הוקיץ' כתב:
שאלה למי שקצת יותר מעורה ממני בנעשה בכדורסל הנוער הארץ:
יש איזו טענה שעולה בתקשורת (בעיקר בהובלת פיני גרשון, אבל לא רק) מאז הזכייה של העתודה, כאילו יש איזשהו שיפור מאוד גדול בגידול השחקנים בארץ וזה בעיקר לזכות אנשי איגוד הכדורסל האחראיים ובראשם כמובן גרשון עצמו.
אז השאלה היא, יש אמת בדברים? או שזה סתם דור מוכשר? אני אישית נוטה להיות קצת סקפטי כשאנשים טופחים לעצמם כל כך חזק על השכם, אבל אולי אני טועה.
שאלה מורכבת. אני גם חשבתי רבות על העניין.
תחשוב אבל שבעצם השחקנים שעכשיו בני 22-18 התחילו לשחק בקטסל 8-12 שנה. כלומר הם עדיין שיחקו לפי חוקים שנקבעו ע"י קודמיו של גרשון. 4 על 4, סלים נמוכים עד כיתה ז', כדור קטן עד כיתה ח'. בכיתות ז'-ח' הם אותרו באימוני מצויינות (טרום קדטים) שהיו גם הרבה לפני פיני.
אפשר לייחס חלק מהדברים לכך שהאקדמיה בוינגייט שקמה בערך ב- 2010 גרמה להרבה מועדונים להעביר הילוך ולעבוד הרבה יותר מקצועי בשביל לשמור שחקנים אצלם. היו מועדונים חדשים יחסית שעלו לצמרת בעקבות השקעה של הרשות או/ו איש מקצוע חזק שהגיע למקום. למשל מחלקת הנוער של גלבוע, מועדונים כמו יבנה, נס ציונה, האקדמיה של הפועל ת"א גם חדשה יחסית.
אז מה גרשון עשה? הוא שינה עכשיו כל מיני חוקים בגילאים צעירים, החזיר מסגרות טרום קדטים, שנסגרו למשך שנה-שנתיים, אבל בעיקר הוא מסתובב עם הנבחרות, מייעץ למאמנים, בוחר בעצמו שחקנים.
האם הוא אחראי לכך שיש לנו יותר קלעים? יותר גארדים גבוהים? יותר פורוורדים אתלטיים שיודעים גם להוריד כדור לריצפה? לא חושב. זה עבודה שהתחילה עוד כשהילדים האלה היו צעירים.
יכול להיות שהוא כן אחראי למיצוי מקסימלי בטורנירים, לבחירת מאמני נבחרות מתאימים, לבחירת הסגל עצמו. זה כן.
מסכים עם ודים. בפרק זמן קצר כזה אי אפשר לראות עדיין שינוי. לגמרי עניין מקרי של מחזורים מוצלחים יותר. ואפילו זה רק ממש בצמרת. מעבר לזוסמן, אבדיה, ומדר, לא רואה שינוי באיכות או בכמות הכישרון ביחס נניח לנבחרת של מנקו, קולשוב, שגב, נמרוד לוי, זלמנסון ושוכמן לפני כמה שנים. וגם לא רואה המשכיות בצורת כשרונות סטייל זוסמן ואבדיה בגילאים הצעירים יותר.