Carem כתב:
מי אמורים להיות בסגל העתודה הקיץ הזה מלבד דני אבדיה וים מדר והסנטר שמשחק באירופה ?
ישנם שחקנים ששווים מבט עליהם ? שיש להם פונטציאל להיות שחקני ליגת העל חביבים ?
עם בית-הלחמי אי אפשר לדעת, תמיד יש אצלו הפתעות בסגל. אז מה שאני כותב זה יותר הערכה גסה שלי.
הנבחרת מבוססת על שנתון 99 ושנתון 2000. בדרך כלל בגיל העתודה זה כבר מתחלק חצי-חצי או עם יתרון קל לשנתון הבוגר יותר, אבל שנתון 99 תמיד נחשב כחלש, בעוד ששנתון 2000 יחסית לחזק. מצד שני, יש לא מעט שחקנים מ-99 שדווקא השתלבו יפה כבר שנה שעברה ובנוסף יש למשל את עבו שנותן פה ושם דק' יפות בליגת העל ובכלל לא נכלל בסגל אשתקד.
מבין ילידי 99 יש כמובן את צ'אצ'אשוילי הגבוה, שיהיה שווה לראות איך התפתח באקדמיה בצ'כיה. הוא מן הסתם בעל פוטנציאל ליגת על. יש את עמית עבו שעכשיו באשדוד שהוא כבר בדרך להיות שחקן ליגת על נחמד. מן גירסא פחות מיוחצנת וקצת פחות חכמה של תמיר בלאט. לא שומר, קליעה חסרת טווח, אבל עדיין לוקה בקבלת החלטות. אני מאוד מחזיק גם מעמית זיס (1.98, עמדות 2-3) שלא נכלל בסגל שנה שעברה. הוא לא זוסמן אבל הוא כן יכול לתת הגנה מעולה על כמה עמדות, אתלטיות וקליעה מבחוץ וגם פוטנציאל להיות שחקן משלים נחמד בליגה.
יש גם את קרביץ ורז אדם, שניהם חביבים ואולי גם יהיו מרכזיים בנבחרת, אבל לא יודע אם הם באמת ישתלבו בליגת העל לאורך זמן. עוד אחד שלדעתי הפעם לא יהיה בסגל אבל כן יש לו פוטנציאל ליגת על זה נועם אביבי, 2 מטר אתלטי עם קליעה שמיעט השנה לשחק בלאומית ולא עשה את הפריצה שציפו ממנו שיעשה.
עוד שחקנים משנתון 99 שאולי יהיו בסגל: עידו שבת (רכז, 1.80), בניה סרור (סנטר, 2.10), תומר פורת (עמדה 3-4, 1.98).
שנתון 2000 קצת יותר "נוצץ" ועם יותר שחקנים שיש להם פוטנציאל ליגת-על אבל חלקם פחות בשלים, וגם אין להם את הניסיון מהאליפות של שנה שעברה כפי שיש לחלק מילידי 99. אז יש כאמור את ים מדר, שיהיה מעניין לראות כמה הניסיון בליגת העל קידם אותו. אם מדברים על פוטנציאל ליגת על אז יש קודם כל את יותם חנוכי שרק אמור ממש בשבוע הקרוב לחזור לשחק אחרי היעדרות של שנה (קרע בצולבת) אם הוא חוזר לכושר וליכולת שלו מלפני הפציעה, אז הוא יהיה בורג מרכזי בנבחרת. אחריו יש את לוינסון, שאישית אני לא מחזיק ממנו, ואם אני בית הלחמי אז לא בטוח שאני בכלל לוקח אותו לנבחרת.
יש את אייל ננקין מהגלבוע (2.00, עמדות 3-4) שקיבל לא עמט דק' לאחרונה מבית הלחמי עצמו, את עידן אלבר שנתן עונה אישית טובה בליגה הלאומית, אבל הקבוצה שלו ירדה ליגה.
עוד שחקנים משנתון 2000 שאולי אולי יהיו בסגל (בעיקר כי הם יודעים לעלות גם מקצה הספסל ולתת תרומה): אופק מלכה (1-2, 1.78), שאני אוהב אותו וחושב שהוא כן יהיה שחקן ליגת על בסוף ואלון דרוקר (1-2, 1.80).
ובנוסף לכל אלה כמובן יש את דני אבדיה משנתון 2001.