סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 6:47 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 60 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: סופרסטארים בליגה
הודעהפורסם: ג' מאי 07, 2019 5:20 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
זה בהחלט מורגש. הוא חלש בפלייאוף.
השאלה היא האם זה בגלל הגיל או בגלל פציעה כזאת או אחרת. אני מקווה שזה השני ולא הראשון, אבל אני לא בטוח. אני כן חייב להגיד שנראה לי שהוא חודר בקלות רבה לא פחות מאי פעם בעבר, אבל הוא מסיים פחות טוב, הן קרוב לסל והן באחוזי השלוש... אז אולי זה באמת איזה אצבע טורדנית או משהו, אבל לא יודע.

לגבי דיים - כן, וכאמור לא רק בגלל שהוא טוב (והוא טוב מאד) אלא גם בגלל שפוינטים אחרים מתחילים לאבד את זה. ווסטברוק ממשיך לשכנע את כל העולם שהוא כולו מספרים. כריס פול חגג אתמול 34 (ועדיין המכדרר הטוב בעולם בטווחים של חצי מטר, אין דברים כאלה, אפילו לא קיירי). קיירי עצמו חביב מאד, אבל כנראה שהמקום האמיתי שלו הוא באמת לא סופרסטארי אלא דרגה מתחת. וסימונס שאותו דירגתי גבוה בגלל שחשבתי שהוא רק ישתפר השנה, דרך במקום או אפילו ירד מעט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 07, 2019 6:26 pm 
מנהל פורום

נקח את הסדרה החלשה שקרי נתן ב2016 שגרמה לחלקנו לחשוב שאולי הליגה למדה איך לעצור אותו או שהוא התחיל לעצור את עצמו, ברקע הלחישות שהוא משחק פצוע וזו הסיבה האמיתית לירידה ביכולת, באו העונות הבאות ונתנו תשובה, המספרים אולי ירדו קצת אבל רק בשביל לפנות מקום לדוראנט, בתקופות שדוראנט היה פצוע, ראינו שוב את קרי הישן והטוב אבל לא בפלייאוף רק בסדירה
העונה הבאה כדוראנט יעזוב את ג"ס (כנראה) תהיה עונה מאוד מעניינת בהקשר של קרי

לגבי קיירי, אני ראשון להסכים, אין לו את זה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 07, 2019 6:32 pm 
Sophomore

עמוס לב כתב:
תראו איך פלייאוף אחד משנה את כל התמונה. נורטון, רק בקיץ דירגת את לילארד במקום השביעי, לא בליגה, אלא בעמדה שלו. זה קרה בגלל שהקבוצה שלו והוא אישית אכזבו מול הפליקנס וג'רו הולידיי. עכשיו הוא אצלך בין 10 השחקנים הטובים בליגה, בגלל שפורטלנד ניצחו קבוצה מאכזבת של הת'אנדר ואולי גם בגלל שהוא קלע סל ניצחון פסיכי בסדרה הזאת.
זאת העונה השביעית של לילארד באן.בי.איי. אנחנו יודעים טוב מאד מי הוא. עם כל ההערכה ליכולת הסקורינג שלו הוא לא בין 10 השחקנים הטובים בליגה.

אני לא מבין מה הבעיה. טיבם של דירוגים להשתנות. שחקנים משתפרים ושחקנים דועכים. שחקנים מפתיעים ושחקנים נכשלים. אני חושב שגם אז, הייתה מוסכמה שליליארד נמצא בטייר הראשון מבין הרכזים ויש לו דיבור לטופ10.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 07, 2019 8:47 pm 
Hall of Famer

ברור שטיבם של דירוגים להשתנות. שחקנים משתפרים ושחקנים דועכים. מה שלא קורה זה ששחקנים צעירים בשיא הקריירה שלהם, כמו למשל אחד לילארד, דועכים ואז אחרי 6 חודשים פתאום קופצים למעמד שיא. המוסכמה אחרי הפלייאוף שנה שעברה שממש אין לו את זה. ובוודאי שהוא בין הרכזים הטובים, אבל בסביבות המקום השביעי, אם תסתכל בנושא של נורטון על הרכזים אז תראה שמיטיבי הלכת דיברו עליו כמקום 5 בין הרכזים, אולי 4. בטח שלא קרוב ל-10 השחקנים הטובים באן.בי.איי.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 07, 2019 8:58 pm 
Hall of Famer

הדירוג הושפע מאפקט האחרונות של אותה סדרה מול הפליקנס שהסתיימה (אאל״ט) זמן קצר לפני שהרשימות האלו נכתבו; המקום הריאלי שלו היה לכל הפחות חמישי.

כאמור, יש כאן שילוב בין עלייה של לילארד לבין ירידה ניכרת של הרכזים האחרים.

חכמה בדיעבד אמנם אבל לילארד, שאותו הגדרתי בעבר כאולי הכי קרוב לקארי בליגה, מתאים יותר למשחק של היום מרכזים כמו ווסטברוק, וול ואפילו קיירי. היכולת שלו לצלוף מרחוק באחוזים גבוהים, לפעמים מטווחים בלתי סבירים, נותנת לו יתרון משמעותי.

אגב, חלק מהסיפור עם דירוגים הוא ששחקן לאו דווקא משנה את יכולת המשחק שלו אבל הערך שלו עולה ויורד, באופן יחסי לשחקנים האחרים בעמדה. ככה זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 07, 2019 9:30 pm 
Hall of Famer

ונדמה לי שכולם יודו שאנשים שהיו לפניו בדירוג, כמו ווסטברוק, סימונס ובוודאי שג'ון וול, נתנו פשוט עונה לא טובה שלא מבשרת טובות. ושיחד עם ההזדקנות של כריס פול, זה כבר ארבעה שדמיאן לילארד עקף לא רק בזכותו, אלא גם ואולי בעיקר, בגללם.
ואז יש את קיירי, וזה כבר קצת עניין של טעם וריח. אולי בכל זאת קיירי גדול יותר... בכל זאת, צעיר יותר וכבר קלע את אחד הסלים החשובים בתולדות המשחק. לא יודע כרגע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 07, 2019 9:50 pm 
Hall of Famer

סיכמת את זה יפה.

אגב, בדירוג שעשיתי לפני שבוע ומשהו, מסתבר שכתבתי את קיירי לפני לילארד. הם באמת מאוד מאוד צמודים.
היום אני הולך עם לילארד.

אבל זה תלוי באיזה תפקיד כנראה. לילארד הוא כוכב טוב יותר כאופציה מס' 1. יש מצב שקיירי עדיף כאופציה 2.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 07, 2019 10:09 pm 
Hall of Famer

יש הבדל בדירוגים בתוך העמדה, ששם באמת אנשים איבדו מהמניות שלהם בצדק, לבין שחקן שדורג במקום החמישי בעמדה שלו בטופ, שזה לפי ההגדרות של Att שחקן 20-30 בליגה לבין שחקן שהוא טופ 10. אני דרך אגב לא חושב שלילארד הוא שחקן טופ 10 ומוזר ש - Att שמדבר הרבה בחשיבות ההגנה מתעלם באלגנטיות מזאת של לילארד.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 07, 2019 10:55 pm 
Senior

אבל גם אם לילארד היה הרכז ה7 בטיבו זה לא אומר שהוא היה רק מקום 31-35 בליגה, אפילו אם att חושב ככה.
אני לא חושב שגם בקיץ שעבר הרבה היו מדרגים אותו אחרי טוביאס האריס או אפילו בלייק גריפין שלמיטב זכרוני איישו את מקומות 4 ו5 בעמדה שלהם למשל בדירוג של נורטון. גם לא אחרי המקום החמישי בעמדה 3 (יכול להיות שטייטום..? לי זה היה נראה מוגזם כבר אז).
אני משער שהרוב היו מדרגים אותו בערך 20 בליגה והמעבר ממקום 20 ל10 הוא כבר פחות דרמטי, בכל אופן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 07, 2019 11:49 pm 
Hall of Famer

לא מתעלם מההגנה של לילארד (למרות שלפעמים הוא מתעלם) אבל זוהי לא עמדה הסנטר וגם לא עמדה מס' 4 אלא עמדה שבה אפשר לספוג נחיתות מסוימת ועדיין להעמיד הגנה לא רעה בכלל.

לגבי המיקום של לילארד, אם היה מקום חמישי ב-pg, סביר שיכול היה להיכנס ל-20 הפותחים (או קרוב לכך). אני זוכר שהפוינט גארדס והחבר'ה בעמדה 2 היו, בחלקם, טובים יותר מהחבר'ה בעמדה 4. החלוקה בין העמדות אינו שווה בהכרח וכתבתי את זה 200 פעם בעבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 60 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: bill_tipesh, stavs, uriel17 ו 83 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה