מבחינת ישראלים אין ספק שבלאט הולך להישאר, הייתי אולי משאיר אחד מבין אוחיון או טימור, כמובן שלא את שניהם, והייתי מבסס את ההחלטה של מי להשאיר פשוט על מי ידרוש פחות כסף ופחות דקות. אם שניהם לא זורמים כן הייתי מחפש עוד ישראלי מוביל כדור, אבל שיבין שהוא הגארד הרביעי ברוטציה, הוא לא חייב להיות טוב יותר מחנן קולמן.
הייתי מביא עוד ישראלי לעמדה 3, אולי עדיף מישהו שהוא 2-3, משהו כמו גולן גוט/שוכמן/ווריק/אדם אריאל/קולושוב ובערך בסדר הזה גם.
חוץ מזה מאליהו הגיע הזמן להיפרד יפה ולהביא ישראלי אחר במקומו, תומר גינת זה הכי טוב אבל להבנתי תחת חוזה, אז נמרוד לוי/ קליין/ בלייזר/ משעור, בערך בסדר הזה גם כן.
צ'וברוביץ' לא ימשיך מן הסתם ואת אמארה צריך לנסות להשאיר בהכל הכוח. הבעיה עם אמארה זה שנשמע שהוא שוב ירצה לקחת את הזמן, לעשות סיבוב באמריקה ולנסות את הnba. בתור מי שאמור להיות הישראלי המוביל זה די מקשה על לבנות קבוצה ככה. אם הוא לא מאריך חוזה עד ספטמבר, אפשר להחזיר את צ'וברוביץ' מבחינתי, אין אף סנטר ישראלי ששווה להחתים כדי שיעשה פרצופים כשלא יקבל דקות.
בכלל, הקו המנחה עם הישראלים צריך להיות לא לשים עליהם יותר מדי כסף ולהביא את מי שיהיה הכי שמח בחלקו ויבין שלפעמים הוא יראה 20 דקות, לפעמים 5 ולפעמים 0, ייתן כמה שיותר הגנה בדקות האלו ויקלע את השלשה הפנויה.
מבחינת זרים הייתי שומר בערך על התבנית הנוכחית - פלדין נשאר וזה מעולה, לתומאס למיטב הבנתי יש חוזה אז צריך להשאיר ולהכפיל לו את השכר, אם הוא ממש מתעקש לעזוב ונקבל בייאאוט יפה, הייתי ממהר להחתים את בריימו במקומו.
כל האחרים גבוליים מבחינתי, ולפי כל האתרים גם מבחינת הקבוצה. אוונס אחלה, ממושמע, מסיים טוב בהתקפה ומחליף מצוין על גארדים, אבל פשוט לא דומיננטי בשיט מתחת לסל שלו. מבחינתי הנטייה היא להחליף במישהו דומה אבל קצת יותר גדול - פרנק אלגר כזה, או לנדרי נוקו של אלבא, לצורך העניין.
באטלר גם סבבה, לא הייתי ממהר להחליף, אבל הוא היה נראה כל העונה כחשוד העיקרי לעמדה שבה אנחנו יכולים להשתדרג. בכל מקרה, אם מחליפים אז שוב 3-4 עם הגנה טובה שקולע שלשות צריך להיות הדגש. טוקוטו אולי לא קולע מדהים, אבל גם יכול להיות בינגו על העמדה הזו.
ג'ונסון זה פספוס, כי הוא היה נראה ממש כמו הברקה, אבל פציע לאללה ולא נראה שהתאושש מזה. לצערי להשאיר יהיה הימור גדול מדי. בכל מקרה, השינוי היחיד שהייתי אולי עושה מבחינת עמדות של זרים, זה אולי לחפש מחליף אחד לג'ונסון+באטלר כדי לא להתחיל את העונה עם 6 זרים.
האניגמה הכי גדולה מבחינתי זה בראון - לפרקים הוא היה נראה בטוח מה שאנחנו צריכים, רכז שמשחק פיקנרול טוב, שמסוגל לייצר לעצמו וקצות פחות תלוי באחרים, גם הרבה פעמים היה נראה עם יכולות מאוד מאוד גבוהות. אבל הוא נפצע הרבה, נעלם יותר מדי פעמים ובשורה התחתונה אני לא בטוח שהוא מספיק טוב. פלדין זה יופי של סקורר, אבל הקבוצה מאוד הייתה צריכה לידו מישהו שיוכל לקחת את המשחק על הגב כשההתקפה תקועה וחא זורמת. באיזשהו מקום זה צריך להיות השחקן הכי חשוב, או השני הכי חשוב של הקבוצה ואני לא בטוח שבראון זה מספיק.
בכל מקרה, הייתה אחלה קבוצה העונה, גם בלי מהפכות בסגל זו תישאר אחלה קבוצה, אבל אני מקווה שההנהלה לא תהיה מרוצה מעצמה מדי וזחוחה ותבין איפה היו החורים הגדולים שהפילו אותנו.
|