לא קל להפיק רשימה טובה של הנהלות בליגה.
אנחנו לא יודעים מספיק על דרך קבלת ההחלטות של ההנהלות האלו ועל האסטרטגיה שהובילה אליהן.
ישנן החלטות שהתבררו כמוצלחות עם קבלת החלטות לא נכונה מאחוריהן ולהיפך.
ובכל זאת, יש לא מעט רמזים שמאפשרים לנו להבין מיהן ההנהלות הטובות בליגה ומיהן ההנהלות החלשות יותר.
מה שנראה די ברור הוא שיש שיפור ניכר ביכולת קבלת ההחלטות של הקבוצות ובעקרונות שמנחים אותן.
רוב ההנהלות הגרועות בליגה (והיו לא מעט כאלו) פוטרו והוחלפו בהנהלות טובות יותר.
למה דווקא עכשיו? למה לא אחרי הדראפט או החלטות ה-FA בקיץ?
כי במידה רבה זה מהווה סוג של רעש וחכמה בדיעבד (וגם כי היה בא לי לכתוב על זה).
1. קליפרס - המהפך של ג׳רי ווסט היה מרשים. מאחת הקבוצות עם ה-FO הפחות מלבב בליגה לאחד המובילים בליגה במינוי אחד, כך נראה.
ה-sign and trade של פול (שהביא את לו וויליאמס, הראל ובברלי), הטרייד על גריפין, הטרייד על האריס, הרכישה של גלינארי, יצירת הזדמנות מצוינת ב-FA, כולם מהלכים נהדרים.
2. גולדן סטייט - לא ברור כמה מתוך מה שהם עשו הוא מאיירס וכמה ג׳רי ווסט אבל ניתן לחבר׳ה בג״ס קרדיט.
3. בוסטון סלטיקס - נראה שאיינג׳ מימש בצורה לא מיטבית את שלל הנכסים שהיו לו. יש סיכוי שיתברר שהרכישה של קיירי הייתה טעות ובראון את טייטום עוד לא התפתחו לכוכבים. הוא עדיין אחד הטובים והמבריקים בעסק והוא יכול להפוך את הדברים במהירות אבל הוא יורד בינתיים מראש הדירוג.
4. סן אנטוניו - התמודדו עם הסיטואציה של קוואי בצורה לא רעה בכלל ונראה שהצליחו למצוא שני שחקנים מצוינים בבחירות מאוחרות בדראפט, כהרגלם.
5. יוסטון רוקטס - הקרקס של דריל מוריי לקח הימור רציני עם פול אבל הימורים עם אפסייד גבוה הם, במידה רבה, חלק משיטת הפעולה של מוריי. הם הלכו all in.
6. טורונטו - יוג׳ירי הוא אחד ה-GMים היותר מוערכים בליגה, עם סבלנות רבה ויכולת לדעת מתי להכות. הקיץ הוא הכה כשכולם היססו עם הטרייד על קוואי. לא ברור האם זה יצליח או לא אבל ההחלטה עצמה הייתה נכונה בעיניי.
7. ברוקלין נטס - מארקס עושה שם עבודה טובה מאוד ומראה יכולת לאתר כישרון ולהרים אותו מהרצפה. הצליחו להתרומם במהירות ממצב לא נעים ויש אפילו סיכוי מסוים שיהיו מעל בוסטון במזרח בשנה הבאה
8. מילווקי באקס - קיץ כמעט מושלם עבר על הבאקס שהחליפו מאמן ועברו מאחד המאמנים הגרועים בליגה לאחד הטובים שבהם והתאימו במהירות את הסגל לסגנון המשחק והדרישות שלו. צריך לתת קרדיט גם להנהלה הקודמת (שעברה לאורלנדו בינתיים) שבחרה את יאניס במקור אבל ההתאמות הקיץ היו יפות מאוד.
9. דנבר נאגטס - יכול להיות שהם צריכים להיות מדורגים גבוה יותר. FO עם החלטות לפה ולשם אבל הרוב חיובי. הצליחו לגבש סגל רחב ויעיל סביב יוקיץ׳ (שאותו ליקטו מהסיבוב השני) ובחרו מאמן מוצלח בסך הכל.
10. אטלנטה הוקס - סוג של תהליך2 מתרחש באטלנטה שהימרו בגדול על טריי יאנג בטרייד עם דונצ׳יץ׳ ובונים לאט-לאט (לפחות בינתיים). קשה לי מאוד להעריך את איכות ההנהלה שם אבל הגישה כלפי FA היא זהירה ונכונה ונראה שהם יודעים לזהות כישרון בדראפט.
11. אינדיאנה פייסרס - הטרייד על פול ג׳ורג׳ התברר כנכון, גם בחירת המאמן. הציון שלהם יורד בעקבות החוזה התמוה של מקדרמוט.
12. דאלאס מאבריקס - הימרו בגדול על דונצ׳יץ׳ וכעת גם על פורזינגיס. נראה איך יילך ההימור האחרון אבל אני אוהב את האגרסיביות של דאלאס, לכל הפחות.
13. פורטלנד - לצד קיץ מזעזע שעלה להם אולי בסיכויי אליפות, בפורטלנד כן בחרו את מקולום ולילארד ועשו טרייד מצוין על נורקיץ׳.
14. אוקלוהומה סיטי - פרסטי מוביל הנהלה שמצד אחד בחרה שושלת פוטנציאלית מטורפת עם דוראנט, הארדן ו-ווסטברוק (ואיבאקה) ומצד שני הפסידה אותה בגלל כמה מהמהלכים הכי גרועים בתולדות הנ.ב.א. ההימור על פול ג׳ורג׳ מוסיף קצת נק׳ למרות שנראה ש-OKC בוודאי לא ניצחה את הטרייד ההוא. אני חושב שפרסטי אשם לא במעט בהישגים החלשים יחסית של הקבוצה שלו, ביחס לציפיות. יש משהו מיושן בקבוצות שלו. לא מעט שחקנים מוגבלים, ספסל צר מאוד. הוא נמצא כאן בעיקר בגלל הישגי העבר שלו. אולי צריכים להיות במקום ה-15 כפי שדירגתי אותם בפעם שעברה.
15. יוטה - לא לפה ולא לשם, ההנהלה של יוטה. לא אהבתי את גודל החוזה לאקסום שמתמיד בפציעותיו ונראה שהקבוצה מוגבלת מדי התקפית אבל המאמן מצוין, הטרייד על מיטשל היה מעולה והם בסך הכל קבוצה סולידית.
HM
מיניסוטה - מעניין מה רוסאס, אחד מתלמידיו המוכשרים יותר של מוריי, ייעשה שם. לא לעניין להכניס אותו לרשימה אבל שווה לעקוב.
הניקס - אני לא חושב שההנהלה הנוכחית גרועה כמו הקודמות שלה. יש אפילו סיכוי שהיא טובה... נראה לפי ההתנהלות שלהם בקיץ.
מיאמי - הנהלה מנוסה מאוד שבעבר הייתה מדורגת גבוה יותר ברשימות האלו. שלל חוזים גדולים לשחקנים בינוניים מוציאים אותה (בינתיים) מהרשימה.
מג׳יק (אורלנדו, לא ג׳ונסון) - המג׳יק שעשו מהלכים חיוביים לצד מהלכים שליליים. בחירת מאמן מצוינת בקיץ אבל גם בחירה מפוקפקת בסנטר בדראפט לצד עונה מצוינת של ווצ׳ביץ׳ שעומד להיות FA. אני חושב שיש להנהלה הזו אפסייד מסוים אבל מוקדם מדי לומר.