סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 5:51 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 39 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: סטיב קר
הודעהפורסם: ד' מאי 22, 2019 4:16 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
sheky כתב:
הבנתי שזה היה אמור להחמיא (זה כתוב בבירור בשורה הראשונה), פשוט לא הבנתי איפה המחמאה פה :)

קר, בדומה לקארי, ניצח והגיע להישגים מרשימים גם לפני ההגעה של דוראנט
כך שבמובן מסוים, ההגעה של דוראנט הפכה את ההישגים של ג״ס לכמעט מובנים מאליהם
ולא תרמה לקידום המעמד של קארי ושל קר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 22, 2019 4:35 pm 
Hall of Famer

עודד ל כתב:
rony כתב:
בעיני, בהנחה הדי סבירה שהוא לוקח אליפות השנה, הוא עדיין מדרגה מתחת לפופ, ג'קסון ואורבך, אבל הוא סוגר עליהם במהירות. הוא לקח קבוצה בינונית פלוס והפך אותה לאימפריה שכל הכוכבים מתים להגיע אליה, והוא מצליח לשמר אותה ככזו כבר 5 שנים, הוא לקח אליפויות סופר-דומיננטיות מול לברון ג'יימס בשיאו, הדבר היחיד שחסר לו זה לעבות את הרזומה לאורך זמן. אם היינו לוקחים רק את השיא של כל מאמן (נניח- סטרץ' של 3 שנים הכי טובות) אז יש לו קייס חזק מאוד להכי גדול בכל הזמנים.

בעיקר מה שמפריד אותו בעיני מפופ וג'קסון (את אורבך לא ראיתי ואני פחות מכיר) זה שהם בנו אלופות בכמה דורות ועם קבוצות מאוד שונות ושחקנים שונים.
ג'קסון עשה שלוש פעמים ת'ריפיט - פעמיים עם ג'ורדן ופיפן, פעם עם קובי ושאק. צמדים מאוד שונים זה מזה.
פופ התחיל לקחת אליפויות עם קבוצות מאוד הגנתיות, וסיים עם אחת הקבוצות ששיחקו את ההתקפה הכי יפה שנראתה.

כמובן שגם אצל פופ וגם את ג'קסון הסגנון נשאר אופייני למאמן (אצל ג'קסון תמיד שיחקו משולש, אצל פופ יש משמעת ברזל).
אצל קר אי אפשר לשים את האצבע על הסגנון עדיין כי זאת עדיין אותה שושלת (אגב, שושלת מרשימה מכל אלה שהוזכרו למעלה בעיני).

אי אפשר לשים אצבע על הסגנון?? כ'כ הרבה הודעות ואף אחת לא דיברה על הסגנון שהוא מובהק בעיניי. משחק המסירות, הפיק אנד פאס, החילופים בהגנה וההתמקדות בשלושת שבישרה את השינוי לכל הליגה
העובדה שאולי קבוצות ידעו לחקות את סגנון השלשות אל לעולם לא את החילופים ואת משחק המסירות של הקבוצה עם הכדורסל הכי יפה אי פעם
זה קר, וזה גם למה הוא הפנתיאון המאמנים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 22, 2019 5:10 pm 
Freshman

נורטון כתב:
עודד ל כתב:
rony כתב:
בעיני, בהנחה הדי סבירה שהוא לוקח אליפות השנה, הוא עדיין מדרגה מתחת לפופ, ג'קסון ואורבך, אבל הוא סוגר עליהם במהירות. הוא לקח קבוצה בינונית פלוס והפך אותה לאימפריה שכל הכוכבים מתים להגיע אליה, והוא מצליח לשמר אותה ככזו כבר 5 שנים, הוא לקח אליפויות סופר-דומיננטיות מול לברון ג'יימס בשיאו, הדבר היחיד שחסר לו זה לעבות את הרזומה לאורך זמן. אם היינו לוקחים רק את השיא של כל מאמן (נניח- סטרץ' של 3 שנים הכי טובות) אז יש לו קייס חזק מאוד להכי גדול בכל הזמנים.

בעיקר מה שמפריד אותו בעיני מפופ וג'קסון (את אורבך לא ראיתי ואני פחות מכיר) זה שהם בנו אלופות בכמה דורות ועם קבוצות מאוד שונות ושחקנים שונים.
ג'קסון עשה שלוש פעמים ת'ריפיט - פעמיים עם ג'ורדן ופיפן, פעם עם קובי ושאק. צמדים מאוד שונים זה מזה.
פופ התחיל לקחת אליפויות עם קבוצות מאוד הגנתיות, וסיים עם אחת הקבוצות ששיחקו את ההתקפה הכי יפה שנראתה.

כמובן שגם אצל פופ וגם את ג'קסון הסגנון נשאר אופייני למאמן (אצל ג'קסון תמיד שיחקו משולש, אצל פופ יש משמעת ברזל).
אצל קר אי אפשר לשים את האצבע על הסגנון עדיין כי זאת עדיין אותה שושלת (אגב, שושלת מרשימה מכל אלה שהוזכרו למעלה בעיני).

אי אפשר לשים אצבע על הסגנון?? כ'כ הרבה הודעות ואף אחת לא דיברה על הסגנון שהוא מובהק בעיניי. משחק המסירות, הפיק אנד פאס, החילופים בהגנה וההתמקדות בשלושת שבישרה את השינוי לכל הליגה
העובדה שאולי קבוצות ידעו לחקות את סגנון השלשות אל לעולם לא את החילופים ואת משחק המסירות של הקבוצה עם הכדורסל הכי יפה אי פעם
זה קר, וזה גם למה הוא הפנתיאון המאמנים

לדעתי הסגנון שלהם מושפע בעיקר מהעובדה שיש להם את סטפ, שפשוט שינה את הכדורסל (וכמובן שבראש ובראשונה את הקבוצה שלו).
למשל, מי היה מאמין ששתי הקבוצות בגמר היורוליג יעיפו מעל 50 שלשות (ביחד) לפני עידן סטפ?

כל מה שמנסה לומר הוא שכשקר יאמן גרעין שחקנים אחר יהיה אפשר להשוות בינהם ולראות מה קר הביא לקבוצות האלה ומה הגיע מהשחקנים עצמם.

מה שבטוח יאמר לזכותו של קר הוא שהוא איפשר לשחקנים כמו סטפ וקליי להביא את עצמם לידי ביטוי בצורה המיטבית.
כל מאמן אחר היה זורק מהקבוצה שחקנים שלו שמעיפים שלשות בקצב ובמרחק של השניים האלה (לפני 5 שנים או יותר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 22, 2019 6:48 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
satriani כתב:
עוד דבר, קראתי השבוע שרק בגלל פציעה של לי הוא הכניס את גרין לחמישייה ומאז הסיפור ידוע. כלומר נשמע שגם כמובן כמו תמיד מזל שיחק תפקיד.

לא שולל שיש פה מזל, אבל רק נציין שבעונה לפני שקר הגיע גרין פתח ב 12 משחקים ככה שאני מניח שהיה פה משהו מעבר ללראות כמה הוא טוב בחמישיה.

הוא פתח ב12 כי לי היה פצוע והחסיר 13 משחקים.גרין היה שחקן ספסל של 21 דקות.
למי ששכח, לי היה שחקן של 18 נק׳ ו9 ריב באותה עונה (ואולסטר עונה קודמת). קשה לראות סרט ששחקן של 18 ו9 יורד לספסל בשביל גרין של אותה תקופה. שחקן של 6 נק׳ ב40 אחוז עלובים ב21 דק.
קר אמר זאת בעצמו שלולא הפציעה של לי ב2014-15, לי היה פותח וככל הנראה דריימונד היה ממשיך לקבל 20 דק למשחק.
צריך המון מזל בנבא בלי קשר לקר. הם רצו לבחור את ולנציואנס ובסוף הסתפקו בקליי. לולא מינסוטה בוחרת 2(!) רכזים לפני קרי ובוחרת בקרי, כל הקבוצה הזאת היתה ממשיכה להיות סתם קבוצה. וקר כנראה היה חותם בניקס ומפוטר אחרי עונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 22, 2019 7:18 pm 
Hall of Famer

עודד ל כתב:

לדעתי הסגנון שלהם מושפע בעיקר מהעובדה שיש להם את סטפ, שפשוט שינה את הכדורסל (וכמובן שבראש ובראשונה את הקבוצה שלו).
למשל, מי היה מאמין ששתי הקבוצות בגמר היורוליג יעיפו מעל 50 שלשות (ביחד) לפני עידן סטפ?
.

זהו, שיש כאלו שהיו מאמינים. למשל בגמר 2004 שתי הקבוצות העיפו 47 שלשות. במשחק העונה הרגילה של סקיפר מול מכבי, רק סקיפר לבד העיפה 43 שלשות. מכבי השלימה ל-57 שלשות.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 22, 2019 8:12 pm 
Freshman

מודה שלא בדקתי את המספרים כמוך, אבל כצופה ביורוליג באופן די קבוע (בעיקר מכבי, מדי פעם גם אחרות), אני מרגיש את טרנד השלשות תופס יותר ויותר בשנים האחרונות (ושוב, לא בדקתי מספרים).

אגב, גרמת לי להיזכר בדייויד בלו בהקשר הזה.
נראה לי שהיה יכול להיות שחקן משמעותי באן. בי. איי. אם היה משחק בימינו. דעתכם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 22, 2019 8:22 pm 
Hall of Famer

שוב, לא דיברתי על השלשות. השלשות זה טרנד וזה עניין אחד, וכבודו במקומו מונח.
הבשורה הגדולה של קר היא לא השלשות, אלא הדינמיות והמסירות. זה משהו שאף קבוצה אחרת לא הצליחה לחקות, ובעיניי זו עבודת אימון פר אקסלנס (גם אם ברור שיש לו את השחקנים המתאימים בשביל זה).

לגבי דייויד בלו - קייל קורבר עם ביצים יותר גדולות (אבל אם להיות הוגנים, קליעה פחות טובה). שחקן שתמיד מאד אהבתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 22, 2019 8:47 pm 
Junior

satriani כתב:
הוא פתח ב12 כי לי היה פצוע והחסיר 13 משחקים.גרין היה שחקן ספסל של 21 דקות.
למי ששכח, לי היה שחקן של 18 נק׳ ו9 ריב באותה עונה (ואולסטר עונה קודמת). קשה לראות סרט ששחקן של 18 ו9 יורד לספסל בשביל גרין של אותה תקופה. שחקן של 6 נק׳ ב40 אחוז עלובים ב21 דק.
קר אמר זאת בעצמו שלולא הפציעה של לי ב2014-15, לי היה פותח וככל הנראה דריימונד היה ממשיך לקבל 20 דק למשחק.
צריך המון מזל בנבא בלי קשר לקר. הם רצו לבחור את ולנציואנס ובסוף הסתפקו בקליי. לולא מינסוטה בוחרת 2(!) רכזים לפני קרי ובוחרת בקרי, כל הקבוצה הזאת היתה ממשיכה להיות סתם קבוצה. וקר כנראה היה חותם בניקס ומפוטר אחרי עונה

לא טענתי שאין מזל בכלל בסיפור, רק אומר שכבר עונה קודם גרין פתח ב12 משחקים מאותה סיבה ועדיין לא הצליח להראות שהוא שווה חמישיה או שהוא משהו מיוחד בליגה. את אותו צ'אנס הוא הצליח לקחת רק עם סטיב קר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 22, 2019 9:01 pm 
Hall of Famer

אבל קר אמר שהוא היה פותח עם לי. הוא לא לקח. הוא קיבל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מאי 22, 2019 9:32 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
שוב, לא דיברתי על השלשות. השלשות זה טרנד וזה עניין אחד, וכבודו במקומו מונח.
הבשורה הגדולה של קר היא לא השלשות, אלא הדינמיות והמסירות. זה משהו שאף קבוצה אחרת לא הצליחה לחקות, ובעיניי זו עבודת אימון פר אקסלנס (גם אם ברור שיש לו את השחקנים המתאימים בשביל זה).

השלשות (והריווח שמתלווה אליהן) לא קשורות רק לג״ס אם כי הם בהחלט חיזקו את התפיסה שניתן לנצח כך בניגוד לאמונה בעבר.
השלשות הגיעו במידה רבה מתנועת האנליטיקס. יוסטון עדיין מקצינים את זה מדי שנה אאל״ט.

(גולדן סטייט לוקחת הרבה שלשות ביחס לעבר אבל היא אי שם באמצע הליגה מהבחינה הזו. השחקנים לוקחים לא מעט זריקות מחצי מרחק ומתחת לסל).

מה שכן, לקר בהחלט יש יד בהתקפה של גולדן סטייט אותה הוא הקפיץ לרמה אחרת מאז שהגיע.
המון חסימות בין שחקנים (על הכדור ורחוק מהכדור), תנועה בלתי פוסקת, משחק מסירות יפה (ס״א סטייל, כולל גבוהים שמוסרים היטב כמו בוגוט וגרין), חמישיות נמוכות יותר (גם טרנד כללי בליגה אבל ג״ס השתמשה בזה והוכיחה שזה עובד בצורה יפה) וכו׳.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 24, 2019 6:17 am 
Hall of Famer

ראינו כבר מספיק קבוצות עם סגלים מצוינים שכשלו להגיע לגמר הליגה או אפילו גמרים אזוריים.
רוב הקבוצות האלופות (אם לא כולן) כוללות איזה סופרסטאר או שניים. זה לא אומר שצריך לבטל את ההישגים של המאמן.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 24, 2019 2:46 pm 
Hall of Famer

אני לא חושב שיש מישהו כאן שמבטל את ההישגים של קר.
נדמה לי שלמרות הוויכוחים והדעות השונות הקונצנזוס הוא שמדובר במאמן מעולה,
שג״ס מאומנת היטב ושהוא מביא המון לשולחן ויש לו חלק גדול בהצלחה העצומה שלהם.

אני חושב שלהציג זאת כאילו הוא במו ידיו העלה את ג״ס מקבוצה בינונית לאלופה וקבוצת-על זה בעייתי מאוד
כיוון שזה מרמז שאם שמים את קר עכשיו ביוטה או באוקלוהומה (בסגלים הנוכחיים) הוא יגיע איתן לאותם הישגים.
אני ממש לא חושב שזה מה שיקרה (למרות שאת okc הוא בהחלט עשוי לשפר).
לג״ס היה core שחקנים צעירים ייחודי מאוד שאין לקבוצות האלו והנהלה יוצאת דופן (בטח כשג׳רי ווסט היה שם כיועץ).

הוא כרגע בעיניי המאמן השני בטיבו בליגה אחרי פופ.
אני לא יודע איך להשוות בינו לבין מאמני עבר כי אני לא מרגיש שאני מכיר אותם ואת פועלם מספיק טוב.
כנראה שהוא איפשהו up there.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 24, 2019 4:12 pm 
Junior

Att כתב:
אני חושב שלהציג זאת כאילו הוא במו ידיו העלה את ג״ס מקבוצה בינונית לאלופה וקבוצת-על זה בעייתי מאוד
כיוון שזה מרמז שאם שמים את קר עכשיו ביוטה או באוקלוהומה (בסגלים הנוכחיים) הוא יגיע איתן לאותם הישגים.
אני ממש לא חושב שזה מה שיקרה (למרות שאת okc הוא בהחלט עשוי לשפר).
לג״ס היה core שחקנים צעירים ייחודי מאוד שאין לקבוצות האלו והנהלה יוצאת דופן (בטח כשג׳רי ווסט היה שם כיועץ).

הסקת המסקנות שלך מוזרה מאוד. לא ראיתי מישהו טוען שאם הוא מגיע ליוטה בסגל הנוכחי הוא הולך לקחת אליפות (אפילו לא מדבר על שושלת).
זה ברור לכולם שיש פה חיבור של קבוצה מוכשרת (גם אם לא הבינו עד כמה לפני), אופי מאוד מתאים של הכוכבים (סטפ-קליי-גרין שחקנים בלי אגו) ומאמן מצוין שמתאים לסיטואציה.

אני לא מאמין שקר יצליח בקבוצה אחרת (דווקא יוטה ואוקלהומה בחרת? איזה אפסייד יש שם? אם כבר הייתי מדבר על דאלאס כדוגמא) באותה מידה כי לא היו כמעט קבוצות בהיסטוריה שהצליחו באותה מידה. אם אני צריך להמר אם קר ייקח עוד אליפות בקריירה אחרי גולדן סטייט אז הייתי מהמר שכן אבל בהחלט יכול להיות שהסיטואציה בגולדן סטייט היא אופטימלית עבורו ובקבוצות אחרות הוא לא יצליח.

יש דברים שקשה לנו לשפוט כי מרחב המדגם שלנו הוא מצומצם... אתה יכול להגיד איך פופ היה היום אם לספרס לא הייתה את הבחירה הראשונה ב97? אם הספרס היו לוקחים את בילאפס או ואן הורן היינו מדברים על פופ ככזה גדול?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 24, 2019 4:56 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
יש דברים שקשה לנו לשפוט כי מרחב המדגם שלנו הוא מצומצם... אתה יכול להגיד איך פופ היה היום אם לספרס לא הייתה את הבחירה הראשונה ב97? אם הספרס היו לוקחים את בילאפס או ואן הורן היינו מדברים על פופ ככזה גדול?

נראה לי שפופ בנה מספיק "תצורות שונות" של קבוצות מנצחות בכדי שנעריך אותו גם בתרחישים היפותטיים

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 39 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: doron_ke, Google [Bot], rony ו 167 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה