סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 16, 2024 10:57 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 211 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2019 11:24 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ולגבי המתאזרחים בשנה הראשונה - חלק לא קטן מאלה שאמרו עליהם שאחרי השנה הראשונה ייפלטו מהליגה דווקא נשארו לעוד שנה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2019 11:29 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי שעל הקיר כתב:
ולגבי המתאזרחים בשנה הראשונה - חלק לא קטן מאלה שאמרו עליהם שאחרי השנה הראשונה ייפלטו מהליגה דווקא נשארו לעוד שנה.

ואני חושב שזה בסדר, אלו אזרחי ישראל... השאלות איפה יגורו או ישחקו עוד N שנים הוא לא רלוונטי לטעמי.
ברגע שמנעת את התמריץ הכלכלי בהחתמה כזאת אז הפכת את זה לתחרות בין יכולת בין אזרחים, לא רואה מה רע בזה

(וכאמור לא צריך לשנות את "חוקי ההגירה" או משהו כזה, מספיק לקבוע שעל מתאזרח יכול קנס בגובה ההפרש במסים)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2019 11:31 am 
Hall of Famer

מצד שני ברור לך שכדורסלנים בנושא הזה לא שונים מכל מקצוע אחר בארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2019 11:35 am 
Junior

מסכים... לא יודע כמה זה אפשרי מבחינה משפטית.
אפשר אולי להציג את זה כאפליה מתקנת על שחקנים שגדלו בארץ (למרות שהם לא אוכלוסיה מוחלשת...) נגיד להגיד שהקבוצות משלמות קנס על כל שחקן ועל שחקנים שגדלו בארץ יש הטבה כדי לעודד שחקנים ישראלים או שטות כזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2019 11:44 am 
Senior

הכי פשוט - לצורכי הליגה צריך להיות אזרח לפחות X זמן כדי להירשם כישראלי.
כבר היה פה מי שקבע חד משמעית שתקנה כזו לא תעבור מבחן משפטי, אני לא בטוח שאי אפשר למצוא איזשהו נוסח שיעבור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2019 12:06 pm 
Hall of Famer

בדבר אחד צודק NTK - כל דבר שלא ניגשים אליו לבית משפט, נשאר על כנו. לא משנה כמה הוא לא חוקי.
אני חושב שאם ילכו לבית משפט זה לא יעבור, השאלה אם יהיה מי שילך. מהבחינה הזו ארגון טהורי הדם עושה בחוכמה - אם אתה מנטרל את המתאזרחים הוותיקים מהמשוואה, אתה נשאר עם החדשים שעוד לא יודעים מי נגד מי, עוד לא מכירים זה את זה ולא מאוגדים, הכוח שלהם להילחם במוסדות הרבה יותר חלש.
בעצם גם ההצעה שלך עובדת על הנקודה הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2019 12:23 pm 
Hall of Famer

תומר כתב:
הכי פשוט - לצורכי הליגה צריך להיות אזרח לפחות X זמן כדי להירשם כישראלי.

על זה הלכו אחרי 1986. קבעו שמתאזרח ב-3 העונות הראשונות שלו בארץ נחשב כזר. ככה למשל בעונת 86/87 להפועל חולון היו בסגל את קני באניסטר (זר), דזי בארמור (התאזרח בקיץ 84 - פחות משלוש עונות לפניי) ואת ג'יימס טרי שהתאזרח בקיץ 83'. על כן בארמור לא היה על תקן ישראלי בעונה הזו (באופן מצחיק, בעונה שלפני ובשתי העונות שלפניי- הוא כן היה ישראלי מבחינת הרישום).
זה בוטל באמצע שנות ה-90', וחזר לעונה אחת בעונת 00/01, שאז הזה היה ידוע כ"חוק בריסקר"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2019 12:29 pm 
Hall of Famer

לגביי הקלות במס לעולם, זה מה שמצאתי:

https://www.kolzchut.org.il/he/%D7%A0%D ... 7%93%D7%A9

נקודות זיכוי ממס הכנסה לעולה חדש
הקדמה:
עולה חדש/ה זכאי/ת לנקודות זיכוי ממס הכנסה במשך 42 חודשים ממועד העלייה לארץ
שווי ההטבה נע בין 654 ש"ח לחודש ל-218 ש"ח לחודש (כאשר הזיכוי מחושב באופן שנתי)
אם שנת המס הסתיימה, ניתן להגיש בקשה להחזר מס עד ל- 6 שנים רטרואקטיבית
לחישוב נקודות הזיכוי עד שנת 2016 (כולל) ראו מחשבון נקודות זיכוי הרלוונטי עד 31.12.2016 באתר רשות המסים
לחישוב נקודות הזיכוי לשנים 2018-2017 ראו מחשבון נקודות זיכוי לשנים 2018-2017 באתר רשות המסים
טפסים
טופס 101
טופס 1301 - דין וחשבון שנתי
עולות ועולים חדשים זכאים לנקודות זיכוי ממס הכנסה במשך 42 חודשים ממועד עלייתם לארץ.

שיעורי ההטבה (כאשר הזיכוי מחושב באופן שנתי כפי שמפורט בהמשך):
במשך 18 החודשים הראשונים מאז עלייתו זכאי העולה ל-3 נקודות זיכוי (כלומר 654 ש"ח לכל חודש).
במשך 12 החודשים הבאים זכאי העולה ל-2 נקודות זיכוי (כלומר 436 ש"ח לכל חודש).
במשך 12 החודשים הנותרים זכאי העולה לנקודת זיכוי אחת (כלומר 218 ש"ח לכל חודש).
מניין 42 החודשים מתחיל עם קבלת תעודת עולה, ונמשך ברציפות גם כאשר לעולה אין הכנסה, כלומר אם במשך 42 החודשים לא היתה לעולה הכנסה, הוא לא יוכל עוד לנצל את ההטבה.
לא תובא במניין זה תקופת שירות סדיר בצה"ל או תקופת לימודים במוסד על-תיכוני, כלומר עולה שעלה לארץ והתגייס לצה"ל או החל ללמוד במוסד על תיכוני לפני שהשלים 42 חודשים בארץ, יוכל ליהנות מההטבה לאחר שחרורו מצה"ל או לאחר סיום לימודיו. אם ניצל חלק מההטבה לפני הגיוס או לפני תחילת הלימודים, יהא העולה זכאי לאחר השחרור או סיום הלימודים ליתרת ההטבה שטרם ניצל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2019 1:09 pm 
Hall of Famer

אני זוכר שהקצף יצא על משהו שנקרא "שנת הסתגלות" שבה עולה חדש מקבל בשנה הראשונה הקלת מס משמעותית מאד. הבאתי בזמנו גם את התקנה עצמה. לא מה שכתוב פה שעם כל הכבוד מסתכם ב- 1000-2000 דולר בשנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2019 1:41 pm 
Hall of Famer

אכן. למיטב זכרוני, בשנה הראשונה הוא יכול לבחור להיות ממוסה כזר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2019 2:23 pm 
Hall of Famer

לא זוכר את הנוסח המדויק, אני חושב שזה קשור למיסוי בארץ ממנה בא (כאמור, זו תקנה לעולים חדשים בכלל, לאו דווקא כדורסלנים). בכל אופן, זו הקלה אופיינית של אחוז דו ספרתי משכרו, ועל זה יצא אז הקצף - על השנה הראשונה הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2019 2:43 pm 
Hall of Famer

"כזר"=כתושב זר. אכן לא מיוחד לכדורסלנים, ולכן נסיונות לעקוף את זה יהיו מסובכים לביצוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2019 8:22 pm 
Sophomore

לא מסכים עם אלו כאן שחושבים שהדיון במתאזרחים מנותק מהדיון בזרים. הרי גם המדיניות החדשה מנסה למצוא את האיזון הכללי כאן.

לגבי הטענות של ראי:

1. מהנדסים/רופאים -- כמובן שיש מי שלא מתחדש ונפלט מהתחום. אבל השורה התחתונה היא שרוב המהנדסים והרופאים נמצאים בעמדות טובות ומרוויחים לא פחות מרוב "הכדרוסלנים החמדנים" שלנו על פני יותר שנים. לא יכול לחשוב על עוד תחום שבו 80% ממקומות העבודה הבכירים מאויישים על ידי מהגרי עבודה.

2. האם הכדורסל העולמי באמת פתוח לשחקנים הישראלים? בוא נראה. על צפון אמריקה, היעד המרכזי למשל למהנדסים ישראלים מוכשרים, אין על מה לדבר. בארה"ב זה רק ה-נבא (עילויים כמו כספי ואבדיה מגיעים לשם; עבור השאר זה לא רלוונטי) ובקנדה אין ליגה אמיתית. דרום אמריקה גם לא ממש אופציה (משכורות וגם מגבלות על זרים). אסיה? שם המגבלות בהחלט רציניות יותר. שני זרים בסין (ליגה עם הרבה כסף), נדמה לי שגם ביפן, ודרום קוריאה היא בכלל מקרה מעניין. שם יש מגבלת שני זרים אבל גם מגבלת גובה (!) שחקן חיזוק אחד יכול להיות פחות משני מטר. השני צריך להיות פחות מ-1.85 (!). בקיצור, אסיה גם היא לא רלוונטית. כמובן שגם לא המזרח התיכון, מסיבות פוליטיות. אז נשארנו עם אירופה, שבה ממילא נמצאות רוב הליגות הטובות מחוץ לארה"ב וגם הכסף. וכאן באמת יש חוקי זרים דומים לאלו החדשים בישראל (עד כמה שידוע לי, משהו כמו 6 זרים ברוב הליגות הבכירות). אבל יש גם ליגות שמבדילות בין שחקנים עם אזרחות אירופאית לאלו שאין להם. בספרד למשל, אחד היעדים היותר אטרקטיביים, מותר להעסיק רק שני שחקנים בלי אזרחות אירופאית. יש עוד. ואז הכדורסלן הישראלי בנחיתות מול האירופאים. לא פלא אם כך שלא מעט מהכדורסלנים הישראלים שכן יצאו החוצה היו בעלי אזרחות אירופאית. אלו שבטופ (דוסון, מקל, ולפניהם אליהו, הלפרין ולימונד) מצליחים בכל זאת למצוא עבודה מחוץ לישראל. האחרים? לא ממש הייתי אומר שהם נהנים משוק אטרקטיבי ומלא הזדמנויות סטייל מהנדסים ורופאים בצפון אמריקה.

3. לטענה שבכל (רוב) אירופה יש פחות מגבלות מבישראל. אולי (בהחלט יש גם מקרים אחרים), אבל הנה קצת עובדות: למרות כל ההגבלות, ב-2017 היה בישראל אחוז נמוך רק במקצת של זרים (כמעט 50%) מאשר בצרפת, איטליה, יוון, גרמניה, וטורקיה (ספרד היא אנומליה, עם אחוז זרים גבוה במיוחד). אני משער שאחוז המתאזרחים היה גבוה יותר, אבל את זה אין לי איך לבדוק. עם התקנות החדשות, נראה לי שנשתווה למדינות הללו או נעבר אותן. מבחינת דקות, המצב אפילו גרוע יותר. ממוצע הדקות של זרים בישראל היה נמוך רק מהממוצע בסין, טורקיה ושוייץ. שוב, עם ביטול החוק הרוסי ויתר השינויים סביר להניח שנגיע למקום הראשון או השני ברשימה הזו. אז אולי אתה שמח עם זה. אני לא ממש.

4. שמח שאתה מקבל את הטענה בעניין המיסים. באמת שלא זכרתי שדיברת על זה ולא ניסיתי להשטיח את הטיעונים שלך או לייחס לך כוונות זדון. אבל אם זה המצב, ואתה מכיר בכך ש (1) המקומיים מופלים לרעה ו (2) כבר כיום 80% מהמשרות הבכירות (עם השכר הגבוה) בליגה הבכירה מאויישות על ידי מהגרי עבודה, אז באמת לא ברורה לי התשוקה לדחוף עוד את החוקים ולפתוח עוד קצת מקומות למהגרי העבודה הללו (זרים או מתאזרחים) במקום לחשוב איך בינתיים מגיעים לאיזון שיפצה קצת על האפלייה. בעולם מושלם, נוטה להסכים איתך לגבי המתאזרחים. אזרח הוא אזרח, נקודה סוף. אבל בעולם הביזארי והמאוד לא שוויוני שהוא הליגה הישראלית, שבו אזרחים מסויימים מקבלים הטבות משמעותיות, והם לא המקומיים, ובנוסף השוק מוצף בזרים, דרושה חשיבה אחרת. כשישנו את תקנות המס, נוכל לדבר.

5. בעניין ההעדפות, אכן שפכנו כאן כבר אלפי מילים. רק אציין שלא השתכנעתי מהטיעונים (כפי שברור שאתה לא השתכנעת משלי) ולא מקבל שזה "הוכח" גם אם תחזור על זה עוד הרבה פעמים. הדוגמא של באסקוניה, שאתה חוזר אליה שוב ושוב, בעיני ממש לא רלוונטית. מדובר על קבוצת יורוליג עם רישיון בדרג A, שרלוונטית באמת רק למכבי בארץ. באותה מידה, היית יכול לדבר על טורונטו בקנדה, ולהזכיר את התלהבות הקהל למרות שאין שם כמעט קנדים (אגב, תופתע אולי לגלות שדווקא יש אוהדי טורונטו שזה מפריע להם, אבל קולם נאלם אל מול הזכייה בתואר). בקבוצות כאלו אני איתך – האוהדים רוצים ניצחונות וזהו. שחקנים מקומיים הם רק בונוס. במידה מסויימת, אם כי אני משער פחותה, זה גם המצב במכבי. אבל מה לזה ולמציאות החיים של קבוצות כמו אשדוד, הרצליה, באר שבע ונהריה? מה בדיוק נתנה לקבוצות הללו התוספת של עוד ועוד זרים לסגל (או מתאזרחים זולים)? איך בדיוק היא שיפרה דרמטית את הרמה בהשוואה נניח להרצליה של שנות ה-90 או תחילת שנות ה-2000? כמה היא שיפרה את הישגיהן בזירה האירופית (שבה רובן אף פעם לא מתמודדות ממילא; וזה לא שאלו שכן מתמודדות שם מראות הצלחות בעשור האחרון)? אז על זה כל המהומה? בשביל זה היה שווה להחריב את מעמד הכדורסלן המקומי? ומזה אתם רוצים עוד קצת? כן, אני יודע שהתשובה שלך חיובית. אבל בחיי שאני לא מבין את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 26, 2019 1:32 pm 
Hall of Famer

מליניאק קורא לקהל לשרוק בוז או להסתובב עם הגב למגרש או לצאת במקרים בהם בעונה הקרובה תהיה על המגרש חמישיה שלא תכלול מישהו יליד הארץ

(מעניין מה מליניאק של 78' שאימן בהפועל ר"ג לה היו 5 שחקנים לא ילידי הארץ + 1 אמריקאי ששיחק רק בקוראץ' היה אומר על זה?)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 26, 2019 2:35 pm 
Junior

ציטוט:
הכי חשוב זה להצליח מול המינהלת ובעיקר מול מכבי תל אביב כדי לאפשר לכמה שיותר ישראלים לשחק בליגות" - כך אמרה הבוקר (רביעי) שרת הספורט מירי רגב. בקבלת פנים שנערכה לשחקני נבחרת העתודה שזכו באליפות אירופה אצל ראש הממשלה בנימין נתניהו, ביקשה רגב לקשור את ההישג להתדיינות אודות מגבלת הזרים והמתאזרחים בליגת העל. “אחרי המלחמות עם המינהלת, אני מאמינה שיותר ישראלים ישחקו", אמרה רגב.

"אנחנו בעיצומו של מהלך כזה שבו יותר שחקנים ישראלים ישחקו על המגרש, זה לא קל כי כולם רוצים להגיע לאירופה וחושבים על ההצלחה שלהם, אבל חייבים לתת להם לשחק", הוסיפה השרה. בשורות נבחרת העתודה, נזכיר, שיחקו ארבעה בוגרי מחלקת הנוער של הקבוצה עליה הכריזה רגב מלחמה - עידן אלבר, עמית זיס, תומר פורת וכמובן דני אבדיה.

בעקבות שיחת טלפון שקיבלה רגב מאנשי האלופה היא חזרה בה מהדברים. "שרת התרבות מבקשת להבהיר כי דבריה נאמרו בהומור והשרה מבקשת להביע הערכה לפועלם של אנשי הנהלת מכבי תל אביב לשחקניה ולהישגיה של הקבוצה שהעמידה את הכדורסל הישראלי על המפה. כמו כן מבקשת השרה להביע הערכה עצומה שאין חולק עליה על תרומתו של יו"ר מכבי תל אביב שמעון מזרחי לענף הכדורסל ולמעמד הענף באירופה ובעולם". עוד אמרה השרה: "יודגש שרבים משחקני נבחרת העתודה הינם בוגרי ושחקני מכבי תל אביב, ואין חולק על תרומת מכבי תל אביב לצמיחתו של דור העתיד הישראלי".

כתבה בהארץ על משפט שמירי רגב אמרה.
לא ראיתי קודם.
מעניין מה היא יודעת.
ראי, אולי תשאל אותה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 27, 2019 9:24 am 
Hall of Famer

זה פורסם כבר קודם ובאחד האתרים גם היה הכותרת.
ואני לא צריך לשאול אותה, אני יודע את התשובה וכבר כתבתי אותה כמה פעמים בת'רד הזה החל מעמודיו הראשונים (ומכאן גם הכינוי שבכותרת, "ליגת ההסתדרות")

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 28, 2019 3:24 pm 
Hall of Famer

מה שאבסורד שאנחנו נושקים לחודש אוגוסט ועדיין אין וודאות לגבי החוקים בעונה הבאה .5 זרים בטופס וישראלי אחד בחמישיה ? פיינלפור או סדרות?2 עולות או עולה אחת בלבד מהלאומית?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 29, 2019 3:57 pm 
Hall of Famer

והבן של דרק שארפ אכן צורף לנבחרת הקדטים, אבל כשיבוא לשחק בליגה הוא לא יהיה ישראלי לכל דבר. כדורסל ישראלי צבוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 29, 2019 4:03 pm 
Junior

לא רוצה להיכנס איתך לפינה הזאת, אבל..

בראיון עם לנציאנו ב103 הוא סיפר שהוא הציע לארגון השחקנים להתמקד במתאזרחים ולעזוב את מספר הזרים (מעניין למה) והוא זה שהציע להם ליירט בתקנות כניסת מתאזרחים חדשים.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 29, 2019 4:30 pm 
Hall of Famer

אם קראת את מה שכתבתי וחזרתי וכתבתי, החל מההודעה הראשונה בת'רד הזה, אתה אמור כבר לדעת שלא באמת נכנסת איתי לשום פינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 29, 2019 4:36 pm 
Senior

ראי שעל הקיר כתב:
והבן של דרק שארפ אכן צורף לנבחרת הקדטים, אבל כשיבוא לשחק בליגה הוא לא יהיה ישראלי לכל דבר. כדורסל ישראלי צבוע.

מסכים
מילא בוגרים, איזושהי יוקרה, אנא עארף, אבל קאדטים? למה לצרף שחקן (ואפילו הוא מעולה) שאין לו שום קשר למדינה?
אני אישית מעדיף לשמור את המסגרת הזו לישראלים גם אם זה אומר שיורדים לדרג ב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 29, 2019 4:40 pm 
Junior

הם רוצים שהוא יתחייב לקמפיין הנוער ואז זה "רוצע" אותו להתחרות רק בנבחרות ישראל מזיכרוני.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 29, 2019 4:41 pm 
Senior

מה שהופך את זה לאפילו טיפה יותר בזוי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 29, 2019 4:55 pm 
Hall of Famer

סאבוניס כתב:
לא מסכים עם אלו כאן שחושבים שהדיון במתאזרחים מנותק מהדיון בזרים. הרי גם המדיניות החדשה מנסה למצוא את האיזון הכללי כאן.

לגבי הטענות של ראי:

1. מהנדסים/רופאים -- כמובן שיש מי שלא מתחדש ונפלט מהתחום. אבל השורה התחתונה היא שרוב המהנדסים והרופאים נמצאים בעמדות טובות ומרוויחים לא פחות מרוב "הכדרוסלנים החמדנים" שלנו על פני יותר שנים. לא יכול לחשוב על עוד תחום שבו 80% ממקומות העבודה הבכירים מאויישים על ידי מהגרי עבודה.

2. האם הכדורסל העולמי באמת פתוח לשחקנים הישראלים? בוא נראה. על צפון אמריקה, היעד המרכזי למשל למהנדסים ישראלים מוכשרים, אין על מה לדבר. בארה"ב זה רק ה-נבא (עילויים כמו כספי ואבדיה מגיעים לשם; עבור השאר זה לא רלוונטי) ובקנדה אין ליגה אמיתית. דרום אמריקה גם לא ממש אופציה (משכורות וגם מגבלות על זרים). אסיה? שם המגבלות בהחלט רציניות יותר. שני זרים בסין (ליגה עם הרבה כסף), נדמה לי שגם ביפן, ודרום קוריאה היא בכלל מקרה מעניין. שם יש מגבלת שני זרים אבל גם מגבלת גובה (!) שחקן חיזוק אחד יכול להיות פחות משני מטר. השני צריך להיות פחות מ-1.85 (!). בקיצור, אסיה גם היא לא רלוונטית. כמובן שגם לא המזרח התיכון, מסיבות פוליטיות. אז נשארנו עם אירופה, שבה ממילא נמצאות רוב הליגות הטובות מחוץ לארה"ב וגם הכסף. וכאן באמת יש חוקי זרים דומים לאלו החדשים בישראל (עד כמה שידוע לי, משהו כמו 6 זרים ברוב הליגות הבכירות). אבל יש גם ליגות שמבדילות בין שחקנים עם אזרחות אירופאית לאלו שאין להם. בספרד למשל, אחד היעדים היותר אטרקטיביים, מותר להעסיק רק שני שחקנים בלי אזרחות אירופאית. יש עוד. ואז הכדורסלן הישראלי בנחיתות מול האירופאים. לא פלא אם כך שלא מעט מהכדורסלנים הישראלים שכן יצאו החוצה היו בעלי אזרחות אירופאית. אלו שבטופ (דוסון, מקל, ולפניהם אליהו, הלפרין ולימונד) מצליחים בכל זאת למצוא עבודה מחוץ לישראל. האחרים? לא ממש הייתי אומר שהם נהנים משוק אטרקטיבי ומלא הזדמנויות סטייל מהנדסים ורופאים בצפון אמריקה.

3. לטענה שבכל (רוב) אירופה יש פחות מגבלות מבישראל. אולי (בהחלט יש גם מקרים אחרים), אבל הנה קצת עובדות: למרות כל ההגבלות, ב-2017 היה בישראל אחוז נמוך רק במקצת של זרים (כמעט 50%) מאשר בצרפת, איטליה, יוון, גרמניה, וטורקיה (ספרד היא אנומליה, עם אחוז זרים גבוה במיוחד). אני משער שאחוז המתאזרחים היה גבוה יותר, אבל את זה אין לי איך לבדוק. עם התקנות החדשות, נראה לי שנשתווה למדינות הללו או נעבר אותן. מבחינת דקות, המצב אפילו גרוע יותר. ממוצע הדקות של זרים בישראל היה נמוך רק מהממוצע בסין, טורקיה ושוייץ. שוב, עם ביטול החוק הרוסי ויתר השינויים סביר להניח שנגיע למקום הראשון או השני ברשימה הזו. אז אולי אתה שמח עם זה. אני לא ממש.

4. שמח שאתה מקבל את הטענה בעניין המיסים. באמת שלא זכרתי שדיברת על זה ולא ניסיתי להשטיח את הטיעונים שלך או לייחס לך כוונות זדון. אבל אם זה המצב, ואתה מכיר בכך ש (1) המקומיים מופלים לרעה ו (2) כבר כיום 80% מהמשרות הבכירות (עם השכר הגבוה) בליגה הבכירה מאויישות על ידי מהגרי עבודה, אז באמת לא ברורה לי התשוקה לדחוף עוד את החוקים ולפתוח עוד קצת מקומות למהגרי העבודה הללו (זרים או מתאזרחים) במקום לחשוב איך בינתיים מגיעים לאיזון שיפצה קצת על האפלייה. בעולם מושלם, נוטה להסכים איתך לגבי המתאזרחים. אזרח הוא אזרח, נקודה סוף. אבל בעולם הביזארי והמאוד לא שוויוני שהוא הליגה הישראלית, שבו אזרחים מסויימים מקבלים הטבות משמעותיות, והם לא המקומיים, ובנוסף השוק מוצף בזרים, דרושה חשיבה אחרת. כשישנו את תקנות המס, נוכל לדבר.

5. בעניין ההעדפות, אכן שפכנו כאן כבר אלפי מילים. רק אציין שלא השתכנעתי מהטיעונים (כפי שברור שאתה לא השתכנעת משלי) ולא מקבל שזה "הוכח" גם אם תחזור על זה עוד הרבה פעמים. הדוגמא של באסקוניה, שאתה חוזר אליה שוב ושוב, בעיני ממש לא רלוונטית. מדובר על קבוצת יורוליג עם רישיון בדרג A, שרלוונטית באמת רק למכבי בארץ. באותה מידה, היית יכול לדבר על טורונטו בקנדה, ולהזכיר את התלהבות הקהל למרות שאין שם כמעט קנדים (אגב, תופתע אולי לגלות שדווקא יש אוהדי טורונטו שזה מפריע להם, אבל קולם נאלם אל מול הזכייה בתואר). בקבוצות כאלו אני איתך – האוהדים רוצים ניצחונות וזהו. שחקנים מקומיים הם רק בונוס. במידה מסויימת, אם כי אני משער פחותה, זה גם המצב במכבי. אבל מה לזה ולמציאות החיים של קבוצות כמו אשדוד, הרצליה, באר שבע ונהריה? מה בדיוק נתנה לקבוצות הללו התוספת של עוד ועוד זרים לסגל (או מתאזרחים זולים)? איך בדיוק היא שיפרה דרמטית את הרמה בהשוואה נניח להרצליה של שנות ה-90 או תחילת שנות ה-2000? כמה היא שיפרה את הישגיהן בזירה האירופית (שבה רובן אף פעם לא מתמודדות ממילא; וזה לא שאלו שכן מתמודדות שם מראות הצלחות בעשור האחרון)? אז על זה כל המהומה? בשביל זה היה שווה להחריב את מעמד הכדורסלן המקומי? ומזה אתם רוצים עוד קצת? כן, אני יודע שהתשובה שלך חיובית. אבל בחיי שאני לא מבין את זה.

1. טיעון מעגלי שכבר עניתי עליו. כאמור אני לא רואה הבדל אם מקום העבודה מביא את העובד למקום העבודה, או מביא את מקום העבודה אל העובד. כלפי העובדים המקומיים, ועל זה הרי מדובר, זו אותה תוצאה.

2. כן, צפון אמריקה ואירופה שהם שווקי הכדורסל הגדולים ביותר פתוחים לספורטאים ישראלים טובים מספיק. הסיבה שהם לא מגיעים ל-NBA היא לא שום מגבלה שחלה עליהם ולא על אחרים, אלא שהם פשוט לא טובים מספיק.
הטענה לגבי "מותר רק שני לא-אירופים בספרד" היא קשקוש שקיים רק על הנייר, והוכחתי את זה למישהו שהעלה פעם את הטענה הזו. תעבור קבוצה קבוצה ותמצא לא מעט קבוצות עם הרבה יותר משני לא-אירופים. הם פשוט מוציאים אזרחות אירופית מאיזה מדינה מזרח אירופית, ובוא לא נשכח, ההגדרה של "מדינה אירופית" כוללות גם מדינות שקרכלשהו קוטונו מהקריביים או מאפריקה. אז אם לא אזרחות אירופית, הם מוציאים אזרחות של איי הבתול הפולניים או משהו. הסוכנים באירופה מכירים את כל הטריקים, את כל חוקי ההתאזרחות ואת כל המדינות. כמובן שהאפשרות הזו קיימת גם לישראלים (אלה שאין להם כבר דרכון אירופי), כך שבפועל, ההגבלה של שני לא אירופים לא באמת קיימת וזה תופס גם עבורם. אני עומד מאחורי הטענה שהכדורסל באירופה, כמעט כולו, פתוח לישראלים הרבה יותר מאשר הכדורסל הישראלי פתוח לזרים.
אגב, מה ההגדרה ל"אירופים"? או שזה פיב"א אירופה, ואז זה כולל את ישראל (כנראה שלא), או שזה השוק האירופי, ואז גם כדורסלנים סרבים, מונטנגרים, טורקים ורוסים (למשל) הם לא אירופים. גם לא גאורגים כמו שנגליה. אז תספור גם אותם כשאתה עובר על הקבוצות בספרד.

3. צר לי, הנתונים שלך לא מסתדרים עם מתמטיקה של כיתה א'. רוב קבוצות הליגה שיחקו בשנה שעברה עם 4 זרים בסגל של 12 שחקנים. אז או שכבר ספרת בפנים את המתאזרחים (לא בדקתי אם במקרה כזה הנתונים מסתדרים), או שספרת את הזרים שהוחלפו במהלך העונה בזרים אחרים (ואם כך הספירה שלך מעוותת), או ש, בעדינות אגיד, שגית בחישובי החשבון האינטגרלי והדיפרנציאלי.

4. לא קשור אחד לשני ולא רואה סיבה לתקן אפליה אחת באפליה שנייה. יש אפליה נגד הצברים בענייני המס ואין על זה ויכוח, ובזה אני איתם. שייאבקו לתקן אותה ולא ליצור אפליה אחרת.

5. שוב צר לי, תשובה לא לעניין. לא רציתי לפרט יותר מדי אבל כבר עניתי גם לטיעון המשני הזה אלף פעם. הבאתי בעבר דוגמאות רבות, גם מההיסטוריה וגם מהיום, הן מההיסטוריה של הכדורסל הישראלי כולל כמה קבוצות שלא קוראים להן מכבי ת"א, והן מהכדורסל האירופי מקבוצות שלא בדיוק מיוצגות ביורוליג. גרמניה למשל היא המדינה הכי ליברלית בחוקי זרים, ויותר מפעם אחת דיברו פה על האולמות המלאים בליגה הגרמנית באוהדים שמזדהים יופי טופי עם הקבוצות שלהם מלאות הזרים. השנה גם שידרו משחקי ליגה גרמנית בארץ ויכלת לראות את זה. הבאתי במהלך העונה גם את הדוגמה של קרואטיה, עוד מדינה בעלת תודעה לאומית מפותחת למדי הייתי אומר... בנניגוד לסרביה, הקבוצות הקרואטיות משחקות במקביל בעונה הרגילה בליגה המקומית שלהן - שבה יש מגבלות זרים נוקשה, ובליגה האדריאטית עם הרבה יותר זרים (לא יודע בדיוק מה ההגבלה שם, אם יש בכלל, אבל יש קבוצות באדריאטית שמשחקות עם 6-7 זרים). תנחש איפה בא יותר קהל למשחקים בין הקבוצות הקרואטיות? ממש אותן קבוצות במשחקים בינם לבין עצמן.
אז תגיד "לא חוכמה, האדריאטית יותר יוקרתית וכרטיס ליורוליג וכו' וכו'"? אני אומר בדיוק ההיפך. בליגה האדריאטית הקבוצות הקרואטיות, למעט צדוויטה (לפני האיחוד עם לובליאנה) לא היו קונטנדריות. לעומת זאת בליגה הקרואטית משחק בין צדוויטה לציבונה או זדאר זה קלאסיקו, משחק עונה. אם כבר הפקטור היה צריך להיות הפוך. וביחד עם הגאווה הלאומית הקרואטית הייתי מצפה שאנשים יבואו לראות את הקרואטים הצעירים ולא את הזרים הנוספים. אז זהו שלא.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ב' יולי 29, 2019 8:11 pm, נערך 3 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 29, 2019 4:56 pm 
Junior

אני מניח שלסחר מכר הזה שותפים איגודים נוספים ממדינות נוספות ואנחנו לא היחידים.

להזכירך משפחת אבדיה אף השתמשה בזה כדי לאיים על האיגוד כי ברור שכל סיפורי האח שמדבר עם דני בלילה היו שטויות במיץ..

ובהקשר לחוק המתאזרחים. אני לא מבין על מה יוצא הקצף. כל אלה שטינפו על הכדורסלן הישראלי במשך שנים (עצלן, עושק, מלווה בריבית קצוצה ומה לא) וקיטרגו על החוק הרוסי בסוף קיבלו בפנים חוק "מפלה" וצועקים גוועאלד. טוב נו..גם למקרים כמו שארפ תמיד אפשר לקבוע את רף האפור ולסמן בחוק כעוד כוכבית אם באמת רוצים.

וכפי שאתה רואה כנראה שלכמה בעלי קבוצות זה נוח, כל אחד לפי האינטרס שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 211 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: d.k., uriel17, נביא בעירו, עופר האדום, עמוס לב ו 39 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: