סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 29, 2024 5:55 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 459 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' יולי 22, 2019 10:00 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
ים מדר אכן מגניב לגמרי. אבדיה עלה מזמן על המסלול הבטוח לתקרית ברקוביץ׳-הארטסון משובבת נפש בעונת הרוקי שלו...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 22, 2019 11:06 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

נביא בעירו כתב:
ים מדר אכן מגניב לגמרי. אבדיה עלה מזמן על המסלול הבטוח לתקרית ברקוביץ׳-הארטסון משובבת נפש בעונת הרוקי שלו...

כן. די הפסיקו לדבר על זה עם הזכייה והכל אבל שפת הגוף שלו ממשיכה להיות רעה לפעמים. אני לא מדבר על הסטייר דאונס ואפילו לא על ההתגרות בספסל הספרדי (חייב להגיד שנהניתי לראות אותם מתבכיינים) אבל בבוגרים הוא לא יוכל להמשיך לעשות פרצופים לחברים לקבוצה. בכל איבוד כדור שלו בגמר הוא האשים את החבר לקבוצה שלא תפס את הכדור או לא היה במקום הנכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 22, 2019 11:48 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני לא דואג מזה. מי שראה אותו בבוגרים של מכבי ראה משהו הפוך לגמרי מהשחצנות במסגרות הגילאים, למעשה רוב העונה הוא נראה ממש מבוהל. לא היה סיכוי שיעשה דברים שהוא עושה בגילאים, גם כשיצא קצת מהתבהלה לקראת סוף העונה
ב-NBA מן הסתם זה יהיה עוד יותר כך.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 23, 2019 12:12 am 
Junior

מאנו כתב:
אני מאוד אוהב את מדר. הוא מגניב. הוא יהיה שחקן ליגת על טוב. והוא ימשיך להיות מגניב וזה ממש נחמד שחקן ישראלי מגניב. מוסר טוב, זריז כזה ,חמקמק. ידיים ארוכות בהגנה. אחלה שחקן.

אם מדברים על אבדיה, ומדברים על נבא, אז אני לא ממש על הסוס שלו. אני חושב שפיזית הוא נמצא בטופ של אליפויות הגילאים. הוא לא מכדרר מספיק טוב, הוא לא קולע מספיק טוב, הוא הולך רק ימינה, הוא לא אתלט מספיק טוב, הוא מוסר בסדר (הוא כן ממש מחפש למסור שזו אחת מהתכונות המרשימות שלו), אבל יש לו המון מסירות סופר רשלניות ואובדן ריכוז. כשלא הולך לו הוא תופס את הראש, שזה הכי גרוע.
בנבא סביר להניח שיהיה שחקן משלים ולא אחד של 20 נק'. הוא יצטרך לעשות שיפט רציני בסטייט אוף מיינד כדי להיכנס לתפקיד כזה.

מדר אכן כישרון מיוחד. שחקן ליגה טוב הוא בוודאי יהיה, אבל פחות מיורוליג תהיה חתיכת אכזבה. מאמין שיגיע לשם וגם יצליח.
לגבי אבדיה, השאלה מה הציפיות. אם להאמין לתקשורת הישראלית מדובר בביאה הבאה של לוקה דונצ'יץ' ואם אלה הציפיות אפשר להתאכזב מעכשיו כבר. אני גם חושב שהוא הולך להיתקל בעולם של קשיים בארה"ב, בין היתר בהגנה (פורוורדים אמריקאים חתכו אותו כמו מים בליגה שלנו). מצד שני, אני חושב שהוא מספיק חכם ואמביציוזי כדי למצוא את מקומו שם.

חייב להגיד שכל פסטיבל ה"תנו לילדים לשחק" די מעורר בחילה.
מעבר לניחוחות של לאומיות מוגזמת בואכה שנאת זרים, מדובר לרוב בחבורה של פרשנים חסרי מושג (וגור שלף המזעזע בראשם) שכל מה שיוצא להם מהפה זה פופוליזם זול.
חבל שהם לא יאבדו את העבודה שלהם כמו אותם "מאמנים פחדנים" נגדם הם מטיפים לאחר שרשרת ההפסדים שתבוא אם הם אשכרה יבנו על רז אדם ויאיר קרביץ כשחקנים מובילים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 23, 2019 5:55 am 
Sophomore

טוב, לא הייתי כאן עד עכשיו. משום מה, נזרקתי החוצה ולא יכולתי להיכנס לפורום. כשניסיתי, קיבלתי הודעה שהאימייל שלי לא מזוהה ולא ממש מצאתי כתובת לפנות אליה כדי לנסות לסדר את זה (קצת בעייתי, לא?). כותב עכשיו ממחשב אחר, שמסתבר שעדיין שמר אותי מחובר לפורום. נראה כמה זמן זה יחזיק.

סיכום קצר שלי לאליפות:

קודם כל, הישג ממש לא צפוי. דווקא הסכמתי עם ההערכות של ודים לפני תחילת האליפות. בעיקר, זה לא נראה שיש לנבחרת הזו את ההגנה שהביאה לנבחרת של שנה שעברה את הזהב. אז זהו, מסתבר שדווקא כן, גם בלי זוס, רוינה ובני. כמעט כולם הפתיעו עם הגנה מצויינת, כולל אבדיה (הכי טוב שראיתי אותו משחק בהגנה עד היום, למרות שהיו גם דקות שבהן הוא לקח קצת חופש), מדר (השתפר ממשחק למשחק בצד הזה), וכמובן קרביץ, זיס, אדם ואפילו אלבר. אז האם זה בגלל היריבות החלשות? לא יודע. צרפת באמת יכלה להביא נבחרת שהייתה כנראה משייטת לזהב עם השלישייה של ילידי 2001, שלא לדבר על מבוגרים יותר כמו דומבויה, הורד וסאר. גם סרביה יכלה להיות קצת טובה יותר (בעיקר פטרוסב), וכנ"ל ליטא (סירוידיס) וקרואטיה (סמניץ'). אבל אלו לרוב שחקן או שניים. האחרות? ספרד לדעתי הביאה את רוב השחקנים הבכירים מהמחזור הזה. כנ"ל איטליה, יוון, גרמניה, מונטנגרו, סלובניה, ובעצם בערך כל האחרות (אולי חוץ מלטביה עם פציעות משמעותיות) לא ראיתי אף כוכב גדול שהיה חסר אצל הקבוצות הללו. ככה שבהחלט אין במה לזלזל ואין מקום להמעיט מההישג, בעיקר כשהנבחרת שלנו מובלת על ידי שלישייה של בני 18 וחצי.

אז איך זה קרה? כאמור, בעיקר הגנה שהלכה והשתפרה, עם דחיפה של הקהל הביתי. וכן, גם קצת מזל ודברים שנפלו למקום בזמן. וכמובן גם איזון מצויין, עם אבדיה ומדר שהובילו וחבורה של קרביצים שנתנו בדיוק מה שצריך לידם.

נכתוב בהמשך על כמה מהשחקנים המרכזיים ומה הסיכויים שלהם בעתיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 23, 2019 7:24 am 
Sophomore

ועכשיו לשחקנים.

נתחיל כמובן מאבדיה. אליפות נהדרת, שבה הוא התגבר על קליעה חלשה במשחקים הראשונים והראה דומיננטיות כמעט חסרת תקדים (בחמישייה הראשונה בכל קטגוריה סטטיסטית משמעותית). האחרון שהיה כל כך דומיננטי ממה שזכור לי הוא שאריץ, שעשה את זה באליפות גילאים צעירה יותר. אין ספק שהיציבות בקליעה היא כרגע נקודת אכילס של אבדיה. עוד לפני האליפות, הוא החטיא המון משלוש גם בטורנירי נוער שבהם השתתף השנה (היורוליג לנוער למשל) וקלע משהו כמו 30%. וכמובן יש גם את העניין הזה עם העונשין. אז האם יש לו בעייה בקליעה? נראה לי שלא. בהחלט יש מה לעבוד שם -- יותר יציבות בצורה ובשחרור, לסדר רגליים נכון, וכולי. אבל לדעתי יש לו טאץ'. ההחטאות מהעונשין (גם אלו לא חדשות ומלוות אותו לאורך הקריירה עד עכשיו) נראות יותר כמו עניין של ריכוז מאשר זריקה לא טובה. אז קשה להגיד בביטחון, אבל נראה לי שהוא יקלע בסדר בסופו של דבר. ואם זה יהיה המצב, זה באמת יפתח לו המון אופציות.

בנוגע למה שכותבים עליו כאן למעלה, זה קצת מצחיק. לפני בערך שנה וחצי התחלתי שרשור שבו השאלה: "האם מדובר כאן על פוטנציאל נבא?" הרבה מהתשובות הראשונות היו שלא, או לפחות שיהיה לו קשה מאוד להגיע לשם (חייב להגיד שבעצמי לא הייתי לגמרי על הסוס אז, למרות שהאמנתי שהוא כן שחקן נבא עתידי). אז עכשיו כשפתאום זה נהיה "ברור" שהוא יגיע לשם, הסקפטים החדשים/ישנים עברו לכתוב שלא נראה להם שיהפוך לכוכב נבא. כאילו ששחקן רוטציה ב-נבא עם פוטנציאל לשחקן חמישייה הוא משהו שרואים אצלנו כל יום ואם הוא לא הופך לכוכב נבא עם 20+ נקודות למשחק זו אכזבה. נו טוב.

השיפור של אבדיה בשנה וחצי האחרונות הוא עצום. הוא כנראה גמר לגבוה, ועכשיו כל היתר מדביק את הפיגור. התחזק משמעותית. שיפור גדול באתלטיות (תראו משחק שלו מלפני שנתיים בקדטים). וגם קפיצה גדולה בהגנה, השיפור הכי משמעותי שראיתי באליפות הזו. מישהו כתב כאן שהאתלטיות לא מספיקה. לא בטוח למה הכוונה. לא מספיקה למה? כבר עכשיו אבדיה לדעתי אתלט סביר ברמת נבא, עם חלקים מסויימים שבהם הוא אולי מעל הממוצע (למשל ניתור מעמידה). יחד עם חכמת המשחק שלו, זה לגמרי יכול להספיק. וצריך להזכיר שוב -- הוא בן 18. יכול להיות שזה לא המוצר הסופי מבחינה פיזית. יכול להיות שיש שם עוד קצת אתלטיות שעדיין לא התגבשה. כמעט בטוח שהוא עוד יוסיף כוח. אז הדיבורים על שחקנים אמריקאים ש"דורסים" אותו, שמסתמכים על איך שהוא נראה בגיל 17.5 או 18 מול שחקנים בני 25 לא מובנים לי. לא אומר שהוא יהיה עילוי הגנתי. אבל לא נראה לי שהוא צריך להיות. מספיק שיהיה שחקן הגנה סביר על עמדות 3-4 (באליפות הזו הוא הראה שכשיש לו מוטיבציה הוא מניע רגליים מספיק מהר כדי להישאר עם שחקנים). אם יממש את הפוטנציאל, אז עם כל מה שהוא מסוגל להביא בהתקפה, זה לגמרי יספיק לו כדי לא להישאר על המגרש.

בקיצור, אני על העגלה שלו ומאמין שהוא לא סתם יגיע ל-נבא אלא גם יהפוך לשחקן טוב שם. לא דונצ'יץ', אבל גם ממש לא בנדר. אז ATT לא יבחר בו, כי הוא רוצה להביא את המכה מסוף הלוטרי (גם אם הסיכויים לזה מזעריים), אבל מאמין שהקבוצה שתיקח אותו בסביבות המקום העשירי לא תצטער.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 23, 2019 8:33 am 
ברוך בואך סאבו, חסרת לנו מאד. טוב מאוחר מלעולם לא.

חזור למעלה

הודעהפורסם: ג' יולי 23, 2019 8:36 am 
Hall of Famer

הוקיץ' כתב:

חייב להגיד שכל פסטיבל ה"תנו לילדים לשחק" די מעורר בחילה.
מעבר לניחוחות של לאומיות מוגזמת בואכה שנאת זרים, מדובר לרוב בחבורה של פרשנים חסרי מושג (וגור שלף המזעזע בראשם) שכל מה שיוצא להם מהפה זה פופוליזם זול.
חבל שהם לא יאבדו את העבודה שלהם כמו אותם "מאמנים פחדנים" נגדם הם מטיפים לאחר שרשרת ההפסדים שתבוא אם הם אשכרה יבנו על רז אדם ויאיר קרביץ כשחקנים מובילים.

אפילו לא נגעת בקטע הכי מבחיל פה.
כי מילא כשזה בא מפרשנים חסרי מושג. זה עוד יותר מבחיל כשזה בא מכאלה שהיו מאמנים בקבוצות מקצועניות, ולא העזו לעשות את מה שהם מטיפים לו עכשיו. קרא למשל את הטורים של צביקה שרף או תקשיב לו ברדיו.
ושיא הבחילה הוא שזה כולל, קודם כל ולפני כולם, הטפות של הגזען גס הרוח שהיום הוא המנהל המקצועי של כל נבחרות ישראל. הוא העלה על דעתו לעשות את מה שהוא מטיף לו עכשיו? לא. הוא עשה את שמו על ידי זה שניצח וזכה בתארים, דווקא כי לא עשה את הדברים האלה.

אבל תנוח דעתך. הפסטיבל הזה יתרכז בקרוב רק במכבי ובאבדיה. בדיוק כמו בנבחרת הקודמת, שבה כולם דיברו על זוסמן ואבדיה ואיך הם הולכים להתייבש במכבי (יה רייט...) ואף אחד לא שאל למה כל שאר השחקנים משחקים בליגה השנייה, ואיפה שאר קבוצות ליגת העל.
גם עכשיו אתה תראה הרבה מאמרים שאבדיה חייב לקבל דקות ביורוליג, כי זה הדבר היחיד שנחשב. אם לא, הרי שהיה צריך להשאיל אותו לגלבוע או אשדוד, שם היה משחק המון דקות יורוליג. מבטיח לך שלא תראה אף מאמר שקורא להפועל להשאיל את ים מדר לקבוצה שמשחקת באירופה, למשל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 23, 2019 10:08 am 
Junior

מה עשה שרף בראשון עם איתי שגב?
אני זוכר שכשהוא היה במכבי, הוא כל הזמן ליהג שהוא צריך לשחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 23, 2019 10:23 am 
מנהל פורום

סאבוניס כתב:
ועכשיו לשחקנים.

נתחיל כמובן מאבדיה. אליפות נהדרת, שבה הוא התגבר על קליעה חלשה במשחקים הראשונים והראה דומיננטיות כמעט חסרת תקדים (בחמישייה הראשונה בכל קטגוריה סטטיסטית משמעותית). האחרון שהיה כל כך דומיננטי ממה שזכור לי הוא שאריץ, שעשה את זה באליפות גילאים צעירה יותר. אין ספק שהיציבות בקליעה היא כרגע נקודת אכילס של אבדיה. עוד לפני האליפות, הוא החטיא המון משלוש גם בטורנירי נוער שבהם השתתף השנה (היורוליג לנוער למשל) וקלע משהו כמו 30%. וכמובן יש גם את העניין הזה עם העונשין. אז האם יש לו בעייה בקליעה? נראה לי שלא. בהחלט יש מה לעבוד שם -- יותר יציבות בצורה ובשחרור, לסדר רגליים נכון, וכולי. אבל לדעתי יש לו טאץ'. ההחטאות מהעונשין (גם אלו לא חדשות ומלוות אותו לאורך הקריירה עד עכשיו) נראות יותר כמו עניין של ריכוז מאשר זריקה לא טובה. אז קשה להגיד בביטחון, אבל נראה לי שהוא יקלע בסדר בסופו של דבר. ואם זה יהיה המצב, זה באמת יפתח לו המון אופציות.

בנוגע למה שכותבים עליו כאן למעלה, זה קצת מצחיק. לפני בערך שנה וחצי התחלתי שרשור שבו השאלה: "האם מדובר כאן על פוטנציאל נבא?" הרבה מהתשובות הראשונות היו שלא, או לפחות שיהיה לו קשה מאוד להגיע לשם (חייב להגיד שבעצמי לא הייתי לגמרי על הסוס אז, למרות שהאמנתי שהוא כן שחקן נבא עתידי). אז עכשיו כשפתאום זה נהיה "ברור" שהוא יגיע לשם, הסקפטים החדשים/ישנים עברו לכתוב שלא נראה להם שיהפוך לכוכב נבא. כאילו ששחקן רוטציה ב-נבא עם פוטנציאל לשחקן חמישייה הוא משהו שרואים אצלנו כל יום ואם הוא לא הופך לכוכב נבא עם 20+ נקודות למשחק זו אכזבה. נו טוב.

השיפור של אבדיה בשנה וחצי האחרונות הוא עצום. הוא כנראה גמר לגבוה, ועכשיו כל היתר מדביק את הפיגור. התחזק משמעותית. שיפור גדול באתלטיות (תראו משחק שלו מלפני שנתיים בקדטים). וגם קפיצה גדולה בהגנה, השיפור הכי משמעותי שראיתי באליפות הזו. מישהו כתב כאן שהאתלטיות לא מספיקה. לא בטוח למה הכוונה. לא מספיקה למה? כבר עכשיו אבדיה לדעתי אתלט סביר ברמת נבא, עם חלקים מסויימים שבהם הוא אולי מעל הממוצע (למשל ניתור מעמידה). יחד עם חכמת המשחק שלו, זה לגמרי יכול להספיק. וצריך להזכיר שוב -- הוא בן 18. יכול להיות שזה לא המוצר הסופי מבחינה פיזית. יכול להיות שיש שם עוד קצת אתלטיות שעדיין לא התגבשה. כמעט בטוח שהוא עוד יוסיף כוח. אז הדיבורים על שחקנים אמריקאים ש"דורסים" אותו, שמסתמכים על איך שהוא נראה בגיל 17.5 או 18 מול שחקנים בני 25 לא מובנים לי. לא אומר שהוא יהיה עילוי הגנתי. אבל לא נראה לי שהוא צריך להיות. מספיק שיהיה שחקן הגנה סביר על עמדות 3-4 (באליפות הזו הוא הראה שכשיש לו מוטיבציה הוא מניע רגליים מספיק מהר כדי להישאר עם שחקנים). אם יממש את הפוטנציאל, אז עם כל מה שהוא מסוגל להביא בהתקפה, זה לגמרי יספיק לו כדי לא להישאר על המגרש.

בקיצור, אני על העגלה שלו ומאמין שהוא לא סתם יגיע ל-נבא אלא גם יהפוך לשחקן טוב שם. לא דונצ'יץ', אבל גם ממש לא בנדר. אז ATT לא יבחר בו, כי הוא רוצה להביא את המכה מסוף הלוטרי (גם אם הסיכויים לזה מזעריים), אבל מאמין שהקבוצה שתיקח אותו בסביבות המקום העשירי לא תצטער.

כבר דאגנו לך.
בקשר לקליעה של אבדיה - זו תמיד הייתה החוזקה שלו, גם לפני שעשה קפיצה נוספת לאזור ה-2.05. זה וראיית המשחק. הוא אולי לא קלעי ברמה של אופק מלכה, אבל בטח לא קלעי גרוע.
לשם השוואה, שנה שעברה בטורנירים הוא קלע באחוזים טובים:
בטורניר העתודה 40% ל-3 ב-3.9 זריקות למשחק.
בטורניר הנוער מיד אחרי, 44% ב-4.5 זריקות למשחק.
השאלה מה קרה בחצי השנה האחרונה. כי זה לא רק עכשיו האחוזים הנמוכים שלו (שעלו קצת בסוף הטורניר). אני חושב שאולי זה קשור לכך שפיזית ניראה שהוא עשה קפיצה גדולה בשנה האחרונה והגוף שלו רק עכשיו באמת מתחיל להתחזק ואולי פתאום יש לו הרבה יותר כוח והקליעה שלו טרם הסתגלה.

מסכים עם כל שאר הדברים פחות או יותר. בעבר גם אני הייתי אומר שאבדיה לא אתלט ולא יצליח מול אתלטים, אבל אחרי שראיתי אותו בטורניר הזה ומול צרפת, שהם אולי נגרים אבל מבחינה הגנתית ואתלטית הם לא נופלים משחקים שמולם אבדיה ישחק במקצוענים, אני בטוח שהוא יהיה בסדר. הוא מצליח לקטוף ריב' מעל שחקנים גבוהים יותר, הוא הפך להיות חוסם נהדר, שחלק מזה זה גם תזמון ושכל, אבל גם ניתור טוב מהמקום. הוא מאוד זריז יודע לשנות כיוון. דונצ'יץ' סיים להתפתח פיזית כבר בגיל 16-17, אבדיה רק השנה הגיעה כנראה לגובה הסופי שלו והגוף שלו עאדיין מתחזק, עוד בלי קשר לאימונים כאלה ואחרים שיעשו לו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 23, 2019 10:30 am 
Freshman

קורובייב כתב:
מה עשה שרף בראשון עם איתי שגב?
אני זוכר שכשהוא היה במכבי, הוא כל הזמן ליהג שהוא צריך לשחק.

זה דווקא לא מדויק. שרף נתן לשגב לשחק, ומי שייבש אותו (בצדק) היה גודס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 23, 2019 10:33 am 
Junior

לא יודע למה אתה מתייחסים.. אבל אני מסכים עם חלק מהיוזמות ואין פה שום לאומניות ושנאת זרים. המתאזרחים העלובים הם בהחלט בעיה שצריך לטפל בה. צריך למנף את ההישגים וההוכחות על הדור המשובח שגדל כאן ליצירת הישגים ורוח גבית כדי לשבור אנשים כמו תומר ירון. יש כבר מספיק שחקנים ישראליים בשוק שיכולים לשחק. אנחנו לא איפה שהיינו לפני 3-4 שנים. ושלא ימכור לנו שאף שחקן ישראלי לא רוצה לשחק בבאר שבע.

המאבק הוא לא על אבדיה,מדר וחנוכי. וכנראה גם לא יהיה על דוברת וגלעד לוי. המאבק הוא על כשרונות בורדרליין ולייט בלומרס [נמרוד לוי סטייל] שלא יקבלו הזדמנות.

חוקי המתאזרחים הם מצויינים, אבל צריך להמשיך ולהגביל החלפות זרים. מנהלת הליגה לא צריכה להציל מועדונים כושלים כמו אילת ואשדוד שבדרך כלל הנסיונות להשיג סיגריה בחצי שקל יגיעו מהכיוון שלהם.

יש פה באמת איזה מנהל פורום מתפקד אגב ? נראה לי שרובם ככולם לא כאן.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 23, 2019 10:36 am 
Hall of Famer

סתם דוגמה, כמאמן מכבי שרף ייבש (שוב, בצדק) את ליאור אליהו בכמה וכמה משחקים, בטח באירופה, כשחשב שהוא לא נותן תרומה או מחפף בהגנה.
אין לי טענה לו על הייבוש אז, הוא היה מאמן קבוצה מקצוענית שתפקידה לנצח משחקים. אבל בהטפות שלו היום יש הרבה צביעות.
כנ"ל גרשון, לא ראיתי שהוא נתן להלפרין למשל לשחק אקסטרה דקות והיה מוכן להקריב לשם כך משחקים. על הדקות שנתן לגור שלף, שהתבייש להרים את גביע אירופה כי אמר שזה לא שלו, אני בכלל לא מדבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 23, 2019 11:06 am 
Sophomore

נמשיך... ימדר.

וואוו, איי דיד נוט סי דט קאמינג. כן, היה אפשר כמובן לראות את הניצוצות והכישרון כבר לא מעט זמן. כן, היה ברור שהוא השחקן הכי מוכשר שלנו אחרי אבדיה. אבל איך הכל התחבר באליפות הזו עם יציבות מרשימה ותצוגות של MVP. ואיזה התקדמות אדירה תוך שנה. הסיבה המרכזית להצלחה של הנבחרת והשחקן שנתן הכי הרבה מעל מה שניתן היה לצפות.

רק נזכיר שבשנה שעברה הוא שיחק מול נבחרות נוער מדרג ב' כמו לוקסמבורג, איסלנד וסלובקיה. ובמספר דומה של דקות למה ששיחק השנה הוא קלע 11 נקודות, עם 24% משלוש ו-3 אסיסטים למשחק. המשחק האנמי שלו מול הצ'כים היה אולי הסיבה העיקרית שלא עלינו לדרג א'. אז עברה שנה, הוא משחק בדרג א' מול שחקנים שגדולים ממנו בשנתיים, ונותן 16 נקודות למשחק באחוזים נפלאים (53% משתיים, אחד הטובים באליפות מעמדת הגארד ו-48% משלוש), ועל הדרך גם מוביל את האליפות באסיסטים עם כמעט 8 למשחק. איזה כיף של טורניר פריצה! ודים הזכיר את זאגארס הלטבי שפרץ בטורניר הנוער בשנה שעברה (חבל שנפצע ולא הגיע לטורניר בתל-אביב), ובאמת יש לא מעט נקודות דמיון ביניהם במבנה הגוף הרזה, באתלטיות, וגם ביצירתיות. ים עוד לא שם בעיני, אבל הפוטנציאל דומה.

מדר הוא השחקן הכי קטשי שהיה לנו מאז... טוב, מאז קטש עצמו. מאוד מזכיר את עודד הצעיר בחתוליות, ביצירתיות, בדמיון, ובכיף שבו הוא משחק את המשחק. הוא אפילו יותר אתלטי מעודד. אבל עד היום ההבדל הגדול ביניהם היה הקליעה. ובלי הקליעה האדירה, קטש לא היה מי שהוא. אז הטורניר הזה נותן תקווה בתחום הזה, כשים הראה יד נהדרת לא רק משלוש, אלא גם מחצי מרחק. זה רק טורניר אחד וצריך כמובן לראות יציבות. אבל אחרי הטורניר בשנה שעברה והשנה בהפועל, שגם בה קלע בפחות מ-25% משלוש, הוא הראה פוטנציאל להפוך לקלע טוב. ואם זה קורה, השמיים הם הגבול. לא יודע אם נבא (לא בטוח שהגוף שלו בנוי לזה), אבל אני קונה בשתי ידיים קריירה אירופאית קטשית, מינוס הפציעה כמובן. נראה כמו רכז העתיד של הנבחרת הבוגרת, בטח אם ימשיך בהתקדמות המטאורית מהשנה האחרונה. מזכיר כמה שחסר לנו איזה פנטזיונר כזה ליד כל הזוסמנים והמנקואים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 23, 2019 11:07 am 
Junior

אני שמח מאוד שמצאת את היוזר. כמו תמיד, תענוג לקרוא את הגיגייך.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 23, 2019 11:14 am 
Sophomore

החתול יובב כתב:
לא יודע למה אתה מתייחסים.. אבל אני מסכים עם חלק מהיוזמות ואין פה שום לאומניות ושנאת זרים. המתאזרחים העלובים הם בהחלט בעיה שצריך לטפל בה. צריך למנף את ההישגים וההוכחות על הדור המשובח שגדל כאן ליצירת הישגים ורוח גבית כדי לשבור אנשים כמו תומר ירון. יש כבר מספיק שחקנים ישראליים בשוק שיכולים לשחק. אנחנו לא איפה שהיינו לפני 3-4 שנים. ושלא ימכור לנו שאף שחקן ישראלי לא רוצה לשחק בבאר שבע.

המאבק הוא לא על אבדיה,מדר וחנוכי. וכנראה גם לא יהיה על דוברת וגלעד לוי. המאבק הוא על כשרונות בורדרליין ולייט בלומרס [נמרוד לוי סטייל] שלא יקבלו הזדמנות.

חוקי המתאזרחים הם מצויינים, אבל צריך להמשיך ולהגביל החלפות זרים. מנהלת הליגה לא צריכה להציל מועדונים כושלים כמו אילת ואשדוד שבדרך כלל הנסיונות להשיג סיגריה בחצי שקל יגיעו מהכיוון שלהם.

יש פה באמת איזה מנהל פורום מתפקד אגב ? נראה לי שרובם ככולם לא כאן.

היר היר חתול! כרגיל, הקול שמשתלט פה על הפורום, יכול לגרום לך לחשוב שכל הגבלה מינימלית מקורה בגזענות/לאומנות/קסנופוביה וכל מי שתומך באלו צריך לשבת בפינה ולהתבייש. מה שכמובן מסייע לתומר ירונים והשי האוזמנים של העולם למכור לנו את הסיפור על המקומיים המפונקים/עצלנים/גזענים, שרק רוצים להתבטל כל היום ולקבל משכורות עתק ולא מוכנים לנסוע שעה לבאר שבע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 23, 2019 11:22 am 
Junior

:)

חותם על כל מה שכתבת על מדר. רק ממש בשוליים במשחק מול ספרד הוא גם עשה עבודה נפלאה על אלוסן. רק עוד נדבך שמראה שהוא בסופו של דבר יהיה גם שחקן הגנה טוב. יש לו אינסטינקטים מטורפים גם שם, אבל הוא בהחלט צריך יותר משמעת וניסיון.

מי שהזכיר לי מאוד את קטש בזמנו זה אבי בן שימול (מסלול הקריירה הכי מעניין בדור האחרון) מבחינה קצת עוף טופיקית. ים מדר בעיקר מזכיר לי מאוד בהתנהלות והצ'ארם הכללי את גפן פרימו. ספורטאי וספורטאית שמעלים בך חיוך שהם עולים על המגרש וטורפים את המגרש או המזרן עם אותן האיכויות פחות או יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 23, 2019 1:30 pm 
Hall of Famer

גם לי מדר הזכיר את קטש. אבל כמובן שהפוטנציאל נמוך יותר, לא מעט בגלל מחסור באיזה 5 סנטמטרים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 23, 2019 1:31 pm 
Junior

סאבוניס כתב:
נמשיך... ימדר.

וואוו, איי דיד נוט סי דט קאמינג. כן, היה אפשר כמובן לראות את הניצוצות והכישרון כבר לא מעט זמן. כן, היה ברור שהוא השחקן הכי מוכשר שלנו אחרי אבדיה. אבל איך הכל התחבר באליפות הזו עם יציבות מרשימה ותצוגות של MVP. ואיזה התקדמות אדירה תוך שנה. הסיבה המרכזית להצלחה של הנבחרת והשחקן שנתן הכי הרבה מעל מה שניתן היה לצפות.

רק נזכיר שבשנה שעברה הוא שיחק מול נבחרות נוער מדרג ב' כמו לוקסמבורג, איסלנד וסלובקיה. ובמספר דומה של דקות למה ששיחק השנה הוא קלע 11 נקודות, עם 24% משלוש ו-3 אסיסטים למשחק. המשחק האנמי שלו מול הצ'כים היה אולי הסיבה העיקרית שלא עלינו לדרג א'. אז עברה שנה, הוא משחק בדרג א' מול שחקנים שגדולים ממנו בשנתיים, ונותן 16 נקודות למשחק באחוזים נפלאים (53% משתיים, אחד הטובים באליפות מעמדת הגארד ו-48% משלוש), ועל הדרך גם מוביל את האליפות באסיסטים עם כמעט 8 למשחק. איזה כיף של טורניר פריצה! ודים הזכיר את זאגארס הלטבי שפרץ בטורניר הנוער בשנה שעברה (חבל שנפצע ולא הגיע לטורניר בתל-אביב), ובאמת יש לא מעט נקודות דמיון ביניהם במבנה הגוף הרזה, באתלטיות, וגם ביצירתיות. ים עוד לא שם בעיני, אבל הפוטנציאל דומה.

מדר הוא השחקן הכי קטשי שהיה לנו מאז... טוב, מאז קטש עצמו. מאוד מזכיר את עודד הצעיר בחתוליות, ביצירתיות, בדמיון, ובכיף שבו הוא משחק את המשחק. הוא אפילו יותר אתלטי מעודד. אבל עד היום ההבדל הגדול ביניהם היה הקליעה. ובלי הקליעה האדירה, קטש לא היה מי שהוא. אז הטורניר הזה נותן תקווה בתחום הזה, כשים הראה יד נהדרת לא רק משלוש, אלא גם מחצי מרחק. זה רק טורניר אחד וצריך כמובן לראות יציבות. אבל אחרי הטורניר בשנה שעברה והשנה בהפועל, שגם בה קלע בפחות מ-25% משלוש, הוא הראה פוטנציאל להפוך לקלע טוב. ואם זה קורה, השמיים הם הגבול. לא יודע אם נבא (לא בטוח שהגוף שלו בנוי לזה), אבל אני קונה בשתי ידיים קריירה אירופאית קטשית, מינוס הפציעה כמובן. נראה כמו רכז העתיד של הנבחרת הבוגרת, בטח אם ימשיך בהתקדמות המטאורית מהשנה האחרונה. מזכיר כמה שחסר לנו איזה פנטזיונר כזה ליד כל הזוסמנים והמנקואים.
בול. שנה-שנתיים ותמיר בלאט הופך להיות הרכז המחליף בנבחרת ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 23, 2019 4:22 pm 
מנהל פורום

אדום88 כתב:
סאבוניס כתב:
נמשיך... ימדר.

בול. שנה-שנתיים ותמיר בלאט הופך להיות הרכז המחליף בנבחרת ישראל.

ועוד יש עכשיו בנבחרת הנוער את נועם דוברת, שגם הוא כישרון יוצא דופן והשנה הוא הוכיח שהוא לא פחות רכז ממדר. לא סתם היו מאמנים שחשבו שלדוברת יש מקום בנבחרת העתודה הנוכחית, בדומה לשנה שעברה שאבדיה הוקפץ כבר בגיל 17 (גם לדוברת יש עונה שנה של נוער, אפילו שסיים תיכון).
ו... יש גם את כוכב נבחרת הקדטים הנוכחית, ניר טאוב בן ה-16, שנשחב בעיני רבים לביאה השנייה של בלאט. ברור שעוד מוקדם עבור שניהם, וגם לכל אחד מהם יש חסרונות שלא ברור איך ישפיעו בבוגרים (דוברת חסר אתלטיות וטאוב נמוך), אבל זה שני שחקנים מיוחדים ושניהם רכזים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 23, 2019 4:26 pm 
Hall of Famer

אז אם בלאט פרארי, מה הם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 23, 2019 4:41 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ראי שעל הקיר כתב:
אז אם בלאט פרארי, מה הם?

אלפה רומאו. יד ראשונה מרופא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 23, 2019 6:50 pm 
Sophomore

גם אצלי יש בעיה קשה עם התחברות לפורום משום מה.
מתחבר לכל מה שסאבוניס אומר.
למעט הצרפתים לא היו נעדרים משמעותיים מכל הנבחרות. לדעתי מוקדם מאוד לקבוע מה ייצא מאבדיה. שחקנים משתפרים המון. מישהו זוכר איך פול ג'ורג' הגיע לליגה ולמה הוא הפך?

כבר עכשיו אבדיה מראה עליונות פיזית, אתלטית וטכנית על כל השחקנים האחרים בטורניר. לומר שאין לו כדרור מספיק טוב? כבר עכשיו הוא טוב מאוד. הקוסט טו קוסט שלא אאלט נגד צרפת עם הדרור מאחורי הגב שזרק את המגן זה חתיכת מהלך. הוא עוד ישפר את הקליעה והחצי מרחק וגם את הכדרור והאתלטיות.
הוא יהיה טופ של היורוליג או שחקן חמישיה ב nba לדעתי. יכול להיות גם כוכב אם ימשיך להשתפר ויעבוד קשה עם המאמנים במנש.

מדר בהחלט יכול להפוך לשחקן יורוליג טוב ולגיטימי. שימשיך להתחזק ולשפר את הקליעה וריכוז המשחק ויהיה טוב.

חוץ מזה גם חנוכי וזוס סבבה לגמרי לליגה. חנוכי אולי גם שחקן רוטציה משני ביורוליג.

ראי. אני חושב שהבעיה היא לא הישראלים שעובדים קשה אלא בתרבות האימון בארץ והחוסר סבלנות וראייה לטווח רחוק.
מתי קבוצה בארץ טיפחה שחקן? עזוב ישראלי.. אפילו זר צעיר. לקחת פרויקט ולהאמין בו ולשפר. לא קיים.
אז פלא ששחקנים ישראלים לא משתפרים? שרואים רק כאן ועכשיו ושחקנים לא מקבלים הזדמנות הם גם לא ישתפרו. הרי תמיד יהיה זר מנוסה טוב יותר מצעיר לאותו פרק זמן. רק שאין חשיבה לטווח ארוך.

בניגוד לטמטום של החוק הישראלי אני לא חושב שצריך לעשות את ההגבלות האלה. גם ככה מאמנים לא באמת מאמינים בשחקנים צעירים ולא נותנים להם יותר מידי במה.

לדעתי פשוט צריך שלא יהיו יורדות או עולות. ליגה סטייל nba. אז ירד מפלס הלחץ ויהיה מקום לדברים כאלה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 23, 2019 6:52 pm 
Junior

סאבוניס, כמה דברים:
א. אתה טוען שאבדיה כבר היום הוא אתלט ממוצע באנ.בי.איי, ואף מעל הממוצע מבכמה בחינות. לא ברור לי על סמך מה אתה מבסס את זה, אבל זו אמירה הזויה בעיני. עמרי כספי, שבגילו היה אתלט טוב מאבדיה (ולא במעט), היה במקרה המאוד טוב פורוורד ממוצע בכל הנוגע לאתלטיות באנ.בי.איי, ולדעתי פחות מזה. אני אגיד לך יותר מזה, האתלטיות של כספי לא שיחקה חלק מרכזי בסגנון המשחק שלו (מן הסתם, הרי אין לו באמת יתרון שם) אבל היא כן אפשרה לו להתמודד. אצל אבדיה לעומת זאת, סגנון המשחק הרבה יותר מתבסס על יתרונות פיזיים שיש לו כרגע והוא יצטרך לעשות שיפט משמעותי במשחק שלו כדי להסתגל.
ב. אתה טוען שהוא יכול להיות שחקן הגנה סביר באנ.בי.איי ולא מבין למה מדברים איתך על זה שהוא לא הצליח לשמור על שחקנים בני 25. אז אני יכול להגיד לך שהוא פשוט לא מזיז את הרגליים מהר וזה לא קשור לזה שהוא בן 18 ולא הולך להשתפר. ים מדר לצורך העניין, הזיז רגליים מספיק מהר כדי לשמור גם על שחקנים מאוד זריזים כמו דיברתולומיאו וסקוטי ווילבקין, הבעיה שלו הייתה פיזית והבנת המשחק (שני דברים שדווקא סיכוי סביר שכן ישתפרו). בסדרת הפלייאוף בין הפועל למכבי, גרלון גרין (לא שחקן עם צעד ראשון מאוד מהיר) חלף ליד אבדיה בלי שום בעיה פעם אחר פעם בדרך לטבעת (ולא הצליח לסיים כי הוא שחקן מוגבל). מאחר והוא הולך להתמודד עם שחקנים יותר מהירים ויותר אתלטיים בשנים הבאות, אין לי ספק שזה הולך להוות בעיה עבורו. הטענה שלך לגבי זה שהוא הראה באליפות שהוא יכול להזיז רגליים מהר לדעתי ממצה את העניין - אין שום קשר בין השחקנים שהוא פגש באליפות, לא מבחינת יכולות ולא מבחינת אתלטיות, לשחקנים שהוא יפגוש ברמה הבאה.
ג. לגבי הקליעה אני דווקא מסכים איתך. הפוטנציאל והיכולות קיימים, האחוזים נוטים להסתדר עם הגיל, בטח עבור שחקנים אינטליגנטיים עם מוסר עבודה.
ד. בשורה התחתונה לא ברור לי על מה אתה מלין כל כך. אני חושב שיש לו את הפוטנציאל לעשות קריירת אנ.בי.איי בהינתן הסתגלות לא פשוטה, אני רק לא עוצם עיניים כמוך בנוגע לקשיים שהוא יתקל בהם. לגבי האם הוא שווה טופ 10, אני לא מספיק מכיר את החוזק של הדראפט הקרוב כדי להגיד. אם יוצאים מנקודת הנחה שבבחירה טופ 10 אתה מצפה להוציא לכל הפחות שחקן חמישיה, סיכוי טוב שהוא הולך להיות אכזבה.

לגבי סוגיית הישראלים בליגה, מצטער סאבוניס והחתול, אבל הדמגוגיה שלכם חוצה גבולות. מי פה יצא נגד הגבלות? הגבלות קיימות לדעתי ברוב אם לא כל הליגות באירופה, רק ששם הן הרבה יותר קלילות מפה ולכן הבכי והנהי, הן של השחקנים הישראלים והן של התקשורת, מגוחכים לגמרי.
גם לא ברור מה אתם רוצים מתומר ירון ושי האוזמן, הרי 99 אחוז מהתקשורת מגויסת לטובת השחקן הישראלי, אז השניים האלה מפריעים לכם? אפשר לחשוב גם באיזה הייטרים מדובר, כאילו האוזמן לא הילל את תומר גינת כל העונה למרות ושכח שהבן אדם חצי מהזמן (במקרה הטוב) בכלל לא שומר.
בשורה התחתונה כמות הנמרוד לוי-ים שיש בכדורסל הישראלי נמוכה מאוד ועובדה שגם הוא קיבל את הצ'אנסים שלו, אז לא ברור על מה המהומה. מי הם אותם שחקני ליגת על לגיטימיים שלא קיבלו צ'אנסים? כל מה שאני רואה זה שבריסקר, בני וקררה הוכיחו עצמם בלאומית ועכשיו מקבלים הזדמנות בליגת העל. אז מי הם הנפגעים?

עמוס, דווקא לדעתי הגובה העדיף של קטש זה לא הסיפור. האתלטיות של מדר והפוטנציאל ההגנתי שלו בקלות מגשרים על היתרון של קטש בתחום הזה. דווקא מה שחסר למדר כדי להגיע לרמות הפוטנציאל האלה זה קליעה ברמה גבוהה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 23, 2019 7:23 pm 
מנהל פורום

לגבי שחקנים חסרים - יש הרבה. לא רק צרפתים. חוץ ממי שסאבוניב ציין יש כמובן את דונצ'יץ'. הוא גם בגיל! יש בגיל הזה גם את דז'נאן מוסא. אומנם בוסניה בכלל לא השתתפה בעתודה, אבל אם אנחנו מדברים על הטורניר כמקום מפגש לשחקנים מוכשרים מאירופה בגילאי 19-20 וההשוואה ביניהם אז הוא גם רלוונטי. גם ביוון היו שחקנים משנתון 2000 שלא היו בגלל אליפות העולם לנוער. בסרביה זה לא רק פטרוסב. בגרמניה חסר היה את בונגה, שהוא השלישי בטיבו בשנתון אחרי דונצ'יץ' ומוסא.
לא אומר את זה כדי להקטין שום דבר, רק בקטע של לדייק.

בספרד לא רק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 459 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 24 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: