סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 29, 2024 5:37 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 459 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 15, 16, 17, 18, 19  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' יולי 23, 2019 8:34 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
כל הדיון של מי חסר חסר תועלת מלכתחילה. זה לא כל שחקן ששווה x ייתן x בסטאפ של נבחרת והוא תמיד בא על חשבון מישהו אחר. הנבחרת ניצחה הייתה מאוד דומיננטית מול היריבות שלה, לא היה משחק ממש צמוד. גם במשחק עם הספרדים המחצית הראשונה הייתה אשליה אופטית.

הסלובנים היו די גרועים באליפות הזאת. יכול להיות שדונצ'יץ היה מציל אותם יכול להיות שלא. ממה שראיתי לרוב הנבחרות היה חסר דחוף שחקן שיכול ליצור מצבים של אחד על אחד ולהתגבר על ההגנה החונקת שהפגנו. חלק מהשחקנים שמנית לא ממש עונים להגדרה.

מי היה חסר לספרדים ? ולא מבין מה קשור מוסא לעניין.

לגבי צרפת, אני כן מניח שבהרכב מלא היו זוכים. למרות שהסנטר שלהם מוויק פורסט הוא גם לא איזו מציאה גדולה.

מזכיר שלנו נפצע שחקן בעמדה החשובה ביותר. בוודאי היה יכול לעזור בריבאונד ההגנה פה ושם.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 23, 2019 8:52 pm 
Junior

לגבי בלאט. בסופו של דבר מה שצפיתי בעוד אחד מאותם דיונים ארוכים (מידי) עם הוקיץ' לגביו יקרה.. בנבחרת של 2025 הוא יהיה רכז שלישי אחרי שני פרוספקטים עדיפים משמעותית כמו מדר ודוברת. יעלה מידי פעם, ייתן מסירה ושלשה. זה מה שהוא והכל בסדר.

לגבי אתלטיות. אנחנו כל הזמן חוזרים לנקודה הזו. אבל אתלטיות זה לא רק להטביע. כספי מבחינתי שחקן שלוקה באתלטיות שלו. הגוף שלו השתנה לא לטובה באנ.בי.איי וזה נראה כאילו מישהו הזריק לו בוטוקס בבית החזה. הוא רץ בצורה מגושמת מאוד וההרגשה הכללית היא מאוד נוקשה (קולשוב הוא סיפור דומה). אבדיה בפרמטרים מסויימים ולא פחות חשובים מלהטביע יותר טוב ממנו ב"חתוליות" הניתור שלו מהמקום כולל הניתור השני מצויין. לדעתי הוא אתלט לא פחות טוב מכספי ואני לא רואה את הבעיה שלו באנ.בי.איי שם.

הוא באמת הפגין גרף התקדמות בטורניר הזה בכל מה שקשור לתזוזת הרגליים ועבודת ההגנה, בלי קשר למה שגארלון גרין עשה לו בעבר. אם הוא מפגין שיפור, אז אין בעיה לציין זאת. גם מייק שמיץ ואחרים התייחסו בדיוק לאותה נקודה.

אתה באמת רוצה את רשימת המכולת של האוזמן ? הבן אדם נשא את דגל השחקו הישראלי העצלן, שלא משתפר ולא עושה הגנה ובכלל אין 20 שחקנים טובים בליגה הרבה זמן והחוק הרוסי הוא תמצית כל הרע ויאדה יאדה. ממש מפעל חיים. לא סובל אותו ולא את שלף אגב.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 23, 2019 9:13 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

החתול יובב, אפשר לא לסבול את האוזמן (אני דוקא מחובביו למרות הזחיחות המתפרצת) אבל אי אפשר לשים אותו באותת דרגת בלתי נסבלות כמו שלף. זה מדהים אותי כל פעם מחדש איך משחקן אינטליגנט כמו גור יצא פרשן כה עילג ובנאלי. הוא כמעט אף לא אומר דבר טעם, נראה שהוא קצת מתקשה בקריאת סטטיסטיקה וההשתפכויות שלו מכל נפיחה של שחקן ישראלי תוך התעלמות מכל טעות די עולה על העצבים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 23, 2019 9:27 pm 
Junior

איכשהו שלף תואם את האיכות החבוטה של שידורי "ערב הכדורסל" :הצילום הגרוע, הזגזוג בין מגרשים והשדרן המנומנם.

האוזמן גם השנה לא הפסיק להתסיס. בתקופה הרעה של ראשון ושרף סנט ב"ניסוי הישראלים" של ראשון ושמח לאידם. כמובן שזה השתלם לו אחר כך.

באחד מהשידורים התפעם מההגנה של ווריק (סבבה) והצהיר באופן גורף שאם הישראלים היו מזיזים רגליים כמו המתאזרחים אז גם הם היו מקבלים דקות.

הוא גם מסמפט מאוד, שלא נאמר מעריץ את פניני. זה לא מוכיח הרבה. בכל מקרה נחמד שההצלחות האחרונות קצת שומטות את השטיח מתחת לתיאוריות שלו וככה הוא הופך לחמוץ מהרגיל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 23, 2019 9:46 pm 
מנהל פורום

החתול יובב כתב:
כל הדיון של מי חסר חסר תועלת מלכתחילה. זה לא כל שחקן ששווה x ייתן x בסטאפ של נבחרת והוא תמיד בא על חשבון מישהו אחר. הנבחרת ניצחה הייתה מאוד דומיננטית מול היריבות שלה, לא היה משחק ממש צמוד. גם במשחק עם הספרדים המחצית הראשונה הייתה אשליה אופטית.

הסלובנים היו די גרועים באליפות הזאת. יכול להיות שדונצ'יץ היה מציל אותם יכול להיות שלא. ממה שראיתי לרוב הנבחרות היה חסר דחוף שחקן שיכול ליצור מצבים של אחד על אחד ולהתגבר על ההגנה החונקת שהפגנו. חלק מהשחקנים שמנית לא ממש עונים להגדרה.

מי היה חסר לספרדים ? ולא מבין מה קשור מוסא לעניין.

לגבי צרפת, אני כן מניח שבהרכב מלא היו זוכים. למרות שהסנטר שלהם מוויק פורסט הוא גם לא איזו מציאה גדולה.

מזכיר שלנו נפצע שחקן בעמדה החשובה ביותר. בוודאי היה יכול לעזור בריבאונד ההגנה פה ושם.

אנחנו מדברים על הקשרים שונים בכלל.
אני לא ציינתי אותם בהקשר של רמת הנבחרת שלנו. אני כתבתי בהקשר להשוואות של שחקנים וספציפית איך אבדיה ומדר מול שחקנים אירופאים בגיל הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2019 12:31 am 
Freshman

אמנם הוא ישראלי ויש נטייה להיכנס להייפ סביב שחקנים 'שלנו', אבל גם אם מנסה להיות אובייקטיבי ולהשוות אותו לישראלים אחרים מהעבר, אני מתקשה שלא להתלהב מאוד מאבדיה.

הוא באמת הראה סט מאוד שלם של יכולות (קליעה, מסירה, ריבאונד, הובלת כדור), הגוף שלו בנוי מעולה (גבוה, לא כבד או רזה מדיי), עובד קשה ומנהיג קבוצה מנצחת.
מה אפשר לבקש יותר מזה?

אני לא ממש ראיתי שחקנים צעירים חוץ משחקנים שגדלים בארץ (ואני בספק אם מישהו מהכותבים פה ראה כאלה לאורך זמן. אני לא משווה אותו לכוכבי-על כמו לברון. אבל סתם לדוגמא, מישהו ראה איזה שחקן היה קוואי, וכמה פוטנציאל הוא הראה בגיל 18?), והוא ביי-פאר השחקן הצעיר הכי טוב שראיתי. הרבה יותר טוב מכספי או מבנדר לדוגמא.

אני באמת לא יודע איך לדרג אותו ואני חושב שיש המון עניין לש מזל וסיטואציה בדירוגי דראפט האלה, אבל בלי ספק יש ממה להתלהב, וקצת לא ברורה לי ההתייחסות הקרה של כמה מהכותבים פה לגביו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2019 12:48 am 
Junior

עודד ל כתב:
אמנם הוא ישראלי ויש נטייה להיכנס להייפ סביב שחקנים 'שלנו', אבל גם אם מנסה להיות אובייקטיבי ולהשוות אותו לישראלים אחרים מהעבר, אני מתקשה שלא להתלהב מאוד מאבדיה.

הוא באמת הראה סט מאוד שלם של יכולות (קליעה, מסירה, ריבאונד, הובלת כדור), הגוף שלו בנוי מעולה (גבוה, לא כבד או רזה מדיי), עובד קשה ומנהיג קבוצה מנצחת.
מה אפשר לבקש יותר מזה?

אני לא ממש ראיתי שחקנים צעירים חוץ משחקנים שגדלים בארץ (ואני בספק אם מישהו מהכותבים פה ראה כאלה לאורך זמן. אני לא משווה אותו לכוכבי-על כמו לברון. אבל סתם לדוגמא, מישהו ראה איזה שחקן היה קוואי, וכמה פוטנציאל הוא הראה בגיל 18?), והוא ביי-פאר השחקן הצעיר הכי טוב שראיתי. הרבה יותר טוב מכספי או מבנדר לדוגמא.

אני באמת לא יודע איך לדרג אותו ואני חושב שיש המון עניין לש מזל וסיטואציה בדירוגי דראפט האלה, אבל בלי ספק יש ממה להתלהב, וקצת לא ברורה לי ההתייחסות הקרה של כמה מהכותבים פה לגביו.

אוקיי, בוא נתחיל מלמה אתה חושב שהוא הרבה יותר טוב מכספי בגילו. אתה חושב ככה על סמך אליפויות גילאים, כי בכדורסל בוגרים אבדיה לא הראה כלום בגדול. אם כך שווה לזכור שכספי בגיל של אבדיה נתן עונה מצוינת בגליל.
דבר שני, אתה קצת מתייחס לכדורסל כאילו זה משחק אחד על אחד. אז כן, באחד על אחד לאבדיה יש יותר כישרון מכספי. לא תמיד השחקן ה"מוכשר" יותר הוא זה שיצליח יותר באנ.בי.איי. אינגלס הצליח הרבה יותר משאראס, תיאודוסיץ', דה קולו ורודריגס, בדיוק בגלל שהוא הרבה יותר מתאים להיות רול פלייר על אף שהוא פחות מוכשר.
כל זה לא אומר שאבדיה לא יצליח או יצליח פחות מכספי, אבל זו הלוגיקה מאחורי הזהירות, לפחות שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2019 1:01 am 
Hall of Famer

אני חושב שלאבדיה יש סיכוי טוב לקריירה מוצלחת יותר משהייתה לכספי בנ.ב.א. האפסייד שלו גבוה יותר בעיניי.

זה לא אומר כלום לגבי מה שיקרה בפועל.
הרבה עניין של מזל, אופי והזדמנויות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2019 3:10 am 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
הוקיץ' כתב:

חייב להגיד שכל פסטיבל ה"תנו לילדים לשחק" די מעורר בחילה.
מעבר לניחוחות של לאומיות מוגזמת בואכה שנאת זרים, מדובר לרוב בחבורה של פרשנים חסרי מושג (וגור שלף המזעזע בראשם) שכל מה שיוצא להם מהפה זה פופוליזם זול.
חבל שהם לא יאבדו את העבודה שלהם כמו אותם "מאמנים פחדנים" נגדם הם מטיפים לאחר שרשרת ההפסדים שתבוא אם הם אשכרה יבנו על רז אדם ויאיר קרביץ כשחקנים מובילים.

אפילו לא נגעת בקטע הכי מבחיל פה.
כי מילא כשזה בא מפרשנים חסרי מושג. זה עוד יותר מבחיל כשזה בא מכאלה שהיו מאמנים בקבוצות מקצועניות, ולא העזו לעשות את מה שהם מטיפים לו עכשיו. קרא למשל את הטורים של צביקה שרף או תקשיב לו ברדיו.
ושיא הבחילה הוא שזה כולל, קודם כל ולפני כולם, הטפות של הגזען גס הרוח שהיום הוא המנהל המקצועי של כל נבחרות ישראל. הוא העלה על דעתו לעשות את מה שהוא מטיף לו עכשיו? לא. הוא עשה את שמו על ידי זה שניצח וזכה בתארים, דווקא כי לא עשה את הדברים האלה.

אבל תנוח דעתך. הפסטיבל הזה יתרכז בקרוב רק במכבי ובאבדיה. בדיוק כמו בנבחרת הקודמת, שבה כולם דיברו על זוסמן ואבדיה ואיך הם הולכים להתייבש במכבי (יה רייט...) ואף אחד לא שאל למה כל שאר השחקנים משחקים בליגה השנייה, ואיפה שאר קבוצות ליגת העל.
גם עכשיו אתה תראה הרבה מאמרים שאבדיה חייב לקבל דקות ביורוליג, כי זה הדבר היחיד שנחשב. אם לא, הרי שהיה צריך להשאיל אותו לגלבוע או אשדוד, שם היה משחק המון דקות יורוליג. מבטיח לך שלא תראה אף מאמר שקורא להפועל להשאיל את ים מדר לקבוצה שמשחקת באירופה, למשל.

קצת תגובות לפני שנמשיך.

ראי, קודם כל יש הרבה צדק במה שאתה אומר כאן. בטח לגבי פיני שבשנים שלו במכבי ממש לא התעניין במעמד השחקן הישראלי ובקידום שלו (ובכלל לאורך הקריירה בעיקר נהנה מטובי הכדרוסלנים הצעירים שעברו תחת ידיו ואחר היה יכול לספר איך קידם אותם). צודק גם שיש נטייה להתמקד במכבי, הרבה פעמים שלא בצדק. בשנים האחרונות (גם לפני כן, אבל עוד יותר עכשיו) למשל עושים שם עבודה נהדרת במחלקת הנוער ובטיפוח שחקנים צעירים והם לא תמיד מקבלים על זה קרדיט.

ובכל זאת, נדמה לי שאתה שוב מחמיץ את הנקודה כשאתה מתמקד שוב ושוב כמו רואה חשבון בספירת הדקות של זוסמן ואבדיה. היה לנו כבר את הויכוח הזה בשנה שעברה ומה שכתבתי אז זה שלא פחות חשוב מהכמות (ואולי יותר) זה האיכות. ולא, אני לא מדבר על יורוליג מול ליגת העל. ברור שהאיכות יותר גבוהה ביורוליג. מה שאני מדבר עליו זה התפקוד על המגרש וכמה השחקן מקבל קרדיט לנהל את העניינים ולפתח יכולות של מנהיגות, הובלת כדור, יוזמה תחת לחץ וכולי. ואת זה ברור שזוסמן ואבדיה לא מקבלים במכבי אבל היו לדעתי מקבלים בגלבוע או באשדוד, בלי קשר לעוד או פחות חמש דקות. בתקווה שגם מדר יקבל יותר מזה שנה הבאה בהפועל. בעיני לפחות, יש לזה חשיבות גדולה לכדורסל הישראלי שהשחקנים המובילים שלו יקבלו הזדמנות מגיל צעיר להוביל קבוצות ולא רק להיות שחקנים משלימים. לאבדיה יהיו מספיק הזדמנויות להיות שחקן משלים ב-נבא. בשלב הזה של ההתפתחות שלו הייתי שמח אם הוא היה משחק שנה בתור האיש המרכזי בקבוצה שלו, כפי שעשה בנבחרת הזו. טועה, מאבד, מחטיא, מפסיד, אבל בעיקר לומד.

עכשיו, לי אישית ברור שאין למכבי אשמה כאן. הקבוצה מבחינתה עושה מה שטוב לה ורוצה להינות מהשחקנים שגידלה לפני שהם אולי עוזבים למקומות אחרים. כנראה שזו לגמרי החלטה של דני וזופר, אבל אני לפחות חושב שהיא מוטעית. לגבי זוסמן, ממה שהבנתי הוא דווקא רצה לצאת לשנה שנתיים ולהוביל אבל מכבי לא הסכימה והוא תחת חוזה. שוב, לגיטימי לגמרי מבחינתה, אבל חבל לי לראות אותו מתקבע בתפקיד השחקן המשלים (מין בורשטיין עם אפילו פחות יוזמה). יכול להיות שזה מי שהוא וזה מה שהוא יכול ברמות הגבוהות. אבל הייתי רוצה לראות אותו קודם לפחות מנסה לפתח יותר אסרטיביות בסביבה שדוחפת אותו לזה (מה שאגב קרה יותר דווקא בנבחרת ישראל).

ואגב, לא צריך ללכת רחוק כדי לראות שרוב האירופאים הצעירים שהגיעו ל-נבא בשנים האחרונות לא עשו את זה מקבוצת יורוליג מובילה. דונצ'יץ' מהבחינה הזו הוא יוצא הדופן הבולט. בדראפט האחרון נבחרו ביטאדזה וסמאניץ' מקבוצות אירופאיות שוליות שבהן קיבלו תפקידים מרכזיים והזדמנות להוביל. בשנתון של אבדיה יש שני גארדים צרפתיים -- מלדון והייז -- שחלק מנבאים להם בחירה בעשירייה הראשונה. שניהם הלכו לקבוצות מרכז טבלה בליגה הצרפתית ויגיעו ל-נבא אחרי שנתיים שבהן קיבלו את המושכות בקבוצה שלהם. חבל בעיני שאבדיה לא בחר בדרך דומה.

נערך לאחרונה על ידי סאבוניס בתאריך ד' יולי 24, 2019 4:16 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2019 3:32 am 
Sophomore

הוקיץ' כתב:
סאבוניס, כמה דברים:
א. אתה טוען שאבדיה כבר היום הוא אתלט ממוצע באנ.בי.איי, ואף מעל הממוצע מבכמה בחינות. לא ברור לי על סמך מה אתה מבסס את זה, אבל זו אמירה הזויה בעיני. עמרי כספי, שבגילו היה אתלט טוב מאבדיה (ולא במעט), היה במקרה המאוד טוב פורוורד ממוצע בכל הנוגע לאתלטיות באנ.בי.איי, ולדעתי פחות מזה. אני אגיד לך יותר מזה, האתלטיות של כספי לא שיחקה חלק מרכזי בסגנון המשחק שלו (מן הסתם, הרי אין לו באמת יתרון שם) אבל היא כן אפשרה לו להתמודד. אצל אבדיה לעומת זאת, סגנון המשחק הרבה יותר מתבסס על יתרונות פיזיים שיש לו כרגע והוא יצטרך לעשות שיפט משמעותי במשחק שלו כדי להסתגל.
ב. אתה טוען שהוא יכול להיות שחקן הגנה סביר באנ.בי.איי ולא מבין למה מדברים איתך על זה שהוא לא הצליח לשמור על שחקנים בני 25. אז אני יכול להגיד לך שהוא פשוט לא מזיז את הרגליים מהר וזה לא קשור לזה שהוא בן 18 ולא הולך להשתפר. ים מדר לצורך העניין, הזיז רגליים מספיק מהר כדי לשמור גם על שחקנים מאוד זריזים כמו דיברתולומיאו וסקוטי ווילבקין, הבעיה שלו הייתה פיזית והבנת המשחק (שני דברים שדווקא סיכוי סביר שכן ישתפרו). בסדרת הפלייאוף בין הפועל למכבי, גרלון גרין (לא שחקן עם צעד ראשון מאוד מהיר) חלף ליד אבדיה בלי שום בעיה פעם אחר פעם בדרך לטבעת (ולא הצליח לסיים כי הוא שחקן מוגבל). מאחר והוא הולך להתמודד עם שחקנים יותר מהירים ויותר אתלטיים בשנים הבאות, אין לי ספק שזה הולך להוות בעיה עבורו. הטענה שלך לגבי זה שהוא הראה באליפות שהוא יכול להזיז רגליים מהר לדעתי ממצה את העניין - אין שום קשר בין השחקנים שהוא פגש באליפות, לא מבחינת יכולות ולא מבחינת אתלטיות, לשחקנים שהוא יפגוש ברמה הבאה.
ג. לגבי הקליעה אני דווקא מסכים איתך. הפוטנציאל והיכולות קיימים, האחוזים נוטים להסתדר עם הגיל, בטח עבור שחקנים אינטליגנטיים עם מוסר עבודה.
ד. בשורה התחתונה לא ברור לי על מה אתה מלין כל כך. אני חושב שיש לו את הפוטנציאל לעשות קריירת אנ.בי.איי בהינתן הסתגלות לא פשוטה, אני רק לא עוצם עיניים כמוך בנוגע לקשיים שהוא יתקל בהם. לגבי האם הוא שווה טופ 10, אני לא מספיק מכיר את החוזק של הדראפט הקרוב כדי להגיד. אם יוצאים מנקודת הנחה שבבחירה טופ 10 אתה מצפה להוציא לכל הפחות שחקן חמישיה, סיכוי טוב שהוא הולך להיות אכזבה.

לגבי סוגיית הישראלים בליגה, מצטער סאבוניס והחתול, אבל הדמגוגיה שלכם חוצה גבולות. מי פה יצא נגד הגבלות? הגבלות קיימות לדעתי ברוב אם לא כל הליגות באירופה, רק ששם הן הרבה יותר קלילות מפה ולכן הבכי והנהי, הן של השחקנים הישראלים והן של התקשורת, מגוחכים לגמרי.
גם לא ברור מה אתם רוצים מתומר ירון ושי האוזמן, הרי 99 אחוז מהתקשורת מגויסת לטובת השחקן הישראלי, אז השניים האלה מפריעים לכם? אפשר לחשוב גם באיזה הייטרים מדובר, כאילו האוזמן לא הילל את תומר גינת כל העונה למרות ושכח שהבן אדם חצי מהזמן (במקרה הטוב) בכלל לא שומר.
בשורה התחתונה כמות הנמרוד לוי-ים שיש בכדורסל הישראלי נמוכה מאוד ועובדה שגם הוא קיבל את הצ'אנסים שלו, אז לא ברור על מה המהומה. מי הם אותם שחקני ליגת על לגיטימיים שלא קיבלו צ'אנסים? כל מה שאני רואה זה שבריסקר, בני וקררה הוכיחו עצמם בלאומית ועכשיו מקבלים הזדמנות בליגת העל. אז מי הם הנפגעים?

עמוס, דווקא לדעתי הגובה העדיף של קטש זה לא הסיפור. האתלטיות של מדר והפוטנציאל ההגנתי שלו בקלות מגשרים על היתרון של קטש בתחום הזה. דווקא מה שחסר למדר כדי להגיע לרמות הפוטנציאל האלה זה קליעה ברמה גבוהה.

הוקיץ', תגובה מפורטת שראוייה לתשובה. החתול כבר כתב רוב מה שיש לי להגיד על האתלטיות של אבדיה. אני מאמין שהוא ממש יסתדר בנבא מהבחינה הזו וגם שהוא עוד לא גמר את ההתפתחות האתלטית שלו. נחכה ונראה. יש כמובן סיכוי שאתה צודק ויהיה לו קשה להתמודד, לפחות בהתחלה. לדעתי הוא חכם מספיק כדי למצוא דרכים לבוא לידי ביטוי וגם לא להיות אסקופה נדרסת בהגנה. ולגבי זה, כמובן שיכולת הגנתית יכולה להשתנות וגם משתנה אחרי גיל 18. חלק מזה כן קשור לאתלטיות (כמו שרואים בקלות כשמשווים את האליפות הנוכחית של אבדיה לזו של שנה שעברה), חלק לכוח פיזי (היכולת לשמור שחקנים בלי לתת להם לדרוס אותך), ולא מעט גם לניסיון ושיפור בהבנת משחק. אבדיה עשה בשנה החולפת שיפור עצום בהגנה (לא ראיתי על בסיס יום יומי, אז אני שופט בעיקר על סמך האליפויות). למה שנחשוב שבגיל 18 הוא פתאום הגיע למקסימום שלו אחרי כזו התקדמות ושכאן זה ייעצר בחריקת גלגלים? שוב, נחיה ונראה.

אז על מה אני מלין? בעיקר על הנטייה בפורום הזה להסתכל תמיד על חצי הכוס הריקה. יש לנו שחקן ייחודי עם פוטנציאל נבא בגיל 16? "הוא לא אתלטי, יש לו אופי חרא, וקשה להאמין שיגיע לשם". מתברר אחרי שנתיים שהוא דווקא כן הולך להגיע לשם ואפילו כנראה להיבחר בלוטרי? "טוב, אבל הוא לא יהיה כוכב ואולי אפילו לא שחקן חמישייה, אז זו בחירה לא טובה. ובכלל, ידרסו אותו בהגנה והוא יעשה בושות, ויהיה אכזבה, אז מה זה שוה?" וכולי וכולי. ואיכשהו נראה לי שכשהוא כבר יגיע ל-נבא אז יחכו לו כאן בפינה רק כדי להגיד "אמרתי לכם" וימצאו כל הזמן מה הוא עושה לא טוב במקום להסתכל על החיובי. משום מה, נראה לי שאני לא היחיד שלא נהנה במיוחד מהגישה הזו. זכותכם המלאה להחזיק בה ולהביע אותה. ולי ולחתול מותר לא לאהוב את זה ולהתלונן.

אגב, יש כמובן גם סיכוי לא רע שאתם צודקים ואבדיה ייכשל ב-נבא או יהיה שחקן שולי. אבל אפילו אז זה לא בהכרח אומר שטעות לבחור אותו בלוטרי. הבחירה היא על סמך נתונים מוקדמים והערכות, אבל יש המון חוסר וודאות בדברים האלו. אם בודקים בזהירות, רואים שבערך חצי מהשחקנים שנבחרים בחלק השני של הלוטרי (לא בדקתי, אבל זכור לי משהו כזה, אולי אפילו מספר יותר גבוה) לא מגיעים להיות שחקני חמישייה ב-נבא. אז ככה שסטטיסטית, אם אבדיה נבחר באיזור הזה יש סיכוי של אולי יותר מ-50% שתצדק. אבל אם זה אכן המצב, אז להגיד שכל הבחירות הללו הן כישלון זה גם בעייתי בעיני.

לגבי ההגבלות ומעמד הישראלים/זרים, יש לי הרבה מה להגיד, אבל בפעם אחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2019 5:18 am 
Sophomore

ועכשיו להמשך סיכום האליפות שלי.

השחקן הכי מוכשר בסגל הזה מעבר לאבדיה ומדר הוא לדעתי ללא ספק יותם חנוכי. הייתה לו סך הכל אליפות לא רעה, אבל לא לגמרי יציבה. רואים עליו שעוד לא לגמרי חזר מהפציעה וגם בית הלחמי למרות ההיכרות המוקדמת (או שאולי בגללה והרצון להגביל את הדקות ולשמור אותו מעוד פציעה?) לא תמיד נתן לו קרדיט. יותם הראה קצת הססנות בדברים שהוא כבר הראה בעבר שהוא יודע לעשות, כמו לתקוף את הטבעת בכניסות מחוץ לקשת. גם לא תמיד נראה בשיא החדות, כולל בהגנה. יש קצת דמיון לאבדיה בממדים ובכישרון הגולמי, אבל אין לו את היצירתיות, הכדרור ויכולת המסירה של אבדיה והוא נראה גם משמעותית פחות אתלטי, אבל אולי גם זה קצת קשור לפציעה. אם לא יראה שיפור במהירות הרגליים, יוגבל כנראה לעמדה 4. קצת חבל, כי בשלב מסויים של ההתפתחות שלו הוא נראה כמו פוטנציאל לגארד/סמול פורוורד גבוה שיכול להפוך בעתיד לסקורר משמעותי בליגה שלנו. אולי זה עוד יקרה. צריך לתת לו זמן ולראות איך הוא מתקדם השנה בגליל ומחזיר לעצמו את הביטחון. מה שכבר עכשיו יש לו זה קליעה נהדרת מבחוץ, עם הרבה ביטחון ושחרור מהיר וגבוה, שקשה לחסום. יכול גם להוריד שחקנים לאותיות וגם זה עוד ישתפר. רק שישאר בריא. מאמין שיתפוס בעתיד הקרוב מקום של קבע בחמישייה של קבוצה בליגת העל ובהמשך סיכוי טוב שנראה אותו בירושלים או מכבי, וגם בנבחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2019 7:17 am 
Sophomore

הקרביצים:

בסופו של דבר, מי שהביאו לישראל את הזהב, מעבר לשלושת השחקנים הכי מוכשרים שלמעלה, הם שלישיית הגארדים -- קרביץ, אדם ואלבר. כולם נתנו טורניר נהדר, שמרו, נשכו, הרביצו, וגם קלעו סלים חשובים. נקרא להם הקרביצים, על שם השחקן שאולי הכי מייצג את מה שהם עשו.

יאיר קרביץ הראה באליפות הזו שהוא יותר מסתם איזה גארד סותם חורים -- נגר שיכול לקחת ריבאונדים בהתקפה, לקלוע איזה סל מזדמן, ולהרביץ בהגנה. השתפר מעוד בשנתיים האחרונות ולמרות שהוא עדיין לא הכי מוכשר בעולם נתן אליפות נהדרת, בעיקר במשחקים הראשונים. יותר מכל, הוא הזכיר לי את חואקין שוכמן, שנתן טורניר דומה בנבחרת העתודה לפני 5 שנים (איך שהזמן עובר). יש הרבה דמיון ביניהם -- גארדים לא גדולים במיוחד, אתלטים לא רעים, לא קלעים טובים (למרות שקרביץ קולע יותר טוב משוכמן בשלב בגילו), ומדי פעם גורמים לך לתפוס את הראש עם החמצות רוני רוזנטל לא ברורות של קרש סל. אבל תורמים המון ביתר הקטגוריות -- הגנה, חטיפות, ריבאונד (בעיקר התקפה), וגם יכולת מסירה בכלל לא רעה. ונראה לי שזה בדיוק גם סוג השחקן שקרביץ יכול להיות במשך שנים בליגת העל הישראלית. אף פעם לא כוכב, אבל שחקן שמאמנים ירצו אצלם ויוכל לתפוס מקום בחמישייה של קבוצת מרכז טבלה סטייל גלבוע או הפועל.

גם רז אדם, הנתנייתי הנוסף, הראה שיש לו יותר ממה שחשבתי. כמו קרביץ (ואפילו יותר), יצא ממנו הארס (לרוב בקטע טוב, אבל לא תמיד): הוא שיחק הגנה לוחצת וטובה, תקף את הסל עם הרבה ביטחון, ונראה שיש לו גם יד טובה יותר משל קרביץ, למרות שבאליפות הזו קרביץ קלע יותר טוב. מצד שני, הוא פחות יוצר לאחרים. גם הוא יכול בסופו של דבר לתפוס מקום של קבע ברוטציה של קבוצה בליגת העל, אולי אפילו שחקן חמישייה גבולי בקבוצת תחתית כשיתבגר.

השלישי בחבורת הקרביצים הוא כמובן עידן אלבר. בשנה שעברה, אחרי טורניר הנוער הבינוני שלו, כתבתי כאן שלדעתי הוא היה צריך לקבל יותר דקות ושחבל שנתי כהן לא סמך עליו, כי יש הוא שחקן קשוח עם אופי מיוחד שעוד יהיה שחקן ליגת על טוב. אז עברה שנה ואלבר אחרי עונה לא רעה בלאומית הראה שכשנותנים לו הזדמנות של ממש, הוא לא מאכזב. לקח לו קצת זמן להיכנס לעניינים. הוא שחקן שצריך קצת סבלנות ואת המרחב לטעות, לקחת איזו זריקה לא טובה, ולהיכנס לקצב שלו. אבל כשזה קורה, יש לו אופי מיוחד. לא אתלט גדול (בלשון המעטה) ולא קל לו מול אתלטים אחרים. אבל מנצל את הכלים שלו יפה, שומר טוב (מקום רביעי באליפות בחטיפות פר-40, עם כמעט 4), ואסרטיבי בהתקפה. יש בו משהו קצת גל מקלי. פחות מוכשר, אבל עם המון אמונה בעצמו ועבודה קשה. מבין את מי שכתב כאן שהוא נראה לו שחקן גבולי, בעיקר בגלל האתלטיות והנטייה ללכת לפעמים עם הראש בקיר. אבל לי אישית נראה שיצליח למצוא לעצמו מקום בליגה הראשונה עם עוד ניסיון ושיפור, בעיקר בגלל המנטאליות האסרטיבית והרצון להשתפר. אם יגיע לגג שלו יהיה גם שחקן נבחרת גבולי, בעיקר עם כל טורנירי המוקדמות הנמרחים שפיב"א מסדרת לנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2019 8:27 am 
Junior

לגבי חנוכי, עד עכשיו לא הבנתי אם בין סיום הליגה לתחילת הקמפיין הזה הוא סבל מעוד פציעה. כנראה שכן.

אם יצליח להישאר בריא (ולצערי נראה שזה חתיכת אם) הוא יהיה יופי של 4. איכשהו אבל אני רואה את השחקנים האלה יותר כ-4 (גם נמרוד לוי) ואני לא מבין את ההתעקשות כל הזמן לשחק איתם לצד שני גבוהים נוספים.

גם ברבע כושר, המשחק עם הפנים לסל שלו יפהפה. לא נראה לי אף פעם שהוא הולך לפספס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2019 8:56 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
סאבוניס כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
הוקיץ' כתב:

חייב להגיד שכל פסטיבל ה"תנו לילדים לשחק" די מעורר בחילה.
מעבר לניחוחות של לאומיות מוגזמת בואכה שנאת זרים, מדובר לרוב בחבורה של פרשנים חסרי מושג (וגור שלף המזעזע בראשם) שכל מה שיוצא להם מהפה זה פופוליזם זול.
חבל שהם לא יאבדו את העבודה שלהם כמו אותם "מאמנים פחדנים" נגדם הם מטיפים לאחר שרשרת ההפסדים שתבוא אם הם אשכרה יבנו על רז אדם ויאיר קרביץ כשחקנים מובילים.

אפילו לא נגעת בקטע הכי מבחיל פה.
כי מילא כשזה בא מפרשנים חסרי מושג. זה עוד יותר מבחיל כשזה בא מכאלה שהיו מאמנים בקבוצות מקצועניות, ולא העזו לעשות את מה שהם מטיפים לו עכשיו. קרא למשל את הטורים של צביקה שרף או תקשיב לו ברדיו.
ושיא הבחילה הוא שזה כולל, קודם כל ולפני כולם, הטפות של הגזען גס הרוח שהיום הוא המנהל המקצועי של כל נבחרות ישראל. הוא העלה על דעתו לעשות את מה שהוא מטיף לו עכשיו? לא. הוא עשה את שמו על ידי זה שניצח וזכה בתארים, דווקא כי לא עשה את הדברים האלה.

אבל תנוח דעתך. הפסטיבל הזה יתרכז בקרוב רק במכבי ובאבדיה. בדיוק כמו בנבחרת הקודמת, שבה כולם דיברו על זוסמן ואבדיה ואיך הם הולכים להתייבש במכבי (יה רייט...) ואף אחד לא שאל למה כל שאר השחקנים משחקים בליגה השנייה, ואיפה שאר קבוצות ליגת העל.
גם עכשיו אתה תראה הרבה מאמרים שאבדיה חייב לקבל דקות ביורוליג, כי זה הדבר היחיד שנחשב. אם לא, הרי שהיה צריך להשאיל אותו לגלבוע או אשדוד, שם היה משחק המון דקות יורוליג. מבטיח לך שלא תראה אף מאמר שקורא להפועל להשאיל את ים מדר לקבוצה שמשחקת באירופה, למשל.

קצת תגובות לפני שנמשיך.

ראי, קודם כל יש הרבה צדק במה שאתה אומר כאן. בטח לגבי פיני שבשנים שלו במכבי ממש לא התעניין במעמד השחקן הישראלי ובקידום שלו (ובכלל לאורך הקריירה בעיקר נהנה מטובי הכדרוסלנים הצעירים שעברו תחת ידיו ואחר היה יכול לספר איך קידם אותם). צודק גם שיש נטייה להתמקד במכבי, הרבה פעמים שלא בצדק. בשנים האחרונות (גם לפני כן, אבל עוד יותר עכשיו) למשל עושים שם עבודה נהדרת במחלקת הנוער ובטיפוח שחקנים צעירים והם לא תמיד מקבלים על זה קרדיט.

ובכל זאת, נדמה לי שאתה שוב מחמיץ את הנקודה כשאתה מתמקד שוב ושוב כמו רואה חשבון בספירת הדקות של זוסמן ואבדיה. היה לנו כבר את הויכוח הזה בשנה שעברה ומה שכתבתי אז זה שלא פחות חשוב מהכמות (ואולי יותר) זה האיכות. ולא, אני לא מדבר על יורוליג מול ליגת העל. ברור שהאיכות יותר גבוהה ביורוליג. מה שאני מדבר עליו זה התפקוד על המגרש וכמה השחקן מקבל קרדיט לנהל את העניינים ולפתח יכולות של מנהיגות, הובלת כדור, יוזמה תחת לחץ וכולי. ואת זה ברור שזוסמן ואבדיה לא מקבלים במכבי אבל היו לדעתי מקבלים בגלבוע או באשדוד, בלי קשר לעוד או פחות חמש דקות. בתקווה שגם מדר יקבל יותר מזה שנה הבאה בהפועל. בעיני לפחות, יש לזה חשיבות גדולה לכדורסל הישראלי שהשחקנים המובילים שלו יקבלו הזדמנות מגיל צעיר להוביל קבוצות ולא רק להיות שחקנים משלימים. לאבדיה יהיו מספיק הזדמנויות להיות שחקן משלים ב-נבא. בשלב הזה של ההתפתחות שלו הייתי שמח אם הוא היה משחק שנה בתור האיש המרכזי בקבוצה שלו, כפי שעשה בנבחרת הזו. טועה, מאבד, מחטיא, מפסיד, אבל בעיקר לומד.

עכשיו, לי אישית ברור שאין למכבי אשמה כאן. הקבוצה מבחינתה עושה מה שטוב לה ורוצה להינות מהשחקנים שגידלה לפני שהם אולי עוזבים למקומות אחרים. כנראה שזו לגמרי החלטה של דני וזופר, אבל אני לפחות חושב שהיא מוטעית. לגבי זוסמן, ממה שהבנתי הוא דווקא רצה לצאת לשנה שנתיים ולהוביל אבל מכבי לא הסכימה והוא תחת חוזה. שוב, לגיטימי לגמרי מבחינתה, אבל חבל לי לראות אותו מתקבע בתפקיד השחקן המשלים (מין בורשטיין עם אפילו פחות יוזמה). יכול להיות שזה מי שהוא וזה מה שהוא יכול ברמות הגבוהות. אבל הייתי רוצה לראות אותו קודם לפחות מנסה לפתח יותר אסרטיביות בסביבה שדוחפת אותו לזה (מה שאגב קרה יותר דווקא בנבחרת ישראל).

ואגב, לא צריך ללכת רחוק כדי לראות שרוב האירופאים הצעירים שהגיעו ל-נבא בשנים האחרונות לא עשו את זה מקבוצת יורוליג מובילה. דונצ'יץ' מהבחינה הזו הוא יוצא הדופן הבולט. בדראפט האחרון נבחרו ביטאדזה וסמאניץ' מקבוצות אירופאיות שוליות שבהן קיבלו תפקידים מרכזיים והזדמנות להוביל. בשנתון של אבדיה יש שני גארדים צרפתיים -- מלדון והייז -- שחלק מנבאים להם בחירה בעשירייה הראשונה. שניהם הלכו לקבוצות מרכז טבלה בליגה הצרפתית ויגיעו ל-נבא אחרי שנתיים שבהן קיבלו את המושכות בקבוצה שלהם. חבל בעיני שאבדיה לא בחר בדרך דומה.

לדעתי דווקא אתה מחמיץ את הנקודה, ובענק.
קודם כל, תיאו מלדון משחק בוילרבאן שלקחה אותו לפני שנתיים, בגיל 16, מקבוצה בליגה השלישית. וילרבאן זו קבוצת מרכז טבלה בליגה הצרפתית? באמת? זו קבוצת סופר צמרת. הוא מקבל שם את המושכות כי הוא טוב מספיק כדי להנהיג קבוצת בוגרים מצמרת הליגה ולהוביל אותה לנצחונות ותארים. אבדיה בעונת הבוגרים במכבי הוכיח בעיקר שהוא מבוהל מהסיטואציה, לפחות רוב העונה, ולא היה צריך בכיינים כמונו שרואים את חצי הכוס הריקה כדי להבליט את חסרונותיו מול בוגרים - הם הובלטו בגדול בעצמם. מקווה שהשנה זה יהיה אחרת, נחיה ונראה.
כל האחרים שסימנת מסומנים לדראפט 2020 כבר מגיל 15-16 בלי קשר למקום שבו הם משחקים, כמו אבדיה אגב.
לגבי שיקוליו, ושיקוליו של זופר, להישאר במכבי - אתה באמת לא מבין אותם? רק במכבי יש לו את החופש לוותר על משחקי בוגרים כדי לשחק עם הנוער או רחמנא ליצלן בנבחרת התיכון שלו, ולהראות לסקאוטים כמה הוא גדול על הגמדים. רק במכבי יש לו גישה לטורנירים מושכי סקאוטים כמו טורניר הנוער של היורוליג. ולאור התוצאות, אתה באמת חושב שאתה בפוזיציה להתווכח איתם? כמו שאמרתי, נראה שעבור מטרת העל שלהם - ולא, מטרת העל זה לא דקות משחק במכבי וגם לא להנהיג את גלבוע או אשדוד - הגישה שלהם מצליחה לא רע, במינימום סיכון.
ובכלל, מי אמר שהוא חייב להוביל קבוצה כדי להצליח בדראפט ה-NBA? כמו שכבר אמרו פה, מובילי הקבוצות הכי גדולים בכדורסל האירופי נכשלו ב-NBA, אם כבר אתה מדבר על דונצ'יץ' כמקרה יוצא מהכלל - הוא יוצא מהכלל בעיקר בזה.
לגבי זוסמן, אני לא רואה אותו מנהיג יותר מדי גם בנבחרת, ובהחלט רואה סיטואציה שגם בקבוצה יותר קטנה המאמן היה מתייאש ממנו כשחקן מוביל שמחזיק את המושכות ונותן אותן למישהו אחר, שהרי גם קבוצה קטנה יותר - למרות הרומנטיקה שמנסים להצמיד לה - היא לא אקדמיה אלא קבוצת בוגרים מקצוענית. ככה הוא כנראה, אין לו את האופי לזה, הוא עושה או מנסה לעשות מה שהוא יודע. עדיף לו, לדעתי, שישפר את הדברים שאמורים להיות הטיקט שלו כמו הקליעה או עבודת הרגליים מאשר לקחת את המושכות ולהוביל קבוצה.
וזה לפני שנכנסתי לדקות היורוליג המרובות, בתפקיד כלשהו, שהוא היה מקבל בגלבוע או בהרצליה... יש לך ולחתול נטייה לזלזל בנסיון הזה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2019 9:31 am 
Junior

לא כל כך מבין למה שורבבתי לעניין הדקות של זוסמן ואבדיה. אני דווקא חושב שזוסמן קיבל ממכבי חבילת דקות נאה. אם דיברנו על ספסטיות סטייל כספי וקולשוב אז גם זוסמן לצערי נראה נוקשה יותר עם הגיל. הוא לא מסוגל לבצע כמעט שינויי כיוון גם הגוף וסיבסובים. אולי הוא צריך לשקול להוריד מסת שריר.

לגבי אבדיה, נראה השנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2019 10:55 am 
Junior

סאבוניס, אני רק רוצה להגיד שאתה קצת משייך לי דברים לא לי.
קודם כל, אני ממש לא מסתכל על חצי הכוס הריקה. אבדיה מאוד הרשים אותי בטורניר האחרון, פחות מבחינת יכולת ויותר מבחינת אופי ואישיות. זו בדיוק גם הסיבה שאני לא חושב שהוא יכשל באנ.בי.איי, בניגוד למה שכתבת. אני כן חושב שיהיה לו לא פשוט, בטח למישהו שמיועד להיבחר באזורי לוקה דונצ'יץ' ורחוק מלהיות טוב כמוהו.
אין לי שום בעיה להודות כשאני טועה. גם לגבי בלאט אמרתי כבר כמה וכמה פעמים בעבר שהוא הגיע הרבה יותר רחוק ממה שחשבתי שיגיע, אם כי הוא בעיקר נהנה מקרדיט אינסופי הרבה מעבר למה שמגיע לו (ויש פה כבר אוהדים של שלוש קבוצות שונות שיעידו על כך).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2019 11:48 am 
Hall of Famer

אחריי הנשיא עכשיו מגיעים לביבי.....
https://mobile.mako.co.il/Sports-basket ... c61027.htm

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2019 12:15 pm 
Hall of Famer

החתול יובב כתב:
לגבי חנוכי, עד עכשיו לא הבנתי אם בין סיום הליגה לתחילת הקמפיין הזה הוא סבל מעוד פציעה. כנראה שכן.

אם יצליח להישאר בריא (ולצערי נראה שזה חתיכת אם) הוא יהיה יופי של 4. איכשהו אבל אני רואה את השחקנים האלה יותר כ-4 (גם נמרוד לוי) ואני לא מבין את ההתעקשות כל הזמן לשחק איתם לצד שני גבוהים נוספים.

גם ברבע כושר, המשחק עם הפנים לסל שלו יפהפה. לא נראה לי אף פעם שהוא הולך לפספס.

עבר פציעה קלה בברך ממש לקראת סיום העונה אבל זה משחק ילדים לעומת 2 הפציעות הקודמות הקשות שעבר שיכולים לסיים קריירה של שחקן במיוחד שהם בהפרש של כמה חודשים בודדים זו מזו .גילוי נאות אני מכיר טוב את חנוכי וצריך באמת כוח נפשי עצום כדי להתאושש מפציעות כאלה.בכל מקרה לובין מייעד לו את סרט הקפטן בגליל גלבוע בעונה הבאה שם נבנתה קבוצה שמייצגת את העתודה ב3 השנים האחרונות

בני
פליישר
חנוכי
ארצי

שגם אלבר על הכוונת שלהם לעונה הבאה ויש עוד קבוצות בליגה ה1 שמגששות בכיוון שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 24, 2019 12:33 pm 
Sophomore

אני חושב שעמדתי בנוגע לאבדיה די יציבה. אני רואה אותו משתלב בנבא, אני חושב שאין לו סקיל סט מספיק טוב להיות שחקן מוביל. הוא יהיה שחקן משלים ובעוד שיש לו בהחלט סט יכולות שיאפשר לו להיות שחקן משלים בסדר גמור שמשחק ומקבל דקות, אני לא בטוח שמבחינה מנטאלית הוא נמצא שם.
הראיה הטובה ביותר היא התנודתיות הזו בין שפת הגוף שלו ככוכב בנבחרת הצעירה, לעומת חוסר האונים כשחקן צעיר בבוגרים. יש שם משהו לא יציב מספיק ולא בשל. הוא עוד יכול להשתנות בהקשר הזה, אבל ההתרשמות שלי מהיציע היא שזה יהיה מלווה בוואחד כאפה, והוא צריך להיות מוקף באנשים שפויים גם בתקופה הקשה שתהיה לו ובטח "ברגעי השיא" של זכיה באליפות גליאים. מי שעף על אבדיה וחושב שבכך הוא עושה לו טובה, טועה טעות מרה.
having said that - ברור שמדובר בכישרון מיוחד מאוד ביחס לכישרונות הישראלים הסטנדרטיים.

בנוגע למדר - ההשוואה לקטש בעיניי בעייתית. לקטש לא הייתה רק קליעה טובה מבחוץ. לקטש היה טאצ' נדיר מכל מקום, היו לו יחסים קרובים קרובים עם הסל.
מדר מאודד מזכיר לי את שרודר באיזשהו אופן. שחקן אתלטי, מגניב, משחק כאילו בקצב טיפה מהיר יותר מכל השאר. מלא הטעיות קטנות שמוציאות את השומר מאיזון. ברמת הקשר עם הסל הוא בינוני למדי.
זה מה שמונע משרודר להיות רכז כוכב בנבא, וזה מה שימנע ממדר להיות שחקן יורוליג מוביל.

הלוואי ואתבדה כי אני מאוד נהנה לראות אותו משחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2019 12:59 am 
מנהל פורום

ודים כתב:
אבדיה הולך לעשות קפיצה ענקית במוקים. כמו שכתבתי קודם - הוא עשה פה משהו שאין לו תקדים בכדורסל האירופאי, לפחות לא בשני העשורים האחרונים.
לא הרבה זמן לפני הטורניר השם שלו בכלל לא הופיע במוק של nbadraft.net. בזמן הטורניר ראיתי שהוא כבר הופיע במקום ה-26. מעריך שבעדכון הבא הוא כבר יוקפץ למקומות 5-10 לפחות.

אז הוא אכן קפץ למעלה. במוק של דראפט-נט הוא עכשיו במקום ה-8.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2019 2:32 pm 
Freshman

סרטון של המהלכים של הMVP דני אבדיה מאליפות אירופה
https://www.youtube.com/watch?v=DI_jvSeVS3Y

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2019 4:08 pm 
Junior

שאלה למי שקצת יותר מעורה ממני בנעשה בכדורסל הנוער הארץ:
יש איזו טענה שעולה בתקשורת (בעיקר בהובלת פיני גרשון, אבל לא רק) מאז הזכייה של העתודה, כאילו יש איזשהו שיפור מאוד גדול בגידול השחקנים בארץ וזה בעיקר לזכות אנשי איגוד הכדורסל האחראיים ובראשם כמובן גרשון עצמו.
אז השאלה היא, יש אמת בדברים? או שזה סתם דור מוכשר? אני אישית נוטה להיות קצת סקפטי כשאנשים טופחים לעצמם כל כך חזק על השכם, אבל אולי אני טועה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2019 4:36 pm 
Hall of Famer

ודים כתב:
ודים כתב:
אבדיה הולך לעשות קפיצה ענקית במוקים. כמו שכתבתי קודם - הוא עשה פה משהו שאין לו תקדים בכדורסל האירופאי, לפחות לא בשני העשורים האחרונים.
לא הרבה זמן לפני הטורניר השם שלו בכלל לא הופיע במוק של nbadraft.net. בזמן הטורניר ראיתי שהוא כבר הופיע במקום ה-26. מעריך שבעדכון הבא הוא כבר יוקפץ למקומות 5-10 לפחות.

דברים כאלו נוטים להשתנות.
בסופו של דבר אני מאמין שאבדיה ינחת במקומות 10-20 (כתלות באימונים אישיים)
ואם זה אכן יקרה, זה מכובד מאוד לשחקן אירופאי/ישראלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2019 5:14 pm 
מנהל פורום

Att כתב:
ודים כתב:
ודים כתב:

דברים כאלו נוטים להשתנות.
בסופו של דבר אני מאמין שאבדיה ינחת במקומות 10-20 (כתלות באימונים אישיים)
ואם זה אכן יקרה, זה מכובד מאוד לשחקן אירופאי/ישראלי.

כן, ברור. יש עוד כמעט שנה... ישתנה הרבה פעמים.
סתם היה לי מצחיק שלפני חודש הוא בכלל לא הופיע אצלם, גם לא בסיבוב שני. באמצע הטורניר הופיע במקום 26 ועכשיו 8.

העניין הוא שכרגע זה נראה כמו דראפט דיי דל. לאמלו בול, שהוא אומנם נחשב מוכשר בהרבה מהאח האמצעי, וגם יותר אתלט וקלעי מלונזו, מדורג בחמישייה הראשונה. וזה כאשר הוא מככב בכל מיני ליגות חובבים דרג ז'. גם שאר השמות בעשירייה הראשונה לא נראים לי כרגע כמו כוכבים לעתיד או כאלה הנעולים לצמרת הדראפט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2019 5:25 pm 
מנהל פורום

הוקיץ' כתב:
שאלה למי שקצת יותר מעורה ממני בנעשה בכדורסל הנוער הארץ:
יש איזו טענה שעולה בתקשורת (בעיקר בהובלת פיני גרשון, אבל לא רק) מאז הזכייה של העתודה, כאילו יש איזשהו שיפור מאוד גדול בגידול השחקנים בארץ וזה בעיקר לזכות אנשי איגוד הכדורסל האחראיים ובראשם כמובן גרשון עצמו.
אז השאלה היא, יש אמת בדברים? או שזה סתם דור מוכשר? אני אישית נוטה להיות קצת סקפטי כשאנשים טופחים לעצמם כל כך חזק על השכם, אבל אולי אני טועה.

שאלה מורכבת. אני גם חשבתי רבות על העניין.
תחשוב אבל שבעצם השחקנים שעכשיו בני 22-18 התחילו לשחק בקטסל 8-12 שנה. כלומר הם עדיין שיחקו לפי חוקים שנקבעו ע"י קודמיו של גרשון. 4 על 4, סלים נמוכים עד כיתה ז', כדור קטן עד כיתה ח'. בכיתות ז'-ח' הם אותרו באימוני מצויינות (טרום קדטים) שהיו גם הרבה לפני פיני.

אפשר לייחס חלק מהדברים לכך שהאקדמיה בוינגייט שקמה בערך ב- 2010 גרמה להרבה מועדונים להעביר הילוך ולעבוד הרבה יותר מקצועי בשביל לשמור שחקנים אצלם. היו מועדונים חדשים יחסית שעלו לצמרת בעקבות השקעה של הרשות או/ו איש מקצוע חזק שהגיע למקום. למשל מחלקת הנוער של גלבוע, מועדונים כמו יבנה, נס ציונה, האקדמיה של הפועל ת"א גם חדשה יחסית.

אז מה גרשון עשה? הוא שינה עכשיו כל מיני חוקים בגילאים צעירים, החזיר מסגרות טרום קדטים, שנסגרו למשך שנה-שנתיים, אבל בעיקר הוא מסתובב עם הנבחרות, מייעץ למאמנים, בוחר בעצמו שחקנים.

האם הוא אחראי לכך שיש לנו יותר קלעים? יותר גארדים גבוהים? יותר פורוורדים אתלטיים שיודעים גם להוריד כדור לריצפה? לא חושב. זה עבודה שהתחילה עוד כשהילדים האלה היו צעירים.
יכול להיות שהוא כן אחראי למיצוי מקסימלי בטורנירים, לבחירת מאמני נבחרות מתאימים, לבחירת הסגל עצמו. זה כן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 459 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 15, 16, 17, 18, 19  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], סאבוניס ו 19 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: