shmueliki כתב:
חוצפן חיובי כתב:
ברגע שהם יחתימו את קליי בקיץ הזה ודריימונד בקיץ הבא, זה יסתום להם את הקאפ ל-5 השנים הקרובות.
אז איני מבין איך ואשמח לתובנות ממבינים ממני בחוקי השכר והסובב אותם:
קרי זה 40-45 מיליון
החוזים החדשים יהיו בסכומים שלא ברשותנו כרגע מן הסתם, אבל אפשר (או שלא?) להניח ששלושתם ביחד יסתכמו ב-100 מיליון (בפרט שלתומפסון וגרין יש אינטרס ברור להישאר בקבוצה על פני חלופות אחרות, ואולי אף לתת את "ההנחה המכוונת" כדי לשמור לקבוצה עדיין על גמישות מסוימת).
עם 100 מיליון חוזים חתומים (אמנם רק על 3 שחקנים כך שיש לצרף סביבם רבים נוספים - מובן) וכנראה עם קאפ גבוה יותר במידה מסוימת עוד 2-3-4 שנים - אי אפשר לעשות משהו?
אגב, אני כקיצוני כאן בדיון ממש לא חושב שדוראנט הוא לא השחקן הטוב ביותר בקבוצתו. אם אני צריך לבחור לכמעט כל קבוצה שהיא - אני לוקח אותו לפני כל האחרים. אבל גולדן סטייט עם הבסיס הנתון שלה היא הכי רחוק שיש מקבוצה טיפוסית - ולכן מידת נחיצותו שם קיצונית כאמור.
קרי חתם ב-2017 על חוזה הסופר-מקס שנתן לו שכר בגובה 35% מהתקרה של 17/18. השכר שלו עולה ב-8% כל עונה, שזה יותר משיעור העלייה בתקרת השכר בדרך כלל. העונה השכר שלו הוא בגובה 36.8% מהתקרה, אחוז שאמור להישמכר הצפי של ה-NBA לתקרת השכר בשתי העונות הבאות.
קליי ודריימונד יהיו זכאים לחוזי מקסימום בגובה 30% מהתקרה עם תוספת של 8% בכל עונה. יש סיכוי שהם יהיו זכאים גם כן לחוזה סופר-מקס (כל קבוצה רשאית להחזיק שני שחקנים על חוזה סופר-מקס). הם לא הרוויחו הרבה כסף בקריירה יחסית ליכולת ולהישגים שלהם, ואין סיבה לחשוב שהם יוותרו על חוזה מקסימום, בדיוק כפי שקרי לא ויתר על דולר אחד מה-201 מיליון שהגיעו לו.
שני חוזי מקסימום וחוזה סופר-מקס כבר שווים בערך 100% מהתקרה, בלי להתחשב בשאר החוזים שצריכים להיחתם. במקרה הכי קמצני (בלי חוזי רוקיז, בלי קאפ הולדס על שחקנים מהסגל הקיים בכל קיץ), צריך לקחת בחשבון גם עוד 9 חוזי מינימום. בקיצור, אין סיכוי שגולדן סטייט יהיו מתחת לתקרה. בטח שלא "לעשות משהו".
הפועל "בנק יהב" ירושלים רואה ערך רב בקביעת הישגים ספורטיביים כקריטריון המרכזי להשתתפות במפעלים האירופאים ומכיוון שליגת האלופות מעניקה הזדמנות שווה לכל קבוצה באירופה להגיע למפעל, החליטה הקבוצה להירשם אליו בפעם הראשונה.