דעתן בגרוש כתב:
rony כתב:
מה שגנץ הצליח בו זה למצב את עצמו כאלטרנטיבה משמעותית בהרבה לנתניהו מכל מי שהיה לפניו, ציפי לבני, הרצוג, לפיד. חוץ מזה, גוש המרכז-שמאל גדל ב-2 מנדטים לעומת הכנסת הקודמת (מ-53 ל-55) למרות צניחה באחוזי ההצבעה במגזר הערבי. בסופו של דבר, הוא לא השיג את המטרה של להפיל את נתניהו, אבל אני ממש לא חושב שהיה לו קמפיין חלש מאוד, היה לו קמפיין טוב (אתה לא מביא 35 מנדטים באקלים הפוליטי של היום בלי קמפיין טוב, עצם המחשבה הזו היא מגוחכת) אבל לא טוב מספיק, זה הכל.
עלה בשני מנדטים אחרי שלפחות ארבעה מנדטים הלכו לאיבוד בגוש הימין עם הימין החדש.
בבחירות האחרונות הימין זרק לפח כ-256 אלף קולות מתחת לאחוז החסימה (פייגלין+בנט) ועוד 74 אלף קולות של אורלי לוי שאני מניח שרוב הקולות שלה הגיעו מימין, בוא נקרא לזה 310 אלף קולות שנזרקו לפח מתחת לאחוז החסימה. בבחירות הקודמות הוא זרק לפח כ-125 אלף קולות עם אלי ישי (ואולי גם חלק מ-47 אלף אנשים שהצביעו אז לעלה ירוק והפעם לפייגלין), בוא נקרא לזה 140 אלף קולות ימין שהלכו לפח ב-2015. זה אומר שהפעם הימין זרק לפח 170 אלף קולות יותר ממה שזרק בפעם שעברה. השמאל לעומת זאת איבד כ-110 אלף קולות רק במפלגות הערביות, 446 אלף קולות למאוחדת בבחירות שעברו, 337 לשתי הערביות ביחד הפעם (ולא מצאתי נתון לגבי איך הירידה באחוז ההצבעה השפיעה על מפלגות יהודיות שמסורתית מקבלות קולות מהערבים, אני מניח שמרצ והעבודה הן הנפגעות העיקריות). לא יהיה מופרך לדעתי להגיד שהירידה באחוז ההצבעה אצל הערבים עלתה לגוש השמאל לפחות ב-120-130 אלף קולות ביחס לבחירות 2015.
אז מה היה לנו שורה תחתונה? הימין איבד 170 אלף קולות לאחוז החסימה ביחס לבחירות שעברו, השמאל איבד 120-130 אלף קולות לאחוז הצבעה נמוך במגזר הערבי ביחס לבחירות שעברו. מכיוון שהמודד למנדט בבחירות הנוכחיות עמד על 32,860 קולות, זה אומר שמתוך שני המנדטים שעברו מגוש הימין לגוש השמאל, בערך מנדט וחצי זה ההתרסקות של בנט, פייגלין ואורלי לוי (לעומת ישי בבחירות שעברו) מינוס האדישות במגזר הערבי.
אם נסתכל רק על הגוש שרלוונטי לגנץ, שזה גוש המרכז-שמאל היהודי-ציוני, אז בבחירות 2015 הגוש הזה (מחנ"צ+לפיד+מרצ) קיבל 31.4% מהקולות הכשרים, בבחירות 2019 (כחולבן+עבודה+מרצ) הוא קיבל 34.2% מהקולות הכשרים כשגנץ מקבל יותר מ-3/4 הקולות של הגוש.