B.a.c כתב:
אני קורא את כל מה שאנשים כותבים ואני חושב שלא משנה מה היה מוצג על המסך תמיד יהיה על מה להתלונן. התהליך הזה לא נוצר בפרק וחצי האחרונים ולא נעליים. היו לדיאנריז את כל הסיבות שבעולם (מבחינתה) לשרוף את כל מעלה המלך וקשה היה לפספס את התסכול העצום שנבנה אצלה מהפרק הראשון של העונה. כל הסיפור עם ג'ון היורש החוקי וכו', הבגידה של יועציה הקרובים, כל העונה מראים לנו עד כמה העם אוהב את ג'ון ודיאנריז מרגישה את זה וזה מעצים אצלה את התסכול עוד יותר, 2 דרקונים שלה (שהיו כמו ילדיה) נהרגו, ז'ורה ומיסנדאיי נרצחו לה מול העיניים. השניה ממש הוצאה להורג באקט של התגרות.
תוסיפו לכל זה את כל ההיסטוריה שלה, הקרובה והרחוקה, רצח האבא המשוגע. ילדות אומללה בגלות אצל הדותארקים, אונס, כליאה. היו לה הרבה מאוד התבטאויות חריגות מהעונה השניה בנוגע לשריפת אנשים חיים וכו'. להציג את זה כאילו הכל קרה ברגע אחד זה פשוט מרגיש לי כבר חלק מהטרנד הזה של "העונה הזאת חרא והרסו לנו את הסדרה" שרץ עכשיו ברשת.
מסכים, אני חושב שהבניה של דיאנזריז אולי הייתה קצת מהירה בסוף אבל זה הופיע לאורך כל הדרך ובמיוחד העונה.
במיוחד העונה שהיא חצתה חצי עולם והקריבה חצי מהחיילים שלה + דרקון כדי לבוא לצפון להחלם עם וינטרפל ובסוף היא רק קיבלה בגידות ואהדה לג'ון בתמורה. נרצחו מול עיניה 2 האנשים כנראה הכי קרובים עליה (פרט לג'ון) וגם ג'ון עצמו איבד את האהבה כלפיה (הרומנטית) שהייתה סוג של תעודת ביטוח עבורה עבור זה שלא יממש את זכותו המולדת לשלוט.
ההבנה שלא הולכים לאהוב אותה מעבר לים והצורך להשתמש במרות כדי לשלוט ( + עצבים על המון מוות מצד מעלה המלך) גרמו לה לאבד את זה.
יכול להיות שזה לא היה הכי אסתטי ואולי החלק האחרון בהתחרפנות שלה היה קצת מהיר אבל זה בהחלט נבנה והיו רמזים לכל אורך הסדרה (גם את אבא ואח של סאם היא שרפה חיים) ובמיוחד העונה.
פרק ממש סבבה, היו בו לא ממש חורים אבל סך הכל מאוד נהניתי מהפרק.
Att כתב:
טיריון הופך מאדם סופר מתוחכם ופוליטיקאי מבריק למישהו שכל פרק טועה בגדול ומתנצל על טיפשותו.
ג׳יימי זונח את הארק שלו וחוזר לסרסיי (זה עוד איך שהוא הגיוני גם אם נבנה בצורה מרושלת)
ודאני הופכת ממשחררת העבדים למישהי שיורה אש על אזרחים תמימים ללא סיבה כלשהי.
בגדול, אפשר לעשות את המהפך הזה בדאני.
אני לא אומר שלא בנו בדמות הזו ניצנים של הרס, אבל זו הייתה עבודה תסריטאית גרועה ביותר.
ג'יימי דווקא נבנה יפה לדעתי, מראים שהוא לא בן אדם רע ושהוא כן רוצה לעשות טוב בסוף אבל לכל אורך הסדרה ברור שהקיפטונייט שלו זה סרסי. עבורה הוא מוכן לעשות כל דבר, נורא ככל שיהיה, רק כדי לרצות אותה.
דאני לדעתי בנו, אם כי המעבר מעבר לקצה אולי היה קצת מהיר מדי.
טיריון זה מעניין כי הוא אומנם היה מאוד חכם והפך לדי סתמי אבל צריכים לזכור שכל ההצלחה שלו הייתה במעלה המהלך בחסות הלאניסטרים ( כסף + מעמד ), אולי אני טועה אבל די מהרגע שהוא עזב את מעלה המלך הוא די כשל בכל תוכנית שהייתה לו... אולי הוא טוב רק בחממת הלאניסטרים