סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 6:04 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 11 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' מאי 01, 2019 6:38 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
https://www.sport5.co.il/HTML/Articles/ ... 14318.html
ציטוט:
פיצוץ גדול ומלחמת גרסאות בין קאליף וואייט להפועל חולון. בשורה התחתונה, הקבוצה לא משלמת לשחקן הפצוע את שכרו כבר למעלה משלושה חודשים, כאשר מאחורי הקלעים מתחולל מאבק גדול בין הצדדים.

קאליף, כידוע, נפצע בסוף 2018, במשחק מול הפועל ירושלים ולמעשה גמר את העונה. על פי חוק, כמובן שחולון מחוייבת לשלם את שכרו גם בזמן הפציעה, כאשר במקביל, השחקן אמור לתבוע את ביטוח לאומי בשל "תאונת עבודה", כך שהקבוצה תקבל החזרים על תשלומי השכר ולא תינזק מבחינה כלכלית.

אלא שחולון, כאמור, לא משלמת לוואייט, וכאן בעצם מתחיל קרב הגרסאות. וואייט טוען כי הפציעה בברכו היא "החמרה" של פציעה קיימת - ולא תאונת עבודה במסגרת הקבוצה - מה שאומר שהוא צריך להמשיך לקבל את שכרו בכל מקרה מחולון, לצד התשלום מהביטוח הלאומי.

בחולון דוחים את הטענות של קאליף על הסף. "יש פה חוסר תום לב וניסיון של השחקן להתעשר על חשבון הפועל חולון", אומר עו"ד עופר יחיאלי, המייצג את חולון בתיק. "קאליף מסר במהלך טיפול אחרי הפציעה שלו שהוא נפצע ב-26.12, לפני משחק של הקבוצה. הוא נבדק גם ב-17 בינואר וסיפר כי הרגיש כאב חד בברך, באותו משחק".

הסיבה שבחולון בעצם לא משלמים לקאליף פשוטה: כפי שהוסבר קודם, ההליך השגרתי במקרה של פציעה (תאונת עבודה) זהה לרוב אצל כל השחקנים. השחקן שנפצע ממשיך לקבל את שכרו מהקבוצה ובמקביל מבקש לקבל החזר מביטוח לאומי. ברגע שמגיע החזר כזה, הוא מכסה חלק (לעיתים אף 100%) מהוצאות השכר של הקבוצה - כך שאף אחד מהצדדים לא נפגע באופן משמעותי.

ההבדל במקרה הזה, לטענת חולון, הוא שקאליף טוען כי מדובר ב"החמרה" של פציעה קודמת ולא ב"תאונת עבודה" חדשה - כך שהוא צריך להמשיך לקבל את התשלום מהמועדון וגם לקבל את כל ההחזרים מביטוח לאומי מבלי שהמועדון יפוצה. "חולון באה לשלם לו את השכר ולבקש ביטוח לאומי, כמו שקורה בדרך כלל במקרים מהסוג הזה", מסביר יחיאלי. "אבל וואייט כנראה קיבל ייעוץ שאמר לו לעשות אחרת ולומר שמדובר בהחמרה של הפציעה הקודמת, למרות שיש ראיות ברורות מפיו וכולם יודעים שזו תאונת עבודה".

עורך דינו של ווייאט: "התנהלות בריונית שלא מתאימה לחולון"
מצידו של ווייאט דוחים את הטענות של חולון ומציגים תמונה שונה לחלוטין - כאשר התכנון הוא לפנות לבית הדין לעבודה. ״הפציעה היא החמרה של הפציעה הקודמת״, אומר עו״ד איציק אבישר, שמייצג את קאליף - והיה הראשון לפנות לביה״ד לעבודה בשנת 2006 בשל פציעת ספורט - של ג׳ו דאוסן. ״חשוב לציין שגם בפעם הקודמת שקאליף נפצע ייצגתי את שני הצדדים ומיקסמתי את הפיצויים לשני הצדדים. הפעם אני לא מבין את ההתנהלות של חולון".

עו״ד אבישר מסביר: ״ניסיתי להבין האם הפציעה של קאליף היא ׳תאונת עבודה׳, כלומר אירוע חד פעמי - אבל הסביר לי שהוא סבל מכאבים בברך כמה שבועות לפני כן, כך שלא היתה פה ׳תאונה׳. לכן, הגשנו תלונה להחמרת המצב הרפואי שלו".

ההבדל כאמור, בין תאונת עבודה להחמרת פציעה הבעיה היא בהחמרה - לקבוצה אין זכויות לתבוע פיצויים. ״למרות זאת, אני הצעתי לחולון שהוא יחזיר שלוש משכורות״, מוסיף אבישר. ״על הבסיס הזה נקבעה פגישה ביני לבין שלמה אייזיק, אבל הפגישה בוטלה ואפילו קאליף קיבל הודעה שמפסיקים לו הטיפולים, שהוא צריך לפנות את הדירה ולהחזיר את הרכב. זו התנהלות בריונית שלא מתאימה לחולון״.

"אני לא מבין למה הגענו למצב הזה, יש פה משהו לא ענייני״, מסכם אבישר. ״בעקבות ההתנהלות שלהם, הם הפרו את ההסכם ולא משלמים לו. הסנקציה להפרה הזאת היא שהם ייאלצו לאכוף את ההסכם שיש ביו הקבוצה לקאליף לעונה הבאה, בסך של כ-200 אלף דולר. בעוד כמה ימים נלך לבית הדין לעבודה״.
עו"ד איציק אבישר, מטעמו של קאליף וויאט, מוסיף בשיחה עם ONE כי בחולון אף החליטו לאיים שיפנו את השחקן מהדירה, יקחו ממנו את הרכב ויפסיקו את הטיפולים הרפואיים:
https://www.one.co.il/Article/18-19/2,6 ... tml?ref=hp
ב-ONE מביאים גם את תגובה הנהלת חולון (באמצעות עורך הדין עופר יחיאלי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 01, 2019 8:56 pm 
Junior

נשמע כמו תהליך של מיקסום זכויות. מבין את חולון שלא מרוצים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 01, 2019 9:34 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לא הבנתי. אם זו פציעה חוזרת - הוא מקבל שכר וגם פיצוי מביטוח לאומי שהוא שומר לעצמו? מה ההגיון פה?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 01, 2019 11:06 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
לא הבנתי. אם זו פציעה חוזרת - הוא מקבל שכר וגם פיצוי מביטוח לאומי שהוא שומר לעצמו? מה ההגיון פה?

אם זו פציעה חוזרת הביטוח הלאומי משלם לו סכום דומה למה ששולם עד עכשיו. אם זו פציעה חדשה ונקבעת נכות צמיתה חדשה אז הוא מקבל את רוב הסכום מהביטוח הלאומי ולקבוצה זה יעלה פחות. זה בגדול מה שהסבירו לי.
בכל מקרה נראה כמו מקרה של שחקן שמנסה לסחוט את הלימון קצת יותר מדי כל עוד אפשר. יש סיכוי שהוא לא יוכל לשחק יותר כדורסל מקצועני, די עצוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 01, 2019 11:11 pm 
Hall of Famer

אבל שוב, הוא מקבל סכום דומה מהביטוח הלאומי וגם שכר מהקבוצה? ולא צריך להחזיר לקבוצה? בעצם הוא משתכר כפול במקרה כזה?
לא הגיוני בעליל, בעיקר בהכירנו את הביטוח הלאומי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 02, 2019 9:06 am 
Junior

מפתה להשמיץ את חולון, אבל במקרה הזה ברור שמדובר על תרגיל של עורך הדין של וואייט והקבוצה מתגוננת כנגד התרגיל, שיגרום לה הפסד כספי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 02, 2019 10:15 am 
Hall of Famer

רק שעדיין לא ברור מה בדיוק התרגיל...
כי נשמע לא הכי הגיוני ששחקן פצוע כרוני מנסה כך להגדיל (שלא לומר להכפיל) את שכרו

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 02, 2019 10:17 am 
Hall of Famer

בדיוק, זה מה שנראה לי לא הגיוני. אם זה היה כזה קל, היו עושים את זה הרבה קודם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 02, 2019 12:53 pm 
Junior

אם הבנתי נכון, עורך הדין שלו ניסה להציע לחולון הסכמה על "הנחה" במשכורת שמגיעה מהם בתנאי שיתמכו בבקשה שלו מול ביטוח לאומי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 13, 2019 9:08 am 
Junior

עדכון מטעם הנהלת חולון
ציטוט:
המאבק בין המועדון לקאליף וואייט עולה מדרגה.
הקבוצה, באמצעות עו"ד עופר יחיאלי, הגישה לאיגוד הכדורסל תביעת בוררות נגד השחקן.
בתביעה מבקש המועדון החזר כספים והטבות שניתנו לשחקן, כאלה שאינו זכאי להם לאור הנסיבות.
כמו כן, מבקש המועדון לבטל את ההסכם עם השחקן בעקבות עבירות על סעיפים בחוזה אותם עבר.
במועדון נעשו לאחרונה מאמצים שלא להגיע לסיטואציה הנוכחית כולל הצעה להסדר, אך כל פנייה שנעשתה מצד המועדון לא זכתה להתייחסות מצידו של השחקן או מי מבאי כוחו.

https://www.sport5.co.il/articles.aspx? ... 64&lang=HE

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 13, 2019 9:11 am 
Junior

כמו שדובי פיק היה "כתב", ככה הוא "סוכן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 11 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 54 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה