סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 10:46 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 120 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' מאי 24, 2019 9:06 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
מגניב לשמוע את הניחוס ההפוך שעושים כאן משמאל.
שום דבר לא השתנה מאז פירוק הממשלה על רקע חוק הגיוס, המבנה הפוליטי לא מאפשר פתרון וכולם מדברים בבטחון על פתרון שיפול מהשמיים.
דבר אחד לא מבינים, שלליברמן אין מה להפסיד.
אין לו שום בעיה ללכת לבחירות נוספות ולסכן את הקריירה שלו, מה עוד שסביר שיצא מהן מחוזק, ואם לא ייצא מהן, סו בי איט.
הוא כבר היה שר חוץ, הוא כבר היה שר בטחון. אז הוא לא יהיה שוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 24, 2019 10:16 am 
Sophomore

לא תקום ממשלה בגלל הגירעון העצום של המדינה ואזרחיה, ואף אחד לא רוצה לטפל בתפו"א הלוהט הזה.
השחיתות וחוק הגיוס הן רק תירוץ.

אם לביבי לא היו את פרשות השחיתות על הגב, לעניות דעתי הוא היה כבר פורש מזמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 24, 2019 11:07 am 
Hall of Famer

יש סיכוי לממשלת אחדות במקום בחירות חוזרות?

בינתיים ליברמן במסיבת עיתונאים הבוקר." מאז חורבן בית שני לא נתנו לחרדים כמו שנתניהו נתן....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 24, 2019 3:17 pm 
Junior

RREEDDTT. כתב:

בינתיים ליברמן במסיבת עיתונאים הבוקר." מאז חורבן בית שני לא נתנו לחרדים כמו שנתניהו נתן....

רק נזכיר לחצוף שעל 6 מנדטים הוא קיבל את משרד הביטחון ומשרד העלייה והקליטה.
מדובר פה ב2 מפלגות שקיבלו ביחד 16 מנדטים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 24, 2019 4:36 pm 
Junior

Dovi כתב:

רק נוסיף שהכרעת העם זו לא העקרון היחיד בדמוקרטיה.
זה שליברמן קיבל 6 מנדטים והחרדים קיבלו 16 לא אומר שמותר להם לדרוש חוקים שחלים רק עליהם ולא על שאר הציבור.

בלי קשר, צריך לזכור שהטיעון שהעם בחר בביבי הוא אותו טיעון שהחרדים יכולים להשתמש בו.
רוצה להגיד - בימין טוענים שעל אף שביבי קיבל אותו מספר מנדטים כמו כחול לבן ההכרעה לטובתו ברורה כי היה ידוע מראש שהצבעה לבית היהודי/הימין החדש/כולנו/חרדים זו הצבעה לביבי כראש ממשלה. זו כמובן טענה נכונה לחלוטין.
הצד השני הוא שהיה ידוע שתמיכה בביבי כראש ממשלה זו תמיכה ישירה בחרדים בקואליציה מכיוון שהם הראשונים איתם ביבי סיכם לפני הבחירות וביבי הכריז תמיד שהם חלק מהשותפים הטבעיים.
החרדים יכולים לטעון בצדק שהכל היה ידוע מראש והעם עדיין בחר בהם להיות חלק מרכזי בקואליציה, לכן הקלות בגיוסי החרדים זה רצון העם לא פחות מחוק החסינות (ואפילו יותר, כי ספציפית לחוק החסינות ביבי התנגד לפני).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 24, 2019 5:25 pm 
Hall of Famer

Dovi כתב:

מי שאשם זה מי שנתן לו את זה דאז...

בכלל הגדלת מספר השרים זה גול עצמי, ועצם העובדה שזו הנורמה זה מעציב מאוד
אם אתה מכריז מראש שאין בעיה עם הגדלה עצומה של כמות השרים (בכדי "לרצות את כולם") - אתה מאפשר לכל מפלגה שולית שהיא "לגיטימציה" לבקש מה שהיא רוצה פחות או יותר
אם שומרים על מסגרת צרה באופן קבוע - מן הסתם כל מפלגה קטנה תקבל שר בודד ותסתום את הפה

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 24, 2019 5:58 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

Dovi כתב:
RREEDDTT. כתב:

כן. ליברמן הוא החצוף... תזכיר לי כמה 16 המנדטים הללו תורמים למדינה?
כרגע ליברמן הוא האדם החיד בקואליציה הזאת שאני לא בז לו באופן מוחלט (מה העניינים כחלון, הו מגן ציבור אצילי שכמוך?)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 25, 2019 9:50 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
בכל מקרה כשמפלגות דתיות וחרדיות מתלוננות על זה שמישהו עם מעט מנדטים סוחט יותר ממשקלו האלקטורלי, זה אחד הדברים הכי מצחיקים עלי אדמות. האירוניה קורסת לתוך עצמה זה לא מספיק כדי לתאר את זה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 25, 2019 10:14 am 
Junior

יאללה בחירות חוזרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מאי 25, 2019 6:29 pm 
Hall of Famer

חצוף ליברמן הזה. איך הוא מעז לא להשתחוות ולפתוח רגליים לביבי המלך הכל יכול ירום הודו הראשון לשמו אבי האומה מר ביטחון ולורד החסינויות, הסיגרים והשמפניות.
קוראים לזה פוליטיקה ומו"מ, והיחידים שנשארו במדינה הזאת שמבינים בה משהו הם ביבי, ליברמן והחרדים.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 26, 2019 8:18 am 
Hall of Famer

אבימאל כתב:
בבחירות חוזרות ,אם בנט לא ירוץ שוב (סנריו סביר) הרי שקולות הימין החדש יתחלקו בין הליכוד לבית היהודי, מקולות פייגלין,להערכתי, מנדט אחד ישוב לליכוד, השאר, ראש בקיר, יצביעו לו שוב.
קולות אורלי לוי, ילכו בשלמותם לכחול לבן.
זה נראה שגוש הימין מקבל מקדמה של 2\3 מנדטים נוספים.
השמאל יצטרך אחוזי הצבעה מאוד גבוהים כדי לחפות על זה.
מה שלא יהיה, אני לא רואה איך בחירות חוזרות ישנו את המפה, ליברמן דוקא יתחזק.

מה שיכול לשנות את זה זו עליה משמעותית באחוזי ההצבעה אצל הציבור הערבי לעומת ירידה באחוזי ההצבעה בימין. זה די לונג-שוט, אבל יש סיכוי שההשתתפות של איימן עודה בהפגנה אתמול הייתה איזשהו צעד ראשון בכיוון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 26, 2019 11:58 am 
Junior

משעשע איך חבורת הגנרלים והלפיד נתנו חותמת כשרות ליישות הבלתי לגיטימית שנקראת איימן עודה. חותם לכולם שאם הרכבת הממשלה היתה מוטלת על גנץ, הוא היה כורע ברך בפניו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 26, 2019 12:01 pm 
Junior

למה איימן עודה לא לגיטימי? מילא בל"ד שאני די מסכים איתך לגביהם, אבל מה הבעיה עם חד"ש?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 26, 2019 12:21 pm 
Sophomore

קצת על איימן עודה

https://www.maariv.co.il/journalists/Article-559685

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 26, 2019 12:37 pm 
Hall of Famer

התמונה של גנץ ויעלון על הבמה עם עודה מן הסתם תככב בבחירות החוזרות,אם יהיו.
זה יכול להגביר את אחוזי ההצבעה הערבים,אבל גם להזיק לכחול לבן במאבק על מצביעי המרכז ימין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 26, 2019 12:38 pm 
Senior

-adi- כתב:

יותר בכיוון של "קצת על קלמן ליבסקינד" אם תשאל אותי
(ברור לי שלא שאלת אותי, זה רק מטבע לשון)

נערך לאחרונה על ידי תומר בתאריך א' מאי 26, 2019 12:39 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 26, 2019 12:38 pm 
Junior

-adi- כתב:

הרבה מלל יש שם ומעט מאוד הסברים ודוגמאות.
בואו נתחיל ממה איימן עודה לא : ציוני. זה מפתיע? זה הופך אותו לבלתי לגיטימי בעליל?
גם תמיכה בBDS זה לגמרי משהו בגבולות הסביר בעייני. הBDS מדבר על החרמה של ישראל בגלל שיש כמעט 3 מיליון פלסטינים באיו"ש בשליטה ישראלית ללא אזרחות כלשהי. אפשר להסכים איתם, אפשר להתנגד אליהם (אני מן הסתם לא מחובבי הBDS) אבל אני ממש לא חושב שזו דעה לא לגיטימית.

בעייני לא לגיטימי זה גטאס שמבריח טלפונים לאסירי חמאס, זועבי שעולה על המרמרה, כמובן עזמי בשארה שנאשם בריגול. כל אלו לא לגיטימיים בעייני.

בוא נגיד את זה ככה - אני לא מסכים עם הדעות של עודה כמו שאני לא מסכים עם הדעות של ליצמן. אני חושב ששניהם רעים לסכנון החיים שלי ולאיכות החיים שלי כיהודי (או יותר נכון מערבי) חילוני. אני גם חושב ששניהם לגיטימיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 26, 2019 12:45 pm 
Sophomore

תומר כתב:
-adi- כתב:

יותר בכיוון של "קצת על קלמן ליבסקינד" אם תשאל אותי
(ברור לי שלא שאלת אותי, זה רק מטבע לשון)

שואל, מה ניסית לומר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 26, 2019 12:48 pm 
Senior

במידה מסוימת, כמו שציין Sheky, פחות מציוני נלהב לא עובר אצל ליבסקינד את מבחן הלגיטימיות.
מה שליבסקינד אומר בעצם זה שכדי שהערבי יהיה בן שיח או אפילו שותף לגיטימי למשחק הפוליטי, הוא צריך לאמץ הזדהות עם העמדות שלנו. אני יכול להבין תפיסה כזו רק שהיא לא ריאלית (או למצער - מוציאה את כל האוכלוסיה הערבית מחוץ לגבולות המשחק).

וזה עוד לפני הטריקים הדמגוגיים (עשרות הצטרפו לדעאש, מפת הפיגועים כוללת עשרות כפרים וכו') שהם פשוט דוחים בעיני. האמת היא שבמבחן המציאות, האוכלוסיה הערבית לא באמת נטלה חלק בטרור הפלשתיני, אפילו אם בממוצע פעם בשנה יש אירוע כזה או אחר.

נערך לאחרונה על ידי תומר בתאריך א' מאי 26, 2019 12:51 pm, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 26, 2019 12:49 pm 
Sophomore

sheky כתב:
-adi- כתב:

הרבה מלל יש שם ומעט מאוד הסברים ודוגמאות.
בואו נתחיל ממה איימן עודה לא : ציוני. זה מפתיע? זה הופך אותו לבלתי לגיטימי בעליל?
גם תמיכה בBDS זה לגמרי משהו בגבולות הסביר בעייני. הBDS מדבר על החרמה של ישראל בגלל שיש כמעט 3 מיליון פלסטינים באיו"ש בשליטה ישראלית ללא אזרחות כלשהי. אפשר להסכים איתם, אפשר להתנגד אליהם (אני מן הסתם לא מחובבי הBDS) אבל אני ממש לא חושב שזו דעה לא לגיטימית.

בעייני לא לגיטימי זה גטאס שמבריח טלפונים לאסירי חמאס, זועבי שעולה על המרמרה, כמובן עזמי בשארה שנאשם בריגול. כל אלו לא לגיטימיים בעייני.

בוא נגיד את זה ככה - אני לא מסכים עם הדעות של עודה כמו שאני לא מסכים עם הדעות של ליצמן. אני חושב ששניהם רעים לסכנון החיים שלי ולאיכות החיים שלי כיהודי (או יותר נכון מערבי) חילוני. אני גם חושב ששניהם לגיטימיים.

לא באתי לשכנע או להתווכח. גבולות הלגיטימיות משתנות מאדם לאדם. בעיניי למשל, תמיכה של אזרח ישראלי ב-BDS היא לא לגיטימית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 26, 2019 12:52 pm 
Sophomore

תומר כתב:
במידה מסוימת, כמו שציין Sheky, פחות מציוני נלהב לא עובר אצל ליבסקינד את מבחן הלגיטימיות.
מה שליבסקינד אומר בעצם זה שכדי שהערבי יהיה בן שיח או אפילו שותף לגיטימי למשחק הפוליטי, הוא צריך לאמץ הזדהות עם העמדות שלנו. אני יכול להבין תפיסה כזו רק שהיא לא ריאלית (או למצער - מוציאה את כל האוכלוסיה הערבית מחוץ לגבולות המשחק).

אתה רואה דרך אחרת להבטיח את המשך קיומה של המדינה יהודית (בהנחה שאתה תומך בכך) כמדינה יהודית (נניח לצורך הדיון עפ"י הגדרתה במגילת העצמאות)?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 26, 2019 12:58 pm 
Senior

ברור שלא, אני מתנגד לדעתו של עודה מכל וכל. עם כל הצער שבדבר, התנגדותי לדעות לא הופכת את האדם ללא לגיטימי.
אני מוכן לשתף עם עודה פעולה בנושאים שונים למרות שאינו ציוני.

אני מניח שלא אתה ולא ליבסקינד, הייתם נרעשים מהזמנתו של הרב קאהן, האדמו"ר של תולדות אהרון, לעצרת המונים בנושא חילול שבת (נניח), למרות שהוא לא יותר ציוני מעודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 26, 2019 1:09 pm 
Sophomore

תומר כתב:
ברור שלא, אני מתנגד לדעתו של עודה מכל וכל. עם כל הצער שבדבר, התנגדותי לדעות לא הופכת את האדם ללא לגיטימי.
אני מוכן לשתף עם עודה פעולה בנושאים שונים למרות שאינו ציוני.

אני מניח שלא אתה ולא ליבסקינד, הייתם נרעשים מהזמנתו של הרב קאהן, האדמו"ר של תולדות אהרון, לעצרת המונים בנושא חילול שבת (נניח), למרות שהוא לא יותר ציוני מעודה.

לו יצוייר שהרב קאהן (או מי שלא יהיה) היה מרגיש בנוח להימנות במפלגה אחת עם תומכי טרור כנגד יהודים רק משום היותם יהודים, אני מניח שאף גורם דתי במיינסטרים של האורתודכסיה לא היה מזמין אותו לעצרת המונים בנושא חילול שבת (וראה יחסה של החברה החרדית לחסידות נטורי קרתא).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 26, 2019 1:15 pm 
Senior

אולי, לא מכיר את הנושא מספיק.
ואף על פי כן, ההשוואה היא לא בין עודה לרב קאהן אלא בין ליבסקינד ליאיר לפיד. ליבסקינד במאמרו לא התיחס לתמיכתו של עודה בטרור אלא לאי-ציונותו ובהקשר זה נעשתה ההשוואה עם הרב קאהן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מאי 26, 2019 1:25 pm 
Sophomore

תומר כתב:
אולי, לא מכיר את הנושא מספיק.
ואף על פי כן, ההשוואה היא לא בין עודה לרב קאהן אלא בין ליבסקינד ליאיר לפיד. ליבסקינד במאמרו לא התיחס לתמיכתו של עודה בטרור אלא לאי-ציונותו ובהקשר זה נעשתה ההשוואה עם הרב קאהן.

לא רק אי-ציונותו:
ציטוט:
אבל זה לא יעזור לו. כשבעימות של ערב הבחירות הוא התחמק שוב ושוב מיונית לוי, ששאלה אותו אם חיילי צה"ל הם רוצחים וטרוריסטים, העיתונות ברובה הסבירה לנו שסוף־סוף עומד בראש מפלגה ערבית איש מתון שאפשר לדבר איתו. כשהמפלגה שלו סירבה לחתום על הסכם עודפים עם מרצ רק משום שהיא מפלגה ציונית, הסברנו שהוא חייב לנהוג כך כדי לא להבריח מצביעים. כשהמפלגה התנגדה להכרזה על חיזבאללה כעל ארגון טרור, התאמצנו מאוד לקבל את הנימוקים שלו. כשהוא הופיע בניו יורק ואמר שהוא מצדיע לפעילים של ה־BDS, השתדלנו להתעלם. כשהוא התייצב בבית הדין כדי לחזק פעילה של החזית העממית, והצהיר שם ש"ההסתה נגד הכיבוש היא חובה לאומית", חשבנו שזה המעט שהוא חייב לעשות כדי להזדהות עם אחיו הפלסטינים. כשהוא ביקר בכלא מחבלים שרצחו יהודים ודיווח בסיפוק על המורל הגבוה שלהם, לא חשבנו שזה סיפור. גם כשידענו שטרם כניסתו לפוליטיקה הוא היה אחראי מטעמה של ועדת המעקב על המלחמה במתנדבים לשירות האזרחי, זה לא הפריע לנו לראות בו גשר לדו־קיום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 120 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 59 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה