ודים כתב:
זה כן אני כתב:
מדברים הרבה על "הקליטה הלא נכונה של האתיופים בישראל". אני באמת רוצה לשמוע דעות כיצד יכלו לעשות זאת טוב יותר.
לא פותח עליהם עיניים, אבל הם מגיעים לכאן ומקבלים מענק עליה לא רע, לימודים בחינם, סיוע ברכישת דירה ועוד. מה ניתן היה לעשות יותר?
אממממ... אולי לא לזרוק אותם בגטאות בערי פיתוח. אני יודע שבבאר-שבע עד היום אחד ממרכזי הקליטה הוא סוג של גטו לכל דבר ויש משפחות שגרות שם שנים.
אפשר לעזור להם להשתלב בחברה הישראלית ולא לבדל אותם. אפשר היה לעזור להם להשתלב בשוק העבודה ולא רק בעבודות ניקיון. בערך אותן הטעויות שנעשו בעבר עם העליות מצפון אפריקה, נעשו גם עם עולי אתיופיה.
בסופו של דבר זה עניין של נתוני פתיחה.
גם את הרוסים שמו בגטאות, הרבה מהם בערי פיתוח. ולמרות שיש שכבה גדולה של רוסים שלא התערתה ונהייתה קשת יום, אלו שכן הגיעו עם מקצוע ושאיפות בהחלט הצליחו לשבור את תקרת הזכוכית.
האתיופים הגיעו ברובם ללא השכלה או רכוש, עם מסורת פטריארכאלית חזקה, בלי מקצועות נדרשים. זה היה טבעי שהם יתחילו מנקודה יותר נמוכה.
ולגבי "לא לזרוק אותם בגטאות בערי פיתוח": אז איפה בדיוק היו יכולים למקם עשרות אלפים?
האם המדינה הייתה קונה שטחים ומקימה עבורם שיכונים בצפון ת"א? או אולי במרכז רמת השרון? בונה להם וילות מעבר לקו הירוק?
כל הדברים האלה עולים מאות מיליון שאין למדינה לתת בהינתן סדר העדיפויות הנוכחי שלה.
כשיש גלי הגירה זה די טבעי שהעולים מתגוררים בפתרון הזול והזמין ביותר. בהתחלה גם יכול להיות אוהלים, אז מגורים ארעיים ולבסוף מגורי קבע מתפוררים במקום לא נחשק.