סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 9:52 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 294 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' אפריל 17, 2019 2:03 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
בהוקי זה שגרתי, הן חברות באותו דרג באליפות העולם ונפגשות כמעט כל שנה שם.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 17, 2019 2:05 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
מעניין. הייתי מצפה שצפון קוריאה תהיה קצת יותר טובה בהוקי, בכל זאת השפעה רוסית וכו'.

איך האסייתיות באמת בהוקי?

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 17, 2019 2:43 pm 
Hall of Famer

קודם כל כדי לסגור את נושא המפגשים עם צפון קוריאה, זה פורום כדורסל לא? אז ישראל פגשה את צפון קוריאה גם בכדורסל, בטורניר הקדם אולימפי למינכן 72'. ישראל ניצחה 93:66.

לגבי ההוקי, רק מראה שזה רחוק מהעין רחוק מהלב. יכול להיות שאם זה היה בענף יותר נפוץ ונצפה, או אפילו בהוקי בדרגים היותר גבוהים, היו אולי עושים בעיות. אבל בהוקי בדרג כזה נמוך, שבין כה כמעט אף אחד לא רואה, זה לגמרי שגרה. ראיתי בשנים קודמות משחקים של ישראל וצפון קוריאה בסטרימינג, כמו כל משחק. מכבדים את הדגלים וההמנונים, לוחצים ידיים בסוף משחק וכו'.

עכשיו לגבי הנבחרות האסיאתיות בהוקי.
לפני זה קצת רקע היסטורי. בסוף שנות ה-90, כשהתחלתי לעקוב אחרי הענף, ה-IIHF ניסתה לקדם את הענף באסיה על ידי שיריון מקום בדרג העליון של אליפות העולם לנבחרת מאסיה. היה טורניר מוקדם בין הנבחרות הגדולות באסיה (הכל יחסי, כן?) יפן, דרום קוריאה וסין. היפנים תמיד זכו בטורנירים האלה. באליפות העולם כמו שאפשר היה לצפות הם היו כמעט תמיד בשר תותחים, סיימו אחרונים בכל המקרים חוץ ממקרה אחד שבו הם התעלו על עצמם וסיימו לפני אחרונים...
אחרי 6 או 7 שנים ה-IIHF הבינה שזה לא עסק, ביטלה את השיריון ושלחה את האסיאתיות להתמודד כמו כולם, לעלות ולרדת דרג בזכות תוצאות.
מה קרה מאז?
ליפן הייתה פאזה של התקדמות, ב-2015 הם היו על סף עלייה לדרג העליון מדרג 1A, היו צריכים נקודה אחת משני המשחקים האחרונים שלהם או משהו כזה - אבל הפסידו בשניהם, אחד מהם מגול בדקה האחרונה. מאז הם ירדו דרג ומשחקים היום בדרג השלישי, 1B.
מי שעקפה אותה בסיבוב היא דרום קוריאה. כשהיא קיבלה את אירוח אולימפיאדת החורף 2018, כולל כרטיס חופשי לטורניר ההוקי בתור מארחת, היה ברור שאין להם נבחרת ברמה להוות יריב לנבחרות שיהיו שם. הם עשו פרוייקט כולל איזרוח כמה שחקנים קנדים ממוצא קוריאני ששיחקו בליגה שלה, הנבחרת התקדמה, וב-2017 - ממש לפני האולימפיאדה - הפכה לנבחרת הראשונה מדרום-מזרח אסיה שעולה לדרג העליון בזכות ולא בחסד של שיריון.
עדיין, מול הנבחרות החזקות בעולם לא היה להם סיכוי. באולימפיאדה הביתית נתנו פייט אחד יפה מאד לנבחרת צ'כיה, הפסידו רק 2:1, אבל חטפו שמיניה מקנדה ורביעיה משווייץ. אבל צריך לזכור שבאולימפיאדה לא שיחקו שחקני NHL, אז היריבות שלהם לא שיחקו עם השחקנים הכי חזקים שלהן. באליפות העולם כבר היה הרבה יותר קשה, הפסידו את כל שבעת המשחקים שלהם כולל עשיריה מקנדה, שמיניה מפינלנד ולא פחות מ-13:1 מול ארה"ב... סיימו את הטורניר עם 4 שערי זכות מול 48 שערי חובה וירדו בחזרה לדרג 1A שם הם ישחקו השנה.
נבחרת סין נמצאת בדרג 2A, הדרג הרביעי. זה אזור המחייה הרגיל שלה פלוס מינוס.
דווקא הנבחרות האסיאתיות של ברית המועצות לשעבר לא קיימות כמעט. היית מצפה, לא? אבל ברפובליקות האסיאתיות הוקי היה הרבה פחות נפוץ בימי ברית המועצות. קירגיזסטן וטורקמניסטן הקימו נבחרות הוקי ממש לאחרונה ומשחקות בדרג האחרון בעולם.
יוצאת דופן היא קזחסטן, אם אתה כולל אותה באסיה. יש לה נבחרת חזקה כבר מאז פירוק ברית המועצות, נמצאת רוב השנים בדרג העליון אבל בשנתיים האחרונות נמצאת בדרג 1A ותשחק שם בין השאר מול דרום קוריאה.

אפשר להוסיף שיש באסיה ליגה שנקראת אסיה-ליג, של קבוצות יפניות סיניות ודרום קוריאניות, יחד עם קבוצה רוסית מהאי סחלין. זו מן הסתם הליגה הכי חזקה מחוץ לאירופה וצפון אמריקה, אבל שוב, הכל יחסי. היא לא תחרות לאף ליגה נורמלית מאזורי ההוקי המסורתיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 17, 2019 2:48 pm 
Hall of Famer

ido כתב:
תודה ראי, הסיפורים והעדכונים שאתה מביא בהחלט מעניינים וחושפים ספורט שמעולם לא נחשפתי אליו לפני כן

תודה, נחמד לדעת שמישהו קורא ומתעניין וזה לא בלוג או יומן שאני כותב לעצמי...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 17, 2019 2:54 pm 
Senior

אני מקפיד לקרוא, סתם שתדע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 17, 2019 3:01 pm 
Hall of Famer

בכיף, טוב לדעת.
כמובן שאם יש שאלות לאנשים שמתעניינים תרגישו חופשי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 17, 2019 3:09 pm 
Hall of Famer

חוץ מזה, נדב, הערב זה קורה - אוונגארד אומסק מארחת את צסק"א במשחק 3 בגמר ה-KHL. אני בטוח שכבר שריינת כרטיס ונראה אותך שם, שר "או אה מה קרה צסקא אכלה אותה" אחרי שאוונגארד תנצח כמובן.

ואם כבר ברצינות, היום נודע לי משהו שלא שמתי לב אליו קודם - אוונגארד משחקת העונה את משחקי הבית שלה מחוץ לאומסק, כי האולם הביתי שלה "ארנה אומסק" התיישן וכבר לא עומד בתנאים הנדרשים ל-KHL. האולם ייכנס בשנה הבאה לשיפוץ, והקבוצה הוגלתה בינתיים לאולם קטן של 6000 מקומות בעיירה בשם בלשיחה, שהיא פרוור של מוסקבה. בקיצור גם משחק הבית שלה יותר קרוב לבית של צסק"א מאשר לאומסק.
אם זה המצב העלייה שלה לגמר היא הישג אדיר.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ד' אפריל 17, 2019 3:33 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 17, 2019 3:28 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
קודם כל כדי לסגור את נושא המפגשים עם צפון קוריאה, זה פורום כדורסל לא? אז ישראל פגשה את צפון קוריאה גם בכדורסל, בטורניר הקדם אולימפי למינכן 72'. ישראל ניצחה 93:66.

לגבי ההוקי, רק מראה שזה רחוק מהעין רחוק מהלב. יכול להיות שאם זה היה בענף יותר נפוץ ונצפה, או אפילו בהוקי בדרגים היותר גבוהים, היו אולי עושים בעיות. אבל בהוקי בדרג כזה נמוך, שבין כה כמעט אף אחד לא רואה, זה לגמרי שגרה. ראיתי בשנים קודמות משחקים של ישראל וצפון קוריאה בסטרימינג, כמו כל משחק. מכבדים את הדגלים וההמנונים, לוחצים ידיים בסוף משחק וכו'.

עכשיו לגבי הנבחרות האסיאתיות בהוקי.
לפני זה קצת רקע היסטורי. בסוף שנות ה-90, כשהתחלתי לעקוב אחרי הענף, ה-IIHF ניסתה לקדם את הענף באסיה על ידי שיריון מקום בדרג העליון של אליפות העולם לנבחרת מאסיה. היה טורניר מוקדם בין הנבחרות הגדולות באסיה (הכל יחסי, כן?) יפן, דרום קוריאה וסין. היפנים תמיד זכו בטורנירים האלה. באליפות העולם כמו שאפשר היה לצפות הם היו כמעט תמיד בשר תותחים, סיימו אחרונים בכל המקרים חוץ ממקרה אחד שבו הם התעלו על עצמם וסיימו לפני אחרונים...
אחרי 6 או 7 שנים ה-IIHF הבינה שזה לא עסק, ביטלה את השיריון ושלחה את האסיאתיות להתמודד כמו כולם, לעלות ולרדת דרג בזכות תוצאות.
מה קרה מאז?
ליפן הייתה פאזה של התקדמות, ב-2015 הם היו על סף עלייה לדרג העליון מדרג 1A, היו צריכים נקודה אחת משני המשחקים האחרונים שלהם או משהו כזה - אבל הפסידו בשניהם, אחד מהם מגול בדקה האחרונה. מאז הם ירדו דרג ומשחקים היום בדרג השלישי, 1B.
מי שעקפה אותה בסיבוב היא דרום קוריאה. כשהיא קיבלה את אירוח אולימפיאדת החורף 2018, כולל כרטיס חופשי לטורניר ההוקי בתור מארחת, היה ברור שאין להם נבחרת ברמה להוות יריב לנבחרות שיהיו שם. הם עשו פרוייקט כולל איזרוח כמה שחקנים קנדים ממוצא קוריאני ששיחקו בליגה שלה, הנבחרת התקדמה, וב-2017 - ממש לפני האולימפיאדה - הפכה לנבחרת הראשונה מדרום-מזרח אסיה שעולה לדרג העליון בזכות ולא בחסד של שיריון.
עדיין, מול הנבחרות החזקות בעולם לא היה להם סיכוי. באולימפיאדה הביתית נתנו פייט אחד יפה מאד לנבחרת צ'כיה, הפסידו רק 2:1, אבל חטפו שמיניה מקנדה ורביעיה משווייץ. אבל צריך לזכור שבאולימפיאדה לא שיחקו שחקני NHL, אז היריבות שלהם לא שיחקו עם השחקנים הכי חזקים שלהן. באליפות העולם כבר היה הרבה יותר קשה, הפסידו את כל שבעת המשחקים שלהם כולל עשיריה מקנדה, שמיניה מפינלנד ולא פחות מ-13:1 מול ארה"ב... סיימו את הטורניר עם 4 שערי זכות מול 48 שערי חובה וירדו בחזרה לדרג 1A שם הם ישחקו השנה.
נבחרת סין נמצאת בדרג 2A, הדרג הרביעי. זה אזור המחייה הרגיל שלה פלוס מינוס.
דווקא הנבחרות האסיאתיות של ברית המועצות לשעבר לא קיימות כמעט. היית מצפה, לא? אבל ברפובליקות האסיאתיות הוקי היה הרבה פחות נפוץ בימי ברית המועצות. קירגיזסטן וטורקמניסטן הקימו נבחרות הוקי ממש לאחרונה ומשחקות בדרג האחרון בעולם.
יוצאת דופן היא קזחסטן, אם אתה כולל אותה באסיה. יש לה נבחרת חזקה כבר מאז פירוק ברית המועצות, נמצאת רוב השנים בדרג העליון אבל בשנתיים האחרונות נמצאת בדרג 1A ותשחק שם בין השאר מול דרום קוריאה.

אפשר להוסיף שיש באסיה ליגה שנקראת אסיה-ליג, של קבוצות יפניות סיניות ודרום קוריאניות, יחד עם קבוצה רוסית מהאי סחלין. זו מן הסתם הליגה הכי חזקה מחוץ לאירופה וצפון אמריקה, אבל שוב, הכל יחסי. היא לא תחרות לאף ליגה נורמלית מאזורי ההוקי המסורתיים.

יופי של סקירה, תודה רבה.

ראי שעל הקיר כתב:
חוץ מזה, נדב, הערב זה קורה - אוונגארד אומסק מארחת את צסק"א במשחק 3 בגמר ה-KHL. אני בטוח שכבר שריינת כרטיס ונראה אותך שם, שר "או אה מה קרה צסקא אכלה אותה" אחרי שאוונגארד תנצח כמובן.

ברור. מכבי נתניה בגמר גביע בארץ ואוונגארד בגמר הKHL. מה צריך יותר.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 17, 2019 3:28 pm 
Hall of Famer

רק אל תיסע לאומסק לחפש אותם. ראה העדכון בהודעה שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 17, 2019 3:44 pm 
Hall of Famer

אני גם קורא באופן קבוע. אין לי המון להוסיף אבל אם אי פעם אתקל בחובה הוקי, אוכל להגיד לו משהו כמו. Wtf Tampa bay

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 17, 2019 4:51 pm 
Hall of Famer

לפני כמה זמן כתב פה מישהו שבזכותי הוא יכל לבוא לפגישה עסקית בקנדה ולהגיד שהוא יודע שבמייג'ור ג'וניור יש אחד ישראלי, דוד לוין. הוא קיבל הערכה והתפעלות, וואלה, כמה הוא מתמצא. אז זה שימושי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 17, 2019 10:29 pm 
Hall of Famer

לא עזר לאוונגארד אומסק העידוד של נדב.. צסק"א מנצחת 2:0 ועולה ל-3:0 בסדרה. שוב היא שמרה את כל התחמושת לשליש השלישי.
לא רואה מצב של קאמבק מזה.
בשבילי כאוהד הענף שלמד את ההיסטוריה שלו זה בהחלט משהו מרגש. צסק"א מוסקבה בתקופת הזוהר שלה, שהייתה ארוכה מאד - אנחנו מדברים על בין 20 ל-30 שנה - הייתה הקבוצה הכי טובה בהוקי הבינלאומי בלי מתחרים, קבוצה שיכלה בכיף גם לשחק ב-NHL ולהיות קונטנדרית על הסטנלי. אפשר כמובן לדבר הרבה על השיטות של גיוס שחקנים לצסק"א בתקופת ברית המועצות (לא רק בהוקי), כמעט כל שחקני "המכונה הגדולה האדומה" - נבחרת ברית המועצות המפורסמת - שיחקו בה, אבל עדיין זה בהחלט מועדון שהוא אבן דרך בהיסטוריה של הענף. עכשיו האימפריה חוזרת, אליפות ראשונה מאז פירוק ברית המועצות נראית בלתי נמנעת אחרי האכזבה בגמר בשנה שעברה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 18, 2019 1:46 am 
Hall of Famer

ההדחה המוקדמת של פיטסבורג פנגווינס מפלייאוף ה-NHL פותחת אפשרות שסידני קרוסבי יגיע לשחק עם נבחרת קנדה באליפות העולם.
למה זה מעניין, מעבר לעובדה שקרוסבי הוא אחד השחקנים הטובים בעולם?
בגלל "מועדון הזהב המשולש הכפול".

בעבר סיפרתי כאן על "מועדון הזהב המשולש", מועדון חצי רשמי של שחקנים ומאמנים שזכו בשלושת התארים החשובים של עולם ההוקי - סטנלי קאפ, אליפות העולם, מדליית זהב אולימפית.
נכון להיום חברים במועדון הזה 28 שחקנים (ומאמן אחד ויחיד). מתוך 28 השחקנים רק אחד זכה בשלושת התארים בתור קפטן. קוראים לו סידני קרוסבי.

אבל יש מועדון עוד יותר אקסקלוסיבי - "מועדון הזהב המשולש הכפול". אלה שחקנים שזכו לפחות פעמיים בכל אחד משלושת התארים.
מתוך 28 השחקנים שחברים במועדון הזהב המשולש, רק שלושה חברים במועדון הזהב המשולש הכפול. שניים הם סובייטים/רוסים, אחד שוודי. אף קנדי לא חבר במועדון הזה.
מבין תארי מועדון הזהב המשולש, קרוסבי זכה עד היום שלוש פעמים בסטנלי עם הפנגווינס, פעמיים במדליית זהב אולימפית עם נבחרת קנדה, ופעם אחת, ב-2015, באליפות העולם. כלומר, זכייה באליפות השנה תכניס אותו למועדון הזהב המשולש הכפול, השחקן הרביעי בלבד בהיסטוריה והקנדי הראשון.
יתרה מכך - בכל התארים שפירטתי קרוסבי זכה כקפטן. אם הוא יגיע לנבחרת קנדה אין לי ספק שהוא יהיה הקפטן שלה האליפות, כלומר יש לו סיכוי לא רע להיכנס למועדון הזהב המשולש הכפול כיחיד שזכה לפחות פעמיים בכל תואר כקפטן.

קשה לי לראות אותו מוותר על הזדמנות כזו להיכנס להיסטוריה של הענף, ושל קנדה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 19, 2019 12:11 am 
Hall of Famer

הגולים ממשיכים לעוף בפלייאוף ה-NHL.
אחרי שמספר 1 במזרח טמפה ביי לייטנינג כבר עפה, גם מספר 1 במערב קלגרי פליימס קרובה להדחה. הפליימס שמטו יתרון 2:0 בשליש השלישי והפסידו בהארכה. מיקי רנטנן, החלוץ הפיני של קולורדו, גיבור הנצחון עם גול שוויון לקראת סיום הזמן החוקי וגם גול הנצחון בהארכה. האוולאנש מובילים 3:1 בסדרה, ובמינימום הבטיחו לעצמם אפשרות להכריע אותה אצלם בפפסי סנטר.

בוסטון באה לסקוטיה-בנק ארינה ומנצחת 6:4 את טורונטו, מחזירה לעצמה את יתרון הביתיות בסדרה בין הקבוצות מסודרות ביחד כ-200 שנה בליגה. 2:2 בסדרה.

2:2 גם בסדרה בין נאשוויל ודאלאס אחרי שהסטארס מביסים את הפרדטורס 5:1 באמריקן איירליינס סנטר. עדיין נאשוויל עם הביתיות. לפרדטורס יש את אחד השוערים הטובים בעולם, פיני בשם טוקה ראסק, אבל אתמול הוא היה ביום שחור. חטף 4 גולים מ-8 המכות הראשונות לשער שלו, חטף שערים מרחוק, איפשר ריבאונדים קלים, ואחרי הגול הרביעי הוחלף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 20, 2019 12:22 am 
Hall of Famer

אז בזמן שהיינו בליל הסדר קרתה ההיסטוריה - צסק"א משלימה את הסוויפ על אוונגארד אומסק ולוקחת את גביע גגארין, אליפות ראשונה של האימפריה לשעבר מאז נפילת ברית המועצות.
הפעם זה הלך קשה יותר, צסק"א חזרה מפיגור 2:0 בשליש השלישי וניצחה 3:2 בהארכה.
על הדרך היא קבעה כמה ציוני דרך ב-KHL - הקבוצה הראשונה שלוקחת מקום ראשון בעונה הרגילה ומצליחה גם לקחת את גביע גגארין, מדהים שזה לא קרה ב-10 השנים הראשונות של הליגה. זו גם הפעם הראשונה שסדרת הגמר נגמרת בסוויפ.

קאמבק דומה גם בפלייאוף ה-NHL, ויניפג ג'טס הובילה 2:0 כולל שער ראשון 12 שניות מהפתיחה, אבל בשליש השלישי הכל היה סנט לואיס. הבלוז הופכים את התוצאה ל-3:2 עם שער נצחון דרמטי 15 שניות לסיום. 3:2 לבלוז שיכולים להכריע את הסדרה בסנט לואיס.
קרוליינה הוריקנס, פלייאוף ראשון מאז 2009, עושה חיים קשים מאד לאלופה וושינגטון. הקפיטלס תקפו יותר, אבל ההוריקנס מנצחים 2:1 בגלל יום גדול של השוער הצ'כי שלהם פטר מראזק. 2:2 בסדרה שחוזרת למשחק חמישי בקפיטל ואן ארינה.
סן חוזה שארקס נשארת בחיים עם נצחון יפה 5:2 על וגאס. הגולדן נייטס מובילים 3:2 בסדרה ויוכלו להכריע אותה בטי מובייל ארינה בלב הסטריפ, מול הקהל המשוגע שלהם.
הקהל בוגאס ראוי למשפט מיוחד. כשהקבוצה הייתה צריכה למכור 10000 מניים לפני הצטרפותה לליגה הוא קפץ על המנויים וגמר אותם בתוך דקות. בשנה שעברה עם ההצטרפות לליגה וההצלחה הבלתי צפויה הקהל התחבר לקבוצה במהירות, העידוד מטורף, וכל זה כשחלק לא קטן מהאוהדים הודו שהם לא מכירים את המשחק ולא יודעים את החוקים, ולומדים אותם תוך כדי תנועה. רק מראה כמה וגאס הייתה צמאה לספורט מקצועני.

סיפור יפה מאליפות העולם לנוער שמתקיימת ממש עכשיו בשבדיה. והסיפור הגדול הוא נבחרת בלארוס, קוטלת ענקים בתחילת האליפות. ביום הראשון הפתיעו 4:3 את נבחרת צ'כיה, היום הדהימו גם את אלופת העולם היוצאת פינלנד באותה תוצאה - למרות פיגור עצום של 61:19 במכות לשער! במשחק הבא שלהם הם פוגשים את קנדה, נראה מה יעשו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 20, 2019 5:40 pm 
Hall of Famer

קולורדו אוולאנש לא מחכה לחזרה לדנוור, מגיעה לסאדלדום בקלגרי (אולם שנראה כמו אוכף, ומכאן שמו) ומוחצת את הראשונה במערב 5:1. מיקו רנטנן הפיני שכבש שני שערים בנצחון הקודם כבש פעמיים גם במשחק הזה. בסך הכל 5 שערים ו-4 אסיסטים ב-5 משחקים - הספק מדהים.
אז אחרי שמספר 1 במזרח הודחה בסוויפ, הראשונה במערב מודחת ב-4:1. בפעם הראשונה בתולדות פלייאוף ה-NHL מדורגות 1 בשני הקונפרנסים עפות בסיבוב הראשון.

בטי די גארדן בבוסטון, טורונטו מייפל ליפס מגרדת 2:1 עם הברואינס ויכולה לסגור עניין במשחק 6 בבית. אוסטון מתיוס, הכוכב הצעיר של הליפס שנבחר ראשון בדראפט 2016, כבר עם שער רביעי בפלייאוף. מתיוס יליד קליפורניה שגדל באריזונה, לא בדיוק המקום לגדול כשחקן הוקי. והנה....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 21, 2019 9:22 am 
Hall of Famer

סנט לואיס בלוז מנצחת 3:2 את ויניפג ועולה לסיבוב השני. מסע יפה של הבלוז שהתחילו את העונה גרוע, עם כוכב בלתי צפוי - השוער הרוקי ג'ורדן בינינגטון שבילה שנים רחוק מהעין במיינורס.
וושינגטון רוצה לשמור על התואר והראתה את זה עם 6:0 חד משמעי על קרוליינה ו-3:2 בסדרה. שני שערים לניקלאס בקסטרום השבדי, עזר כנגדו של אובצ'קין שהצטיין גם בעונת האליפות. ניו יורק איילנדרס מחכה כבר בסיבוב השני.
שלושער של ג'יידן שוורץ, שבמשחק קודם כבש שער נצחון 15 שניות לסיום, מביא לדאלאס 5:3 בנאשוויל ו-3:2 בסדרה, לפני משחק בית באמריקן איירליינס. המנצחת בסדרה הזו תפגוש את סנט לואיס בסיבוב השני.
מה שאומר שהמצב במערב הוא שמתוך ארבע המדורגות ראשונות במערב שתיים כבר עפו, ועוד שתיים מפגרות בסדרות שלהן 3:2 ועומדות על סף הדחה. סיבוב שני של מדורגות 5 עד 8? אני לא זוכר שראיתי דבר כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 22, 2019 12:27 pm 
Hall of Famer

שני משחקים אתמול בלילה, שני משחקי 6 אצל הקבוצות המובילות 3:2 שיכלו לסגור עניין בבית. ושתיהן נכשלו.

בסקוטיה-בנק בטורונטו, שם מחליפים בתקופה הזו כמעט כל יום את המשטח מפרקט לקרח, בוסטון באה ונותנת משחק התקפי יפה מאד. 4:2 בסיום על טורונטו, ואם לא כמה הצלות גדולות של פרדריק אנדרסן, השוער הדני של המייפל ליפס, זה היה גבוה יותר. בטי די גארדן, עוד אולם שאנשי התחזוקה שלו עובדים קשה בתקופה הזו, יצטרכו לפרק את הפרקט פעם נוספת בשביל משחק 7.

מול הקהל המטורף בסטריפ של לאס וגאס, הגולדן נייטס תקפו. ותקפו. ותקפו. אבל מייק ג'ונס בשער של סן חוזה עמד כמעט בהכל, 1:1 בסוף הזמן החוקי. בהארכה דווקא השארקס היו יותר מסוכנים וזה היה תורו של מרק אנדרה פלרי, השוער הכוכב שהגיע באקספנשן דראפט עם רשימת תארים מפיטסבורג, לעשות כמה הצלות אדירות. זה לקח עד אמצע ההארכה השנייה כשדווקא בזמן פאוור פליי של הגולדן נייטס נחטף הפאק וחלוץ של השארקס, תומאש הרטל הצ'כי (נכון שהשם נשמע מאד מוכר? המממ...), יצא לבדו מול מגן אחד של הנייטס. המגן הנאיבי ליווה את הרטל ולא הפריע לו לשחרר מכה שהכניעה את פלרי, שער בחסרון מספרי שאסור לספוג, בטח בהארכה. והסאפ סנטר בסן חוזה יראה גם הוא משחק שביעי אחרי שהשארקס חוזרים מפיגור 3:1 בסדרה.

ובפינתנו הקטנה של העולם נעשתה היסטוריה קטנה.
ישראל ניצחה בפתיחת אליפות העולם דרג 2B את איסלנד 6:3. למרות התוצאה המרשימה המשחק היה צמוד מאד, 3:3 עד כ-2 וחצי דקות לסיום אז ישראל כבשה את הרביעי, ושני האחרונים כבר נכבשו אחרי שהאיסלנדים הוציאו את השוער.
ישראל קיבצה לאליפות הזו נבחרת לא רעה, כמובן בלי דוד לוין שעוד שומר אופציות בקנדה וגם בלי מקס בירבראייר נבחר דראפט ה-NHL ב-2000 שכבר מתקרב לגיל 40 ועדיין משחק (בליגה השנייה בבריטניה). אבל כן עם אליעזר שרבטוב, הישראלי היחיד ששיחק ב-KHL הרוסית - הליגה השנייה בטיבה בעולם, היום משחק בליגה הסלובקית; עם יובל רוזנטל, סיניור ממכללת קולורדו סטייט; ועם עוד כמה שחקנים שמשחקים בליגות מקומיות נידחות בקנדה, זה עדיין יותר טוב מלשחק בישראל.
אבל לא הנצחון עצמו הוא ההיסטורי. הוא היסטורי בגלל מי שהופתעתי לראות ברשימה - סרגיי פרנקל.
אם היה הול אוף פיים להוקי בישראל, סרגיי פרנקל היה נכנס אליו במחזור הראשון. המבקיע המצטיין של נבחרת ישראל בכל הזמנים, הוא היה הכוכב צעיר בשנות ה-20 המוקדמות שלו בימי הזוהר היחסי של הנבחרת באמצע העשור הקודם, כשנבחרת ישראל עלתה עד ששיחקה שנה אחת בדרג השני בעולם. איפה זה ואיפה היום?
היום הוא בן 35 ובא לעזור גם השנה, אתמול מסר שני אסיסטים בנצחון על איסלנד וקבע היסטוריה - השחקן הישראלי הראשון שצובר 100 נקודות (שערים + אסיסטים) במשחקים בינלאומיים רשמיים.

הלילה ישראל תשחק את משחקה השני באליפות מול ניו זילנד. אחרי יום מנוחה ישראל תשחק בלילה שבין רביעי לחמישי את המשחק שנדב מצפה לו - מול צפון קוריאה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 22, 2019 4:27 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
ההדחה המוקדמת של פיטסבורג פנגווינס מפלייאוף ה-NHL פותחת אפשרות שסידני קרוסבי יגיע לשחק עם נבחרת קנדה באליפות העולם.
למה זה מעניין, מעבר לעובדה שקרוסבי הוא אחד השחקנים הטובים בעולם?
בגלל "מועדון הזהב המשולש הכפול".

בעבר סיפרתי כאן על "מועדון הזהב המשולש", מועדון חצי רשמי של שחקנים ומאמנים שזכו בשלושת התארים החשובים של עולם ההוקי - סטנלי קאפ, אליפות העולם, מדליית זהב אולימפית.
נכון להיום חברים במועדון הזה 28 שחקנים (ומאמן אחד ויחיד). מתוך 28 השחקנים רק אחד זכה בשלושת התארים בתור קפטן. קוראים לו סידני קרוסבי.

אבל יש מועדון עוד יותר אקסקלוסיבי - "מועדון הזהב המשולש הכפול". אלה שחקנים שזכו לפחות פעמיים בכל אחד משלושת התארים.
מתוך 28 השחקנים שחברים במועדון הזהב המשולש, רק שלושה חברים במועדון הזהב המשולש הכפול. שניים הם סובייטים/רוסים, אחד שוודי. אף קנדי לא חבר במועדון הזה.
מבין תארי מועדון הזהב המשולש, קרוסבי זכה עד היום שלוש פעמים בסטנלי עם הפנגווינס, פעמיים במדליית זהב אולימפית עם נבחרת קנדה, ופעם אחת, ב-2015, באליפות העולם. כלומר, זכייה באליפות השנה תכניס אותו למועדון הזהב המשולש הכפול, השחקן הרביעי בלבד בהיסטוריה והקנדי הראשון.
יתרה מכך - בכל התארים שפירטתי קרוסבי זכה כקפטן. אם הוא יגיע לנבחרת קנדה אין לי ספק שהוא יהיה הקפטן שלה האליפות, כלומר יש לו סיכוי לא רע להיכנס למועדון הזהב המשולש הכפול כיחיד שזכה לפחות פעמיים בכל תואר כקפטן.

קשה לי לראות אותו מוותר על הזדמנות כזו להיכנס להיסטוריה של הענף, ושל קנדה.

אז באמת קשה לי... קרוסבי הודיע רשמית שלא ישתתף באליפות העולם, והוא מעדיף לנוח. כנראה לא מעניינת אותו ההיסטוריה, חבל חבל.
בין השורות אפשר היה להבין שבגילו (31) ואחרי היסטוריה של פציעות הוא כבר מתכנן לא לוותר על אף יום מנוחה אפשרי, משמע הוא לא ישתתף גם להבא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 22, 2019 5:27 pm 
Junior

יש לי שיחת עבודה קבועה בימי שני בחמש עם בחור מקלגרי.
בזכות העדכונים כאן הדהמתי אותו בשליטה שלי במה שקורה בפלייאוף ההוקי, בדגש על ההתרסקות של הקבוצה שלו...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 22, 2019 5:51 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:

סיפור יפה מאליפות העולם לנוער שמתקיימת ממש עכשיו בשבדיה. והסיפור הגדול הוא נבחרת בלארוס, קוטלת ענקים בתחילת האליפות. ביום הראשון הפתיעו 4:3 את נבחרת צ'כיה, היום הדהימו גם את אלופת העולם היוצאת פינלנד באותה תוצאה - למרות פיגור עצום של 61:19 במכות לשער! במשחק הבא שלהם הם פוגשים את קנדה, נראה מה יעשו.

אז מה שהם עשו זה לחטוף מקנדה 11:1....
עדיין כמובן הנצחונות על צ'כיה ופינלנד שמים אותם בעמדה מצויינת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 23, 2019 9:32 am 
Hall of Famer

ישראל מנצחת גם את ניו זילנד, 5:3. שחקן שאני לא מכיר, יבגני קוז'בניקוב, עם 3 שערים. מבט בדף הנבחרת מראה שמדובר בשחקן קשיש למדי, בן 38 כבר. אני לא זוכר אותו מתקופות קודמות בנבחרת.
לא רוצה לפתוח פה, אבל לפי התוצאות האחרות באליפות עד עכשיו נראה שישראל ניצחה את שתי היריבות היותר קשות, מה ששם אותה בעמדה מצויינת לנצח את הטורניר ולעלות דרג.
היום יום מנוחה באליפות, בלילה בין רביעי לחמישי ישראל משחקת נגד הקים ג'ונג אונים.

ובמפעל קצת פחות חשוב, משחק 6 בין דאלאס ונאשוויל עם תצוגות של שניים מהשוערים הטבים בעולם - מצד אחד בן בישופ, השוער הענק של הסטארס (משהו כמו 2 מטר גובה ו-2 מטר רוחב), מצד שני פקה רינה, השוער הפיני של הפרדטורס שכבר שנים רבות הוא בצמרת השוערים בעולם. שניהם נתנו הצלות מדהימות, עוד כמה פאקים פגעו בקורות, והזמן החוקי נגמר 1:1. בהארכה זה נמשך, הצלות וקורות, עד שבא מרכוס קלינגברג המגן השבדי של דאלאס ושם סוף לעניין במכה מדוייקת מרחוק לפינה. אז אחרי שמספרי 1 בשני הקונפרנסים הלכו הביתה, גם ראש הבית המרכזי הולכת הביתה. דאלאס תפגוש בסיבוב השני את סנט לואיס, ספק אם מישהו חשב שזה מה שיהיה.
אז נשארנו רק עם ראש הבית המטרופוליטני - האלופה, וושינגטון קפיטלס. אבל גם הם לא מטיילים, ההוריקנס שולטים במשחק 6 בראלי שבצפון קרוליינה, שומרים על הבית עם 5:2 מצוין תוך ניצול שני איבודי פאק של מגיני וושינגטון מאחורי השער שלהם, והסדרה הזו הולכת בדיוק עם הביתיות בדרך למשחק שביעי בקפיטל ואן ארינה בוושינגטון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 23, 2019 1:10 pm 
Hall of Famer

מעניין אם הקלינברברג הזה בגד פעם בקבוצות שלו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 23, 2019 1:28 pm 
Hall of Famer

כן אה? תת מודע של שעות הבוקר... השם הנכון הוא ג'ון קלינגברג. הקלינגברג התחבר לי עם שחקן שבדי אחר, בקבוצה אחרת, ששמו הפרטי באמת מרכוס... והשם נשמע מוכר בתת מודע כנראה... אז זה מה שיצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 23, 2019 2:23 pm 
Hall of Famer

ואפרופו המשחק נגד ניו זילנד - אז זה אמנם לא מאתמול ולא נגד ישראל, אבל אני מתאר לעצמי שעשו את זה גם מול ישראל הלילה, כי גם בהוקי אי אפשר בלי...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 294 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו 70 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: