סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 9:52 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 126 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' מאי 15, 2019 3:14 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
זה לא ברור בכלל, רוני.
היא השיגה את הממלכה ברגע הזה.
קינגס לנדינג נכנעה.
היא דה-פקטו המלכה.
יש לה בריתות עם כל מי שהיא צריכה.
האיום הרציני ביותר עליה הוא מצד ג'ון והוא לא מעוניין לשלוט אלא נאמן לה, גם אם לא בן זוגה.

לגבי זה שיאהבו אותה, זה מופרך לגמרי. היא כובשת זרה שרק הגיעה לאזור כדי להילחם. הצפון הוא אזור לא ידידותי במיוחד לזרים, בייחוד לא כשאתה מגיע עם כמה דרקונים נושפי אש וכאשר אבא שלך הרג את שליטי האזור האהובים בעבר. עזרת להם להביס את מלך הלילה והם מודים לך, גם אם עדיין חשדניים ואוהבים את מי שגדל לצידם יותר.

שבי קצת על כס הברזל, תוכיחי את שליטה טובה והעם יאהב אותך.

דאני בעצמה אמרה שלא האמינה לשטויות שסיפרו לאחיה על זה שכולם מחכים לשובו. אז פתאום עכשיו היא מאוכזבת?

היא לא שחררה אותם מעבדות. היא הגיעה לשם כי היא רצתה, לא עבורם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 15, 2019 5:43 pm 
Junior

ציטוט:
מחשבות על פרק 5, עונה 8:
בגדול הייתי כותב אזהרת ספויילר, אבל מתוך תחושה שהרוב כבר ראו אותו אני מרשה לעצמי להסתפק במשפטים הבודדים האלה כדי שאם עוד לא ראיתם, עדיף שתמשיכו הלאה..

הפרק הכי מצופה של העונה (ואולי של הסדרה כולה?) הגיע ובעקבותיו הגיעו תגובות זועמות ברחבי הרשת שקוראות לו "אחד הפרקים הגרועים ביותר של הסדרה אי פעם". אני חושב שזה קשה לקרוא לו ככה, בטח כי הוא אפילו לא הכי גרוע שהיה להם העונה (אהמ אהמ פרק 4), ובטח כי אנשים שכחו את הפרק מעונה 5 שג'יימי וברון מגיעים לדורן ופותחים קרקס במדבר (ולמי שלא זוכר, הנה תזכורת):
https://www.youtube.com/watch?v=lsioCjw6130

אז האם פרק 5 היה עד כדי כך רע? בשבוע שעבר תכננתי לכתוב פוסט על פרק 4, ותוך כדי שכתבתי אותו הבנתי שאני פשוט כותב פוסט נאצה מלא בכעס טהור אז החלטתי לוותר על זה. הכעס שלי כלפי הסדרה התחיל בעונה 5, נרגע קצת בעונות 6 ו-7 וצף שוב בעונה הזאת, אבל הוא עדיין מהול באהבה שיש לי כלפי העולם הזה וברגעים שהסדרה עדיין מצליחה לייצר, ואני חושב שבפרק הנוכחי היו רגעים כאלו לצד מה שכולם התעצבנו בגללו, שזה בעיקר הריסה שלמה של קשת דמויות ופיתוחי דמויות בשנייה. רגעים כמו טיריון מנסה לדבר ולריאנית עם השומרים של ג'יימי, אריה נפרדת מההאונד ובורחת דרך החורבן של קינגס לנדינג, וגם חוסר היכולת של ג'ון לחשוב על האישה שהוא אוהב כמישהי שהיא לא דודה שלו. סירייסלי, אם הוא היה מנשק אותה בחזרה יכול להיות שהוא היה מציל את כל העיר (מזל שזה לא קרה).

ובכל הקשור למה שהם עשו לקשת העלילתית והפיתוח של הדמויות השונות, אני לא לגמרי מסכים עם כל הכעס מאחורי העניין הזה, וזה למה שאני אנסה לדבר על זה דמות-דמות ולראות מה הם עשו טוב ומה לא:,

טיריון - אני חושב ששום דבר לא נפגם בבנייה של טיריון ולכן אין ממש סיבה להרחיב עליו לדעתי, הוא גם היה קצת נון פאקטור בפרק הזה למעט הסצינה שבה הוא מגיע לדאני כשהיא לבד, throwback לסצינה בעונה 6 בה יש לה את כל היועצים עדיין סביבה ממש באותו החדר. אני מאמין שהוא יקבל יותר זמן מסך בפרק האחרון, ושם באמת נעקוב אחרי המקום הבעייתי שהוא נמצא בו. האם הוא מחליט שהוא מתנגד לדאני על מה שהיא עשתה? האם הוא נשאר נאמן לה? זה יפה שטיריון מצא את עצמו פחות או יותר במקום שג'יימי היה בו עשרים ומשהו שנה לפני, כשהמלך המשוגע רצה לשרוף את כל העיר והבחירה של ג'יימי הייתה או להרוג אותו ולהפר את השבועה שלו כחבר במשמר המלך, או לתת לזה לקרות ולראות חצי מיליון איש נשרפים בגלל אדם משוגע אחד. אז טיריון עשה מה שהוא יכל, אבל עדיין ראה את כולם נשרפים, ועכשיו צריך להחליט. לדעתי הוא יחליט להתנגד לה וימות, אם כבר הם הלכו all the way עם זה שדאני "השתגעה לגמרי", עדיף שיגרמו לה להרוג מישהו שאנחנו אוהבים.

ואריז - חבל לי על לורד ואריז, העכביש החביב עלינו. פה יוצרי הסדרה באמת עשו עוול לדעתי. ואריז הלך במהירות מעולמנו כי הוא קיבל החלטה פזיזה לבגוד בדאני אפילו שהוא יודע שזה יוביל למותו. זה לא ואריז, מצטער. הסיבה שהוא זכה לשרת כל כך הרבה מלכים הייתה כי הוא לעולם לא שם שום דבר לפני הביטחון האישי שלו. הוא לא אמר כלום כשהמלך המשוגע עשה את המעשים המשוגעים שלו, הוא לא דיבר לזכות טיריון במשפט שלו, הוא לא הגן על נד כשסרסיי וליטל פינגר בגדו בו. הוא תמיד פעל בשקט, מאחורי הקלעים, בשביל "טובת הממלכה" כפי שהוא תמיד אמר. אז ללכת לג'ון ולהציע לו לבגוד בדאני? ג'ון, שהוא פשוט נד סטארק צעיר שכבוד, נאמנות ואמת באים אצלו לפני הכל עד לרמה שהם לרוב מובילים למפלתו? ואריז צריך לדעת טוב יותר מזה, אבל נגמר זמן המסך והיו חייבים להרוג אותו כבר. מצד שני, אולי זה איך שואריז מתנהג כשהוא נואש וכשאין לו זמן לפעילות מאחורי הקלעים? צריך לזכור גם שרשת הציפורים שלו נשארה בקינגס לנדינג, והוא לא ממש המאסטר אוף וויספררס שהוא פעם היה. האם המעשים הנואשים שלו הגיעו מתוך זה שהוא איבד את כל כוחו?

ג'ון - כמו טיריון, אני חושב שג'ון קיבל את הטיפול הנכון בפרק הזה. הוא ראה מה דאני מסוגלת לעשות ועכשיו השאלה היא מה הוא הולך לעשות בנידון? מי שעקב אחרי הפוסטים שלי, יודע שתמיד חשבתי שג'ון יהרוג את דאני בגלל שהיא תהפוך למשוגעת. חשבתי שזה יהיה תחת סוגיית הווייט ווקרס וטעיתי, אבל התאוריה שלי אולי עדיין עומדת בעינה. גם ג'ון עומד עכשיו בבחירה בעייתית, כי הוא ראה מה קורה למי שעומד נגד דאני והוא עדיין תחת שבועה. מצד שני, הוא אולי מפחד (ובצדק) ממה שיקרה אם היא תהיה המלכה.

דאני - הו דאני, מה קרה לך? ולמה זה קרה לך כל כך מהר? זה אולי מה ששאלתם את עצמכם כשראיתם אותה שורפת אנשים תמימים בהמוניהם, אבל האם זה באמת קרה כל כך מהר? מצד אחד דאני אמרה בעונה 6:
"I'm not here to be queen of the ashes"
ומצד שני זה בדיוק מה שהיא נהייתה, or is it? היא אמנם שרפה את קינגס לנדינג, והיא אמנם הרסה פיזית את כס הברזל, אבל יש עוד 7 בתים בווסטרוז ומיליונים של אנשים לשלוט בהם. השריפה של קינגס לנדינג הייתה מבחינתה שליחת מסר. אולנה טיירל אמרה לה:
"The lords of westeros are sheep. Are you a sheep? No, you are a dragon. Be a dragon".
כולם משווים את דאני לאביה, המלך המשוגע, אבל הוא רצה לשרוף את כולם מתוך ייאוש של מפסידן, היא שרפה את כולם מתוך כעס ונקמה, מתוך רצון לשלוח מסר לשאר היבשת. אאיגון הכובש שרף המון אנשים מתוך אותן הסיבות פחות או יותר. הוא הגיע לכבוש, לא להתחבב על ידי כולם. אחד מהדברים שיוצרי הסדרה אמרו על הפרק זה שדאני מאז ומתמיד לא הראתה שום אמוציות בהרג של אנשים. היא שרפה אנשים בחיים, נעלה אנשים בכספות, ראתה את אח שלה נהרג כששופכים עליו זהב מותך ולא - היה - איכפת - לה! היא לא זרה למוות, ואין לה בעיה להרוג אנשים בשביל לשלוח מסר. ג'ון הוציא אנשים להורג והיה לו קשה עם זה כל פעם, אבל לדאני זה פשוט לא מזיז. למה שזה יזיז לה הפעם? בטח כשהיא מלאת כעס ותחושת נקמה? האם חצי מיליון איש שהיא בכלל לא מכירה שונים מראנדיל ודיקון טארלי? מסר זה מסר. והסדרה כל הזמן שלחה לנו רמזים לגבי זה:
עונה 4, היא אומרת לג'ורה על האנשים של מירין:
"They have a choice, they can join to my new world or they can die in their old one"
עונה 2, כשהיא נמצאת מול ה-11 של קארת' ורוצה להיכנס לעיר:
"When my dragons are grown, we will take back what was stolen from me and destroy those who have wronged me. We will lay waste to armies and burn cities to the ground."
עונה 2, כשהיא בקארת' ורוצה את העזרה של סוחר היינות:
"I am not your little princess, I am Daenerys Stormborn of the blood of old Valyria and I will take what is mine, with fire and blood I will take it."
עונה 6, כשהיא השיגה את הקאלאסר שלה:
"I will crucify the masters, I will set their fleets afire. I will kill every last one of their soldiers and return their cities to the dirt. That’s my plan."
ואולי הציטוט החשוב מכולם, מעונה 5 כשהיא מדברת עם טיריון:
"Lannister, Baratheon, Stark, Tyrell, they’re all just spokes on a wheel. This one’s on top and that one’s on top and on and on it spins, crushing those on the ground. [...] We’re not going to stop the wheel. I’m going to break the wheel.”
ואכן, הגלגל נשבר. אין יותר כס הברזל, אין יותר קינגס לנדינג, וממש כמו שאאיגון הכובש השמיד את הארנהול בזמנו, דאני השמידה את קינגס לנדינג. היא כובשת, כמו שדאריו נהאריס אמר לה, היא לא שליטה. זה גם גורם לי לתהות האם היא בכלל תרצה להישאר בווסטרוז, מקום בו אין עבדות בכל מקרה בזמן שבאסוס יש הרבה יותר מה לתקן, והצבא שלה משם? אני לא באמת חושב שהיא השתגעה לגמרי, כי כמו שראינו, במובן מסוים היא תמיד הייתה קצת משוגעת, אבל זה מה שקורה כשמרגיזים את הדרקון, וסרסיי דאגה להרגיז אותה.

סרסיי (וג'יימי) - אני בכוונה לא מתעסק פה יותר מדי בג'יימי, בגלל שהוא לא היה רלוונטי בפרק ואני לא ממש יודע אם יש לי בעיה עם זה. צריך לזכור רגע מה הוא אמר לאדמור טאלי כשאדמור היה שבוי של בית פריי:
"That's exactly why I came here. I love Cersei. You can laugh at that if you want. You can sneer. Doesn't matter. She needs me. And to get back to her, I have to take Riverrun. I'll send for your baby boy. And I'll launch him into Riverrun with a catapult. Because you don't matter to me, Lord Edmure. Your son doesn't matter to me. The people in the castle don't matter to me. Only Cersei. And if I have to slaughter every Tully who ever lived to get back to her, that's what I'll do."
ואכן, סרסיי היא כל מה שחשוב לו והיא הייתה צריכה אותו, הוא גם כמעט הציל אותה עד שהם מתו ביחד.
"We will leave this world together, as we once came into it."
סרסיי אמרה את זה לנד סטארק בעונה הראשונה, היא תמיד ידעה שגורלה כרוך בשל ג'יימי. בנוסף, היא אמרה לנד באותה השיחה את המשפט הזכור ביותר מהסדרה כולה:
"When you play the game of thrones, you win or you die."
וזה בדיוק מה שקרה. היא רימתה את דאני וג'ון כשאמרה להם שהיא תשלח את הצבאות של הלאניסטרים צפונה להילחם במתים בניסיון להחליש אותם, והיא ידעה שאחרי בגידה כזאת, במידה ודאני תנצח, היא בוודאות תוצא להורג. אז היא לא הסכימה לוותר בשביל לנסות להישאר בחיים ולבסוף מתה ביחד עם אחיה האהוב. רצוי לציין לשבח את המשחק של לינה היידי, שהיה פשוט מבריק לדעתי בפרק הזה (ובתכלס בסדרה כולה, לדעתי היא השחקנית הכי טובה שם). לא אהבתי את הסוף, אבל אם זה הדבר היחידי שיש לי לכעוס עליו לגבי הפרק, שיהיה.. הנבואה אמנם אמרה שאחיה הקטן של סרסיי יחנוק אותה עם היד הקרה שלו, וכולם חשבו שמדובר בג'יימי, וזה לא בדיוק מה שקרה, אבל כמו שאמרנו כבר אחרי פרק 3... נבואות זה נבואות, והן לא תמיד מדויקות או מתממשות.

אני חושב שהסטנדרטים הגובהים של ריאליסטיות בסדרה הזאת (לא ריאליזם של "אבל יש שם דרקונים"! אלא כזה של הגיון בריא), או לפחות בהתחלתה הביאו אותנו לרמת קטנוניות בלתי פוסקת כצופים. אנחנו מתעצבנים אם דמות עושה משהו שהוא לא הגיוני בשבילה לעשות ולפעמים בצדק, אבל אנחנו שוכחים שמתוך ייאוש אנשים עושים דברים לא הגיוניים, ושלא הכל הוא כפי שאמור להיות. זה בסדר לכעוס על זה שלוקח לג'ון שנייה וחצי להגיע מווינטרפל לקינגס לנדינג (מי בכלל שולט בגשר התאומים עכשיו? דרך איפה הוא הגיע אם לא משם?) אבל לכעוס על זה שואריז ניסה לדבר עם ג'ון או שדאני החליטה לשרוף את כולם זה כבר מוגזם, כי זה כן נבנה לשם וזה לגמרי יכול היה לקרות.

עוד fun fact קטנה זה שבעונה 2 דאני מגיעה ל"בית הבלתי מתים" בחיפוש אחר הדרקונים שגנבו לה ונכנסה לחדרים בהם היא רואה שני חזיונות, הראשון מביניהם היה חדר הכס כשהוא שרוף ומכוסה בשלג. זה מה שקרה בסופו של דבר: חדר הכס באמת נשרף אבל הוא לא כוסה בשלג, האם זה אומר שהשלג עוד הולך להגיע? (כשאני אומר שלג אני מתכוון לג'ון סנואו אם לא ממש הבנתם את זה).

אריה בקטנה וקליגיין בואול: אהבתי את כל מה שקרה עם אריה וההאונד ואת מה שקרה עם אריה אחר כך, כדי לחוות את התחושות של זוועות כמו בקינגס לנדינג כשיש רצח המונים ופאניקה, זה חשוב לחוות את זה דרך דמות אהובה שנוכל להזדהות איתה כצופים. אם אריה לא הייתה שם, זה היה מאבד הרבה מהאימפקט אז הבחירה הזאת הייתה טובה לדעתי. מה גם שעכשיו אריה תרצה להרוג את דאני וזה יוסיף עוד עניין, אז בכלל. הבנתי גם למה ההאונד בחר להישאר שם, הוא חי את חייו פחות או יותר בשביל מטרה אחת - לנקום באחיו. אמנם אחיו היה מת גם בלי שהוא ילחם בו, אבל הוא לעולם לא היה מרגיש שלם עם זה שהוא לא מי שהרג אותו. הדו קרב עצמו היה קצת משעמם לדעתי, והמוות שלהם היה סימבולי כי בסוף אש היא מה שהרגה אותם (או נפילה עצומה אבל בואו נגיד שאש!).

יאללה, עוד פרק אחד למנאייק.

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 15, 2019 11:49 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
מחשבות על המחשבות על פרק 5 עונה 8: המחשבות יותר ארוכות מהפרק.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 16, 2019 12:07 am 
Hall of Famer

פוסט יפה ומעניין.

שאלה שאולי נובעת מבורות:
ממתי אנחנו יודעים ששאיפתו הגדולה ביותר של ההאונד והדבר שהכי חשוב לו היא להרוג את אחיו הבכור?

אנחנו יודעים שיש יריבות ודם רע ביניהם מהקרב בעונה הראשונה והסיפור של ליטלפינגר אבל מתי ההאונד מתחיל להתנהג כאילו זו משימתו בחיים האלו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 16, 2019 11:17 am 
Junior

טיריון מנסה לדבר ולריאנית עם השומרים של ג'יימי היה מהלך גאוני. זה מוציא אותו כאילו טיפש וזה מוריד את החשש כשהוא נכנס פנימה (בזכות הכח שלו).
וחוץ מזה זה היה מצחיק.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 20, 2019 5:51 am 
Hall of Famer

סוג של אנטיקליימקס, אני חושב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 20, 2019 8:09 am 
מנהל פורום

Att כתב:
סוג של אנטיקליימקס, אני חושב.

ממש. הרגשה לא ברורה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 20, 2019 10:42 am 
Junior

מאוכזב קשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 20, 2019 2:20 pm 
Sophomore

פרק סיום נורא. ואני אומר את זה בתור אחד שהגן על העונה הנוכחית לא פעם ולא פעמיים. אכזבה עצומה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 20, 2019 10:25 pm 
Hall of Famer

לפחות לא גמרו כמו אבודים :roll:

כמה מחשבות/תהיות:
1. הטוויסט האמיתי של הפרק הקודם הוא לא שדיינריז שרפה את העיר, כמו שלכל אורך הדרך היא הייתה זאב בעור של כבש, והוליכה שולל את כל מעריציה בתוך ומחוץ לסדרה.
2. נקמתם של הסטארקים. מי שנרדפו לאורך 8 עונות שרדו הכל וזכו גם במלוכה.
3. ההתכה של כס הברזל הייתה סמלית. סוג של אמירה של דרוגון שאם דני לא תהיה המלכה, גם ג'ון לא ימלוך.
4. לכל אורך הדרך הסדרה נתנה במה דווקא לדמויות שנחשבות "חלשות" בעולם האמיתי - נשים, גמד ונכה. סנסה מסיימת כמלכת הצפון העצמאית, בעוד טיריון כיד המלך ובראן בתור מלך ווסטרוז.
5. אדמור טאלי עושה קאמבק אחרון. מי שהיה אמור להתחתן בחתונה האדומה שסימנה את נפילת המלך בצפון, מציע את עצמו בתור מלך רק כדי שיפסלו אותו על הסף.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 21, 2019 12:05 am 
Hall of Famer

אני דוקא חושב שפרק הסיום בסדר גמור.
לא צפוי מידי עם כמה טוויסטים טובים, ולא מטורף מדי עם קלוז'ר סביר לכל אחת מן הדמויות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 21, 2019 1:45 am 
Junior

אבימאל כתב:
אני דוקא חושב שפרק הסיום בסדר גמור.
לא צפוי מידי עם כמה טוויסטים טובים, ולא מטורף מדי עם קלוז'ר סביר לכל אחת מן הדמויות.

מסכים לגמרי

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 21, 2019 9:32 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

הקטע עם אדמור טאלי שמנסה להציע את עצמו כמלך וסנסה שמייבשת אותו היה גדול.
מישהו הצליח להבין למה בישיבת הלורדים אף אחד לא הזכיר שג'ון הוא בעצם הבן של רייגאר ולכן היורש האמיתי לכס?
חוץ מזה כל כך הרבה שאלות קטנות עולות לי לראש:
- מתי ג'ון (וכל שאר הלוחמים) הספיק לחטוף משהו לאכול בין הקרב למפגש עם דאני? הוא נראה ממש מותש, בטח סבל מנפילת סוכר.
- האם דאניריס עשתה קפיצה לדרגונסטון בשביל להתקלח, להחליף בגדים ולסדר לעצמה את השיער? מי בכלל מסדר לה את השיער עכשיו שמיסאנדיי מתה?
- מה תושבי ווסטרוס אמורים לעשות עכשיו עם בעיית הפליטים הדות'ראקים? הם לא ממש אוהבים לשוט בים והם עושים מלא רעש בשעת מנוחת הצהריים.
- האם ג'ון לא היה חוסך לעצמו את הישיבה בצינוק אם פשוט היה משיג אקונומיקה לנקות את כתם הדם וטוען שדאני התחרפנה והחליטה לטוס עם דרוגון לחופשה בחו"ל? איך בכלל הוא שרד את המעשה מבלי שתולע אפור או אחד הדות'ראקים הרג אותו?
- מתי לעזאזל מרטין השמן יסיים כבר לכתוב את הספר הבא כדי שנוכל להנות שוב מעלילות טובות ומעניינות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 21, 2019 11:27 am 
Junior

לאן נעלמו דאריו נהאריס והבנים השניים?

ראובן כתב:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 21, 2019 11:46 am 
Hall of Famer

sir charles כתב:
מישהו הצליח להבין למה בישיבת הלורדים אף אחד לא הזכיר שג'ון הוא בעצם הבן של רייגאר ולכן היורש האמיתי לכס?
- מתי ג'ון (וכל שאר הלוחמים) הספיק לחטוף משהו לאכול בין הקרב למפגש עם דאני? הוא נראה ממש מותש, בטח סבל מנפילת סוכר.
- האם דאניריס עשתה קפיצה לדרגונסטון בשביל להתקלח, להחליף בגדים ולסדר לעצמה את השיער? מי בכלל מסדר לה את השיער עכשיו שמיסאנדיי מתה?
- מה תושבי ווסטרוס אמורים לעשות עכשיו עם בעיית הפליטים הדות'ראקים? הם לא ממש אוהבים לשוט בים והם עושים מלא רעש בשעת מנוחת הצהריים.
- האם ג'ון לא היה חוסך לעצמו את הישיבה בצינוק אם פשוט היה משיג אקונומיקה לנקות את כתם הדם וטוען שדאני התחרפנה והחליטה לטוס עם דרוגון לחופשה בחו"ל? איך בכלל הוא שרד את המעשה מבלי שתולע אפור או אחד הדות'ראקים הרג אותו?
- מתי לעזאזל מרטין השמן יסיים כבר לכתוב את הספר הבא כדי שנוכל להנות שוב מעלילות טובות ומעניינות?

לגבי השאלה הראשונה, זה די ברור, אף אחד לא באמת רוצה אותו כמלך (גם קראתי תיאוריה שהכל היה תכנון מראש של סאנסה ובראן שהדליפו את המוצא של ג'ון כדי לסכסך בינו לבין דאניריז ולהוריד את הלגיטימיות של שניהם לכתר) והדות'ראקים והאנסאליד שמחזיקים אותו לא היו מסכימים לכך בכל מקרה.

לגבי הדות'ראקים, אני לא בטוח אבל נדמה לי שבקטע של ג'ון בנמל רואים אותם עולים על ספינות.

לגבי השאלה הלפני-אחרונה, זה גם די ברור, ג'ון הוא פלוץ צדקן, הכי מתאים לדמות שלו ללכת ולהסגיר את עצמה ולהודות בהכל, זו גם אחת הסיבות העיקריות שהוא לא מתאים להיות מלך. זה גם די מסביר את השאלה למה ג'ון קיבל על עצמו את העונש והלך לחומה למרות שהאנסאליד בכלל הפליגו לנאאת' ואם הוא היה מחליט שלא בא לו ללכת לחומה הוא יכל ללכת לכל מקום אחר בעולם בלי שהם ידעו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 21, 2019 11:55 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

rony כתב:
sir charles כתב:

לגבי השאלה הראשונה, זה די ברור, אף אחד לא באמת רוצה אותו כמלך (גם קראתי תיאוריה שהכל היה תכנון מראש של סאנסה ובראן שהדליפו את המוצא של ג'ון כדי לסכסך בינו לבין דאניריז ולהוריד את הלגיטימיות של שניהם לכתר) והדות'ראקים והאנסאליד שמחזיקים אותו לא היו מסכימים לכך בכל מקרה.

לגבי הדות'ראקים, אני לא בטוח אבל נדמה לי שבקטע של ג'ון בנמל רואים אותם עולים על ספינות.

לגבי השאלה הלפני-אחרונה, זה גם די ברור, ג'ון הוא פלוץ צדקן, הכי מתאים לדמות שלו ללכת ולהסגיר את עצמה ולהודות בהכל, זו גם אחת הסיבות העיקריות שהוא לא מתאים להיות מלך. זה גם די מסביר את השאלה למה ג'ון קיבל על עצמו את העונש והלך לחומה למרות שהאנסאליד בכלל הפליגו לנאאת' ואם הוא היה מחליט שלא בא לו ללכת לחומה הוא יכל ללכת לכל מקום אחר בעולם בלי שהם ידעו.

למה אף אחד לא רוצה את ג'ון כמלך? כמעט כולם ניסו לשכנע אותו למלוך והוא הרי היה מלך הצפון כבר.

האנסליד אכן עלו לספינות (סתם שאלה - כמה ספינות צריך בשביל להשיט 1000 איש?) אבל אני לא בטוח לגבי הדות'ראקי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 21, 2019 4:01 pm 
Junior

להביא דות'ארקים רעבים לכיבוש לאי נאאת'.... יאייקס.

אגב, ג'ון לא חזר לחומה. זה נראה שהוא הלך לתפקיד המלך מעבר לחומה.

אני חושב שהשאלה הכי חשובה בת'רד הזה היא איפה דאריו נאהריס.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מאי 23, 2019 4:23 am 
Hall of Famer

פתאום חשבתי על זה שבפרק האחרון הייתה קפיצת הזמן (המשמעותית) הראשונה של הסדרה.
האם במהלך הסדרה היה דילוג כלשהו על זמנים ואירועים רלוונטיים שלא הראו לנו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 24, 2019 3:11 pm 
Hall of Famer

איזה קפיצת זמן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 24, 2019 3:12 pm 
מנהל פורום

אבימאל כתב:
איזה קפיצת זמן?

הקפיצונת בין מתי שג'ון הורג אותה לבין כל מה שקורה לאחר מכן בפרק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 24, 2019 5:07 pm 
Junior

מדובר שם על קפיצה של שבועיים.
אני מדמיין את צבא הסריסים של גריי וורם מפליג לאיזה אי, נשאר שם 40 שנה עד שכולם קשישים, בלי נשים או בלי יכולת להביא דור המשך. כמו העיר הזאת בפלורידה שמיועדת רק לגברים הומואים בגיל הפרישה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 25, 2019 7:45 pm 
Junior

Att כתב:
פתאום חשבתי על זה שבפרק האחרון הייתה קפיצת הזמן (המשמעותית) הראשונה של הסדרה.
האם במהלך הסדרה היה דילוג כלשהו על זמנים ואירועים רלוונטיים שלא הראו לנו?

זאת לא הראשונה ובטח לא המשמעותית.
https://www.indiewire.com/2019/03/game- ... 202052057/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 26, 2019 12:34 am 
Hall of Famer

לא הבנתי את הקשר בין הכתבה למה שאני דיברתי עליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 26, 2019 7:34 am 
Freshman

טור קצת מתחכם של יובל נוח הררי, אבל פרספקטיבה מעניינת על הסדרה:
https://www.wired.com/story/game-of-thr ... antasy/amp

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 26, 2019 11:28 am 
Hall of Famer

טייק נחמד (אבל מאוד שלו)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 126 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Shiver ו 70 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: