סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 29, 2024 5:33 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 33 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' יולי 28, 2019 2:56 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
החיה הזו נכחדה, אבל העמדה המציאה את עצמה מחדש בגרסא יעילה, גם אם פחות מוכשרת ומרשימה.
דבר דומה קרה לפוינט גארד הקלאסי שגסס לו בתקופת הגאנרים של תחילת שנות האלפיים ועכשיו כבר פריחה מחודשת עם רכזים שמצד אחד מנהלים את המשחק ומוסרים ומצד שני לא מפחדים לזרוק 10 שלשות.
ואותו הדבר אני מעריך שיקרה/קורה לפאוור פורוורד שאיבד את גדולי העמדה של העשור הקודם ונראה קצת בשפל, אבל לדעתי בדרך להמציא את עצמו מחדש כשחקן כנף ארוך שעוזר בשמירה על הטבעת מצד אחד ומצד שני מרווח את ההתקפה על קליעה מבחוץ וחדירות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 28, 2019 5:50 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
העמדה כפי שהייתה בעבר די מתה.
סנטרים גבוהים, שחיים בצבע ועושים נק' בעיקר בפוסטאפ. החיה הזאת די נכחדה.

אכן וזאת בדיוק הנקודה של המאמר כולו. ע'ע ההשוואה בין אדביו לוויטסייד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 28, 2019 5:58 pm 
Junior

אז מה זה אומר על היורוליג?
צסק"א זרקה כסף לפח? קופוס לא משחק בחוץ?
מכבי לא היו צריכים להחתים את בלאק והאנטר?
או שזאת חיה שונה לגמרה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 28, 2019 6:21 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
עמוס לב כתב:
העמדה כפי שהייתה בעבר די מתה.
סנטרים גבוהים, שחיים בצבע ועושים נק' בעיקר בפוסטאפ. החיה הזאת די נכחדה.

אכן וזאת בדיוק הנקודה של המאמר כולו. ע'ע ההשוואה בין אדביו לוויטסייד

ווייטסייד לא קשור לסנטרים של פעם. דווקא הוא יחסית מהזן החדש, שאמנם לא קולע מבחוץ, אבל פינישר קפיצי ללא יכולת פוסט אפ.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 28, 2019 8:04 pm 
Sophomore

ווייטסייד פשוט דביל ובגלל זה הוא לא משחק... יש לו כל מה שצריך מבחינת נתונים יבשים כדי להיות סנטר ממש סבבה בליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 05, 2019 2:31 am 
Hall of Famer

באמת מרתק לקריאה!
רוב תודות

כמה ניסיונות "להסביר את הנתונים":
1.היה מעניין לראות שבמדד ההתקפי OWS פתאום עמדות 2-3 נותרו קצת מאחור (קצת בניגוד ל"דימוי" מלפני נניח 15 שנה כאשר חלק גדול מהכוח ההתקפי בליגה הגיע מהעמדות הללו - קובי, טי-מאק, קארטר וכו'), אבל כשחושבים על זה היום באמת הרי יש איזשהי העדפה שפרט ממש לכוכבים, ה"וינגים" יתנו "בסך הכל" 3&d (לא מצליח לרשום בסדר הפוך...), ואז מן הסתם מעורבותם בהתקפה קטנה - והרי ההשפעה על מדד זה. הנ"ל גם מאוד מתחבר עם הגרף הנוסף שצירפת לעמוס כאן בתגובות - סופר משכנע כעת.
2. השיפור ב-TS של הסנטרים נובע אני מניח מהמגמה שהם פתאום זורקים שלשות - מי שלא קולע טוב פחות זורק, ומי שכן קולע טוב (וזה לרוב ממילא לא חיות הצבע שעושים רק דאנקים) מקפיץ כך את האחוזים שלו.
3. אשמח אם תוכל להסביר מהו אותו ממוצע (לא משוקלל) המצוין בגרף של אחוזי השימוש, הריבאונדים והאסיסטים. מהו החישוב שבעצם גורם לכך שהממוצע על פני כל העמדות לא יהיה פשוט 10% לשחקן שעל המגרש (או באופן שקול - 20% לכל עמדה). למשל מהם אותם 14.4% ממוצעים באסיסטים.

בגרף האחרון יש טייפו בשנים המציינות את הממוצע 0.21 של הסנטרים (צריך להיות 96-97 אני מניח).

24.4.2012

נערך לאחרונה על ידי shmueliki בתאריך ב' אוגוסט 05, 2019 10:22 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 05, 2019 3:49 am 
Hall of Famer

1. אני מסכים, השינוי באמת מאד משמעותי לטובת הסנטר בשנים האחרונות, אבל כן - ההיגיון עובד.
2. השיפור ב TS, כן - ברור שזה גם בגלל השלוש. אבל האמת היא, ולא הבאתי את הנתונים האלה, כי הם מספרים סיפור אחר מעט, היא שגם באחוזים מקרוב, המצב טוב יותר היום מאשר אי פעם בעבר בעמדת הסנטר. למעשה, בזריקות של פחות מ 5 פיט. סנטרים קלעו בסוף שנות התשעים בערך 55-58% (תלוי באיזו שנה). בשנתיים האחרונות הם קולעים ביותר מ 65%. זה נתון מדהים, אבל נדמה לי שהוא כן ניתן להסבר על ידי (א) נדמה לי שהשחקנים היום יותר טובים, או לפחות יותר ממוקצעים מפעם למרות שאני צריך סטטיסטיקה מעמיקה בהרבה בשביל זה (ב), אולי ההגנות חלשות יותר מתחת לסל (ג) כך או כך, העובדה שיש ריווח הופכות את העבודה מבפנים לקלה יותר.

3. אכן, בכל דקה נתונה, אחוז השימוש של כל שחקן על המגרש, בממוצע, הוא 20%. ואכן, אם לא היו מחליפים ואותם חמישה היו משחקים כל משחק, ברור שהממוצע ביניהם הוא 20%. אבל מכיוון שזה לא המצב, ויש 12 שחקנים שמשחקים, ולא כל אחד משחק בדיוק את אותם דקות, הרי שלמרות שבמספרים גדולים, אני מניח קרבה ל 20% (וכך זה אכן המצב), מכיוון שלא שיקללתי על פי הדקה, אלא זהו רק ממוצע כללי של כל השחקנים (ויצוין, מחקתי גם שחקנים ששיחקו פחות מ 410 דקות בעונה) - אז זה לא בדיוק בדיוק 20% אלא קצת פחות. לו הייתי עושה ממוצע משוקלל זה אכן היה יוצא בהכרח בדיוק 20%. אבל יש גבול לכמה שעות אני יכול להעסיק את עצמי באקסל כשבסופו של דבר, במספרים גדולים זה כמעט לא משנה.
אם כך ב USG, הרי שגם כך הדבר בריבאונד. כן, זה אמור להיות 10% בדיוק בממוצע משוקלל (עשרה שחקנים על המגרש), אבל לצערי אין כאן ממוצע משוקלל, ולכן זה רק קרוב לכך. מה שכן ברור הוא שאם סנטרים נותנים יותר מ 14% הם כנראה לוקחים יותר ריבאונדים מאשר החמישית, גם אם הממוצע לא משוקלל.
דווקא באסיסטים, המצב שונה. ה USG הוא בהכרח 100% בין כל השחקנים, וה REBֵ% הוא גם בהכרח 100% במשוקלל בין כל השחקנים, אבל דוקא באסיסטים, הוא בהכרח פחות מאשר 100%, מכיוון שהוא מוגדר בתור
AN ESTIMATE OF THE PERCENTAGE OF TEAM-MATE FIELD GOALS A PLAYER ASSISTED WHILE HE WAS ON THE FLOOR
ומכיוון שחלק מהסלים ששחקנים קולעים לא מגיעים מאסיסטים בכלל (אלא מוואן און וואן), הרי שבהכרח מדובר במשהו שהוא פחות מ 100% במשוקלל.

ברמה הלא משוקללת, הממוצע הרב שנתי של כל השחקנים שיש לי ב USG הוא 19.1% (קרוב ל 20% שזה צריך להיות בשקלול). בריבאונד כבר מדובר ב 10.1% (שזה אפילו קרוב יותר למה שזה אמור להיות), אבל באחוז האסיסטים, הממוצע הרב שנתי של כל השחקנים, הוא בערך 13.9%, כשאם נכפיל בחמישה שחקנים על המגרש, מדובר בקצת פחות מ 70%, כלומר קצת יותר מאשר 30% מהסלים לא מגיעים בכלל מאסיסטים.

מקווה שזה עוזר.

ותודה על הטייפו! אכן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 05, 2019 10:28 am 
Hall of Famer

החכמתי עוד קצת כעת
שוב תודה

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי