הוקיץ' כתב:
סאבוניס, כמה דברים:
א. אתה טוען שאבדיה כבר היום הוא אתלט ממוצע באנ.בי.איי, ואף מעל הממוצע מבכמה בחינות. לא ברור לי על סמך מה אתה מבסס את זה, אבל זו אמירה הזויה בעיני. עמרי כספי, שבגילו היה אתלט טוב מאבדיה (ולא במעט), היה במקרה המאוד טוב פורוורד ממוצע בכל הנוגע לאתלטיות באנ.בי.איי, ולדעתי פחות מזה. אני אגיד לך יותר מזה, האתלטיות של כספי לא שיחקה חלק מרכזי בסגנון המשחק שלו (מן הסתם, הרי אין לו באמת יתרון שם) אבל היא כן אפשרה לו להתמודד. אצל אבדיה לעומת זאת, סגנון המשחק הרבה יותר מתבסס על יתרונות פיזיים שיש לו כרגע והוא יצטרך לעשות שיפט משמעותי במשחק שלו כדי להסתגל.
ב. אתה טוען שהוא יכול להיות שחקן הגנה סביר באנ.בי.איי ולא מבין למה מדברים איתך על זה שהוא לא הצליח לשמור על שחקנים בני 25. אז אני יכול להגיד לך שהוא פשוט לא מזיז את הרגליים מהר וזה לא קשור לזה שהוא בן 18 ולא הולך להשתפר. ים מדר לצורך העניין, הזיז רגליים מספיק מהר כדי לשמור גם על שחקנים מאוד זריזים כמו דיברתולומיאו וסקוטי ווילבקין, הבעיה שלו הייתה פיזית והבנת המשחק (שני דברים שדווקא סיכוי סביר שכן ישתפרו). בסדרת הפלייאוף בין הפועל למכבי, גרלון גרין (לא שחקן עם צעד ראשון מאוד מהיר) חלף ליד אבדיה בלי שום בעיה פעם אחר פעם בדרך לטבעת (ולא הצליח לסיים כי הוא שחקן מוגבל). מאחר והוא הולך להתמודד עם שחקנים יותר מהירים ויותר אתלטיים בשנים הבאות, אין לי ספק שזה הולך להוות בעיה עבורו. הטענה שלך לגבי זה שהוא הראה באליפות שהוא יכול להזיז רגליים מהר לדעתי ממצה את העניין - אין שום קשר בין השחקנים שהוא פגש באליפות, לא מבחינת יכולות ולא מבחינת אתלטיות, לשחקנים שהוא יפגוש ברמה הבאה.
ג. לגבי הקליעה אני דווקא מסכים איתך. הפוטנציאל והיכולות קיימים, האחוזים נוטים להסתדר עם הגיל, בטח עבור שחקנים אינטליגנטיים עם מוסר עבודה.
ד. בשורה התחתונה לא ברור לי על מה אתה מלין כל כך. אני חושב שיש לו את הפוטנציאל לעשות קריירת אנ.בי.איי בהינתן הסתגלות לא פשוטה, אני רק לא עוצם עיניים כמוך בנוגע לקשיים שהוא יתקל בהם. לגבי האם הוא שווה טופ 10, אני לא מספיק מכיר את החוזק של הדראפט הקרוב כדי להגיד. אם יוצאים מנקודת הנחה שבבחירה טופ 10 אתה מצפה להוציא לכל הפחות שחקן חמישיה, סיכוי טוב שהוא הולך להיות אכזבה.
לגבי סוגיית הישראלים בליגה, מצטער סאבוניס והחתול, אבל הדמגוגיה שלכם חוצה גבולות. מי פה יצא נגד הגבלות? הגבלות קיימות לדעתי ברוב אם לא כל הליגות באירופה, רק ששם הן הרבה יותר קלילות מפה ולכן הבכי והנהי, הן של השחקנים הישראלים והן של התקשורת, מגוחכים לגמרי.
גם לא ברור מה אתם רוצים מתומר ירון ושי האוזמן, הרי 99 אחוז מהתקשורת מגויסת לטובת השחקן הישראלי, אז השניים האלה מפריעים לכם? אפשר לחשוב גם באיזה הייטרים מדובר, כאילו האוזמן לא הילל את תומר גינת כל העונה למרות ושכח שהבן אדם חצי מהזמן (במקרה הטוב) בכלל לא שומר.
בשורה התחתונה כמות הנמרוד לוי-ים שיש בכדורסל הישראלי נמוכה מאוד ועובדה שגם הוא קיבל את הצ'אנסים שלו, אז לא ברור על מה המהומה. מי הם אותם שחקני ליגת על לגיטימיים שלא קיבלו צ'אנסים? כל מה שאני רואה זה שבריסקר, בני וקררה הוכיחו עצמם בלאומית ועכשיו מקבלים הזדמנות בליגת העל. אז מי הם הנפגעים?
עמוס, דווקא לדעתי הגובה העדיף של קטש זה לא הסיפור. האתלטיות של מדר והפוטנציאל ההגנתי שלו בקלות מגשרים על היתרון של קטש בתחום הזה. דווקא מה שחסר למדר כדי להגיע לרמות הפוטנציאל האלה זה קליעה ברמה גבוהה.
הוקיץ', תגובה מפורטת שראוייה לתשובה. החתול כבר כתב רוב מה שיש לי להגיד על האתלטיות של אבדיה. אני מאמין שהוא ממש יסתדר בנבא מהבחינה הזו וגם שהוא עוד לא גמר את ההתפתחות האתלטית שלו. נחכה ונראה. יש כמובן סיכוי שאתה צודק ויהיה לו קשה להתמודד, לפחות בהתחלה. לדעתי הוא חכם מספיק כדי למצוא דרכים לבוא לידי ביטוי וגם לא להיות אסקופה נדרסת בהגנה. ולגבי זה, כמובן שיכולת הגנתית יכולה להשתנות וגם משתנה אחרי גיל 18. חלק מזה כן קשור לאתלטיות (כמו שרואים בקלות כשמשווים את האליפות הנוכחית של אבדיה לזו של שנה שעברה), חלק לכוח פיזי (היכולת לשמור שחקנים בלי לתת להם לדרוס אותך), ולא מעט גם לניסיון ושיפור בהבנת משחק. אבדיה עשה בשנה החולפת שיפור עצום בהגנה (לא ראיתי על בסיס יום יומי, אז אני שופט בעיקר על סמך האליפויות). למה שנחשוב שבגיל 18 הוא פתאום הגיע למקסימום שלו אחרי כזו התקדמות ושכאן זה ייעצר בחריקת גלגלים? שוב, נחיה ונראה.
אז על מה אני מלין? בעיקר על הנטייה בפורום הזה להסתכל תמיד על חצי הכוס הריקה. יש לנו שחקן ייחודי עם פוטנציאל נבא בגיל 16? "הוא לא אתלטי, יש לו אופי חרא, וקשה להאמין שיגיע לשם". מתברר אחרי שנתיים שהוא דווקא כן הולך להגיע לשם ואפילו כנראה להיבחר בלוטרי? "טוב, אבל הוא לא יהיה כוכב ואולי אפילו לא שחקן חמישייה, אז זו בחירה לא טובה. ובכלל, ידרסו אותו בהגנה והוא יעשה בושות, ויהיה אכזבה, אז מה זה שוה?" וכולי וכולי. ואיכשהו נראה לי שכשהוא כבר יגיע ל-נבא אז יחכו לו כאן בפינה רק כדי להגיד "אמרתי לכם" וימצאו כל הזמן מה הוא עושה לא טוב במקום להסתכל על החיובי. משום מה, נראה לי שאני לא היחיד שלא נהנה במיוחד מהגישה הזו. זכותכם המלאה להחזיק בה ולהביע אותה. ולי ולחתול מותר לא לאהוב את זה ולהתלונן.
אגב, יש כמובן גם סיכוי לא רע שאתם צודקים ואבדיה ייכשל ב-נבא או יהיה שחקן שולי. אבל אפילו אז זה לא בהכרח אומר שטעות לבחור אותו בלוטרי. הבחירה היא על סמך נתונים מוקדמים והערכות, אבל יש המון חוסר וודאות בדברים האלו. אם בודקים בזהירות, רואים שבערך חצי מהשחקנים שנבחרים בחלק השני של הלוטרי (לא בדקתי, אבל זכור לי משהו כזה, אולי אפילו מספר יותר גבוה) לא מגיעים להיות שחקני חמישייה ב-נבא. אז ככה שסטטיסטית, אם אבדיה נבחר באיזור הזה יש סיכוי של אולי יותר מ-50% שתצדק. אבל אם זה אכן המצב, אז להגיד שכל הבחירות הללו הן כישלון זה גם בעייתי בעיני.
לגבי ההגבלות ומעמד הישראלים/זרים, יש לי הרבה מה להגיד, אבל בפעם אחרת.