סאבוניס כתב:
ועכשיו לשחקנים.
נתחיל כמובן מאבדיה. אליפות נהדרת, שבה הוא התגבר על קליעה חלשה במשחקים הראשונים והראה דומיננטיות כמעט חסרת תקדים (בחמישייה הראשונה בכל קטגוריה סטטיסטית משמעותית). האחרון שהיה כל כך דומיננטי ממה שזכור לי הוא שאריץ, שעשה את זה באליפות גילאים צעירה יותר. אין ספק שהיציבות בקליעה היא כרגע נקודת אכילס של אבדיה. עוד לפני האליפות, הוא החטיא המון משלוש גם בטורנירי נוער שבהם השתתף השנה (היורוליג לנוער למשל) וקלע משהו כמו 30%. וכמובן יש גם את העניין הזה עם העונשין. אז האם יש לו בעייה בקליעה? נראה לי שלא. בהחלט יש מה לעבוד שם -- יותר יציבות בצורה ובשחרור, לסדר רגליים נכון, וכולי. אבל לדעתי יש לו טאץ'. ההחטאות מהעונשין (גם אלו לא חדשות ומלוות אותו לאורך הקריירה עד עכשיו) נראות יותר כמו עניין של ריכוז מאשר זריקה לא טובה. אז קשה להגיד בביטחון, אבל נראה לי שהוא יקלע בסדר בסופו של דבר. ואם זה יהיה המצב, זה באמת יפתח לו המון אופציות.
בנוגע למה שכותבים עליו כאן למעלה, זה קצת מצחיק. לפני בערך שנה וחצי התחלתי שרשור שבו השאלה: "האם מדובר כאן על פוטנציאל נבא?" הרבה מהתשובות הראשונות היו שלא, או לפחות שיהיה לו קשה מאוד להגיע לשם (חייב להגיד שבעצמי לא הייתי לגמרי על הסוס אז, למרות שהאמנתי שהוא כן שחקן נבא עתידי). אז עכשיו כשפתאום זה נהיה "ברור" שהוא יגיע לשם, הסקפטים החדשים/ישנים עברו לכתוב שלא נראה להם שיהפוך לכוכב נבא. כאילו ששחקן רוטציה ב-נבא עם פוטנציאל לשחקן חמישייה הוא משהו שרואים אצלנו כל יום ואם הוא לא הופך לכוכב נבא עם 20+ נקודות למשחק זו אכזבה. נו טוב.
השיפור של אבדיה בשנה וחצי האחרונות הוא עצום. הוא כנראה גמר לגבוה, ועכשיו כל היתר מדביק את הפיגור. התחזק משמעותית. שיפור גדול באתלטיות (תראו משחק שלו מלפני שנתיים בקדטים). וגם קפיצה גדולה בהגנה, השיפור הכי משמעותי שראיתי באליפות הזו. מישהו כתב כאן שהאתלטיות לא מספיקה. לא בטוח למה הכוונה. לא מספיקה למה? כבר עכשיו אבדיה לדעתי אתלט סביר ברמת נבא, עם חלקים מסויימים שבהם הוא אולי מעל הממוצע (למשל ניתור מעמידה). יחד עם חכמת המשחק שלו, זה לגמרי יכול להספיק. וצריך להזכיר שוב -- הוא בן 18. יכול להיות שזה לא המוצר הסופי מבחינה פיזית. יכול להיות שיש שם עוד קצת אתלטיות שעדיין לא התגבשה. כמעט בטוח שהוא עוד יוסיף כוח. אז הדיבורים על שחקנים אמריקאים ש"דורסים" אותו, שמסתמכים על איך שהוא נראה בגיל 17.5 או 18 מול שחקנים בני 25 לא מובנים לי. לא אומר שהוא יהיה עילוי הגנתי. אבל לא נראה לי שהוא צריך להיות. מספיק שיהיה שחקן הגנה סביר על עמדות 3-4 (באליפות הזו הוא הראה שכשיש לו מוטיבציה הוא מניע רגליים מספיק מהר כדי להישאר עם שחקנים). אם יממש את הפוטנציאל, אז עם כל מה שהוא מסוגל להביא בהתקפה, זה לגמרי יספיק לו כדי לא להישאר על המגרש.
בקיצור, אני על העגלה שלו ומאמין שהוא לא סתם יגיע ל-נבא אלא גם יהפוך לשחקן טוב שם. לא דונצ'יץ', אבל גם ממש לא בנדר. אז ATT לא יבחר בו, כי הוא רוצה להביא את המכה מסוף הלוטרי (גם אם הסיכויים לזה מזעריים), אבל מאמין שהקבוצה שתיקח אותו בסביבות המקום העשירי לא תצטער.
כבר דאגנו לך.
בקשר לקליעה של אבדיה - זו תמיד הייתה החוזקה שלו, גם לפני שעשה קפיצה נוספת לאזור ה-2.05. זה וראיית המשחק. הוא אולי לא קלעי ברמה של אופק מלכה, אבל בטח לא קלעי גרוע.
לשם השוואה, שנה שעברה בטורנירים הוא קלע באחוזים טובים:
בטורניר העתודה 40% ל-3 ב-3.9 זריקות למשחק.
בטורניר הנוער מיד אחרי, 44% ב-4.5 זריקות למשחק.
השאלה מה קרה בחצי השנה האחרונה. כי זה לא רק עכשיו האחוזים הנמוכים שלו (שעלו קצת בסוף הטורניר). אני חושב שאולי זה קשור לכך שפיזית ניראה שהוא עשה קפיצה גדולה בשנה האחרונה והגוף שלו רק עכשיו באמת מתחיל להתחזק ואולי פתאום יש לו הרבה יותר כוח והקליעה שלו טרם הסתגלה.
מסכים עם כל שאר הדברים פחות או יותר. בעבר גם אני הייתי אומר שאבדיה לא אתלט ולא יצליח מול אתלטים, אבל אחרי שראיתי אותו בטורניר הזה ומול צרפת, שהם אולי נגרים אבל מבחינה הגנתית ואתלטית הם לא נופלים משחקים שמולם אבדיה ישחק במקצוענים, אני בטוח שהוא יהיה בסדר. הוא מצליח לקטוף ריב' מעל שחקנים גבוהים יותר, הוא הפך להיות חוסם נהדר, שחלק מזה זה גם תזמון ושכל, אבל גם ניתור טוב מהמקום. הוא מאוד זריז יודע לשנות כיוון. דונצ'יץ' סיים להתפתח פיזית כבר בגיל 16-17, אבדיה רק השנה הגיעה כנראה לגובה הסופי שלו והגוף שלו עאדיין מתחזק, עוד בלי קשר לאימונים כאלה ואחרים שיעשו לו.