד לפני הפורטה של ההתנחלויות, מפעל דתי-משיחיסטי-לאומני במהותו שדור של ישראלים גדל אליו כמובן מאליו ומסכן את חייו עבורו, שלא לומר מממן אותו בכבדות, וזאת על אף שהוא מוקצה מחמת מיאוס במדיניותה הרשמית של כל מדינה בעולם.

או

Hacohen כתב:
גישתך כמהמר הובנה. תודה. ספר לערבים ולהומואים שאין להם מה לחשוש ממצב שבו בצלאל סמוטריץ' הוא שר משפטים שבג"צ מוגבל ביותר ביכולת להגבילו, אם בכלל. בהמשך ספר גם לחילונים, ונדמה לי שאתה חילוני די אדוק.

נדמה לי שהעובדה שאני גדלתי בין סמוטריצ'ים זוטא ואתה כנראה לא גורמת לי לחשוש מהם הרבה יותר ממך, ביודעי ש"רצון טוב" ו"קונצנזוס" זה לא משהו שמאד מעניין אותם. מה שהם חושבים שהאל שלהם רוצה, זה כן.

תקן את הבוט!

אבל אם בכל זאת נחמה, התקופות שבהן "יהודים" שלטו בשטח שהם קוראים לו "ארץ ישראל" בשלטון עצמי הוא לא יותר מפיפס בהסטוריה, ואני מאחל בכל לבי לשלטון היהודי-אורתודוקסי-לאומני שיגמור בדיוק כמו שנגמרה תקופת בית שני. "בדם ואש יהודה נפלה, בדם ואש תיפול עוד פעם". רק שהשפויים יספיקו לברוח בזמן.

אתה אשכרה מקווה שישראל הנוכחית תושמד ע"י מדינה אחרת או בצורה אלימה כלשהי?

אם השלטון הלאומני-אורתודוקסי יוסיף להתחזק ויביא את ישראל למצב של מדינה עוד יותר דתית ועוד יותר גזענית? אשמח לראות את הישות הזאת נמחקת. כמובן שבכמה שפחות אלימות יותר טוב, אבל חוששני שאלה דברים שמסתיימים באלימות בסופו של דבר. שיהיה ברור שאני לא קורא לאלימות, אבל להגיד לך שאהיה עצוב אם אותה ישראל תפסיד מלחמה שתנבע ממדיניות לאומנית-דתית שלה? לא.

נורטון כתב:
.ואגב, נדב, למה אתה עדיין בארץ?

כי אני מקרה קצת אבוד. המקצוע שלי תלוי בחוקים מקומיים, העסק שלי די מבוסס פה, והמשפחה הקרובה שלי כאן. אני רואה את זה כמו ראי בערך, דהיינו אני כבר אסתדר פה, אבל מאד מקווה שהבנות שלי יחיו בבגרותן במקום אחר וגם אכוון אותן לשם. גם אני אהגר מכאן אם המצב יהפוך לבלתי נסבל מבחינתי. אפתח מסעדה טבעונית בברלין או מה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 10:30 am 
Freshman

בתור מהגר, זאת ממש לא החלטה שקל לקבל גם אם המצב של המדינה שלך בכי רע. למרות זאת, גם אני מרגיש כמו נדב וראי.
לי אישית טוב כרגע בישראל ואני מסודר, אבל זה יהיה חוסר אחריות כלפי הבנות שלי אם אני לא אמצה כל אופציה לרילוקיישן כשאני עוד יכול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 10:32 am 
Senior

לאף אחד פה אין בנים או שסתם לא אכפת לכם מהם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 10:33 am 
Freshman

זה הכל בגלל שטיפת המוח הפמיניסטית שהעבירו אותנו בשמאל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 10:49 am 
Hall of Famer

תומר כתב:
לאף אחד פה אין בנים או שסתם לא אכפת לכם מהם?

בתור אבא לשתי בנות אני אלך על א'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 10:52 am 
Junior

מציאות שבה יש כאן רוב חרדי בהחלט מפחידה. תמיד טענתי שההבדל בין ישראל לאיראן במקרה של רוב חרדי יהיה שבאיראן לפחות יש מדע איכותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 10:55 am 
Senior

באופן די אירוני, זניחת הערכים ההומניסטיים/אוניברסליים לטובת ערכים יותר דתיים/מסורתיים לאומיים, היא חלק משמעותי של ההשתלבות של ישראל במרחב. לא עוד "וילה בג'ונגל" סתם עוד רפובליקה דתית, אחת מיני רבות במזרח התיכון, רק יהודית במקום ערבית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 11:07 am 
Sophomore

אלה עם בנים (כמוני) כבר עזבו את הארץ. :)
(זה אפילו הגיוני כי אם יש לך בנים אתה יותר מודאג מהשירות הצבאי.)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 11:12 am 
Sophomore

אני גם מרגיש כמו נדב וראי, ולי אגב יש 4 בנים, הגדול יתגייס בעוד כ 3 שנים.
אין לי שום ספק שמדינה חרדלית תגמור בדיוק כמו שמדינת יהודה סיימה וזה רק עניין של זמן. מנהיגות חילונית רצינית יכולה אולי למנוע את זה אבל זה לא קורה.
לגבי הילודה אגב, יש ירידה מאד משמעותית בילודה אצל נשים דתיות וערביות ואפילו חרדיות. רק הבדואיות ממשיכות ללדת במספרים לא הגיוניים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 11:13 am 
Freshman

המרחב בדרך כלל מנצח.
לפני כמה שנים חזרתי לביקור באוזבקיסטן ונדהמתי מכמה שהמדינה זאת הלכה אחורה תוך עשורים בודדים מהתפרקות ברית המועצות.
אמנם המדינה הסוציאליסטית לא הייתה בדיוק מופת לדמוקרטיה ומנהל תקין, אבל היא כן קידמה ערכים אוניברסליים וכן השקיעה בתחומים רבים שקידמו את המדינה שנות אור לפני שכנותיה הנחשלות במרכז אסיה.
כמובן שכל מי שהייתה לו טיפה של הגיון ברח משם בהזדמנות הראשונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 11:44 am 
Hall of Famer

זה כן אני כתב:
מציאות שבה יש כאן רוב חרדי בהחלט מפחידה. תמיד טענתי שההבדל בין ישראל לאיראן במקרה של רוב חרדי יהיה שבאיראן לפחות יש מדע איכותי.

התאוקרטיה תבוא עוד לפני רוב חרדי. יש היום מספיק חרדלים ואפילו לא חרדלים שתומכים בתאוקרטיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 11:47 am 
Senior

וגם אם לא בהכרח תומכים, פחות מפריע להם הכרסום של כל מה שלא תיאוקרטיה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 12:44 pm 
Junior

הו, הקינות

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 12:55 pm 
Hall of Famer

פכחון ריאלי ותו לא.
אני יודע שבשבילך תאוקרטיה זה די סבבה, אני מתאר לעצמי שאתה חושב שגם בשבילי זה דווקא סבבה וישפר את חיי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 1:20 pm 
Junior

לדעתי התהליך הזה יהיה ככ עדין ואיטי, במקביל להמשך התפתחות כלכלית - טכנולוגית של המדינה (כי הדתיים והחרדלים עובדים ומקדמים את המדינה בתחומים רבים יחד עם החילונים, ואני מאמין שהזמן יוציא את החרדים גם כן לשוק העבודה. זה כבר קורה), שהיהודים החילונים לא יעזבו את הארץ כי לא ירגישו פגיעה ממשית באורח חיים שלהם מעבר לפגיעה הקיימת, יהיה להם את "מדינת תל אביב", יהיה להם טוב לחיות כאן לצד היהודים והמדינה המתקדמת שתמשיך להתפתח. חלק מהם יהפכו דתיים, ובשאר השלטון הדתי (עוד 50 שנה?) לא יפגע כמעט-ולו כדי לא לגרום להגירה שהיא סכנת התבוללות.

יהיו אוניברסיטאות מעורבות ויהיו נפרדות לבנים (כמו מכון לב).
שבת כשרות ונישואין ישארו בדיוק כמו שהם היום אני מניח.
צהל ישתנה, יהיו בו יחידות עורף מעורבות ויהיו נפרדות (ללא בנות), מניח שתהיה חטיבות חרדליות וחרדיות על טהרת היהדות, וחטיבות חילוניות-מסורתיות-דתיות מעורבות (ללא בנות). כל אחד ישובץ בהתאם להשקפתו. השינויים הקטנים בחוקי הדת בצבא יהיו קטנטנים, ברמת לא מורגש עבור החילונים ומאוד מורגש עבור הדתיים.
מקומות העבודה ישארו בול כמו שהם היום, מניח שתהיה שעת לימוד תורה למעונינים וקורסי העשרה בשאר תחומים למעונינים.
מוסדות החינוך אצל החרדים ישלבו מיעוט חול כבגרות (אנגלית - מתמטיקה - לשון - היסטוריה - אזרחות במינון נמוך), אצל החרדלים-דתיים ישתנו גם למיעוט חול והרבה תורה, אצל החילונים אני מניח שמעט יותר יהדות שמרנית. מאמין שכולם ישתלבו בשוק העבודה ע"י קורסים/תארים.

השלב הבא של בתי דין ובית מקדש וחוקי הלכה? החברה תהפוך כמה גלגולים עד שתהיה בשלה לזה ותרצה את זה. הרבה זמן ואירועים משמעותיים בדרך

נערך לאחרונה על ידי FLASH בתאריך ג' אפריל 16, 2019 1:23 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 1:22 pm 
Junior

לא לא פלאש
מחר סוקלים גייז בכיכר
תבוא

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 1:30 pm 
Junior

כידוע לצוד, עונש מוות ביהדות הוא כמעט בלתי מעשי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 1:36 pm 
Hall of Famer

היום. ניתן לחרד"לים X זמן, ותתפלא (או שלא) כמה מעשי הוא יהיה.

יוסי גורביץ כתב את הטקסט שלהלן לפני פחות משנה:

השנאה של האחים היהודים היא קודם כל אל היהודים שלא חושבים כמוהם, והשנאה הזו רצחנית

אתמול (ג’) קרתה לערוץ 7 תקלה מביכה: הוא פרסם בגלוי את מה שהוא חושב על העולם. הכותב היה אחד משה חסדאי, שהשפריץ הרבה ארס על פלסטינים, קרא להם ניאו נאצים וקרא להשמדתם. עד כאן, שום דבר יוצא דופן. הבעיה" מבחינת רוב הציבור, היתה עם מה שכתב חסדאי בסוף המאמר:

“הכוח הלהט"בי והחילוני השמאלני הקיצוני, הכולל את הפמיניזם הרדיקלי שחודרים לצבא ולעמדות כוח, משחקים לידי האויב הערבי, שרואה בהם הזדמנות להחלשת העוצמה הצבאית והלאומית היהודית. לא זאת בלבד, אלא שעתה כל אלה יחד מסיתים את הציבור הדרוזי והבדואי ואת הפולשים מאפריקה, נגד העם היהודי והמדינה היהודית וממשלתה.

יש כאן אויב פנימי ערבי נאצי והוא מסוכן הרבה יותר מאיראן.

מאז התרחשות השואה, יהודים רבים נשבעו, "לא עוד" – אף פעם לא לאפשר לשנאה ולאלימות של השואה לחזור על עצמה. כדי להבטיח זאת, אנו מחויבים להכות באויבינו המסיתים והרוצחים אותנו, ולעשות זאת ביד קשה וקשוחה שתעביר מסר לאלף שנים הבאות.

יש לנו מחויבות לחסל ולגרש מקרבנו את אותם אנשים שמוכנים למחוק ולהכחיש את ההיסטוריה שלנו, אותנו כיהודים ואת היהדות. אל לנו לשתוק. אנו עוסקים בקרב על חיינו ומדובר באויב פנימי, שאחת דינו, לרדת מעל בימת ההיסטוריה. זהו עמלק, שדינו ידוע והגיע הזמן לבצע.”

בערוץ 7 הבינו במהירות שהם ביצעו פליטת פה קלאסית, כלומר אמרו בפומבי את מה שהם אומרים בחדרי חדרים, ומיהרו להסיר את המאמר. אתם עדיין יכולים לקרוא אותו ברוטר.

מה יש לי לומר על זה? שתי מילים לא נעימות אבל הכרחיות: אמרתי לכם.

[…]

את הבלוג הזה התחלתי לכתוב ב-2006, כמה שבועות לפני מלחמת לבנון השניה. ההתחלה שלי בכתיבה באה מוקדם הרבה יותר, ב-1994, במערכות הבי בי אסים שקדמו לאינטרנט בישראל. ואחד הדברים שגרמו לי לדפוק את הראש בקיר היא התפיסה שחובשי הכיפות הסרוגות הם בסדר, הם משלנו. אחרי הכל, הם עושים צבא. הבעיה היא החרדים, שלא עושים צבא.

אני באתי משם. אני בוגר ישיבת נחלים. אני יודע איך הם מדברים על חילונים כשחילונים לא שם. זה מתפרץ מדי פעם, כשהקלטה מביכה גולשת החוצה. אני יודע על המשאלות הבלתי פוסקות לרצח עם, אני יודע שהחינוך הממלכתי דתי הוא הרבה יותר הטפה מאשר חינוך. אני יודע ש”חמורו של משיח” הוא כינוי החמד ביחס למה שחושבים ואומרים שם על יהודים חילונים.

הו, הם שונאים את הפלסטינים. הפלסטינים נתפסו במשך עשורים כעמלקים, כמי שמעכבים בגופם את הגאולה היהודית. הם דיברו על עמלק מזמן. כולם ניסו לטשטש את המשמעות של המילים. משה פייגלין, בכיר בליכוד בשעתו, דיבר על פלסטינים כעמלקים. כולם יודעים מה צריך לעשות בעמלקים, ואם מישהו לא הבין, אביחי בוארון הבהיר: צריך לבנות להם מחנות השמדה, אבל יהיו רבנים שישתמטו מחובתם.

בוארון הוא דמות מכובדת בהנהגת המתנחלים, אם כי שנויה במחלוקת. ראש הממשלה נתניהו בירך אותו לאחרונה על הקמת מאחז חדש.

אבל גם בימים התמימים היחסית של שנות השמונים, לדיבורים על עמלק התלווה צל אפל: הדיבורים על “ערב רב.” ערב רב מוזכר בתנ”ך במקור בתור קבוצה לא ברורה שנלוותה אל בני ישראל שיצאו ממצרים, וכותבי התלמוד אהבו להפיל עליהם כל תיק אפשרי. עם התפשטות הזבל הרוחני של הקבלה, “ערב רב” קיבל משמעות אחרת: אנשים שחושבים שהם יהודים, שאחרים חושבים שהם יהודים, אבל בפועל הנשמה שלהם היא נשמה עמלקית. ככאלה, הם נלחמים את מלחמתו של עמלק כנגד אלוהים. ויש מאנשי הקבלה שטוענים שהגלות האחרונה תהיה גלות הערב רב – יהודים שנמצאים תחת שליטתם של יהודים אחרים, שאינם אלא “ערב רב.”

מתחילים לראות את זה?

התיאולוגיה המשיחית של האחים היהודים נתקלת בקיר המציאות, וזה תמיד כואב. ההתקלות הראשונה הגיעה בפינוי סיני; אז יצאה מקרבם המחתרת היהודית הראשונה. הנסיגה מסיני נתפסה כנסיגה בגאולה, דבר בלתי אפשרי בתיאולוגיה של האחים היהודים. פיצוץ. אחר כך הגיעו הסכמי אוסלו. לא היתה ברירה אלא לברוך גולדשטיין לבצע את הטבח שלו, ואחר כך ליגאל עמיר לרצוח את ראש הממשלה רבין. באותה התקופה, נאלץ שלמה אבינר – רב חשוב בקרב האחים היהודים – להוציא פסק הלכה שקובע ש”ראש הממשלה איננו ערב רב.” הפניות אליו בנושא היו רבות.

למה להכריז על רבין כעל ערב רב? כי יש איסור לרצוח יהודים. אבל אם מכריזים עליו כעל ערב רב, אז הוא לא באמת יהודי ודמו מותר. מה זה מותר? צריך לזרוק אותו למחנה השמדה ומי שישתמט מהחובה הזו הוא לא יהודי אמיתי.

הדיבורים על ערב רב תפסו תאוצה בעקבות פינוי רצועת עזה. לראשונה, פינתה ממשלת ישראל התנחלויות, ומה שכאב לאחים היהודים במיוחד היה שלאף אחד לא היה אכפת. איך להסביר את העובדה הזו, את הנסיגה בגאולה הזו? אפשר לומר שקוק טעה ולחשב מסלול מחדש, אבל יותר מדי הושקע בתפיסה הזו. אפשר לומר שהעם לא ראוי לגאולה, אבל זה יצריך שינוי פנימי של העם, ולאחים היהודים ברור שנסיון גלוי לכך יגרור עימות. עובדים על זה באמצעות הדתה, אבל זה ייקח המון זמן.

נמצא פתרון: יש חלק מרכזי בעם שמהווה ערב רב, והערב רב הזה משפיע על שאר האוכלוסיה. ומשזוהה הערב רב, מתחילים לדבר על איך בעצם נפטרים ממנו. הטקסט של חסדאי מזכיר מאד את “יום התליה” של ה-Turner Diaries, הטקסט הניאו נאצי האמריקאי הקלאסי (פאק, אשכרה כתבתי את המשפט הזה) שבו מתבצע יום לינץ’ לאומי ב”בוגדים בגזע.”

כן, מבחינת חלק ניכר מהאחים היהודים רוב היהודים החילונים – כלומר החילונים בעלי ההכרה, האלה שמתעקשים שהם חילונים – הם ערב רב. ודינם מוות. והם אומרים את זה המון זמן. למעשה, הם כבר ניסו לבצע פיגוע נגד הציבור היהודי הכללי; זה היה מפחיד מאד, והתקשורת הישראלית עשתה מה שהיא עושה מאז ימי רצח רבין – דיווחה אבל העלימה. כפי שהיא נוהגת לומר שההתנתקות חלפה “ללא נפגעים”, כשהיא שוכחת את ארבעת האזרחים הישראלים וארבעת הפלסטינים שנרצחו על ידי אחים יהודים כדי לסכל אותה.

בדרך כלל המוגלה הזו לא יוצאת החוצה. זה יהיה מביך. כשזה יוצא החוצה, מורידים את זה זמנית מהרשת. אבל זה המצב. אחרי הכל, אם ערוץ 7 לא היה בקי ורגיל במושגי ערב רב ומה צריך לעשות בהם, לא היתה נקרית בדרכו תקלה כזו. שום כלי תקשורת שפוי לא היה מפרסם מאמר כזה – אלא אם העורך ידע שהציבור שלו רגיל במונחים הללו ובשל אליהם.

ואופס, מישהו מבחוץ שם לב.

[…]

במשך 24 שנים בערך הייתי האיש מבחוץ, האיש שידע – אם כי לא בבהירות כמו היום – איזו סוג מפלצת מגדלים בבתי המדרש ובישיבות. במשך שנים דפקתי את הראש בקיר של הסירוב של חילונים להאמין. מכל הקירות שבהם דפקתי את הראש לאורך השנים, זה היה המתסכל מכולם. אז לא היו לי המאמרים הזמינים הללו, ולא כל שפע הטוב של מזילי הריר ממכילת בני עלי. לא היתה אינטרנט. היה לי רק מה שראיתי, קראתי וחוויתי. וה”אתה מגזים” הזה חירפן אותי. וכנראה שהייתי צריך לפרוק את זה, ומכאן הפוסט הזה.

[…]

אז לאן עכשיו?

ראשית, להבין שיש כאן מפלצת. זה דבר ראשון: להתגבר על ההכחשה. להכיר בכך שיש מפלצת ושצריך להלחם בה. לא לדבר איתה. נדבר איתכם כשתכירו בנו כבני אדם בעלי רצון חופשי, חופשי מתכנית אלוהית. לא יקרה בקרוב, אה? בעסה. אז אין על מה לדבר.

שנית, להבין שכל הדיבורים על “קצת דת זה לא מזיק” הם בולשיט. “קצת דת” זה בדיוק מה שמזיק. אם היו נותנים לך את הדבר האמיתי, היית נתקל בהלם אבל סביר להניח שהיית מתגבר עליו. מי שאומר “קצת דת לא מזיקה” נותן לך מנה מוחלשת של פניצלין: הוא מחסל את המערכת החיסונית שלך.

שלישית, עד מתי אתם פוסחים על שתי הסעיפים? השאלה הזו מופנית לחילונים. האם אתם רוצים בסוג כלשהו של תפיסה יהודית דתית? אז כדאי שתתחילו לעבוד על זה. תקראו טקסטים, תפגשו עם רבנים קונסרבטיבים ורפורמים. לא רוצים את המטען הזה? אין לכם כוח להתחיל לנבור בטקסטים שאתם לא מאמינים בהם? גם סבבה. אז זכרו שאתם חושבים שהטקסטים האלה הם בולשיט ואל תעניקו כבוד למי שממלחל אותם. הוא לא ראוי להם.

אבל מצב הביניים הזה, של קצת יידישקייט לא יזיק, הוא זה שמסתיר ממכם את העובדה שבעיני חלק ניכר מהציבור חובשי הכיפות אתם סייענים של עמלק, עמלק בעצמכם, ודינכם מיתה. לרוב האנשים אין כוח לכל העבודה הזו – זה ממש בלגאן לארגן בחום הזה מחנה השמדה מתפקד – אבל יש אנשים שממש מריירים על זה.

ובסופו של דבר, אתם האויב האמיתי. כשהם יגמרו עם הפלסטינים, והתכנית המשיחית תתרסק לאפוקליפסה, אתם תהיו השעיר לעזאזל. הגיע הזמן להתעורר.

רבאק, זו המולדת שלנו.

הערה מנהלתית: הכתיבה בבלוג הזה נעשית ללא תשלום, והיא מצריכה זמן ומאמץ ניכרים. אם אתם מעריכים את מה שנכתב כאן, אודה לכם אם תוכלו לתרום לקרן הבעת הרצון הטוב והתודה.

(יוסי גורביץ)

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1933 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 78  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: ראי שעל הקיר ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: