stavs כתב:
וויטסייד הוא המועד לפיצוץ עם באטלר.
האמת שאין לי מושג מה פורטלנד עשו כאן, וויטסייד הדקייס ודי אובר דה היל מבחינת תפוקה בגלל הגישה שלו, ומצד שני אחרי שהם מאבדים את אמונו מוותרים גם על הארקלס, כאילו שעמדות 3-4 לא היו מספיק דלילות בעונה שעברה.
אני יכול להבין את ההיגיון מאחורי הטרייד הזה. נורקיץ' אמור להפסיד את רוב העונה הסדירה, קאנטר ילך למקום אחר, ובלי סנטר נורמלי למשך רוב העונה, הבלייזרס חוששים לגבי המיקום שלהם בעונה הסדירה, אולי אפילו עד כדי איבוד המקום בפלייאוף.
אני לא יודע כמה ווייטסייד היה רע במיאמי לאחרונה ולמה הם שנאו אותו כל כך, אבל הוא עדיין סיים את העונה האחרונה ראשון בליגה באחוזי ריבאונד ושני בליגה באחוזי חסימות, כך שהוא כן נועל את עמדת הסנטר עבור פורטלנד. אני חושב שהוא גם מאוד מתאים לסכמה ההגנתית של פורטלנד שבה הגבוה בעיקר נשאר בצבע, והוא יוכל לשמש מטריה אווירית (מה שלא היה לפורטלנד בשנים האחרונות עם אף גבוה), ובצד ההתקפי ליהנות מהאש שלילארד ומקולום מושכים כדי להוות מטרה ללובים.
מצד שני, לאבד את הארקלס אחרי שכבר אמינו הלך זו אכן מכה. בעמדה 3 יש את הוד שחתם על חוזה מצוין עבור פורטלנד, בייזמור שעדיף הגנתית (והתקפית) עשרות מונים על טרנר הגרוטאה, והבלייזרס גם לקחו בדראפט את נאסיר ליטל, שנחשב אולי לשחקן ההגנה הכי טוב בדראפט וכבר הוכתר ע"י כולם כגניבה של הדראפט (דורג 8-11 בכל המוקים האחרונים ואיכשהו התדרדר ביום הדראפט למקום ה-25). בעמדה 4 יש כרגע רק את זאק קולינס (ואת סקאל לאביסייר), שגם יצטרך לשמש כנראה כ-5 מחליף, וזה אומר שכל עוד לא יהיו שינויים נוספים בסגל, הבלייזרס ישחקו הרבה בסמול-בול קיצוני עם הוד/בייזמור/ליטל בעמדה 4.
הבאסה מהטרייד הזה היא שבעוד שמדובר בטרייד סביר לבלייזרס, עבור ההיט זהו טרייד נהדר שפותר להם את המצב עם באטלר בצורה אידאלית. לכן הייתי מצפה לאיזשהו פיצוי נוסף מההיט כדי לאזן את הרווח של שני הצדדים מהטרייד הזה, משהו שלא דווח עליו לפחות עד עכשיו.
הבלייזרס גם הוסיפו את מריו הזוניה ואת אנטוני טוליבר הקשיש על חוזי מינימום, כך שמבחינת עומק בכנפיים יש די והותר: בייזמור, הוד, אנפרני סיימונס וגארי טרנט בעמדות 2-3. זאק קולינס, נאסיר ליטל, הזוניה וטוליבר בעמדות 3-4. השאלה היא לגבי איכות, אם מישהו יעשה פריצה מעבר לכל הבינוניות הזאת. עדיין חסר: גיבוי לעמדת הרכז - גם אם מוותרים על רכז נוסף ברוטציה ונותנים ללילארד ומקולום לכסות את עמדה 1 צריך גיבוי למקרה שאחד מהם נעדר, ו-5 מחליף - היחיד שיכול לשחק 5 חוץ מווייטסייד הוא קולינס ולדעתי הוא אמור להיות ה-4 הפותח.