סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 16, 2024 8:28 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 211 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2019 1:06 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אמנם בגדול, אין לי מושג על מה אתם דנים, ומי טוען מה - אבל כן אציין שיש הבדל בין הודים בארץ להודים בהודו - מכיוון שבהחלט יש הבדל ויתרון ל NEAR SHORE על OFFSHORE (קרבה בשעות לביזנס, בעיקר). כלומר אם הודים מגיעים לארץ הם בהחלט ממלאים עוד פונקציה שהם לא יכולים למלא בהודו (למשל, אם הם בהודו, כמעט תמיד נצטרך עדיין איזה PM או שמונה בארץ).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2019 1:22 am 
Sophomore

N.T.K כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
N.T.K כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
לחוק על כמות הזרים התייחסתי, תרשה לי שוב לבקש לראות אם יש חוק כזה ולא להסתמך על דבריו של ניר אלון.

אתה בדיון בפורום אוהדי כדורסל
רוב האנשים פה לא ילכו לחפש לך חוק ספציפי וחלק גדול גם אם יחפשו אותו לא ימצאו אפילו אם הוא קיים

בקיצור כמו שאתה לא התבקשת להביא את החוק המדויק שעליו תעבור המנהלת אם יעשו חוק הגבלת מתאזרחים (כולל כל תתי הסעיפים שאולי אחד מהם יכול להתקבל פה )
אתה לא צריך לדרוש את החוק המדויק כדי לדון על ההשלכות של חוק כזה.

אללה יוסתור ואשתו, מאיפה להתחיל?

ראשית, אתה כנראה לא בפורום הזה מספיק זמן, אבל דברים כגון אלה נעשים פה כל הזמן. אנחנו בעידן האינטרנט ולא מדובר פה על איזו ידיעה עלומה בארכיון סתום, אלא על חוק שבעידן האינטרנט לא אמור להיות קשה למצוא אותו אם הוא קיים.
שנית, אני כן מצפה שאם אתה טוען טענה, תגבה אותה בסימוכין. ולא, "ניר אלון אמר" זה לא סימוכין.
שלישית, אני לא התבקשתי, אבל החוק ככתבו וכלשונו נמצא בת'רד הזה (חפש למעלה את חוק שוויון הזדמנויות בעבודה) ואתה מוזמן לקרוא אותו.

ועכשיו, כיוון שאתה דורש שוויון והקבלה, תביא אתה את החוק שעליו אתה מבסס את הטענה שלך.

טוב , ביקשת אז חיפשתי
אני אסייג שהחיפוש לא היה מהטובים והגדולים שידע האינטרנט , אבל הנה מה שמצאתי

לפי ההגבלות על עובדים זרים מומחים שנקבעו בוועדת בוכריס. (הציטוט לקוח מטעמי נוחות מוויקיפדיה אבל ראיתי את הסעיפים הללו בכמה מקומות

ציטוט:
המעמד "מומחה זר" נקבע על ידי ועדת בוכריס - ועדה מקצועית שהוקמה במרץ 2001 על ידי שר העבודה והרווחה, שלמה בניזרי, ובראשה עמד יעקב בוכריס. הוועדה הוקמה כדי לבחון את סוגיית העסקת עובדים זרים בישראל, והיא קבעה כי האינטרס של מדינת ישראל הוא להתייחס לקטגוריה של מומחה זר באופן שונה מאשר ליתר העובדים הזרים.

ביולי 2001 פרסמה הוועדה את המלצותיה, ובהן קבעה מאפיינים אחדים לזיהויו של מומחה זר:

1. שכר השווה לפחות לכפל השכר הממוצע במשק, כ-15,000 ש"ח.
2. בעל איכויות ומיומנויות מיוחדות, והובא על-מנת להעביר את הידע שברשותו לעובד ישראלי שיחליפו בבוא העת.
3. יוצר מקומות עבודה חדשים במשק הישראלי ביחס של 1:10 לפחות;
4. מעביר לישראל ידע וניסיון שאינם קיימים בשוק המקומי;
5. נהנה מרמות השכלה והתמקצעות גבוהות מאוד;
6. עוסק בתפקידי ניהול ופיתוח;

http://webcache.googleusercontent.com/s ... clnk&gl=il

סעיפים 3 ו 6 ובהרבה מקרים גם 5 הם בעייתיים משהו
בוא נגיד שאם באמת הזרים בכדורסל הם תחת חוק הזרים המומחים (ולפי דעתי בקישור המוזר שהבאתי זה כתוב ) כפי שנקבע בועדת בוכריס , הדבר האחרון שהקבוצות רוצות זה שמישהו יבדוק את זה

files.webydo.com/123688/Presentation1.pptx
ובקישור השני יש מצגת של משרד עו"ד בנושא

בקיצור אני אישית לא חושב שאני אחפש יותר ממה שכבר חיפשתי , אבל אני בטוח שבכל מקרה שום דבר לא יעלה לבית משפט אזרחי.
הכל יסגר בבית גם אם יוחלט על חוק הגבלת המתאזרחים

מצאתי את מה שכתבתי פה לפני כמה שנים (זה היה הרבה יותר קל מאשר כל מליארד עורכי הדין שעלו כתוצאות חיפוש לכל מילה שכתבתי בנושא בגוגל )

שוב יכול להיות שהחוק שונה ושהמלצות וועדת בוכריס הזאת לא התקבלו במלואן
אבל זה מה שזכרתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2019 1:27 am 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
אתה שואל את אותן שאלות אז אענה אותן תשובות.
האם נראה לי הגיוני? אם 30000 הודים לוקחים את עבודתם של הישראלים, או ידרדרו אותם לעבודות משניות - באמת שלא משנה לי אם הם יעשו את זה מפה או משם. גם לעובדים הישראלים זה לא ישנה דבר וחצי דבר אם ההודי שלקח להם את המשרה נמצא פה או שם, כפי שהודית גם אתה - והרי זה בסיס הדיון פה, איך דברים כאלה משפיעים על העובדים. מבחינה מעשית מדובר באותה השפעה בדיוק.
אז אם מבחינה מעשית, בטח ככל שמדובר בהשפעה על העובדים שעל זה כל הדיון פה, זה אותו דבר בדיוק - אז אין סיבה שאחד ייראה לי פחות הגיוני מהשני.
ההבדל הוא רק ויזואלי... אנחנו נצטרך לראות בעיניים את הגמדים הכהים האלה! איכס!

ולבי לבי לך על המעבר. אני מקווה שלפחות אתה מלא תחושת שליחות או משהו.

לא יודע לגבי שליחות , יודע שכיף לי ללכת כל יום לעבודה (כולל בחופש הגדול שזה סוג של הבטחה שקיבלתי ושלא מומשה עד כה )

שוב זה משנה מאוד מאוד אם המקרה הוא של העולם התקדם וישראל לא ולכן העולם הולך ומעביר את מרכזי הפיתוח שלו להודו ולישראל לא נשאר
לבין ישראל מיבאת הודים לכאן כדי להחליף את הישראלים

ההבדל הוא לא בשביל מאבד העבודה אבל כן למדינה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2019 1:35 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אז אני לא מזהה את ההבדל הגדול, מלבד הויזואליה, כאמור... בכל הקשור לעבודה ומשרות לאזרחי המדינה זה לא משנה דבר. בכלל לא נכנסתי לענייני "העולם הגדול בוחר בהודו על פני ישראל", דיברתי בדוגמה שלי על חברות ישראליות.

נורטון, אין מניעה לחברה ליצור את החיץ ההיררכי איפה שהיא רוצה. הדירקטוריון שלה יכול להעביר חטיבות שלמות להודו על כל תפקידיהן אם כך הוא רואה לנכון.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2019 1:46 am 
Hall of Famer

ברור, אני רק אומר שיש הבדל ניתן להינות, בין צוות פיתוח שנמצא ליד הביזנס לבין כזה שרחוק ממנו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2019 1:53 am 
Hall of Famer

אני מניח. אבל להבדלים האלה יש גם יתרונות, ובטכנולוגיה של היום החסרונות לא עד כדי כך גדולים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2019 6:13 am 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
סאבוניס כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
ואני עדיין מחכה לתשובה מאדום88, וגם החתול מוזמן לענות, מהו כדור הבדולח שבעזרתו מבחינים בין ג'וש פרוינד (נניח לצורך העניין שלא יישאר פה הרבה, אבל אני לא מתיימר לדעת מראש) לבין הדייויד בלאטים והווילי סימסים של העולם. מראש, לא בחוכמה בדיעבד. הרי במנגנון החדש כולם פסולים.

לא הוזמנתי, אבל נתפרץ לדלת הפתוחה. קודם כל, אף אחד לא "פסול". אבל כן, זה מקשה עליהם ועל הקבוצות להעמיס לפי משקל רק כי זה זול ולראות מה יוצא.

ועכשיו לטענה העקרונית. לא יודע במה אתה עוסק. בוא נניח לצורך העניין שאתה מתכנת מחשבים. השקעת שנים בהכשרה כדי להגיע למקצועיות ויכולות מסויימות. עבדת קשה מאוד ולמעשה, אתה לא רע, גם אם לא הכי טוב שיש. השוק מוגבל ויש מספר מסויים של מקומות עבודה למתכנתים בחברות הכי טובות. אבל בהודו יש מאות אלפי מתכנתים ומתוכם כמות לא קטנה שמוכשרת יותר ממך. אז יום אחד החליטו לאפשר לחברה שלך להביא את מיטב המתכנתים ההודים, כמעט ללא הגבלה. אם אתה טוב מספיק להתחרות איתם, תישאר בעניינים. אבל לא רק זה. בגלל הסכם מיוחד עם הממשלה ההודית (בכל זאת, יש מיליארד מהם וצריך שיאהבו אותנו), למעשה הרבה יותר משתלם לחברה שלך להביא את המתכנתים ההודים מאשר להעסיק אותך, כי הם פטורים ממס עד לרמות שכר די גבוהות. אפילו לא צריך להביא את העילית שבעילית. יש כל כך הרבה מהם, שאפשר להביא גם את הדרג השני והם לא פחות טובים מהמקומיים (חלקם אפילו יותר). הבוס שלך הוא ציוני דגול. אבל ביזנס זה ביזנס. אז לך לך בבקשה לחפש עבודה אחרת או שתלך לעבוד בשכר מינימלי בבדיקת תוכנה בחברות ליגה שנייה.

ואז קם אחד המתכנתים הממורמרים, נקרא לו שיר בלון, ומחליט להקים, לא עלינו, ארגון עובדים. ואחת הדרישות של בלון היא להטיל מגבלות מסויימות על המתכנתים ההודים, כן אפילו על היהודים שביניהם, כשהם מגיעים לכאן. נניח לקנוס בסכום כלשהו חברות שמביאות המון מהם ולחייב חברות להעסיק כמות מסויימת של מקומיים. בלון כמובן הוא לא פורץ דרך. יש בעולם מאות ממשלות, מדינות וערים שבהן יש תקנות דומות שמנסות להגן על העובד המקומי, גם אם הוא "עצלן, בטלן, חמדן, ולא יוצלח". אבל אתה, איש עקרונות שכמותך, לא מוכן לשמוע על זה. הגבלות? מה פתאום? שישתדלו עוד קצת המתכנתים העצלנים וטהורי הדם הללו. כולם לא יותר מחבורה של גזענים, שלא מוכנים לראות את ההודים המוכשרים מתחרים איתם על מקומות העבודה שלהם ולוקחים 80% מהמשרות היוקרתיות הפנויות. "הסתדרות"? "ארגוני עובדים"? מה זה הקומוניזם הזה? תנו לשוק החופשי לעשות את שלו!

אה, זה סתם במקרה לא הזכרתי אותך. מתנצל על חוסר הנימוס. ראה את עצמך כמוזמן ולא כמתפרץ, וברוך הבא.

שמח ששאלת, כי כבר עניתי לשאלה זהה בעבר.
אני לא מתכנת אבל מאד קרוב לזה, מהנדס בהייטק שמתעסק בתקשורת סלולרית ועובד בחברה שעוסקת בפיתוחים בנושא. המציאות של התחום שאני עוסק בו די זהה לדוגמת התכנות שהעלית.
ואתה יודע מה? כל מה שאתה מתאר שם קורה בתחום שלי כל הזמן, רק בדרך אחרת. החברה שאני עובד בה אולי לא תביא לכאן הודים, כי היא לא צריכה לעשות את זה. היא יכולה לעשות בכל רגע נתון מה שבכדורסל אי אפשר לעשות - לקחת את המשרה שלי ולהעביר אותה להודו. זה קורה בתחומי הפיתוח כל הזמן. כנראה שזה אפילו משתלם לה יותר מלהביא את ההודים לישראל.
אז תגיד "זה לא אותו דבר"? מבחינתי זה לגמרי אותו דבר. החברה שבה אני עובד יכולה בכל רגע נתון לקחת משרה של עובד ישראלי ולתת אותה להודי, וזה קורה כל הזמן, לא רק בחברה שלי כמובן. התוצאה מבחינת העובד היא אותה תוצאה - החברה שלי העסיקה זר במקום ישראלי.
לא יעזור כאן שיר ולא יעזור כאן בלון. אם תהייה מספיק טוב וישתלם לחברה להמשיך להעסיק אותך בישראל, יעשו את זה, ואם לא אז לא. בחברה שאני עובד זה אפילו קרה ממש בחטיבה שלי, שנרכשה בתור סטארטאפ ישראלי לגמרי, והיום היא מעורבת בין ישראלים להודים. והם טוביםן ההודים האלה, אי אפשר להגיד שהם לא טובים, וכנראה יותר זולים ממני. אני אמנם לא בפוזיציה לראות את משכורותיהם ועלותם, אבל אני מתאר לעצמי שבבנגלור האנשים זולים יותר למעביד מאשר במרכז ישראל.
אז כל מה שאתה מתאר, אני ושכמותי כבר חווים. לא ראיתי שקם ארגון שקורא לשמור את החברה טהורה לעד ולזרוק את כל הפולשים האלה עם המבטא והעור הכהה.
למותר לציין שאין בתחום שלי שום מכסות. החברה יכולה גם להעביר את כל החטיבה להודו אם היא רוצה.

בקיצור, כל נסיון להגיד לי "נראה אותך, על בשרך" וכו' - נועד לכשלון. אני חווה את זה בסביבתי כל הזמן. מה אני עושה? מתמקצע במה שאני עושה, לומד תחומים חדשים עם התקדמות הטכנולוגיה, ונהייה (כך אני מקווה) יותר טוב, אפילו בגילי המופלג (שיש אומרים שאורך הקריירה בו, אם לא עברת ל-front office, די מקבילה לספורטאי...)

אוקיי, מאיפה נתחיל? באמת אתה חושב שזה אותו דבר? אז הנה, אלא הסיבות שלא:

1. אחרי כל מה שאמרת, מהנדסי הייטק ישראלים, שהם באופן כללי באמת מצויינים (לא בציניות; אחי הוא אחד כזה וכשהוא חוזר ממסעותיו במזרח הרחוק הוא מספר לי על ההבדלים ביצירתיות וביוזמה) לא באמת נלחמים על פת לחמם. עם יד על הלב, כמה יוצאי טכניון, או לצורך העניין אפילו מכללות בישראל אתה מכיר שלא השתלבו בתעשייה ונאלצים לכתת את רגליהם תמורת משכורות עלובות בחברות מדרג ג'? כך שבין אם החברות יכולות להעביר פעילות אל מחוץ לישראל ובין אם לא, בפועל שוק העבודה למהנדסים הישראלים הוא מצויין, עוד לפני שדיברנו על העולם הגדול שפתוח בפניהם. מה היה מצב מקביל למה שקורה בכדורסל בשנה הקרובה? אם מתוך כל המשרות הבריכות בחברות הכי מבוקשות, עם השכר הכי גבוה, 80% היו הולכות להודים (או לרומנים, מכיוון שאתה מתעקש להפוך את זה לדיון על צבע עור) ו-20% לישראלים, כשרוב בוגרי הטכניון נאלצים להסתפק בפירורים ולעבוד תמורת גרושים בבדיקת תוכנה. ובנוסף, החברות היו מקבלות הטבות מס משמעותיות על ההעסקה של העובדים ההודים (או הרומנים) הללו, כך שהיה להם תמריץ משמעותי להביא כמה שיותר מהם ולא להעסיק את המקומיים. או אז, נדמה לי שהיה חיש מהר קם לו איזה ארגון בראשותו של שיר בלון ותובע נחרצות מהממשלה להגן על העובדים המקומיים, שהשקיעו את מיטב שנותיהם בהכשרה מקצועית. למשל בצורת מכסות או קנסות על חברות שמעסיקות מעל מספר מסויים של עובדים מיובאים.

2. למרות האמור לעיל, לפחות חלק מחברות ההייטק לא זוכות לתמיכות ממשלתיות או עירוניות ישירות. רבות מהן כן מקבלות הטבות שונות, אבל בתמורה הן בהחלט מצופות לתרום את חלקן להעסקת כוח עבודה מקומי. אם אינטל הייתה מחליטה להביא למפעל שלה בקריית גת 80% עובדים אמריקאים אחרי ההטבות המפליגות שקיבלה, תהיה בטוח שזה לא היה עובר לה בשקט. קבוצות הכדורסל, לעומת זאת, זוכות ברובן לתמיכה ציבורית מאסיבית. אז כן, ניתן לצפות שבתמורה יקחו בחשבון העסקה של מקומיים ויתנו לזה העדפה.

3. או בוא ניקח דוגמא אחרת, אולי מתאימה יותר, כמו שהציע החתול -- רופאים. שוב, אנשים שהשקיעו שנים רבות בהתפתחות מקצועית ועבדו קשה להגיע למעמד שלהם. גם כאן, לא ידוע לי על רופאים ישראלים מחוסרי עבודה שההשקעה שלהם ירדה לטמיון. כאן גם אין אופציה להעביר את העבודה למדינה אחרת ולהעסיק שם עובדים מקומיים זולים. אבל כן היה אפשר לפתוח את השוק ולייבא רופאים ממדינות אחרות, שבהן השכר נמוך יותר, תוך הצעת תמריצים כספיים והנחות מס שהיו משכנעות את בתי החולים המקומיים לקחת אותם במקום את הישראלים. ותוך כמה שנים, 80% ממשרות הרופאים הבכירות היו מאויישות על ידי זרים והמקומיים היו נאלצים להסתפק בפירורים, מושיטים את האיזמל למנתח הלב הקמבודי, שעולה לבית החולים הרבה פחות. נראה לך שזה היה עובר בשקט? האם גם אז היית מציע לרופאים המקומיים לנשוך את השפתיים ולעבוד קשה יותר כדי להתגבר על אפליות המס, תוך התעלמות מכך שהם מקומיים? או אולי ללכת לעסוק ברפואה בפינלנד, כי אם הם כל כך טובים, נראה מה הפינים חושבים עליהם?

4. לבסוף, גם המוצר שונה. חברות הייטק מייצרות מוצרים (מוחשיים או ויראטואליים). בספורט, המוצר כולל את הספורטאים עצמם. אף אחד לא יבוא לצפות בך או בעובד הרומני יושב מול המחשב. מה שחשוב בסוף ברמת הצרכן הוא רק שהמוצר טוב ולא מי ייצר אותו. אבל בכדורסל הצופים לא רוצים רק לצרוך כדורסל ברמה גבוהה. כמובן שגם זה. אולי זה אפילו השיקול המרכזי עבור רוב האנשים. אבל הזהות של השחקנים גם היא חלק משמעותי מהחוויה עבור לא מעט מהצופים. קראתי לא מזמן מישהו שסיפר איך היה הולך למשחקים של ראשון וכששון דוסון קם להיכנס למשחק, יכולת לחוש באווירה משתנה. אני די בטוח שזה המקרה גם לגבי לא מעט מאוהדי מכבי כשאבדיה נכנס לשחק. אז בסופו של דבר, אין כאן שחור ולבן. הרמה חשובה כמובן. אבל עבור הרבה מאיתנו, צריך להיות כאן איזון ולא מעט אנשים מרגישים שזה הופר. עבורי, האיזון הנכון הוא קרוב לודאי 2 או לכל היותר 3 זרים והיתר מקומיים, גם על חשבון רמה נמוכה יותר. יכול להיות שאני לא מייצג את הרוב בזה. אבל משום מה, נראה לי שגם אתה לא מייצג את הרוב עם גישת ה"בואו נוריד את כל ההגבלות וניתן לעצלנים המקומיים להתמודד".

לסיום, שים לב שבכל מה שאמרתי כאן לא הזכרתי במילה צבע עור, ענייני דת ויהדות, או אפילו אזרחות. מה שאכפת לי (ונראה לי שגם ללא מעט אחרים כאן) ממנו הוא בסך הכל זה שמי שגדל בישראל והחליט להשקיע בלהפוך לספורטאי יוכל, אם הוא טוב מספיק ביחס לאלו שגדלו איתו, למצוא עבודה בליגה "הישראלית". ממש לא מעניין אותי מה הדת או צבע העור של השחקן הזה. למעשה, אפילו זה לא נכון. הייתי שמח יותר בהצלחתם של שחקן ערבי, אתיופי, או בנם של עובדים זרים שגדל בישראל, בגלל החיבה המובנית שלי לאנדר-דוגים (אחת הסיבות שלא הייתי יכול להיות אוהד מכבי).

כך שההתעקשות שלך להחזיר שוב ושוב את הדיון הזה למחוזות של לאומיות, גזע, ודת (כולל בכותרת של הת'רד) לא ממש מועילה. לגיטימי לחשוב שמקומיים לא צריכים לקבל שום הגנות והטבות בשוק העבודה. אני לא חושב ככה ונדמה לי שאם תחפור עמוק תגלה שמחוץ לכדורסל ובתחומים מסויימים אולי גם אתה לא לגמרי. אבל זו עוד טענה לגיטימית. מה שבעיני הרבה פחות מועיל ולגיטימי זה לקחת את זה למחוזות של גזענות וטוהר דם. לא מכיר אותך, אבל תרשה לי לנחש מההתבטאויות שלך כאן שפוליטית דווקא יש סיכוי לא רע שאנחנו מסכימים על לא מעט. אישית, אני סולד מאוד מלאומיות ומתחושות עליונות על רקע מוצא אתני או דת. אבל עדיין חושב שמותר, אולי אפילו טבעי, לרצות בהצלחתו של בן המקום שבו גדלת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2019 8:21 am 
Hall of Famer

כאמור, סאבוניס, בתי החולים בישראל מלאים ברופאים שלא נולדו כאן ולא למדו כאן. הדוגמה שאתה מביא משרתת בדיוק, אבל בדיוק, את הטיעון ההפוך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2019 8:47 am 
Sophomore

אורן כתב:
כאמור, סאבוניס, בתי החולים בישראל מלאים ברופאים שלא נולדו כאן ולא למדו כאן. הדוגמה שאתה מביא משרתת בדיוק, אבל בדיוק, את הטיעון ההפוך.

מלאים? מה זה מלאים בדיוק? 10%? 20%? וכמה מהם זוכים להטבות עדיפות על הרופאים המקומיים? יכול להיות שאף אחד במקרה? וכמה רופאים שלמדו בישראל לא מוצאים עבודה טובה בסיום הלימודים? בקיצור, לא משרתת את הטיעון ההפוך ולא בטיח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2019 8:53 am 
Hall of Famer

בתקופות מסויימות זה עלה בהרבה על השיעורים שנקבת ההם.
ואילולי הרופאים שעלו מחבר העמים, רף הכניסה למקצוע הרפואה היה חייב לרדת, כך שכן, בהחלט, יש ישראלים שהיו רוצים להיות רופאים ולא יכולים בגלל זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2019 9:07 am 
Sophomore

אורן כתב:
ואילולי הרופאים שעלו מחבר העמים, רף הכניסה למקצוע הרפואה היה חייב לרדת, כך שכן, בהחלט, יש ישראלים שהיו רוצים להיות רופאים ולא יכולים בגלל זה.

קצת קשה לי להאמין שיותר מ-20% מהרופאים בישראל לא נולדו או למדו בה. אשמח לסימוכין. ובכל מקרה, מה זה בכלל משנה? רף קבלה גבוה זה דבר אחד (גם אני רציתי להיות כדורסלן פעם ולא הייתי מספיק טוב). שונה מאוד ממישהו שהשקיע שנים בהכשרה, הגיע לרמה מסויימת, לא רעה, ולא יכול למצוא עבודה נורמלית במקצוע שלו כי הוא לחלוטין מוצף במהגרי עבודה. אז שוב אני שואל -- כמה רופאים מקומיים, שלמדו רפואה בישראל נמצאים במצב הזה? וכמה מהם מופלים לרעה אל מול המהגרים מבחינת הכדאיות של בתי החולים להעסיק אותם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2019 9:07 am 
Junior

מדהים כמה דמגוגיה יש בטיעונים שמועלים כאן. כל עוד לא מדובר כאן על חברות הייטק שמביאות לארץ עשרות אלפי עובדים זרים, אין שום בסיס להשוואה למצב הכדורסלנים בארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2019 9:20 am 
Hall of Famer

סאבוניס כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
סאבוניס כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
ואני עדיין מחכה לתשובה מאדום88, וגם החתול מוזמן לענות, מהו כדור הבדולח שבעזרתו מבחינים בין ג'וש פרוינד (נניח לצורך העניין שלא יישאר פה הרבה, אבל אני לא מתיימר לדעת מראש) לבין הדייויד בלאטים והווילי סימסים של העולם. מראש, לא בחוכמה בדיעבד. הרי במנגנון החדש כולם פסולים.

לא הוזמנתי, אבל נתפרץ לדלת הפתוחה. קודם כל, אף אחד לא "פסול". אבל כן, זה מקשה עליהם ועל הקבוצות להעמיס לפי משקל רק כי זה זול ולראות מה יוצא.

ועכשיו לטענה העקרונית. לא יודע במה אתה עוסק. בוא נניח לצורך העניין שאתה מתכנת מחשבים. השקעת שנים בהכשרה כדי להגיע למקצועיות ויכולות מסויימות. עבדת קשה מאוד ולמעשה, אתה לא רע, גם אם לא הכי טוב שיש. השוק מוגבל ויש מספר מסויים של מקומות עבודה למתכנתים בחברות הכי טובות. אבל בהודו יש מאות אלפי מתכנתים ומתוכם כמות לא קטנה שמוכשרת יותר ממך. אז יום אחד החליטו לאפשר לחברה שלך להביא את מיטב המתכנתים ההודים, כמעט ללא הגבלה. אם אתה טוב מספיק להתחרות איתם, תישאר בעניינים. אבל לא רק זה. בגלל הסכם מיוחד עם הממשלה ההודית (בכל זאת, יש מיליארד מהם וצריך שיאהבו אותנו), למעשה הרבה יותר משתלם לחברה שלך להביא את המתכנתים ההודים מאשר להעסיק אותך, כי הם פטורים ממס עד לרמות שכר די גבוהות. אפילו לא צריך להביא את העילית שבעילית. יש כל כך הרבה מהם, שאפשר להביא גם את הדרג השני והם לא פחות טובים מהמקומיים (חלקם אפילו יותר). הבוס שלך הוא ציוני דגול. אבל ביזנס זה ביזנס. אז לך לך בבקשה לחפש עבודה אחרת או שתלך לעבוד בשכר מינימלי בבדיקת תוכנה בחברות ליגה שנייה.

ואז קם אחד המתכנתים הממורמרים, נקרא לו שיר בלון, ומחליט להקים, לא עלינו, ארגון עובדים. ואחת הדרישות של בלון היא להטיל מגבלות מסויימות על המתכנתים ההודים, כן אפילו על היהודים שביניהם, כשהם מגיעים לכאן. נניח לקנוס בסכום כלשהו חברות שמביאות המון מהם ולחייב חברות להעסיק כמות מסויימת של מקומיים. בלון כמובן הוא לא פורץ דרך. יש בעולם מאות ממשלות, מדינות וערים שבהן יש תקנות דומות שמנסות להגן על העובד המקומי, גם אם הוא "עצלן, בטלן, חמדן, ולא יוצלח". אבל אתה, איש עקרונות שכמותך, לא מוכן לשמוע על זה. הגבלות? מה פתאום? שישתדלו עוד קצת המתכנתים העצלנים וטהורי הדם הללו. כולם לא יותר מחבורה של גזענים, שלא מוכנים לראות את ההודים המוכשרים מתחרים איתם על מקומות העבודה שלהם ולוקחים 80% מהמשרות היוקרתיות הפנויות. "הסתדרות"? "ארגוני עובדים"? מה זה הקומוניזם הזה? תנו לשוק החופשי לעשות את שלו!

אה, זה סתם במקרה לא הזכרתי אותך. מתנצל על חוסר הנימוס. ראה את עצמך כמוזמן ולא כמתפרץ, וברוך הבא.

שמח ששאלת, כי כבר עניתי לשאלה זהה בעבר.
אני לא מתכנת אבל מאד קרוב לזה, מהנדס בהייטק שמתעסק בתקשורת סלולרית ועובד בחברה שעוסקת בפיתוחים בנושא. המציאות של התחום שאני עוסק בו די זהה לדוגמת התכנות שהעלית.
ואתה יודע מה? כל מה שאתה מתאר שם קורה בתחום שלי כל הזמן, רק בדרך אחרת. החברה שאני עובד בה אולי לא תביא לכאן הודים, כי היא לא צריכה לעשות את זה. היא יכולה לעשות בכל רגע נתון מה שבכדורסל אי אפשר לעשות - לקחת את המשרה שלי ולהעביר אותה להודו. זה קורה בתחומי הפיתוח כל הזמן. כנראה שזה אפילו משתלם לה יותר מלהביא את ההודים לישראל.
אז תגיד "זה לא אותו דבר"? מבחינתי זה לגמרי אותו דבר. החברה שבה אני עובד יכולה בכל רגע נתון לקחת משרה של עובד ישראלי ולתת אותה להודי, וזה קורה כל הזמן, לא רק בחברה שלי כמובן. התוצאה מבחינת העובד היא אותה תוצאה - החברה שלי העסיקה זר במקום ישראלי.
לא יעזור כאן שיר ולא יעזור כאן בלון. אם תהייה מספיק טוב וישתלם לחברה להמשיך להעסיק אותך בישראל, יעשו את זה, ואם לא אז לא. בחברה שאני עובד זה אפילו קרה ממש בחטיבה שלי, שנרכשה בתור סטארטאפ ישראלי לגמרי, והיום היא מעורבת בין ישראלים להודים. והם טוביםן ההודים האלה, אי אפשר להגיד שהם לא טובים, וכנראה יותר זולים ממני. אני אמנם לא בפוזיציה לראות את משכורותיהם ועלותם, אבל אני מתאר לעצמי שבבנגלור האנשים זולים יותר למעביד מאשר במרכז ישראל.
אז כל מה שאתה מתאר, אני ושכמותי כבר חווים. לא ראיתי שקם ארגון שקורא לשמור את החברה טהורה לעד ולזרוק את כל הפולשים האלה עם המבטא והעור הכהה.
למותר לציין שאין בתחום שלי שום מכסות. החברה יכולה גם להעביר את כל החטיבה להודו אם היא רוצה.

בקיצור, כל נסיון להגיד לי "נראה אותך, על בשרך" וכו' - נועד לכשלון. אני חווה את זה בסביבתי כל הזמן. מה אני עושה? מתמקצע במה שאני עושה, לומד תחומים חדשים עם התקדמות הטכנולוגיה, ונהייה (כך אני מקווה) יותר טוב, אפילו בגילי המופלג (שיש אומרים שאורך הקריירה בו, אם לא עברת ל-front office, די מקבילה לספורטאי...)

אוקיי, מאיפה נתחיל? באמת אתה חושב שזה אותו דבר? אז הנה, אלא הסיבות שלא:

1. אחרי כל מה שאמרת, מהנדסי הייטק ישראלים, שהם באופן כללי באמת מצויינים (לא בציניות; אחי הוא אחד כזה וכשהוא חוזר ממסעותיו במזרח הרחוק הוא מספר לי על ההבדלים ביצירתיות וביוזמה) לא באמת נלחמים על פת לחמם. עם יד על הלב, כמה יוצאי טכניון, או לצורך העניין אפילו מכללות בישראל אתה מכיר שלא השתלבו בתעשייה ונאלצים לכתת את רגליהם תמורת משכורות עלובות בחברות מדרג ג'? כך שבין אם החברות יכולות להעביר פעילות אל מחוץ לישראל ובין אם לא, בפועל שוק העבודה למהנדסים הישראלים הוא מצויין, עוד לפני שדיברנו על העולם הגדול שפתוח בפניהם. מה היה מצב מקביל למה שקורה בכדורסל בשנה הקרובה? אם מתוך כל המשרות הבריכות בחברות הכי מבוקשות, עם השכר הכי גבוה, 80% היו הולכות להודים (או לרומנים, מכיוון שאתה מתעקש להפוך את זה לדיון על צבע עור) ו-20% לישראלים, כשרוב בוגרי הטכניון נאלצים להסתפק בפירורים ולעבוד תמורת גרושים בבדיקת תוכנה. ובנוסף, החברות היו מקבלות הטבות מס משמעותיות על ההעסקה של העובדים ההודים (או הרומנים) הללו, כך שהיה להם תמריץ משמעותי להביא כמה שיותר מהם ולא להעסיק את המקומיים. או אז, נדמה לי שהיה חיש מהר קם לו איזה ארגון בראשותו של שיר בלון ותובע נחרצות מהממשלה להגן על העובדים המקומיים, שהשקיעו את מיטב שנותיהם בהכשרה מקצועית. למשל בצורת מכסות או קנסות על חברות שמעסיקות מעל מספר מסויים של עובדים מיובאים.

2. למרות האמור לעיל, לפחות חלק מחברות ההייטק לא זוכות לתמיכות ממשלתיות או עירוניות ישירות. רבות מהן כן מקבלות הטבות שונות, אבל בתמורה הן בהחלט מצופות לתרום את חלקן להעסקת כוח עבודה מקומי. אם אינטל הייתה מחליטה להביא למפעל שלה בקריית גת 80% עובדים אמריקאים אחרי ההטבות המפליגות שקיבלה, תהיה בטוח שזה לא היה עובר לה בשקט. קבוצות הכדורסל, לעומת זאת, זוכות ברובן לתמיכה ציבורית מאסיבית. אז כן, ניתן לצפות שבתמורה יקחו בחשבון העסקה של מקומיים ויתנו לזה העדפה.

3. או בוא ניקח דוגמא אחרת, אולי מתאימה יותר, כמו שהציע החתול -- רופאים. שוב, אנשים שהשקיעו שנים רבות בהתפתחות מקצועית ועבדו קשה להגיע למעמד שלהם. גם כאן, לא ידוע לי על רופאים ישראלים מחוסרי עבודה שההשקעה שלהם ירדה לטמיון. כאן גם אין אופציה להעביר את העבודה למדינה אחרת ולהעסיק שם עובדים מקומיים זולים. אבל כן היה אפשר לפתוח את השוק ולייבא רופאים ממדינות אחרות, שבהן השכר נמוך יותר, תוך הצעת תמריצים כספיים והנחות מס שהיו משכנעות את בתי החולים המקומיים לקחת אותם במקום את הישראלים. ותוך כמה שנים, 80% ממשרות הרופאים הבכירות היו מאויישות על ידי זרים והמקומיים היו נאלצים להסתפק בפירורים, מושיטים את האיזמל למנתח הלב הקמבודי, שעולה לבית החולים הרבה פחות. נראה לך שזה היה עובר בשקט? האם גם אז היית מציע לרופאים המקומיים לנשוך את השפתיים ולעבוד קשה יותר כדי להתגבר על אפליות המס, תוך התעלמות מכך שהם מקומיים? או אולי ללכת לעסוק ברפואה בפינלנד, כי אם הם כל כך טובים, נראה מה הפינים חושבים עליהם?

4. לבסוף, גם המוצר שונה. חברות הייטק מייצרות מוצרים (מוחשיים או ויראטואליים). בספורט, המוצר כולל את הספורטאים עצמם. אף אחד לא יבוא לצפות בך או בעובד הרומני יושב מול המחשב. מה שחשוב בסוף ברמת הצרכן הוא רק שהמוצר טוב ולא מי ייצר אותו. אבל בכדורסל הצופים לא רוצים רק לצרוך כדורסל ברמה גבוהה. כמובן שגם זה. אולי זה אפילו השיקול המרכזי עבור רוב האנשים. אבל הזהות של השחקנים גם היא חלק משמעותי מהחוויה עבור לא מעט מהצופים. קראתי לא מזמן מישהו שסיפר איך היה הולך למשחקים של ראשון וכששון דוסון קם להיכנס למשחק, יכולת לחוש באווירה משתנה. אני די בטוח שזה המקרה גם לגבי לא מעט מאוהדי מכבי כשאבדיה נכנס לשחק. אז בסופו של דבר, אין כאן שחור ולבן. הרמה חשובה כמובן. אבל עבור הרבה מאיתנו, צריך להיות כאן איזון ולא מעט אנשים מרגישים שזה הופר. עבורי, האיזון הנכון הוא קרוב לודאי 2 או לכל היותר 3 זרים והיתר מקומיים, גם על חשבון רמה נמוכה יותר. יכול להיות שאני לא מייצג את הרוב בזה. אבל משום מה, נראה לי שגם אתה לא מייצג את הרוב עם גישת ה"בואו נוריד את כל ההגבלות וניתן לעצלנים המקומיים להתמודד".

לסיום, שים לב שבכל מה שאמרתי כאן לא הזכרתי במילה צבע עור, ענייני דת ויהדות, או אפילו אזרחות. מה שאכפת לי (ונראה לי שגם ללא מעט אחרים כאן) ממנו הוא בסך הכל זה שמי שגדל בישראל והחליט להשקיע בלהפוך לספורטאי יוכל, אם הוא טוב מספיק ביחס לאלו שגדלו איתו, למצוא עבודה בליגה "הישראלית". ממש לא מעניין אותי מה הדת או צבע העור של השחקן הזה. למעשה, אפילו זה לא נכון. הייתי שמח יותר בהצלחתם של שחקן ערבי, אתיופי, או בנם של עובדים זרים שגדל בישראל, בגלל החיבה המובנית שלי לאנדר-דוגים (אחת הסיבות שלא הייתי יכול להיות אוהד מכבי).

כך שההתעקשות שלך להחזיר שוב ושוב את הדיון הזה למחוזות של לאומיות, גזע, ודת (כולל בכותרת של הת'רד) לא ממש מועילה. לגיטימי לחשוב שמקומיים לא צריכים לקבל שום הגנות והטבות בשוק העבודה. אני לא חושב ככה ונדמה לי שאם תחפור עמוק תגלה שמחוץ לכדורסל ובתחומים מסויימים אולי גם אתה לא לגמרי. אבל זו עוד טענה לגיטימית. מה שבעיני הרבה פחות מועיל ולגיטימי זה לקחת את זה למחוזות של גזענות וטוהר דם. לא מכיר אותך, אבל תרשה לי לנחש מההתבטאויות שלך כאן שפוליטית דווקא יש סיכוי לא רע שאנחנו מסכימים על לא מעט. אישית, אני סולד מאוד מלאומיות ומתחושות עליונות על רקע מוצא אתני או דת. אבל עדיין חושב שמותר, אולי אפילו טבעי, לרצות בהצלחתו של בן המקום שבו גדלת.

אז מאיפה אני אתחיל? אלך עם הסדר שלך.
1. מהנדסים ישראלים (אני מניח שברובם, בטח לא כולם, תיכף אענה לך על מקרים ששאלת לגביהם) - אכן שוק העבודה שלהם במצב טוב, לפחות היום. היו גם זמנים אחרים. אבל הם עדיין יקרים יותר, ובהרבה מאד מקרים (כמו גם בקרבתי כמו שאמרתי) הם צריכים להראות משהו אקסטרה שיצדיק את נוכחותם ועלותם לאורך זמן. בזה ענית לעצמך, פשוט זה מה שהם עושים. אני לפחות משתדל מאד לעשות את זה, כמו שאמרתי בתחילה, כי זה הטיקט של מנהדסים ישראלים בהרבה מקרים - פיתוח עצמי, התפתחות עם הטכנולוגיה (שמשתנה קצת יותר מהר מכדורסל), ותכונות שמוסיפות לאפקטיביות ולייחודיות שלך. ועדיין אני יודע שבכל יום נתון המעסיק שלי יכול להעסיק זר במקומי.
אבל שאלת, עם יד על הלב, האם הכרתי בוגרי טכניון שמכתתים רגליהם למשרות נחותות (ואני אוסיף - נפלטים בכלל מהמקצוע ותיכף אדבר על זה)? או, בהחלט כן. בוגרי טכניון ומוסדות אחרים גם כן, כמובן. לאורך השנים שלי במקצוע כבר ראיתי הכל, ראיתי מהנדסים שמחפשים שנים, חלקם יושבים חסרי עבודה שנים וחלקם נשברים ולוקחים בדיוק את אותן משרות דרג ג'. אני עצמי כיתתתי את רגלי חמישה חודשים באופן כזה ולא אפרט לך על ההצעות שקיבלתי. אז חלקם יושבים בבית ומקווים לטוב, לפעמים שנים, חלקם כאמור נשברים ולוקחים איזו הצעה מעליבה, וחלקם נפלטים בכלל מהמקצוע כמו מקרה שהיה קרוב אלי במיוחד כי אני עזרתי לגייס אותו לעבודה בחטיבה שלי... תותח על, לפחות לדעתי מהעבודה מולו, אבל לא השכיל לרכוש מיומנות שנדרשה כשהמקצוע שלו התפתח ובגילו היותר מבוגר זה כבר היה קצת קשה. הוא נפלט מהתחום, ואמנם הלך לעשות משהו שהוא אוהב (עד כמה שאני יודע) אבל למקצוע שעסק בו לא חזר ולא יחזור יותר. זה היה לפני 3 או 4 שנים, ומאז, אגב, חלק מהמשרות שלו ושל מקביליו - שהיו אז רק בישראל - עברו להודו...

ולמה אתה אומר שכדורסל בעולם לא פתוח לישראלים? טענה שלא עומדת במבחן המציאות. הרי הטענה שאתה ודומיך טוענים זה שהכדורסל בישראל פתוח לזרים יותר מתחומים אחרים, לא ככה? אז הפלא ופלא, בעולם זה אפילו עוד יותר כך! כבר עשינו מלא פעמים השוואות בין חוקי הזרים במדינות שונות, החוקים כמעט בכל עולם הכדורסל הרבה יותר ליברלים מבישראל וזו עובדה. הכדורסל בעולם פתוח לישראלים, אם הם מספיק טובים, הרבה יותר משהכדורסל הישראלי פתוח לזרים.

את הטענה בעניין המסים אני מקבל, גם את זה אמרתי אלף פעם. מדובר במצב בלתי נסבל, אפליה בוטה נגד השחקנים הישראלים, ואם שיר בלון הדמיוני או ניר אלון האמיתי היה מתרכז בזה - הוא היה מתפרץ אצלי לדלת פתוחה.
מבחינתי, את כל מה שמעשי לבטל בעניין הזה - צריך לבטל מחר בבוקר, ומדובר בעיקר בהטבת ה-25% שנהנות ממנה המשלמות הגדולות, מכבי וירושלים. זו תקנה ישראלית פנימית ולמיטב הבנתי אין שום מניעה שישראל תבטל אותה עצמאית.
עניין הטבת המס למשתכרים קטנים יותר, שמעוגנת באמנת מס מול ארה"ב - אם יש דרך מעשית לבטל אותה אני מאד בעד, אבל חושש שזה הרבה יותר קשה ומורכב כי זה לא משהו ישראלי פנימי. זו הטבה, אגב, שנהנות ממנה הקבוצות הקטנות דווקא - כלומר רוב הקבוצות בליגה, כל אלה שהן לא מכבי וירושלים. יש לי הרגשה מסויימת שלאור זה שאלה בדיוק הקבוצות שעושות עכשיו יד אחת עם ארגון טהורי הדם, או לפחות חלקן הגדול - מקבילו האמיתי של שיר בלון לא יעלה את הנקודה הזו...

2. האם התנאים של אינטל כוללים הגבלות על עובדים מתאזרחים? או שלילת זכויותיהם כעובדים ישראלים אם הם עוברים לעבוד שנה בחו"ל? או אתה יודע מה, אולי התנאים של אינטל כוללים התניה לעובדים מתאזרחים (אבל חס וחלילה לא לצברים) שהם מחוייבים להישאר בישראל גם אחרי שיעזבו את עבודתם?
המממ.... לא נראה לי. אני קצת מכיר חברות בינלאומיות, בטח כאלה שבסיסן באמריקה, כמו אינטל. הכללים שם נגד אפליות בין אזרחים ותנאים כאלה בקבלה לעבודה הם נוקשים וחד משמעיים, וטוב שכך. מי שאזרח הוא אזרח, וגישתו למקומות העבודה זהה לכל אזרח אחר ונמדדת רק על בסיס מיומנויות. נקודה סוף.

3. אה, במקרה מדובר ב-use case של אחד התחומים שאני עוסק בו לקראת הדור החמישי ו"האינטרנט של הדברים"... כמו שאמרתי, השאלה היא רק טכנית. כמו שבהנדסה פתרו את האפשרות לעשות את העבודה בצוותים רב לאומיים, ברפואה זה עדיין קצת יותר קשה אבל זה בלתי נמנע בעתיד. וכבר היום יש פיילוטים מוצלחים בנושא, למשל פיילוט מאד מוצלח שאני מכיר שעשתה חברת תקשורת גדולה בסין (לא לקוחה שלנו למרבה הצער...) שבו רופא מנתח ישב בבייג'ינג וניתח חולה באיזה בית חולים פרובינציאלי אלפי קילומטרים משם, באמצעים רובוטיים ואופטיים ואינטרנט של הדברים. אני מניח שייקח עוד שנים עד שזה יהפוך למעשי ובשל לשימוש נפוץ, כנראה ייקח עוד שנים עד שהחולים יהיו בשלים לזה גם כן, אבל זה בלתי נמנע. בוא נגיד שאני מאמין שבעשור הקרוב כבר נראה דברים כאלה. ואז יהיה אפשר לעשות ברפואה מה שעושים בהנדסה, אם החולים ירצו כמובן. וגם רופאים ישראלים יוכלו לטפל מרחוק בחולים בחו"ל, כמובן.
מה שאני בא לומר בתיאור הזה הוא שלא מדובר בשום דבר עקרוני, אלא בפתרון טכני שניתן או לא ניתן לעשות, או שניתן יהיה לעשות בעתיד.

על עניין הטבת המס כבר עניתי, ומאחר שכבר ניהלנו לא מעט ויכוחים בנושא אני משער שכבר ידעת שבנושא הזה אני איתך, אבל נוח לך לחבוט בו שוב ושוב כי זה מצייר אותי בתור רשע שמוכן לקבל אפליה נגד כדורסלנים ישראלים ואולי גם אוכל אותם לארוחת בוקר.

4. ויכוח שכבר ניהלנו עשרות פעמים וצר לי, הוא כבר מזמן הוכרע היסטורית בהצבעות ברגליים. על כל אחד שעושה באז כששון דאוסון נכנס למגרש יש כנראה שניים שמשלמים כרטיס לראות את דריל מונרו ומעדיפים לראות אותו על פני איתי שגב. זה הוכח שוב ושוב לאורך ההיסטוריה גם בישראל וגם במקומות נוספים, חלקם בעלי תודעה לאומית לא פחותץ מישראל כמו ארצות הבלקן או חבל הבסקים. וזה הוכח גם בכדורסל וגם בענפים אחרים.
ולמרות שאני לא אתאבל על פתיחת השוק באופן מלא, אסתפק בחוקי זרים דומים לחוקים האופייניים למרבית שוק הכדורסל הנורמלי באירופה, איך אני בשבילך? אם יהיו כאן חוקי זרים כמו בגרמניה (שהיא הכי ליברלית למיטב זכרוני) או אפילו בספרד או צרפת - אני אהיה מרוצה ולא תהייה לי שמץ של טענה.

מה זה יעשה לקהל אתה שואל? כיוון שבישראל אין לנו אפשרות לבדוק את זה, הלכתי לדוגמה ה-כ-י קיצונית שאני מכיר. הקבוצה המובילה בחבל הבסקים, אני מניח ששמעת פעם על קבוצה בשם בסקוניה ויטוריה. תסכים איתי שבחבל הבסקים יש תודעה לאומית לפחות כמו בישראל?
ובכן, אותה קבוצה עוכרת עמה החזיקה בסגל שלה ספרדי אחד. אחד! וגם הוא מתאזרח מסנגל (אמנם התאזרח בגיל צעיר אז ניתן לו מערוף) וממש ממש לא בסקי.
יצא לך לראות משחקים של ויטוריה השנה? מה אתה אומר על הקהל שלה, האולם היה ריק? הקהל נראה מנוכר לקבוצה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2019 9:46 am 
Junior

קצת איבדתי את מטרת הדיון בינכם...
הדיון עבר מנושא המתאזרחים (שהוא לא נכנס פה לשום קריטריון שלכם, הם אזרחי המדינה) לבין דיון האם צריך 0 או 12 זרים בסגל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2019 10:12 am 
Hall of Famer

כן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2019 10:14 am 
Hall of Famer

הוא הפך לדיון כוללני למדי, גם בחסות מי שהתחיל את תת הדיון שכוון כלפי בנוסח "נראה אותך בתחום שלך", אז הראיתי את עצמי בתחום שלי... משם זה גלש להקבלה למקצועות אחרים.
באשר לקביעתך הקטגורית על מתאזרחים "הם אזרחי המדינה וזהו", שאני כמובן תומך בה, כן, הדיון הוא גם על זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2019 10:16 am 
Hall of Famer

אגב, לא הבנתי את סוגיית המתאזרח החדש.
אם משלמים עליו קנס הוא ייחשב כישראלי לכל דבר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2019 10:18 am 
Hall of Famer

בדברים מסויימים.
עדיין יהיו עליהם מכסות (שניים לכל היותר, ועל השני משלמים קנס יותר גבוה), אבל ממה שהבנתי את נוסח המכתב ששרעבי שלח למנהלת ולטהורי הדם - לצורך החוק הנקרא בטעות "רוסי", המתאזרח ייחשב לישראלי ויוכל להיות הישראלי האחד על הפרקט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2019 10:22 am 
Hall of Famer

סאבוניס כתב:
אורן כתב:

קצת קשה לי להאמין שיותר מ-20% מהרופאים בישראל לא נולדו או למדו בה. אשמח לסימוכין. ובכל מקרה, מה זה בכלל משנה? רף קבלה גבוה זה דבר אחד (גם אני רציתי להיות כדורסלן פעם ולא הייתי מספיק טוב). שונה מאוד ממישהו שהשקיע שנים בהכשרה, הגיע לרמה מסויימת, לא רעה, ולא יכול למצוא עבודה נורמלית במקצוע שלו כי הוא לחלוטין מוצף במהגרי עבודה. אז שוב אני שואל -- כמה רופאים מקומיים, שלמדו רפואה בישראל נמצאים במצב הזה? וכמה מהם מופלים לרעה אל מול המהגרים מבחינת הכדאיות של בתי החולים להעסיק אותם?

המממ, מסתבר שהרמה שלו לא מספיק לא רעה.
את היתרון היחסי הכלכלי שיש לזרים (פחות רלבנטי למתאזרחים) אני בהחלט בעד לבטל, וגם ראי. אבל זה לא קשור לדיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2019 10:44 am 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
באשר לקביעתך הקטגורית על מתאזרחים "הם אזרחי המדינה וזהו", שאני כמובן תומך בה, כן, הדיון הוא גם על זה.

אבל כל ההקבלות שנרשמו פה מדברים על זרים... ברור שמחר אם חברת הייטק רוצה להביא 1000 יהודים אמריקאים לעשות עבודות קבלן כאלו ברור שהיא יכולה, לא תהיה רבע הגבלה על זה.

נושא המתאזרחים לדעתי הוא מאוד ברור (שוב, לטעמי) - אם הם אזרחי ישראל אז הם זכאים לשחק כישראלים... אם רוצים להוריד מהפרק את הכדאיות הכלכלית בהבאת מתאזרחים אז שיחליטו שעל כל מתאזרח בשנה הראשונה בארץ (השנה היחידה בה יש הטבת מס) יש קנס של 25 אחוז משכרו ( או כמה שהדלתא בין המיסים בין ישראלי לבינו).
מעבר לזה תושב ישראל הוא תושב ישראל, לא מבין מה זה משנה איפה הוא גדל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2019 10:46 am 
Hall of Famer

קראתי שלעולה יש הקלות במס לא רק בשנתו הראשונה אלא גם עוד איזה שנתיים לאחר מכן, אבל בצורה מופחתת מהשנה הראשונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2019 10:46 am 
Hall of Famer

כמובן שאפשר לעשות הקבלות כאלה גם לגבי מתאזרחים... וכמו שאמרת, התוצאה לכך ברורה. כתבתי את זה בתשובה לסאבוניס על הסעיף שהוא הכניס בעניין אינטל למשל.
אז זהו, שאם עקבת, הכללים החדשים שרוצים להחיל בכדורסל הישראלי אומרים שזה ממש לא ברור, ויש פה כאלה שתומכים בכך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2019 10:59 am 
Hall of Famer

oren_80 כתב:
קראתי שלעולה יש הקלות במס לא רק בשנתו הראשונה אלא גם עוד איזה שנתיים לאחר מכן, אבל בצורה מופחתת מהשנה הראשונה

למיטב זכרוני אלה הקלות שנוגעות להכנסותיו בחו"ל. בד"כ פחות רלבנטי לבוגר קולג' בן 21.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2019 11:03 am 
Junior

ראי שעל הקיר כתב:
כמובן שאפשר לעשות הקבלות כאלה גם לגבי מתאזרחים... וכמו שאמרת, התוצאה לכך ברורה. כתבתי את זה בתשובה לסאבוניס על הסעיף שהוא הכניס בעניין אינטל למשל.
אז זהו, שאם עקבת, הכללים החדשים שרוצים להחיל בכדורסל הישראלי אומרים שזה ממש לא ברור, ויש פה כאלה שתומכים בכך.

נכון, נושא המתאזרחים הוא המעניין יותר בעייני... על זה עושה רושם שמדברים פה יחסית מעט ( בדיון הזה, לא בפורום, בעבר דיברו על זה יותר) .
הטיעון נגד קבוצות כמו ב"ש או אשדוד שמביאים מתאזרחים מדרג נמוך רק כי הם זולים אלו אחלה טענות, אני חושב שאפשר וצריך לפתור אותן ככה שלא תהיה כדאיות כלכלית בהבאת מתאזרחים.
אם יש אזרח ישראלי שעבור אותו כסף עושה עבודה טובה יותר - לא מבין איזה היגיון יש בלאסור עליהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2019 11:17 am 
Hall of Famer

אני לא חושב שדיברו עליו כאן מעט. אולי יותר כשהדיון התחיל, כי הוא קצת גלש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 211 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot], uriel17, עופר האדום ו 18 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: