סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 29, 2024 6:50 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 459 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 15, 16, 17, 18, 19
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2019 5:39 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
ודים כתב:
Att כתב:
ודים כתב:
ודים כתב:
אבדיה הולך לעשות קפיצה ענקית במוקים. כמו שכתבתי קודם - הוא עשה פה משהו שאין לו תקדים בכדורסל האירופאי, לפחות לא בשני העשורים האחרונים.
לא הרבה זמן לפני הטורניר השם שלו בכלל לא הופיע במוק של nbadraft.net. בזמן הטורניר ראיתי שהוא כבר הופיע במקום ה-26. מעריך שבעדכון הבא הוא כבר יוקפץ למקומות 5-10 לפחות.

אז הוא אכן קפץ למעלה. במוק של דראפט-נט הוא עכשיו במקום ה-8.

דברים כאלו נוטים להשתנות.
בסופו של דבר אני מאמין שאבדיה ינחת במקומות 10-20 (כתלות באימונים אישיים)
ואם זה אכן יקרה, זה מכובד מאוד לשחקן אירופאי/ישראלי.

כן, ברור. יש עוד כמעט שנה... ישתנה הרבה פעמים.
סתם היה לי מצחיק שלפני חודש הוא בכלל לא הופיע אצלם, גם לא בסיבוב שני. באמצע הטורניר הופיע במקום 26 ועכשיו 8.

העניין הוא שכרגע זה נראה כמו דראפט דיי דל. לאמלו בול, שהוא אומנם נחשב מוכשר בהרבה מהאח האמצעי, וגם יותר אתלט וקלעי מלונזו, מדורג בחמישייה הראשונה. וזה כאשר הוא מככב בכל מיני ליגות חובבים דרג ז'. גם שאר השמות בעשירייה הראשונה לא נראים לי כרגע כמו כוכבים לעתיד או כאלה הנעולים לצמרת הדראפט.

מה אתה חושב על המוק המקביל של טנקטון?
http://www.tankathon.com/mock_draft
אבדיה שם במקום ה-6 :shock:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2019 6:00 pm 
Sophomore

ודים כתב:
הוקיץ' כתב:
שאלה למי שקצת יותר מעורה ממני בנעשה בכדורסל הנוער הארץ:
יש איזו טענה שעולה בתקשורת (בעיקר בהובלת פיני גרשון, אבל לא רק) מאז הזכייה של העתודה, כאילו יש איזשהו שיפור מאוד גדול בגידול השחקנים בארץ וזה בעיקר לזכות אנשי איגוד הכדורסל האחראיים ובראשם כמובן גרשון עצמו.
אז השאלה היא, יש אמת בדברים? או שזה סתם דור מוכשר? אני אישית נוטה להיות קצת סקפטי כשאנשים טופחים לעצמם כל כך חזק על השכם, אבל אולי אני טועה.

שאלה מורכבת. אני גם חשבתי רבות על העניין.
תחשוב אבל שבעצם השחקנים שעכשיו בני 22-18 התחילו לשחק בקטסל 8-12 שנה. כלומר הם עדיין שיחקו לפי חוקים שנקבעו ע"י קודמיו של גרשון. 4 על 4, סלים נמוכים עד כיתה ז', כדור קטן עד כיתה ח'. בכיתות ז'-ח' הם אותרו באימוני מצויינות (טרום קדטים) שהיו גם הרבה לפני פיני.

אפשר לייחס חלק מהדברים לכך שהאקדמיה בוינגייט שקמה בערך ב- 2010 גרמה להרבה מועדונים להעביר הילוך ולעבוד הרבה יותר מקצועי בשביל לשמור שחקנים אצלם. היו מועדונים חדשים יחסית שעלו לצמרת בעקבות השקעה של הרשות או/ו איש מקצוע חזק שהגיע למקום. למשל מחלקת הנוער של גלבוע, מועדונים כמו יבנה, נס ציונה, האקדמיה של הפועל ת"א גם חדשה יחסית.

אז מה גרשון עשה? הוא שינה עכשיו כל מיני חוקים בגילאים צעירים, החזיר מסגרות טרום קדטים, שנסגרו למשך שנה-שנתיים, אבל בעיקר הוא מסתובב עם הנבחרות, מייעץ למאמנים, בוחר בעצמו שחקנים.

האם הוא אחראי לכך שיש לנו יותר קלעים? יותר גארדים גבוהים? יותר פורוורדים אתלטיים שיודעים גם להוריד כדור לריצפה? לא חושב. זה עבודה שהתחילה עוד כשהילדים האלה היו צעירים.
יכול להיות שהוא כן אחראי למיצוי מקסימלי בטורנירים, לבחירת מאמני נבחרות מתאימים, לבחירת הסגל עצמו. זה כן.

מסכים עם ודים. בפרק זמן קצר כזה אי אפשר לראות עדיין שינוי. לגמרי עניין מקרי של מחזורים מוצלחים יותר. ואפילו זה רק ממש בצמרת. מעבר לזוסמן, אבדיה, ומדר, לא רואה שינוי באיכות או בכמות הכישרון ביחס נניח לנבחרת של מנקו, קולשוב, שגב, נמרוד לוי, זלמנסון ושוכמן לפני כמה שנים. וגם לא רואה המשכיות בצורת כשרונות סטייל זוסמן ואבדיה בגילאים הצעירים יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 25, 2019 6:15 pm 
Sophomore

ודים כתב:
Att כתב:
ודים כתב:
ודים כתב:
אבדיה הולך לעשות קפיצה ענקית במוקים. כמו שכתבתי קודם - הוא עשה פה משהו שאין לו תקדים בכדורסל האירופאי, לפחות לא בשני העשורים האחרונים.
לא הרבה זמן לפני הטורניר השם שלו בכלל לא הופיע במוק של nbadraft.net. בזמן הטורניר ראיתי שהוא כבר הופיע במקום ה-26. מעריך שבעדכון הבא הוא כבר יוקפץ למקומות 5-10 לפחות.

כן, ברור. יש עוד כמעט שנה... ישתנה הרבה פעמים.
סתם היה לי מצחיק שלפני חודש הוא בכלל לא הופיע אצלם, גם לא בסיבוב שני. באמצע הטורניר הופיע במקום 26 ועכשיו 8.

העניין הוא שכרגע זה נראה כמו דראפט דיי דל. לאמלו בול, שהוא אומנם נחשב מוכשר בהרבה מהאח האמצעי, וגם יותר אתלט וקלעי מלונזו, מדורג בחמישייה הראשונה. וזה כאשר הוא מככב בכל מיני ליגות חובבים דרג ז'. גם שאר השמות בעשירייה הראשונה לא נראים לי כרגע כמו כוכבים לעתיד או כאלה הנעולים לצמרת הדראפט.

באופן כללי, ונדמה לי שכבר כתבתי את זה בעבר, דראפט-נט הוא המקום האחרון שאליו אני הולך. דירוגים לא מוסברים, קפיצות גדולות למעלה ולמטה בין דירוג אחד לשני (אבדיה כדוגמא, אבל זו ממש לא הפעם הראשונה שאני רואה את זה; וזה גם לא שהיכולות של אבדיה לא היו מוכרות למי שבאמת התעניין -- כמו שמיץ). מדי פעם מופיע שם איזה שחקן שבכלל לא שייך (זכור לי למשל שדירגו את אושיי בריסט הקנדי (מי?) במקום ה-7 לדראפט 2019 לתקופה קצרה, או את ג'יילן סמית' ממרילנד במקום השלישי בתחילת העונה). אז מה היה לנו? חוסר עקביות מטורף (מה שבאקדמיה נקרא מהימנות נמוכה), התעלמות מטרנדים ברורים, והתלהבות לא ברורה משחקנים בינוניים. בדרך כלל, לקראת הדראפט עצמו הם משלימים פערים ומיישרים קו עם האחרים. עד אז? הם האחרונים שהייתי פונה אליהם כדי להתעדכן.

אז מי כן? ESPN לדעתי בכלל לא רעים תחת הבחורים מדראפט אקספרס. גם טנקטון. לרעיונות מקוריים וחשיבה מחוץ לקופסה, נסו את הסטפיין.

בקשר למחזור הדראפט הקרוב, לדעתי כמעט כולם ישנים על קול אנתוני ומדרגים אותו נמוך מדי (כולל דראפט נט, שאצלם הוא שישי). מאמין שעד סוף השנה הוא יגיע לטופ-3 והוא כרגע ההימור המוביל שלי לבחירה הראשונה בדראפט בשנה הבאה.

אבדיה? תלוי בעיקר במה שיעשו שחקני הקולג' השנה. אין ספק שחלקם הולכים לרדת. אבל יהיו גם הפתעות חיוביות, סטייל ג'ה מוראנט השנה. מאמין שהוא בכל מקרה בחירת לוטרי אחרי האליפות האחרונה וכמעט בלי קשר למה שיעשה במכבי השנה. גם טופ-10 לא נשמע מופרך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 26, 2019 10:04 am 
מנהל פורום

הסיקור הראשון (ולא האחרון) של הכשרונות בטורניר:
https://eurospects.com/?p=15898
מן הסתם אבדיה ומדר מככבים. יחד עם הרכז הפולני קולנדה, התאומים קלאיצאקיס, ויוסוף סאנון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 26, 2019 12:07 pm 
Junior

בריסט פשוט הלך אחורה בעונת הסופמור שלו בסירקיוז לעומת עונת פרשמן שהבטיחה הרבה, מכאן היעלמותו.

קול אנתוני הוא הבן של אגב..

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 26, 2019 12:38 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

החתול יובב כתב:

של כרמלו או של גרג?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 26, 2019 2:11 pm 
Hall of Famer

סאבוניס כתב:
ודים כתב:
Att כתב:
ודים כתב:
ודים כתב:

בקשר למחזור הדראפט הקרוב, לדעתי כמעט כולם ישנים על קול אנתוני ומדרגים אותו נמוך מדי (כולל דראפט נט, שאצלם הוא שישי). מאמין שעד סוף השנה הוא יגיע לטופ-3 והוא כרגע ההימור המוביל שלי לבחירה הראשונה בדראפט בשנה הבאה.
.

בטנקטון הוא במקום השלישי. נראה כמו טריי יאנג מבחינת הגוף אבל עולה להטבעות בקלות.
https://youtu.be/yKmk27M4mMw
מהמעט שראיתי - נמוך יחסית לעמדה, זריז, מסוגל ליצור לעצמו ולאחרים, חכם, מוסר יצירתי ומגיב במהירות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 26, 2019 2:52 pm 
Sophomore

החתול יובב כתב:
בריסט פשוט הלך אחורה בעונת הסופמור שלו בסירקיוז לעומת עונת פרשמן שהבטיחה הרבה, מכאן היעלמותו.

כן, הוא הלך אחורה, אבל במוק של דראפט נט הוא נפל איזה 20 או 30 מקומות תוך שבועיים עוד בעונת הרוקי. סתם דוגמא אחת מיני רבות לחוסר העקביות שלהם. מדניס סמית' ג'וניר הם החזיקו בחירה מס' 1 כשאף אחד אחר לא הבין על מה מדובר. יש עוד מלא, אבל העיקרון מובן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 26, 2019 8:29 pm 
Junior

נראה כמו כרמלו, אבל הבן של גרג.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 459 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 15, 16, 17, 18, 19

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: