sheky כתב:
Att כתב:
איפה בדיוק הקשקוש?
מעולם לא התיימרתי לחזות את זהות האלופה אבל יש כמה פרמטרים שברורים עבור קונטנדרית ואני עומד מאחוריהם.
אני גם עומד מאחורי זה שניתן להעריך באופן מקורב את החוזק היחסי של קבוצה על ידי שקלול יחסי של חמש העמדות, של הספסל ושל המאמן
או בקצרה יותר (אבל פחות מדויק) על ידי מספר סופרסטארים ומספר כוכבים שיש בקבוצה.
אתם מוזמנים להתווכח עם זה אבל טורונטו היא בוודאי לא דוגמה שנוגדת את ההערכות האלו.
רק להבין את החלק המודגש - אתה טוען שאפשר לדעת איזו קבוצה יותר טובה על ידי זה שננסה להעריך איזו קבוצה יותר טובה? (או שיש עוד משהו מעבר לחמישיה, הספסל והמאמן?)
מי יכול להעריך? כי אתה טוען שאתה לא יכול להעריך ואתה לא מתיימר להעריך.
אני לא יודע אם כתבת פה לפני עונת 2015 אבל אתה יכול להגיד בכנות שהערכת שהם קונדיטורים לפני העונה? אתה זוכר סוכניות הימורים שנתנו להם סיכוי ממשי? כי בסוף העונה כשסטפ הMVP וקליי וגרין משחקים ברמת אולסטארים זה לא ממש חוכמה להסביר למה הם אלופים.
זה קשקוש כי זה חסר תוכן. אתה תבוא בסוף העונה ותסביר למה הקבוצה שלקחה אליפות היא בעצם היותר טובה גם אם יש לך כוכב אחד וגם אם יש לה 4.
דאלאס נצחו עם כוכב אחד קבוצה של 2.5 כוכבים (והדיחו את האלופה עם סגל זהה לאליפות ככה שכוכב אחד הדיח N כוכבים כי לפי הגדרתך הם חייבים להיות שם כי הם אלופים).
הספרס קבוצה של כוכבי עבר ושחקנים סבבה בהווה לקחו אליפות נגד וויד ולברון (והדיחו את אוקלהומה עם ווסטברוק ודוראנט).
חסר תוכן זה בטוח לא.
ישנן כאן אמירות שאינדי ויוטה הן קונטנדריות.
אני לא מסכים. אני חושב שקבוצות ללא סופרסטאר שזוכות באליפות הן נדירות.
היה כאן בתחילת השנה דיון על ממפיס והיו כמה שחשבו שהם יגיעו לפלייאוף.
אני כתבתי שאין להם סיכוי והם אכן היו אחת מהקבוצות הגרועות בליגה.
היו כאלו שחשבו שוושינגטון תגיע לפלייאוף המזרחי.
נדב חשב שפיניקס ושיקאגו יגיעו לפלייאוף.
אפשר להעריך את החוזק של קבוצות על פי השחקנים המובילים שלהן ועל פי השקלול של החוזק היחסי בעמדות השונות.
בהתאם לכך, צריכות להתקבל החלטות. קנייה של ג׳סטין הולידיי, לדוגמה, על ידי ממפיס בתמורה לבחירת סיבוב 2 (או משהו בסגנון) בניסיון להגיע לפלייאוף רק כדי למכור את גאסול חודשיים אחר כך זו קבלת החלטות לא נכונה.
צריכה להיות דרך להעריך קבוצות באופן אובייקטיבי ומייצג. אני חושב שהדרך שאני מציע היא טובה.
--
לא קל להשיג אליפות בנ.ב.א. אני חושב שאפשר להעריך את הקונטנדריות בתחילת העונה אבל הרבה דברים יכולים להשתנות במהלך העונה.
שחקנים מרכזיים עלולים להיפצע, יש אלמנט של כימיה וחיבור ברגע הנכון (עבודה של מאמן), מצב מנטלי (שחיקה משפיעה), נסיון וכו׳.
יש שנים שבהם המאבק הוא יותר פתוח ויש שנים שבהם די ברור מי המועמדות המובילות ומי הפייק-קונטנדריות.
--
להביא את דאלאס וס״א כדוגמה בפעם העשירית לא יעזור לך שקי. לא יודע איך לא נמאס לך לציין את אותן 2 אליפות ב-20 השנים האחרונות.
חלק גדול מהטענות והדוגמאות שלך הן כרגיל דמגוגיות לחלוטין (ווסטברוק ודוראנט למשל היו סופר צעירים ורחוקים משיאם ואם הקבוצה הייתה נשארת ביחד ולא מתפרקת הם היו סביר להניח הופכים לשושלת אליפויות - אני רוצה להאמין שאתה מסכים עם ההשערה הזו).