סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 4:16 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 73 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' אפריל 07, 2019 6:41 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
חשבתי שאולי בעקבות השידורים מפלייאוף הנוער והחשיפה בתוכנית "ארץ הכדורסל" של ערוץ 5 יהיה קצת עניין לדון במשחקי הנוער ובכלל בשחקנים עצמם.

למי שפחות עקב, בשלב רבע הגמר נפגשו:
מכבי ראשל"צ (מקום 1 דרום) - מכבי חיפה (מקום 4 צפון), שני נצחונות בהפרש מצטבר של 70 נק' לטובת ראשל"צ.
הפועל ת"א (מקום 2 דרום) - רמת השרון (מקום 3 צפון), הפועל ת"א גברה דיי בקלות 2-0 ועלתה לחצי הגמר.
עמק יזרעאל (מקום 2 צפון) - מכבי ת"א (מקום 3 דרום), בלי אבדיה במשחק הראשון בחוץ מכבי נזקקו לסל ניצחון שניה לסוף ועם אבדיה הם הביסו בבית ועלו לחצי גמר.
מכבי רעננה (מקום 1 צפון - אליצור יבנה (מקום 4 דרום), יבנה נתנו פייט וניצחו בבית, אבל רעננה שמרה על הבית ועלתה לחצי הגמר.

חצי הגמר:
רעננה - הפועל ת"א
הפועל היו בפיגור כמעט 20 במחצית, אחרי שרעננה קלעו לא פחות מ-14 שלשות במחצית הראשונה, אבל אחרי קאמבק ניצחו ועלו ל-1-0. אני מהמר על ניצחון חלק בסופו של דבר לת"א.

ראשל"צ - מכבי ת"א
בהרכבים מלאים מדובר בשתי קבוצות הנוער החזקות בארץ. מכבי ת"א "הורידו" את אבדיה לנוער לשני המשחקים מול ראשל"צ, כולל פחות מיממה אחרי המשחק בטורקיה. בראשל"צ יש את נועם דוברת שבזמן האחרון מגלה יכולת מדהימה. מדובר ברכז בגובה 1.96, עם הבנת משחק מעולה, קליעה מצויינת מהשלוש, שומר טוב, אינטליגנטי מאוד, עם ובלי קשר מסיים עכשיו יב' למרות שרק בקיץ יהיה בן 17. כלומר יש לו עוד עונה של זכאות נוער. לפני כחודשיים בערך נכנס רשמית לסגל הבוגרים וגם שותף ואפילו נדמה לי אולי קלע נקודות ראשונות בליגת העל. לדעתי אם וכאשר אבדיה ישחק בקיץ הקרוב אך ורק בנבחרת העתודה, אז דוברת יקבל את המפתחות בנבחרת הנוער וזה יעשה רק טוב לשניהם בסופו של דבר.
ולמשחקים עצמם - ראשל"צ הפתיעו וניצחו במשחק הראשון 94-90, עם תצוגת וינריות של דוברת. אתמול במשחק השני מכבי ת"א מנצחים 96-84 ומשווים ל-1-1. מכבי דיי שלטו רוב המשחק, למרות 40 נק' של דוברת. אבדיה עם סטט' לא מרשימה במיוחד, אבל מאוד דומיננטי ועושה את האחרים יותר טובים וגם היה לו דאנק פוסטר מרשים לרמות הנוער שלנו במשחק אמש.

ב-30/4 יתקיים גמר גביע המדינה לנוער בו מכבי ת"א תפגוש את חולון.

עוד לגבי אבדיה, חוץ מפלייאוף הנוער, והמשך הליגה עם הבוגרים, הוא גם צפוי לטוס עם תיכון חדש ת"א לאליפות בתי הספר התיכונים בשבועות הקרובים. עמוס הבחור.

ועל הדרך גם נספר על נבחרות צעירות:
נבחרת U15 (ילידי 2004) יצאו לאחרונה לטורניר ידידות ברוסיה וניצחו בצורה דיי מרשימה את כל המשחקים, כולל את רוסיה המארחת ואת ליטא. יש שם כמה שחקנים מעניינים עם פוטנציאל לעתיד: בקשי ממכבי ת"א, במקור מהשומרון, סביב 1.90-1.95 עם קליעה טובה ומן הסתם לצערנו במשחק בנבחרת כגבוה. קלעי בשם ברמן המשחק בגלבוע סביב 1.90 ועוד.

נבחרת U16 (ילידי 2003) יצאו לפני יומיים לטורניר בסרביה. בינתיים ניצחו את מונטנגרו והפסידו לסרביה המארחת והיום מול מקדוניה. המעניין הוא שאת הנבחרת מוביל שחקן בשם ניר טאוב. ניר גדל ומשחק בברנר והוא רכז בגובה 1.70 עם ראיית משחק וקליעה טובה. מן תואם תמיר בלאט, כשהיה בגילאים הנ"ל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 07, 2019 9:23 pm 
Junior

תודה ודים, אחלה פוסט.
בכלל יש אחלה רמה בליגה לנוער בשנתיים האחרונות.
כיף לראות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אפריל 07, 2019 11:45 pm 
מנהל פורום

רק תוספת קטנה - לאחר כל ההשתפכות שלי על דוברת, שכחתי לציין שהחיסרון המרכזי שלו, ומה שדיי מגביל את הפוטנציאל שלו, ובעצם מבדיל אותו מאבדי למשל, זה היעדר אתלטיות. לא שאבדיה כזה הרבה יותר אתלט, אבל לאבדיה כן יש יתרון גובה ולדעתי גם בזריזות. גם דוברת, וגם אגב דורי סהר (הכישרון השני בטיבו במכבי ת"א אחרי אבדיה) חסרים זריזות ויכולת אתלטית ברמה שתאפשר להם לדעתי באמת להשתלב בליגת העל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 08, 2019 12:51 am 
Junior

אתה באמת חושב שנועם דברת לא יהיה שחקן ליגת העל?
שחקן עם הסייז הזה והיכולות האלו, נראה לי כמו הימור בטוח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 08, 2019 12:23 pm 
מנהל פורום

אני מבין מה אתה אומר.
יש הבדל אבל בין להיות בליגת העל לבין באמת להפוך לשחקן לגיטימי בליגת העל. להיות שם הוא יהיה, אבל אני עדיין לא בטוח לגמרי אם יש לו את היכולות להיות שחקן מוביל בליגה הראשונה.
היו שחקנים עם נתונים דומים, שגם כן כיכבו בנוער, ובסופו של דבר ירדו ללאומית - אני מדבר על גיל אמיתי, תומר בר-אבן, נועם מטלון, אייל שולמן ועוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 08, 2019 4:00 pm 
Junior

גם ים מדר עוזר לנוער האדום יחד עם אלוש.

"... רבים הצבעים עמך אדוני, תכלת פרשת על פני השמים, ולאמא שלי חומות העיניים, ירוק לעלה ולורד ורד, או לבן או אדום ועוד יש ועוד! רבים הצבעים עמך אדוני יפים ומרובים! ולמה בראת לך ילדים צהובים, אדוני, צהובים?..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 20, 2019 1:06 am 
Junior

‏תיכון חדש ת"א, היא אלופת העולם בכדורסל לתיכונים. ניצחו את המארחת יוון 78-79 עם צ'אקה על הבאזר.

ברכות לתיכון חדש תל אביב, על הזכיה המרגשת והמרשימה באליפות העולם לבתי ספר בכדורסל. תיכון חדש ניצחו בגמר את נציגת יוון המארחת 78-79 משלשת ניצחון של אריאל לחוביץ' וסיימו את אליפות העולם עם מאזן 0-7 כדי לזכות בגביע.

יש לציין שהקבוצה הישראלית יצאה לטורניר ללא כוכבה הגדול, דני אבדיה.

לוטן אמסלם (בנו של כוכב העבר שמעון אמסלם) הוליך את קלעי תיכון חדש עם 19 נקודות, דורי סהר הוסיף 13. לחוביץ, נדב סהר ויונתן אטיאס סיימו עם 10 כ"א. יתר הקלעים: עמית אהרוני 8, יניר גדות 4, אמיתי רותם 3, טל סידון 2.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 20, 2019 2:09 pm 
מנהל פורום

בהחלט הישג נאה לכדורסל הנוער הישראלי.
גם אם זה לא באמת אליפות עולם.

קולע סל הניצחון (לחוביץ') והקלעי המוביל (אמסלם) משחקים בנוער של הפועל, אבל כמעט כל שאר הסגל זה שחקנים מה"אקדמיה" של מכבי, שיש לה שיתוף פעולה עם התיכון.

מעניין אבל מה הייתה הרמה הכללית בטורניר. כי על הנייר הסגל של הנבחרת בלי אבדיה הוא בערך ברמה של הנוער של מכבי בלי אבדיה. והנוער של מכבי בלי אבדיה הם קבוצת נוער נחמדה, אבל לא בין 4 הטובות בארץ אפילו.

ואם בכישרונות עסקינן, אז בעיני לוטן אמסלם הוא עדיין סוג של חידה. לא ברור מה הפוטנציאל שלו. הוא late bloomer ולמעשה אם אני לא טועה, אז עד העונה הוא אף פעם לא שיחק בקבוצה המובילה בשכבת הגיל שלו. כלומר שיחק בארצית או מחוזית וצא בקבוצות הבכירות של הפועל ת"א בלאומית.
אפילו העונה בליגה לנוער הוא היה בחצי הראשון בנוער 2 של הפועל, שרובם יא', בליגה לאומית ורק בינואר עבר לשחק בנוער-על.
חוץ מזה שהוא עדיין חלש פיזית, הוא גם נופל קצת בהבנת המשחק. רק שהאבא היה קשוח, ולוטן יותר שחקן של לברוח מהמגע ולזרוק שלשות מאשר להיאבק בצבע.

מעניין אם הוא בסוף יהיה בסגל של נבחרת הנוער ואם יש לו עוד לגבוהה. כרגע הוא 1.98 בערך, לא?

נערך לאחרונה על ידי ודים בתאריך ב' אפריל 22, 2019 5:39 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 20, 2019 7:52 pm 
Junior

השמטת את אמיתי רותם שגם הוא מקבוצת הנוער של הפועל (וגם שיחק בנבחרת הקדטים בקיץ האחרון).
לגבי אמסלם, אכן קשה לדעת כרגע. מה שכן, הוא אמנם לא אגרסיבי כמו האבא, אבל כן חיית משחק כמוהו. משחק עם הרבה התלהבות והאסל, אתלטיות לא רעה ועושה רושם שכישרון יש שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 20, 2019 10:39 pm 
מנהל פורום

למה השמטתי? כתבתי שכמעט כל השאר ממכבי, הוא זה שלא ממכבי :)

בקשר ללוטן אמסלם, רק רציתי להוסיף שהוא למשל שחקן קלאסי שעוד עונה בנוער יכולה כן לקדם אותו ולהכין אותו יותר טוב לבוגרים. הוא גם נובמבר 2001, שזה גם קשור להיותו לייט-בלומר. עונה הבאה כחריג גיל הוא יכול להיות שחקן נוער מוביל בליגה ולאט לאט להתחיל להשתפשף בבוגרים.
מה גם שיש שמועות שבעונה הבאה יהיה מותר לשתף שני חריגי גיל בנוער-על.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 22, 2019 5:12 pm 
Sophomore

ראיתי את משחק הגמר של תיכון חדש. הישג יפה, אבל הרמה ממש נמוכה. דורי סער הוא בלי ספק השחקן הכי טוב שלהם, אבל היה לו יום קליעה די מזעזע, עם לא מעט החטאות של לייאפים ומשהו כמו 1 מ-10 מהשלוש. ועדיין, היה אפשר לראות את ההבדל בכישרון ובדקות המכריעות הוא זה ששמר את תיכון חדש במשחק עם השלשה היחידה שלו ועוד סל ועבירה. לא התלהבתי מאמסלם הצעיר. הוא תפס משחק טוב ויש לו קליעה סבירה מבחוץ, אבל בגובה 1.98, רזה, בלי שליטה טובה בכדור ועם משחק קצת גמלוני הוא לא יותר מפאוור פורוורד אנדר-סייזד שלא ברור איזה ערך מוסף יביא ברמות הבוגרים.

מעניין למה קוראים לזה אליפות העולם. האמריקאים לא שולחים תיכון (ממה שראיתי, הם יכולים לשלוח איזה מאה תיכונים שיקחו את זה בהליכה...). גם לא הקנדים. ואיפה התיכון שבו משחקים השחקנים הצעירים של ריאל מדריד (אם יש כזה)? ומה שנשאר זה רמה נמוכה ביותר. אבל שיהנו הילדים. עבור רובם (אם לא כולם) זה הולך להיות שיא קריירת הכדורסל שלהם.

אם לחזור לתחילת הפוסט שלך ודים, אז נעם דברת, לפחות ממה שראיתי באליפות הקדטים האחרונה, הוא באמת השחקן הכי מוכשר בגילאים הללו (צעיר מאבדיה בשנה וחצי). לא ממש רכז ממה שראיתי ואכן לא אתלט גדול, אבל מוכשר מספיק, עם שליטה נאה בכדור וקליעה טובה כדי ללהפוך לשחקן לגיטימי בליגת העל בישראל. וכמו שכתבת, יכול גם להיות שזה לא יקרה ולא חסרות דוגמאות מהעבר...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 22, 2019 5:38 pm 
מנהל פורום

בנוער של ראשל"צ דוברת אך ורק רכז ונראה גם שזו העמדה שהוא הכי מרגיש בה בנוח. למעשה דווקא כרכז שמייצר לאחרים, היעדר זריזות הרגליים שלו ביחס לרמות הגבוהות, יכולה פחות להפריע.

לגבי אמסלם עוד לא הייתי ממהר לשפוט. אני דיי בטוח שהוא עוד יגבה ויש מצב גם שיעבור את האבא. 2.06 נייד עם קליעה טובה, ואולי גם יצליח לצבור מאסה, זה כבר סיפור אחר לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 22, 2019 5:43 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לא רק ארה"ב וקנדה. גם לא ספרד, סרביה, רוסיה, ליטא, אוסטרליה.
לא יודע מה לחשוב על אליפות כזו, הרעש שאנשי כדורסל מכובדים עושים ממנה נשמע לי מוגזם ורק גורם לי לחשוד.

למי שיש שעתיים וחצי להעביר בחיים:

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ב' אפריל 22, 2019 5:49 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 22, 2019 5:46 pm 
Junior

שווה גם לציין לגבי אמסלם שהוא לא רק תפס יום טוב אלא נבחר ל-MVP של הטורניר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 22, 2019 6:12 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
לא רק ארה"ב וקנדה. גם לא ספרד, סרביה, רוסיה, ליטא, אוסטרליה.
לא יודע מה לחשוב על אליפות כזו, הרעש שאנשי כדורסל מכובדים עושים ממנה נשמע לי מוגזם ורק גורם לי לחשוד.

למי שיש שעתיים וחצי להעביר בחיים:

בכל הכבוד, כל "אליפות עולם" שאורט קרית ביאליק לקחה אי פעם היא חשודה מלכתחילה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 22, 2019 6:17 pm 
Junior

אורט קריית ביאליק הייתה מעצמה בבתי הספר התיכונים. לא מבין על מה הזלזול

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 22, 2019 6:24 pm 
Hall of Famer

חס ושלום זלזול, רק התאמה של המונחים למציאות. כשאתה אומר "מעצמה", אז ביחס למה? נגיד, מאיר טפירו היה הכוכב של ביאליק שלקחה את אותה אליפות, והוא היה שחקן בוגרים ברמה אירופית בינונית. מן הסתם הוא היה שנות אור ברמה שלו מחבריו לנבחרת. אז מה אנחנו טוענים, שביאליק של טפירו היתה נבחרת התיכונים הטובה בעולם? ברור שאינספור תיכונים אמריקאים היו מפרקים אותה. האם היא היתה הכי טובה באירופה? יותר מכל התיכונים ביוגוסלביה? בברה"מ שעוד היתה קיימת? בספרד? באיטליה? בצרפת? ספק...

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 22, 2019 6:38 pm 
Junior

אז מה לגבי נבחרת העתודה שעשתה מקום שני באליפות אירופה עם תמיר בלאט ודניאל קופרברג ככוכבים?
גם את זה צריך לקחת בערבון מוגבל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 22, 2019 7:50 pm 
Hall of Famer

הוקיץ' כתב:
אז מה לגבי נבחרת העתודה שעשתה מקום שני באליפות אירופה עם תמיר בלאט ודניאל קופרברג ככוכבים?
גם את זה צריך לקחת בערבון מוגבל?

אין לי מושג אם הנבחרות היריבות שלחו את הנבחרות החזקות ביותר שיכלו, אבל בכל מקרה זו לא השוואה נכונה. בהגדרה, באליפות אירופה משתתפות כל הנבחרות של אותו דרג והישג של מקום שני הוא בהחלט מכובד גם אם לא מנבא בהכרח את קריירת הבוגרים הצפויה-והדוגמאות הישראליות לכך רבות ומוכרות.

אבל כאן עסקינן ב"אליפות עולם" שהיא...לא אליפות עולם. המדינות החזקות ביותר בעולם לא משתתפות, וסביר שאם היו משתתפות-"תיכון חדש" היה רואה הישג ראוי מאד בלהתברג לטופ 50, אם לא לטופ 100 (אלופת כל סטייט בארה"ב וסגניתה זה כבר 100 נבחרות שאתה יכול להניח אפריורי שיהיה קשה מולן. ואתה יכול להוריד כל מיני וויומינג ומונטנה ולהכניס את עשרת התיכונים הטובים בקליפורניה או אינדיאנה אם אתה מתעקש). בלי ארה"ב, סרביה, ליטא, ספרד, קנדה, רוסיה ואוסטרליה זה לא קרוב להיות אליפות עולם מבחינת רמה, אפילו לא בצחוק.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 23, 2019 11:24 am 
Junior

לא מכיר את הטורניר הזה מספיק ולכן אני לא מביע דעה בעניין, רק התייחסתי למה שכתבת על מאיר טפירו כאילו זאת הוכחה שלא מדובר בטורניר רציני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 23, 2019 12:35 pm 
מנהל פורום

לא יודע אם זה תקופת החדשות הרגועה יחסית של אחרי הבחירות, או הקשר לדמות כמו שמעון, אבל החגיגה בתקשורת מסרבת לדעוך. כל הזמן אני רואה עוד כתבות בטלויזיה ועכשיו גם ראיון עם הבן והאב הגאה:
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... 16,00.html

ניראה שהמשפחה ממש נהנית לרכב על גל ההתלהבות. לדעתי לוטן בכלל לא יהיה בסגל הסופי של נבחרת הנוער (ואם כן, אז רק על תקן פרוייקט עתידי), אבל כן יעשה קפיצה נוספת בסביבות גיל 20.

מבלי שבאמת ראיתי את המשחק, אני חושב שזה בהחלט הישג, לכדורסל הישראלי ולתיכון "חדש", אבל ברגע שממהרים לנפח את גודל ההישג, במיוחד אם זה בא ממי שזכה בעצמו, אז זה גורם לי ישר להיות אנטי. מה הבעיה להגיד "זכינו בטורניר ISF הבינלאומי"? לקרוא לזה אליפות העולם זה כמו שאלופת קטסל מחוז שפלה תכריז שהיא אלופת ישראל. בשום מקום באתר של ארגון ה-ISF הם לא מכנים את הטורניר כאליפות עולם, רשמית או לא רשמית. פשוט טורניר בינלאומי נחמד המאגד בתי ספר מכמה מדינות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 23, 2019 1:34 pm 
Hall of Famer

לא יודע איזה אתר ראית, אבל הם מכנים את זה "אליפות עולם" בכל מקום.
ISF World Schools Championship

מה שלא מוריד מהחשד שלי, בזה אני די מסכים איתך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 23, 2019 1:43 pm 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
לא יודע איזה אתר ראית, אבל הם מכנים את זה "אליפות עולם" בכל מקום.
ISF World Schools Championship

מה שלא מוריד מהחשד שלי, בזה אני די מסכים איתך.

כנראה לא האתר הנכון :oops: :oops: :oops:

צודק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 23, 2019 1:47 pm 
Senior

ראי שעל הקיר כתב:
...מה שלא מוריד מהחשד שלי, בזה אני די מסכים איתך.

חשד במה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 23, 2019 2:00 pm 
Hall of Famer

קרא במעלה הת'רד. החשד הוא לא רק שלי...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 73 הודעות ]  עבור לעמוד 1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], uriel17, נורטון ו 75 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה