סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 6:53 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1933 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 10:12 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
לזכותו ייאמר שהוא מדבר על "שלב הביניים", שהוא מעריך שיקח "הרבה זמן". אם זה יקח פחות, אז אופס.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 10:19 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
יופי. מהתבוננות בתאוקרטיות בהיסטוריה ובהווה, ובתאוקרטיות בזעיר אנפין בישראל, אני מניח הפוך ולא ממליץ לאף חילוני להישאר לבדוק את הקונספט הדמיוני של תאוקרטיה סובלנית.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 10:21 pm 
Hall of Famer

FLASH כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
ובאותה מציאות שאתה מתאר, מה יגידו או יעשו לחילונית שתתלבש כחילונית ברחוב? מה יהיה דין חילוני שינהג בשבת?

מניח שיוגדר כשוגג כי התחנך וגדל לתרבות חילונית בחינוך חילוני. זה לא משנה (לפוסקים שהתקבלו) שאח"כ שמע על השבת וכו', משנה איך התחנך.
אני לא חושב שיקרה מה שנדב אמר, שהרבנים ישנו את ההלכה ויגדירו אותו כרשע ויהרגו וכו'.
כאמור, בתקופת בית דין - הקלטנית היתה הורגת פעם ב70 שנה. יש גמרא שחכמים ביטלו עונש הריגה כי רבו העבריינים, אז השאירו את גזר דין מוות לשמיים, כי לא רצו להרוג אותם. אז לא רואה סרט שלפתע יתחילו להרוג, זו ממש אבל ממש לא דרך היהדות.

וודאי שלבוש לא צנוע זה לא עונש מוות. זה אפילו לא איסור תורה. זה גדרי חכמים שנפסקו להלכה מדרבנן לדעתי באזור ה1500 שנה האחרונות.

אז סבבה. אפשר לסכם שנמתין בסבלנות לתיאוקרטיה היהודית, ואז נראה אם ההנחה של פלאש על הגדרת החילוני כשוגג ואי-ראיית הסרט שלו על הוצאות להורג יתממשו, או שלא נזכה לראות בכלל דברים כי מי יודע.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 10:21 pm 
Junior

Hacohen כתב:
פלאש כרגיל יצר ערבוביה לא הגיונית (הטפה דתית באוניברסיטה כ"משקל נגד" ל"הטפה חילונית". אבל אין הטפה חילונית באוניברסיטה. יש מדע ומחקר. מה לעשות שעל פי המדע והמחקר המקובל, הנחות היסוד של היהדות האורתודוקסית הן בולשיט), אבל אם בשטעטל המורחב שהוא מתאר אני אוכל ללכת בפסח עם המבורגר טחון מבשר חזיר מעורב במוצרלה מחלב נאקה בלחמניה ללא הפרעה, ולנסוע בשבת ללא הפרעה, ושום חוק בעולם לא יגביל את אשתי לשאת בתפקיד ציבורי, ואוכל להתחתן ללא בית דין דתי-אז וואלה, אין כפייה.

מה שאני מתקשה להבין זה איך אדם בגיר שעבר בה"ד 1 ועובד כאיש מחשבים לא מבין באופן הבסיסי ביותר את המונח "כפייה". אולי היית צריך להשאר עוד כמה שנים בחינןך חרד"לי טוב כדי לשפר השכלה.

אגב, כיצד נוחה דעת הרבנים מNBA בכלל, ומקובי בריאנט בפרט? סתם מסקרנות.

הפיכת כלל המרחב הציבורי (הרחוב, הצבא, האוניברסיטה, מקומות העבודה, כל אמצעי הטכנולוגים וכו') לאורתודוכסי שיהפוך את ילדיך בסבירות לא נמוכה ל"קצת" שונים ממך זו לא כפייה. סבבה.

שמיעת דברי כפירה באוניברסיטה, בעיות כשרות ושבת בצבא, אינסוף בעיות בשילוב בנים-בנות בצבא, בעיות קללות וענייני החפצה ופריצות נשים בשלטים ופרסומת - הכל זה איסורים. לגרום לדתיים לעבור עליהם, זו כפייה חילונית, אין כאן חופש פולחן מלא. מלעשות. ואני לא בא בטענות לחילונים. זה מצב כזה, שכדי לחיות יחד אי אפשר לאפשר חופש פולחן דתי מלא אלא כמעט מלא, ואי אפשר לאפשר חופש חילוני מלא בפסח-שבת-נישואין, אלא רק כמעט מלא.

אני בסה"כ אומר שמי שרוצה לחיות כעם יהודי אחד במדינה אחת, וזה מה שבחרו לפני 70 שנה אחרי אירועי השואה, צריך להתמודד עם הויתורים האלה. מי שלא רוצה לוותר, נשאר במאה שערים או בחוץ לארץ. השאר נשארים כאן, עולים על הרכבת שמפתחת את המדינה קדימה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 10:26 pm 
Hall of Famer

אני לא חושב שהיו לי ויכוחים ברמה כלכך נמוכה של הגדרות עם אדם בן יותר מ13 או 14, בחיי. אפרוש כאן בלב מלא יאוש, אך לא נטול חמלה. תינוק שנשבה, אמרנו?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 10:29 pm 
Hall of Famer

מסכים עם נדב למען האמת. פלאש, אתה יוצא כאן או חסר אינטגריטי לחלוטין או חסר בינה לחלוטין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 10:34 pm 
Hall of Famer

עוד לא הבנתי למה חילונים לא יכולים לקבל חופש מלא בענייני פסח שבת או נישואין, בהנחה שאני לא כופה על הדתי לחלל שבת בעצמו, לאכול חמץ בפסח או להתחתן אזרחית. אבל זו מהות העניין, ה"סימטריה" המעושה הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 10:38 pm 
Junior

Hacohen כתב:
אני לא חושב שהיו לי ויכוחים ברמה כלכך נמוכה של הגדרות עם אדם בן יותר מ13 או 14, בחיי. אפרוש כאן בלב מלא יאוש, אך לא נטול חמלה. תינוק שנשבה, אמרנו?

נו, שטויות. מהיכרות עתיקה איתך כנראה יש סיבה אחרת שאתה פורש מויכוח, נדיר מאוד. אבל יאללה, תפרוש ותעשה תויכוח נחמד יותר לכולנו. bye bye
חוזר ואומר. לגרום לדתי לעבור איסור זו כפייה חילונית. המשפט הזה ברור ומוכרח, לא מבין איך אפשר לחלוק על זה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 11:05 pm 
Hall of Famer

ובמילים אחרות, כל דבר שאינו תאוקרטיה גמורה (אולי למעט בד' אמותיו הפרטי של אדם) הוא כפייה חילונית.
אבל תאוקרטיה סובלנית. ברור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 11:08 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

FLASH כתב:
Hacohen כתב:

נו, שטויות. מהיכרות עתיקה איתך כנראה יש סיבה אחרת שאתה פורש מויכוח, נדיר מאוד. אבל יאללה, תפרוש ותעשה תויכוח נחמד יותר לכולנו. bye bye
חוזר ואומר. לגרום לדתי לעבור איסור זו כפייה חילונית. המשפט הזה ברור ומוכרח, לא מבין איך אפשר לחלוק על זה

אז תעבור למקום שאין בו כפייה חילונית. מאה שערים אמרנו? ולמה כל פרסומת עם אשה, או שירת אשה או נשים בכללי גורמות לך למחשבות כל כך טמאות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 11:10 pm 
Sophomore

לא אפריע לכם בויכוח שבו אף אחד לא ישכנע את השני, כרגיל, אבל אני מוכרח לציין שמדהים אותי כמה ישראלים חילונים לא כל כך מבינים את ההבדל בין דתיים לחרדים (אפשר לצרף לפה גם חרדל"ים) ועוד יותר מפליא אותי שאנשים שאני באמת מחשיב כחכמים ואינטילגנטיים כמוכם לא עושים את ההפרדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 11:12 pm 
Hall of Famer

לא יודע, אנחנו מתווכחים פה עם מישהו שהוא למיטב ידיעתי לא חרדי. אולי חרדלי ואולי גם זה לא. בלי שיהיה חרדי הוא טוען בערך שכל מה שחילונים עושים במרחב הציבורי שלא מתיישב עם השקפותיו זו כפייה חילונית.

וזה לא משנה אם מי שמנסה למכור לי את סיפורי הסבתא של התאוקרטיה הסובלנית הוא חרדי חרדלי או "סתם" דתי לאומי. לא קונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 11:20 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
לא יודע, אנחנו מתווכחים פה עם מישהו שהוא למיטב ידיעתי לא חרדי. אולי חרדלי ואולי גם זה לא. בלי שיהיה חרדי הוא טוען בערך שכל מה שחילונים עושים במרחב הציבורי שלא מתיישב עם השקפותיו זו כפייה חילונית.

וזה לא משנה אם מי שמנסה למכור לי את סיפורי הסבתא של התאוקרטיה הסובלנית הוא חרדי חרדלי או "סתם" דתי לאומי. לא קונה.

לא קראתי את כל התגובות שלו, אבל לפחות זאת שנורטון הגיב לה בפירוט לא מייצגת דתיים בעליל! (לא שאני מכיר לפחות)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 11:26 pm 
Junior

sir charles כתב:
FLASH כתב:
Hacohen כתב:

אז תעבור למקום שאין בו כפייה חילונית. מאה שערים אמרנו? ולמה כל פרסומת עם אשה, או שירת אשה או נשים בכללי גורמות לך למחשבות כל כך טמאות?

סבבה, יש גם בשוק הערבי ליד שער יפו בירושלים, ועוד כמה שכונות ערביות ברחבי המדינה, חנויות שמוכרות בפסח חמץ, תעבור לאיזור שם.

המצב הבריא הוא שזה היה מפריע לי. כיום? לא יודע אם יש בגיר לא חרדי/חרדלי שזה מפריע לו. חיים בתוך החילוניות.

ראי שעל הקיר כתב:
ובמילים אחרות, כל דבר שאינו תאוקרטיה גמורה (אולי למעט בד' אמותיו הפרטי של אדם) הוא כפייה חילונית.
אבל תאוקרטיה סובלנית. ברור.

חילוני שילך ויעשה מה שבראש שלו, יאכל שרימפס עם חזיר (לצערי הרב) כשהוא לובש שעטנז בכיפור? לא גרם לי לעבור איסור ואין בזה כפייה. יש מועדונים, מסיבות, חילול שבת במרחב הציבורי. ממש לא כל דבר הוא כפייה חילונית, אבל יש דברים שאין ברירה- מוכרחים הדתיים להיות תחת כפייה חילונית כדי לחיות יחד. ויש דברים שמוכרחים החילונים להיות תחת כפייה דתית - לדוגמא נישואין ברבנות, מה ששומר על היהדות לאורך הדורות. רוב הציבור רוצה להבטיח שילדיו יתחתנו עם יהודים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 11:36 pm 
Hall of Famer

אז מעצם הגדרתך יש מספיק אנשים שמתחתנים ברבנות מבחירתם החופשית, "פול" גדול ומכובד של יהודים כשרים לחופה ונישואין. אין לי דבר וחצי דבר נגד זה. אני לא כופה עליך להתחתן אזרחית. אתה לעומת זאת...
ולפני שנייה אמרת שאני צריך לוותר גם בעניין השבת והחמץ בפסח. אני תמה כיצד. אני לא מכריח אותך לוותר על השבת שלך ובאותה מידה חושב שאין זה עניינך לתחוב את חוטמך לחופש שלי לנהוג בשבת שלי כרצוני (כולל אפשרות לנוע בתחבורה ציבורית למי שאין מכונית) ולטעון שזה בא לך לא טוב בעין או באוזן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 11:53 pm 
Junior

כן,
מעדיף למקסם את הסיכוי שלא תהיה התבוללות בעם ישראל או סתם חיתון פסול (ממזר, גרושה עם כהן). מעדיף לדעת מי יהודי ומי לא ע"י הרבנות ולא נצטרך להוכיח יהדות אישית. על חשבונך, וזו כפייה דתית (לא שלי, של מי שהחליט להקים את המדינה הזו תחת הרבנות הראשית)
אני גם מעונין שהציביון הדתי יישמר במדינה, במוסדות הממשלה, ולא יעבדו בהם בשבת. כולל אלו שעליהם פיקוח ממשלתי כגון תחב"צ, ולא יפעילו אותה בשבת. על חשבונך, וזו כפייה דתית.
ובגלל הציביון הדתי במדינה, לא ימכרו בפסח חמץ על חשבונך.

אני גם סופג שהמרחב הציבורי חילוני לחלוטין וגורם לאדם הדתי לעבור על איסורים בכל הנוגע לשלטי חוצות, פרסומות, כל המרחב הטכנולוגי שהפך הכרחי לשגרה הוא פרוץ. לימודי מקצועות באוניברסיטה או שירות בעייתי בצה"ל יהפכו לכפייה חילונית. סופג את זה על חשבוני, כדי לחיות במדינת היהודים שמגנה על היהודים ומקימה פה חברה מצוינת ומדינה מהמתקדמות בעולם.

ואגב לא רק אני קורא לזה כפייה. ציטוט מויקיפדיה על הכפייה במרחב הציבורי:

ציטוט:
במגילת העצמאות נאמר: "מדינת ישראל תקיים שוויון זכויות חברתי ומדיני גמור לכל אזרחיה בלי הבדל דת, גזע ומין" וכן "מדינת ישראל תבטיח חופש דת". עקרונות אלה מומשו בכל חוקי המדינה השוללים אפליה, ונכלל בהם גם איסור על אפליה מטעמי דת. ההבטחה לחופש דת, כמו גם האיסור על אפליה מטעמי דת, נועדו למנוע, בין היתר, כפייה חילונית. לא תמיד הצליח מימוש עקרונות אלה. בנוסף, קיים ניגוד בין העדפותיהם של דתיים ובין העדפותיהם של חילונים במרחב הציבורי המשותף. מנקודת מבט חילונית, הכרעה מסוימת באספקטים שונים של קונפליקט זה עשויה להתפרש ככפייה דתית, ואילו מנקודת המבט הדתית הכרעה שונה עשויה להתקבל ככפייה אנטי-דתית.

בנייר עמדה שפרסם פרופ' ידידיה שטרן בנושאי דת ומדינה נאמר כי לעיתים קיימת סתירה בין "חופש מדת" ל"חופש הדת", המתבטאת למשל ב"פרסומי תועבה" ברשות הרבים, שהתרתם היא כפייה אנטי דתית ואיסורם הוא כפייה דתית.[1]

אני רוצה לראות עוד 50 שנה שהחילונים במרחב הציבורי האורתודכסי שתיארתי יגידו שזו לא כפייה

נערך לאחרונה על ידי FLASH בתאריך ג' אפריל 16, 2019 11:59 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 16, 2019 11:57 pm 
Hall of Famer

ואני אמנם לא אהיה בסביבה עוד חמישים שנה כנראה כדי לראות את זה בעצמי, למרבה המזל. אבל הסיכוי שהמרחב הציבורי האורתודוכסי הזה יתקיים בחלל ריק, בלי שאר הדברים שתיארתי, מתאים לנוסחה שלי לסיכויי עליית מכבי לפלייאוף היורוליג.
והקטע של "הצביון" זה לב המהות. בדיוק קולע לנקודה שלי. "הצביון" לא מזיז לך דבר וחצי דבר מבחינת יכולתך לקיים את דתך, סתם לא בא לך טוב בעין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 17, 2019 12:03 am 
Hall of Famer

chaiel49 כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

לא קראתי את כל התגובות שלו, אבל לפחות זאת שנורטון הגיב לה בפירוט לא מייצגת דתיים בעליל! (לא שאני מכיר לפחות)

הם מוזמנים לפה להביע את דעתם. לחילופין אתה יכול לייצג אותם. אי אפשר להתווכח עם מי שלא נמצא, רק עם מי שכן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 17, 2019 12:06 am 
Junior

הריגה לא תהיה למעט מקרים מאוד מאוודדד נדירים. כי לא היתה למעט פעם בכמה דורות

ודאי שיהיו התנצחויות. מניח שגבר חילוני מנתניה שהולך בחמסין לזרוק זבל בלי חולצה יקבל גערות באזור מאוד חרדי, ובטח מי שנוסע בשבת או מוכר לא כשר יקבלו התנצחויות. אחרי שלב הביניים הם גם יענשו איכשהו, אבל יהיו כמה שינויים בחברה שיגרמו לציבור לרצות את זה.

נערך לאחרונה על ידי FLASH בתאריך ד' אפריל 17, 2019 12:18 am, נערך 3 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 17, 2019 12:10 am 
Hall of Famer

שוב, ספר למישהו אחר שלנהג כזה או חילונית כזאת רק יעשו נו נו נו בסביבה שתיארת... לא קונה. התבוננות קצרה בתאוקרטיות אחרות מספיקה לי כדי לא לרצות לנסות אותה על עצמי.
לגבי שלב הביניים, אני חושב שלא באמת יהיה שלב ביניים או שהוא יהיה קצר מאד. טיבם של תהליכים כאלה שהם לא ליניארים, ככל שהם מתרחשים הם גם מואצים. טוב שלא אהיה בסביבה לבדוק, ולא ממליץ לאף אחד לנסות "תאוקרטיה סובלנית".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 17, 2019 12:11 am 
Hall of Famer

חיאל, לכן אמרתי שפלאש או חסר אינטגריטי או חסר בינה. כי גם אני מכיר המון דתיים, והתגובות של פלאש מזכירות יותר כאלה של כל מיני חוזרים בתשובה מוזרים מאשר דתיים שאני ממש מכיר. אבל שיהיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 17, 2019 12:12 am 
Hall of Famer

פלאש. כאמור, הרבה לפני 4 מיתות יש הכנסה לכיפה, מלקות ועוד אי אלו עונשים שבהחלט קרו ואני בטוח שיקרו ב"סיפורה של שפחה" שלך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 17, 2019 12:33 am 
Junior

נורטון כתב:
חיאל, לכן אמרתי שפלאש או חסר אינטגריטי או חסר בינה. כי גם אני מכיר המון דתיים, והתגובות של פלאש מזכירות יותר כאלה של כל מיני חוזרים בתשובה מוזרים מאשר דתיים שאני ממש מכיר. אבל שיהיה.

כבר אמרת את זה, אלו שטויות, אבל ממש , שטויות בדרגה גבוהה

אני אמשיך להביא תימוכין לדעתי מרחבי האינטרנט. ויקיפדיה אמרנו.

https://www.srugim.co.il/30435-החילונים-סובלים-מכפייה-דתית-הדתיים-מכ
מאמר על כפיה דתית וחילונית, נכתב בסרוגים - אתר הציונות הדתית. מביא את הדוג' שהבאתי מהמרחב הציבורי - השלטים הפריצות הפרסומות

https://www.israelhayom.co.il/opinion/587423
מאמר של כותב חילוני שניסה לחבר חרדים לחילונים. גם מביא את הדוג' משלטי החוצות באיילון והתכנים בתקשורת, באקדמיה, במקומות עבודה. עד שהבין שלמעשה העולם הוא חילוני והחרדים/חרדלים הם בעצם אלו שחווים כפייה חילונית, ולא רק בפסח, בשבת למי שאין רכב, או פעם בחיים - בנישואין. הכפייה החילונית היא מדי יום, כמעט בכל מקום

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=682771
מאמר מגלובס, אתר שלא חשוד כדתי, שמציג את הפרסומות טלויזיה הפרוצות ככפייה חילונית. במילותיו: מאלצים אותנו לצפות בחומרים שאיננו רוצים בהם, לפני שמתחילים להבין מה נוחת על הצופים-במקרים רבים משפחה דתית/חילונית שלא רוצה תכנים כאלו, הנזק כבר נעשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 17, 2019 1:03 am 
Hall of Famer

לא קראתי אבל אם כך הם כותבים, אז אני מבין למה העיתונות הפכה להיות מקצוע בזוי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 17, 2019 10:52 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:

אבל תיאוקרטיה לעולם מובלת ע"י הגורמים הקיצוניים ולא ע"י הרוב. איראן ואפגינסטן לא היו ידועות כמדינות דתיות במיוחד לפני שמשמרות המהפכה והטליבאן השתלטו עליהן. "רוב הדתיים לא כאלה" זה נחמד, מי ישלוט בפועל-זה החשוב.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1933 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 74 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: