Att כתב:
אני לא חושב שסנטר זו העמדה החשובה במשחק.
לא אמרתי שגולדן סטייט ידעו מה יש להם ביד. אין לי מושג מה הם ידעו או לא.
לא רואה מה הקשר בין ההעדפה שלי (שנראית לי ברורה מאליה) להארדן על פני קליי לעקרון כלשהו.
התכוונתי שסנטר הוא הכי חשוב הגנתית... (לתפיסתך).
אתה בפירוש אמרת שגולדן לא האיצה בניה אלא ידעה מה יש לה ביד. בפירוש אמרת את זה כל פעם שאימתו אותך עם התפיסה שלך של "אסור להאיץ בניה", את אתה מאוד רוצה אני יכול לחפש.
ואתה אמרת שאתה מעדיף two-way ושאתה נותן יותר כבוד להגנה ועדיין אתה מעדיף שחקן התקפי מצוין ושומר בינוני ומטה על שחקן התקפי טוב מאוד (כנראה שני-שלישי-רביעי בעמדה) ושומר מצוין (כנראה שני-שלישי-רביעי בעמדה). ההעדפה שלך היא קונצנזוס שגם אני מסכים איתה, רק שהיא נותנת העדפה בולטת להתקפה על פני הגנה אז אולי מספיק לספר כמה אתה מעריך הגנה מעבר לאחרים כשבסוף אתה גם סאקר של התקפה כמו כולנו.
Att כתב:
דווקא אתה מנסה לאגף אותי ולהכניס הכל לתבניות מאוד צרות בעוד שהתבניות שאני חושב לפיהן הן קצת יותר רחבות.
כן, סנטר הגנתי זה סופר חשוב אבל PF הגנתי מהטובים בליגה יכול לפצות במידת מה על סנטר לא מספיק טוב בהגנה (כמו גם סכמה הגנתית מצוינת שמתאימה לשחקנים מאת אחד המאמנים הטובים בליגה).
מה זה לפצות במידת מה? כשיש לך פאור הגנתי מצוין (יאניס) אתה יכול להסתפק בסנטר בינוני ועדיין להיות ההגנה הכי טובה בליגה. זה לא במידת מה, זה במידה מוחלטת.
ולמה סנטר הגנתי זה חשוב יותר מסמול שומר נגיד? הספרס והווריירס ניצחו בגמר את לברון כי היו בצבע את דאנקן (שומר מדהים) ובוגוט (שומר סבבה לגמרי) או כי היה להם את קאווי ואת איגי שהצליחו מאוד להקשות על לברון? כמובן שגם היו מקרים כמו היברט באינדיאנה שהקשה מאוד על לברון ודי הרג לו את החדירות, אבל מעולם לא טענתי שסנטר שומר זה לא חשוב. טענתי שזה לא חשוב יותר משומרים מצוינים בעמדות אחרות (בטח לא ב4).
ואת הסייגים שלך על הPF הוספת ממש לאחרונה, עד לפני 2-3 ימים התעקשת לחלוטין שהסנטר הוא העוגן (?!) של ההגנה ומבחינתך הוא הכי חשוב.
Att כתב:
כשאתה לוקח את 5-6 הקבוצות עם ההגנה הטובה ביותר בליגה, אתה מגלה שחקנים כמו גובר, כמו הורפורד, כמו אדאמס (שהוא סנטר הגנתי מצוין), כמו טרנר וכמו גאסול ולצידם pf שחלקם מצוינים בהגנה ונותנים מטריה נוספת מתחת לסל כמו יאניס, ג׳רמי גראנט ופייבורס.
כמו שנדב כבר ציין, גאסול היה פחות משליש עונה ואני מניח שגם לפני שהגיע טורונטו היו בטופ 5-6 בהגנה, הורפורד והסלטיקס הם מקום 7 שבמקום 6 יש את מיאמי וכולנו יודעים מה דעתך על ההגנה של וויטסייד. אם הגעת ל7 אז בוא נסתכל גם על 8-9 וזרוק לי איזה מילה על ווצביץ' ויוקיץ' כשומרי על...
עכשיו זו הדוגמא המדויקת למה הויכוחים איתך נורא מוזרים בעייני... אתה לא תגיד משפט כמו "לרוב עמדות הפנים הם מרכז ההגנה אבל יש מיעוט מקרים שבהם דווקא שחקנים בעמדות 1-3 הם מרכז ההגנה" (מרכז הכוונה היא ששם השומרים הטובים ביותר).
מבחינתך זה דיכוטומי - יש את הסנטרים שהם הכי חשובים להגנה (ולאחרונה יש כמה PF שיכולים "במידת מה" לתקן) ויש את עמדות 1-3 שהם יכולים לשפר את ההגנה או להוריד אותה אבל לא בצורה דרסטית מדי.
אני עדיין חושב שעמדת הסנטר היא העמדה הכי משמעותית מבחינה הגנתית.
הסברתי מספר פעמים למה אני חושב את זה .
לא שמעתי נימוקים כנגד, מלבד פה ושם דוגמאות שבהם זה לא מסתדר בהכרח, כי מעורבים שלל גורמים אחרים כמו זהות המאמן, יכולות אישיות של שחקנים וכו׳.
לפני שגאסול הגיע איבאקה היה הסנטר הפותח. הוא שחקן הגנה טוב מאוד.
מיאמי לא במקום השישי אלא השביעי. ממפיס בכלל במקום התשיעי ולא דנבר. על איזו רשימה אתה מסתכל?
אני לא יכול להגיד שמרכז ההגנה הוא בעמדה מס׳ 1-3 כי זה חסר משמעות. גם אם השחקן הכי טוב בהגנה בקבוצה שלך הוא בעמדה 3, זה לא הופך אותו למרכז ההגנה. זה פשוט הופך אותו למגן הכי טוב שלך. הוא לא זה שיפגוש את מי שחודר לסל. רוב הזמן הוא יהיה בלעצור את השחקן שלו.