סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 16, 2024 10:41 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 211 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' יולי 29, 2019 5:05 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
החתול יובב כתב:
לא רוצה להיכנס איתך לפינה הזאת, אבל..

בראיון עם לנציאנו ב103 הוא סיפר שהוא הציע לארגון השחקנים להתמקד במתאזרחים ולעזוב את מספר הזרים (מעניין למה) והוא זה שהציע להם ליירט בתקנות כניסת מתאזרחים חדשים.

הוא הסביר בדיוק למה.

הוא אמר שזרים אמריקאים זה אמנת מס בין ארה״ב לישראל וזה קצת גדול על מוסדות הכדורסל להשוות את תנאי המס ומצד שני מתאזרחים אפשרי
קופמן שאל אותו מה לגבי הצד המשפטי של העניין והוא לא ידע מה לענות (בין היתר כי הוא לא משפטן), אבל טען שאם רוצים אפשר לסדר.

כמו שראי אומר, שיאתגרו את זה בבית המשפט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 29, 2019 5:06 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
החתול יובב כתב:
אני מניח שלסחר מכר הזה שותפים איגודים נוספים ממדינות נוספות ואנחנו לא היחידים.

להזכירך משפחת אבדיה אף השתמשה בזה כדי לאיים על האיגוד כי ברור שכל סיפורי האח שמדבר עם דני בלילה היו שטויות במיץ..

ובהקשר לחוק המתאזרחים. אני לא מבין על מה יוצא הקצף. כל אלה שטינפו על הכדורסלן הישראלי במשך שנים (עצלן, עושק, מלווה בריבית קצוצה ומה לא) וקיטרגו על החוק הרוסי בסוף קיבלו בפנים חוק "מפלה" וצועקים גוועאלד. טוב נו..גם למקרים כמו שארפ תמיד אפשר לקבוע את רף האפור ולסמן בחוק כעוד כוכבית אם באמת רוצים.

וכפי שאתה רואה כנראה שלכמה בעלי קבוצות זה נוח, כל אחד לפי האינטרס שלו.

טוב נו, למזלו של דני אבדיה ושל הכדורסל הישראלי בכלל - חוקי המתאזרחים המוצעים עכשיו לא היו קיימים. יודע מה, אולי המקרה של אבדיה שונה כי הוא הגיע לכאן כזר והיה מספיק טוב גם כדי לשחק כזר, אבל דייויד בלאט אני מניח לא ממש, וכנ"ל עוד כמוהו. אז אני לא מתרגש כשהבן של אותו מתאזרח "מאיים" לשחק עבור מדינת המקור של אבא שלו. יכול להיות שעם חוקי המתאזרחים החדשים כבר "לא נעמוד בפני בעייה כזו בשנים הבאות"...

את המשפט על חוק המתאזרחים לא בדיוק הבנתי, אבל המשפט האחרון, וואו "כפי שאתה רואה"? אני כותב מההודעה הראשונה שלא מדובר באמת במאבק בין ליגת ההסתדרות לבין ארגון טהורי הדם. כל אחד שעיניו בראשו היה צריך להבין את זה ברגע ששרבבו את הפיינל פור לסיפור.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 29, 2019 6:29 pm 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
והבן של דרק שארפ אכן צורף לנבחרת הקדטים, אבל כשיבוא לשחק בליגה הוא לא יהיה ישראלי לכל דבר. כדורסל ישראלי צבוע.

מצב כזה הוא אכן אבסורד ובהחלט צביעות.
אותם טיעונים נגד ריבוי המתאזרחים יכולים להיאמר גם במקרה של עימנואל שארפ. יציאה לטורניר בינלאומי בגיל הזה זה מקפצה גדולה להמשך, ויכולה לתת לשחקן צעיר ניסיון שבזכותו הוא יגיע לרמות הכי גבוהות. שארפ בעצם לוקח מקום לשחקן "תוצרת הארץ".
לגביו ספציפית, עד שהוא יגיע לגיל המתאים, החוקים האלה ישתנו עוד 15 פעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 29, 2019 6:50 pm 
Hall of Famer

https://m.one.co.il/Mobile/Article/19-2 ... tml?ref=hp

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 29, 2019 8:04 pm 
Hall of Famer

זה כנראה מה שסאבוניס מכנה "החוקים באירופה דומים לישראל".
אבל חכו, לארגון טהורי הדם יש עוד דרישות. יקבלו מה שרוצים (הכל כבר מסוכם עם ליגת ההסתדרות), ואז ידונו מה עוד לדרוש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 29, 2019 10:46 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
סאבוניס כתב:
לא מסכים עם אלו כאן שחושבים שהדיון במתאזרחים מנותק מהדיון בזרים. הרי גם המדיניות החדשה מנסה למצוא את האיזון הכללי כאן.

לגבי הטענות של ראי:

1. מהנדסים/רופאים -- כמובן שיש מי שלא מתחדש ונפלט מהתחום. אבל השורה התחתונה היא שרוב המהנדסים והרופאים נמצאים בעמדות טובות ומרוויחים לא פחות מרוב "הכדרוסלנים החמדנים" שלנו על פני יותר שנים. לא יכול לחשוב על עוד תחום שבו 80% ממקומות העבודה הבכירים מאויישים על ידי מהגרי עבודה.

2. האם הכדורסל העולמי באמת פתוח לשחקנים הישראלים? בוא נראה. על צפון אמריקה, היעד המרכזי למשל למהנדסים ישראלים מוכשרים, אין על מה לדבר. בארה"ב זה רק ה-נבא (עילויים כמו כספי ואבדיה מגיעים לשם; עבור השאר זה לא רלוונטי) ובקנדה אין ליגה אמיתית. דרום אמריקה גם לא ממש אופציה (משכורות וגם מגבלות על זרים). אסיה? שם המגבלות בהחלט רציניות יותר. שני זרים בסין (ליגה עם הרבה כסף), נדמה לי שגם ביפן, ודרום קוריאה היא בכלל מקרה מעניין. שם יש מגבלת שני זרים אבל גם מגבלת גובה (!) שחקן חיזוק אחד יכול להיות פחות משני מטר. השני צריך להיות פחות מ-1.85 (!). בקיצור, אסיה גם היא לא רלוונטית. כמובן שגם לא המזרח התיכון, מסיבות פוליטיות. אז נשארנו עם אירופה, שבה ממילא נמצאות רוב הליגות הטובות מחוץ לארה"ב וגם הכסף. וכאן באמת יש חוקי זרים דומים לאלו החדשים בישראל (עד כמה שידוע לי, משהו כמו 6 זרים ברוב הליגות הבכירות). אבל יש גם ליגות שמבדילות בין שחקנים עם אזרחות אירופאית לאלו שאין להם. בספרד למשל, אחד היעדים היותר אטרקטיביים, מותר להעסיק רק שני שחקנים בלי אזרחות אירופאית. יש עוד. ואז הכדורסלן הישראלי בנחיתות מול האירופאים. לא פלא אם כך שלא מעט מהכדורסלנים הישראלים שכן יצאו החוצה היו בעלי אזרחות אירופאית. אלו שבטופ (דוסון, מקל, ולפניהם אליהו, הלפרין ולימונד) מצליחים בכל זאת למצוא עבודה מחוץ לישראל. האחרים? לא ממש הייתי אומר שהם נהנים משוק אטרקטיבי ומלא הזדמנויות סטייל מהנדסים ורופאים בצפון אמריקה.

3. לטענה שבכל (רוב) אירופה יש פחות מגבלות מבישראל. אולי (בהחלט יש גם מקרים אחרים), אבל הנה קצת עובדות: למרות כל ההגבלות, ב-2017 היה בישראל אחוז נמוך רק במקצת של זרים (כמעט 50%) מאשר בצרפת, איטליה, יוון, גרמניה, וטורקיה (ספרד היא אנומליה, עם אחוז זרים גבוה במיוחד). אני משער שאחוז המתאזרחים היה גבוה יותר, אבל את זה אין לי איך לבדוק. עם התקנות החדשות, נראה לי שנשתווה למדינות הללו או נעבר אותן. מבחינת דקות, המצב אפילו גרוע יותר. ממוצע הדקות של זרים בישראל היה נמוך רק מהממוצע בסין, טורקיה ושוייץ. שוב, עם ביטול החוק הרוסי ויתר השינויים סביר להניח שנגיע למקום הראשון או השני ברשימה הזו. אז אולי אתה שמח עם זה. אני לא ממש.

4. שמח שאתה מקבל את הטענה בעניין המיסים. באמת שלא זכרתי שדיברת על זה ולא ניסיתי להשטיח את הטיעונים שלך או לייחס לך כוונות זדון. אבל אם זה המצב, ואתה מכיר בכך ש (1) המקומיים מופלים לרעה ו (2) כבר כיום 80% מהמשרות הבכירות (עם השכר הגבוה) בליגה הבכירה מאויישות על ידי מהגרי עבודה, אז באמת לא ברורה לי התשוקה לדחוף עוד את החוקים ולפתוח עוד קצת מקומות למהגרי העבודה הללו (זרים או מתאזרחים) במקום לחשוב איך בינתיים מגיעים לאיזון שיפצה קצת על האפלייה. בעולם מושלם, נוטה להסכים איתך לגבי המתאזרחים. אזרח הוא אזרח, נקודה סוף. אבל בעולם הביזארי והמאוד לא שוויוני שהוא הליגה הישראלית, שבו אזרחים מסויימים מקבלים הטבות משמעותיות, והם לא המקומיים, ובנוסף השוק מוצף בזרים, דרושה חשיבה אחרת. כשישנו את תקנות המס, נוכל לדבר.

5. בעניין ההעדפות, אכן שפכנו כאן כבר אלפי מילים. רק אציין שלא השתכנעתי מהטיעונים (כפי שברור שאתה לא השתכנעת משלי) ולא מקבל שזה "הוכח" גם אם תחזור על זה עוד הרבה פעמים. הדוגמא של באסקוניה, שאתה חוזר אליה שוב ושוב, בעיני ממש לא רלוונטית. מדובר על קבוצת יורוליג עם רישיון בדרג A, שרלוונטית באמת רק למכבי בארץ. באותה מידה, היית יכול לדבר על טורונטו בקנדה, ולהזכיר את התלהבות הקהל למרות שאין שם כמעט קנדים (אגב, תופתע אולי לגלות שדווקא יש אוהדי טורונטו שזה מפריע להם, אבל קולם נאלם אל מול הזכייה בתואר). בקבוצות כאלו אני איתך – האוהדים רוצים ניצחונות וזהו. שחקנים מקומיים הם רק בונוס. במידה מסויימת, אם כי אני משער פחותה, זה גם המצב במכבי. אבל מה לזה ולמציאות החיים של קבוצות כמו אשדוד, הרצליה, באר שבע ונהריה? מה בדיוק נתנה לקבוצות הללו התוספת של עוד ועוד זרים לסגל (או מתאזרחים זולים)? איך בדיוק היא שיפרה דרמטית את הרמה בהשוואה נניח להרצליה של שנות ה-90 או תחילת שנות ה-2000? כמה היא שיפרה את הישגיהן בזירה האירופית (שבה רובן אף פעם לא מתמודדות ממילא; וזה לא שאלו שכן מתמודדות שם מראות הצלחות בעשור האחרון)? אז על זה כל המהומה? בשביל זה היה שווה להחריב את מעמד הכדורסלן המקומי? ומזה אתם רוצים עוד קצת? כן, אני יודע שהתשובה שלך חיובית. אבל בחיי שאני לא מבין את זה.

1. טיעון מעגלי שכבר עניתי עליו. כאמור אני לא רואה הבדל אם מקום העבודה מביא את העובד למקום העבודה, או מביא את מקום העבודה אל העובד. כלפי העובדים המקומיים, ועל זה הרי מדובר, זו אותה תוצאה.

2. כן, צפון אמריקה ואירופה שהם שווקי הכדורסל הגדולים ביותר פתוחים לספורטאים ישראלים טובים מספיק. הסיבה שהם לא מגיעים ל-NBA היא לא שום מגבלה שחלה עליהם ולא על אחרים, אלא שהם פשוט לא טובים מספיק.
הטענה לגבי "מותר רק שני לא-אירופים בספרד" היא קשקוש שקיים רק על הנייר, והוכחתי את זה למישהו שהעלה פעם את הטענה הזו. תעבור קבוצה קבוצה ותמצא לא מעט קבוצות עם הרבה יותר משני לא-אירופים. הם פשוט מוציאים אזרחות אירופית מאיזה מדינה מזרח אירופית, ובוא לא נשכח, ההגדרה של "מדינה אירופית" כוללות גם מדינות שקרכלשהו קוטונו מהקריביים או מאפריקה. אז אם לא אזרחות אירופית, הם מוציאים אזרחות של איי הבתול הפולניים או משהו. הסוכנים באירופה מכירים את כל הטריקים, את כל חוקי ההתאזרחות ואת כל המדינות. כמובן שהאפשרות הזו קיימת גם לישראלים (אלה שאין להם כבר דרכון אירופי), כך שבפועל, ההגבלה של שני לא אירופים לא באמת קיימת וזה תופס גם עבורם. אני עומד מאחורי הטענה שהכדורסל באירופה, כמעט כולו, פתוח לישראלים הרבה יותר מאשר הכדורסל הישראלי פתוח לזרים.
אגב, מה ההגדרה ל"אירופים"? או שזה פיב"א אירופה, ואז זה כולל את ישראל (כנראה שלא), או שזה השוק האירופי, ואז גם כדורסלנים סרבים, מונטנגרים, טורקים ורוסים (למשל) הם לא אירופים. גם לא גאורגים כמו שנגליה. אז תספור גם אותם כשאתה עובר על הקבוצות בספרד.

3. צר לי, הנתונים שלך לא מסתדרים עם מתמטיקה של כיתה א'. רוב קבוצות הליגה שיחקו בשנה שעברה עם 4 זרים בסגל של 12 שחקנים. אז או שכבר ספרת בפנים את המתאזרחים (לא בדקתי אם במקרה כזה הנתונים מסתדרים), או שספרת את הזרים שהוחלפו במהלך העונה בזרים אחרים (ואם כך הספירה שלך מעוותת), או ש, בעדינות אגיד, שגית בחישובי החשבון האינטגרלי והדיפרנציאלי.

4. לא קשור אחד לשני ולא רואה סיבה לתקן אפליה אחת באפליה שנייה. יש אפליה נגד הצברים בענייני המס ואין על זה ויכוח, ובזה אני איתם. שייאבקו לתקן אותה ולא ליצור אפליה אחרת.

5. שוב צר לי, תשובה לא לעניין. לא רציתי לפרט יותר מדי אבל כבר עניתי גם לטיעון המשני הזה אלף פעם. הבאתי בעבר דוגמאות רבות, גם מההיסטוריה וגם מהיום, הן מההיסטוריה של הכדורסל הישראלי כולל כמה קבוצות שלא קוראים להן מכבי ת"א, והן מהכדורסל האירופי מקבוצות שלא בדיוק מיוצגות ביורוליג. גרמניה למשל היא המדינה הכי ליברלית בחוקי זרים, ויותר מפעם אחת דיברו פה על האולמות המלאים בליגה הגרמנית באוהדים שמזדהים יופי טופי עם הקבוצות שלהם מלאות הזרים. השנה גם שידרו משחקי ליגה גרמנית בארץ ויכלת לראות את זה. הבאתי במהלך העונה גם את הדוגמה של קרואטיה, עוד מדינה בעלת תודעה לאומית מפותחת למדי הייתי אומר... בנניגוד לסרביה, הקבוצות הקרואטיות משחקות במקביל בעונה הרגילה בליגה המקומית שלהן - שבה יש מגבלות זרים נוקשה, ובליגה האדריאטית עם הרבה יותר זרים (לא יודע בדיוק מה ההגבלה שם, אם יש בכלל, אבל יש קבוצות באדריאטית שמשחקות עם 6-7 זרים). תנחש איפה בא יותר קהל למשחקים בין הקבוצות הקרואטיות? ממש אותן קבוצות במשחקים בינם לבין עצמן.
אז תגיד "לא חוכמה, האדריאטית יותר יוקרתית וכרטיס ליורוליג וכו' וכו'"? אני אומר בדיוק ההיפך. בליגה האדריאטית הקבוצות הקרואטיות, למעט צדוויטה (לפני האיחוד עם לובליאנה) לא היו קונטנדריות. לעומת זאת בליגה הקרואטית משחק בין צדוויטה לציבונה או זדאר זה קלאסיקו, משחק עונה. אם כבר הפקטור היה צריך להיות הפוך. וביחד עם הגאווה הלאומית הקרואטית הייתי מצפה שאנשים יבואו לראות את הקרואטים הצעירים ולא את הזרים הנוספים. אז זהו שלא.

בקצרה:

1. לא ברור למה הטיעון מעגלי. ושוב, תראה לי עוד שוק שבו 80% מהמשרות הבכירות (מדגיש שוב, הבכירות) או אפילו קרוב לזה מאויישות על ידי זרים (בארץ או לא, תבחר). בטח שלא שווקים יוקרתיים כמו רופאים, מנהלים, הייטק וכו.

2. אין לי מה להוסיף כאן. בעובדה, ישראלים עם אזרחות אירופית מוצאים יותר עבודה בחוץ (רוינה, שוטבין, קזרנובסקי, ועוד כהנה וכהנה בינוניים).

3. לא נתונים שלי (נראה לך שיש לי זמן לשבת לאסוף נתונים על כל ליגה בעולם?). נתונים רשמיים שפרסמה פיב"א ב-2017, אפשר למצוא אונליין. איך בדיוק חישבו אחוזים אני לא בטוח, אבל מה שחשוב הוא ההשוואה בין מדינות. ושם ישראל בצמרת מבחינת דקות לזרים, קרובה למקום הראשון (סין כרגע) והולכת כנראה לעקוף אותו עם החוקים החדשים.

4. אין לי מה להוסיף על מה שכבר כתבתי. וכאמור, זה לא שאתה מקבל שההגבלות על זרים מוצדקות או צריך להגביר אותן. אתה חושב שצריך פחות, אבל גם שום מגבלות על מתאזרחים.

5. נסכים שלא להסכים. כל אלו לא מהווים בעיני הוכחה שלא אכפת לקהל ממקומיים, אלא רק שיש עוד שיקולים. אף פעם לא טענתי שזה לא המצב. כתבתי בעבר הרבה יותר בפירוט על מה שכן היה יכול לשכנע אותי בטיעון שלך, אבל כמובן שאין לנו את הכלים לבדוק את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 30, 2019 1:38 am 
Hall of Famer

1. אתה שב ומדבר על "משרות בכירות". מה זה "המשרות הבכירות" אצלך? שחקנים מול שחקנים. בכל הכבוד, אם אתה מקביל למקצועות אחרים, אין פה באמת השוואה, כי אין פה היררכיה. בבסיס, כולם עובדים באותה הדרגה ועובד שמבצע את עבודתו טוב יותר גם מרוויח יותר.

2. צר לי, אני לא רואה מה האמריקאים יכולים לעשות שהישראלים לא. אם האמריקאי שבא לשחק בספרד יכול להוציא בקלות אזרחות של אזרבייג'ן, אוגנדה, או איי הבתול הפולניים או משהו - גם הישראלי יכול. שוב, עבור קבוצה קבוצה בספרד ותראה מה שווה מכסת ה"לא אירופים" (כולל סרבים, גאורגים, ושאר מדינות שלא חברות בשוק), וכמובן אמריקאים (כלומר ארה"בים) ודרום-אמריקאים.
אתה יודע מה? אני אתן לך מערוף ואלך על הצד המחמיר. נגיד שכל האירופים, מכל מה שנחשב יבשת אירופה כולל אלה שלא בשוק, נחשבים לאירופים. איך אני בשבילך? ספור רק את הלא אירופים שהוציאו אזרחויות אירופיות (שהן לא ספרד) או קוטונו.
הישראלים כנראה צריכים שלושה דברים שאין להם, אחד מהם או יותר - 1. סוכנים יותר טובים, 2. רצון לחפש גם בחוץ, 3. להיות מספיק טובים.

3. אתה הבאת את הנתונים, לא אני. אין שום סרט בעולם, שום דרך מתמטית, שליגה שרוב הקבוצות בה משחקות עם 4 זרים (והאחרות מוגבלות ל-5), על סגל של 12, מגיעה לאחוז כזה של זרים בסגל. אם אלה נתוני פיב"א, אז מה שאמרתי תופס גם לגביהם - או שספרו גם מתאזרחים, או שספרו את כל הזרים שעברו בליגה ולא התחשבו בזה שהיו כאלה שהחליפו אחרים, או ש, ובכן, טעו במתמטיקה. מאחר שאתה היית זה שהביא את הנתונים האלה והסתמך עליהם, אני מציע שתקרא את האותיות הקטנות ותראה למה בדיוק התכוונו - כי המתמטיקה הפשוטה לא מסתדרת.
לגבי הדקות אין לי דרך לבדוק שלא תיקח לי יותר מדי משאבים וזמן. אבל אם הם ספרו גם מתאזרחים, שזו האפשרות שאני משער שהכי הגיונית מבין מה שהעליתי, אז הנתונים שלהם יכולים להיכנס לי למקום שהשמש לא זורחת.
לפחות אני מקווה שחזרת בך מהטענה המגוחכת והלא מציאותית שחוקי הזרים בישראל, הן החדשים (המסתמנים) והן הישנים, דומים למה שיש ברוב אירופה מבחינה מספרית.

4. גם לי אין מה להוסיף. שיילחמו באפלייתם לרעה בענייני המיסוי ואני לגמרי איתם - מה שאפשר לבטל מחר בבוקר, שזה בעיקר ההטבות שמקבלת הקבוצה שלי ועוד קבוצה אחת - אני בעד שיבוטל מחר בבוקר. רוצים להפלות בחזרה? לכו תחפשו.

5. אז קרא לזה "דווקא כן אוהבים את הכדורסלן המקומי, אבל השיקולים האחרים גוברים בהרבה על שיקול אהבת אחיך הכדורסלן העשוק", אם זה מה שעושה לך טוב. הדוגמאות הרבות שהבאתי, בת'רד הזה ובת'רדים קודמים, מישראל ומהעולם, מהעבר ומההווה - מראות את זה חד משמעית. רוצה להתכחש? תתכחש, אני לא יכול למנוע ממך להיות בת יענה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 31, 2019 11:37 am 
Hall of Famer

מסתמן חזרה לסדרות הטוב מ3 ועוד....
היום בערב נהיה יותר חכמים
https://sports.walla.co.il/item/3250459

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 31, 2019 12:05 pm 
Sophomore

RREEDDTT. כתב:

יש פה יותר מידי שינויים אני בספק אם 50% מהם ירקמו עור וגידים.
אגב ה
חוק הגבלת ההחלפות בפברואר יכול להגביר את הצביון הישראלי יותר מאשר הגבלת מספר הזרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 31, 2019 12:20 pm 
Hall of Famer

דובראש כתב:
RREEDDTT. כתב:

יש פה יותר מידי שינויים אני בספק אם 50% מהם ירקמו עור וגידים.
אגב ה
חוק הגבלת ההחלפות בפברואר יכול להגביר את הצביון הישראלי יותר מאשר הגבלת מספר הזרים.

כנראה חלק מהחוקים יתקבלו יכול להיות שהשנה יתחילו עם חוקי הזרים ושנה הבאה סדרות .ב15:00 מתחילה הישיבה......

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 31, 2019 7:07 pm 
Hall of Famer

https://sports.walla.co.il/item/3250681

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 31, 2019 7:27 pm 
Hall of Famer

מתברר שליגת ההסתדרות נותנת לארגון טהורי הדם מתווה אפילו יותר קיצוני ממה דווח.
עכשיו ארגון טהורי הדם יתכנס ויחליט אם זה בכלל מספק אותו.

ואני עדיין מקווה שיוגש בג"צ בעניין המתאזרחים. אני חושב שהוא יתקבל, אבל תהא התוצאה אשר תהא - שווה להגיש אותו. אם הוא לא יתקבל, גם אמירה של בג"צ שמותר להפלות בין ישראלים תגיד משהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2019 12:22 pm 
Hall of Famer

נזכיר שאיגוד הכדורסל הודיע רישמית לפני השבועיים שיהיו החל מהעונה הקרובה 2 יורדות ו2 עולות.

בקשר לבונוסים והקנסות אז ההחלטה הסופית

3 זרים 250 אלף שקל בונוס ....לא רלוונטי .....
4 זרים אין קנס או בונוס
5 זרים קנס של 500 אלף שקל

קבוצות כמו ירושלים עם 7 זרים בתיכנון ו ת''א עם 8 יצטרכו לעשות רוטציה ולהושיב על אזרחי בכל משחק 2-3 שחקנים זרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2019 1:30 pm 
Junior

הפועל בכל מקרה שיחקה עם חמישה זרים מקסימום בליגה, לא השתנה כלום מבחינתה. לדעתי היא הקבוצה שהכי תרוויח מצמצום החוק הרוסי, כי איכשהו הישראלים שלנו לא ממש היו ערך מוסף מטורף בשנים האחרונות(אמארה היחיד שבחצי עונה ששיחק הוסיף המון לקבוצה). לפחות נוכל להינות השנה ממיטב הסגל בלי,כמעט, קשר לדרכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2019 6:52 pm 
Hall of Famer

מעניין מעניין איך לא שמתי לב לדבר הזה כשהתפרסם לפני כשנה.
http://www.hoops.co.il/?p=126555

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2019 9:30 pm 
Junior

לא התרשמתי מהגילויים.
כפי שהוא מודה וכפי שעולה מהתגובות, עבודה עיתונאית חלקית, אפילו ביחס לסטנדרט הנמוך של עיתונות בארץ

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 01, 2019 10:29 pm 
Hall of Famer

כל מה שהוא הביא - הביא ממסמכי העמותה עצמה, כך שאי אפשר לומר שהגילויים לא מהימנים.
כמו שהוא אומר אין פה כנראה דברים לא חוקיים, הוא לפחות לא טוען ככה. אבל כמה וכמה דברים מוזרים. בעיקר הנכס שמושכר לעמותה ע"י ניר אלון עצמו (מה שלא יהיה הנכס), בסכום שעולה בהרבה על הכנסותיה בתקופה שעוד גבו בה דמי חבר (ותיכף נדבר על הכנסותיה עכשיו כשאין דמי חבר); צמצום הוועד וחיסול מקומם של השחקנים הפעילים בו - שניהם בניגוד לתקנון העמותה; והירידה המתמשכת והתמוהה בדמי החבר בתקופה שעוד גבו אותם.
אה, והעניין הפעוט הזה שאין בחירות בעמותה הזו.

ונשארת גם השאלה - אם אין דמי חבר, מאיפה יש לעמותה כסף? כי אם זה מההסתדרות, אני חושב שהם חשופים לשאלות בשם חוק חופש המידע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 02, 2019 9:30 am 
Junior

זה בסדר, רק שכל זה לא אומר שום דבר.
לפרסם את הפנקס הקטן של מוני פנאן בלי העבודה העיתונאית סביבו זה חשוב. וזה גם בעצמו רומז על שחיתות, בניגוד לפה.
אבל רק בעזרת עבודה עיתונאית משלימה והרקע של מוני פנאן עם מימון חוץ בנקאי בונים תמונה של מישהו שהשקיע משכורות של שחקנים ממכבי ומקבוצות אחרות ואולי גם של שופטים.
זה מה שהבהיר לכולם שהיה פה כנראה עסק מסריח שמנע מבעלי עניין לטאטא מתחת לשטיח את הגילויים והכריח את רשות המסים לפתוח בחקירה.
פה יש תמונה של עמותה קטנה שמצמצמת פעילות. יש לה אישור על ניהול תקין, והתקנון שלה פחות מחייב מתקנון היורוליג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 02, 2019 10:13 am 
Hall of Famer

וכיוון שכך, היה מאד נחמד אם עיתונאי כלשהו היה חוקר את העניין וזה לא היה נעלם לתהום הנשייה. כי לפני העבירות על התקנון שאני מסכים שהן קצת דקדקניות, יש את עניין ההכנסות הלא קיימות, הירידה המתמשכת בדמי החבר שמעלה כמה שאלות, והנכס שהעמותה הזו שוכרת מהיו"ר שלה בכסף שספק אם יש לה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 02, 2019 5:26 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
1. אתה שב ומדבר על "משרות בכירות". מה זה "המשרות הבכירות" אצלך? שחקנים מול שחקנים. בכל הכבוד, אם אתה מקביל למקצועות אחרים, אין פה באמת השוואה, כי אין פה היררכיה. בבסיס, כולם עובדים באותה הדרגה ועובד שמבצע את עבודתו טוב יותר גם מרוויח יותר.

2. צר לי, אני לא רואה מה האמריקאים יכולים לעשות שהישראלים לא. אם האמריקאי שבא לשחק בספרד יכול להוציא בקלות אזרחות של אזרבייג'ן, אוגנדה, או איי הבתול הפולניים או משהו - גם הישראלי יכול. שוב, עבור קבוצה קבוצה בספרד ותראה מה שווה מכסת ה"לא אירופים" (כולל סרבים, גאורגים, ושאר מדינות שלא חברות בשוק), וכמובן אמריקאים (כלומר ארה"בים) ודרום-אמריקאים.
אתה יודע מה? אני אתן לך מערוף ואלך על הצד המחמיר. נגיד שכל האירופים, מכל מה שנחשב יבשת אירופה כולל אלה שלא בשוק, נחשבים לאירופים. איך אני בשבילך? ספור רק את הלא אירופים שהוציאו אזרחויות אירופיות (שהן לא ספרד) או קוטונו.
הישראלים כנראה צריכים שלושה דברים שאין להם, אחד מהם או יותר - 1. סוכנים יותר טובים, 2. רצון לחפש גם בחוץ, 3. להיות מספיק טובים.

3. אתה הבאת את הנתונים, לא אני. אין שום סרט בעולם, שום דרך מתמטית, שליגה שרוב הקבוצות בה משחקות עם 4 זרים (והאחרות מוגבלות ל-5), על סגל של 12, מגיעה לאחוז כזה של זרים בסגל. אם אלה נתוני פיב"א, אז מה שאמרתי תופס גם לגביהם - או שספרו גם מתאזרחים, או שספרו את כל הזרים שעברו בליגה ולא התחשבו בזה שהיו כאלה שהחליפו אחרים, או ש, ובכן, טעו במתמטיקה. מאחר שאתה היית זה שהביא את הנתונים האלה והסתמך עליהם, אני מציע שתקרא את האותיות הקטנות ותראה למה בדיוק התכוונו - כי המתמטיקה הפשוטה לא מסתדרת.
לגבי הדקות אין לי דרך לבדוק שלא תיקח לי יותר מדי משאבים וזמן. אבל אם הם ספרו גם מתאזרחים, שזו האפשרות שאני משער שהכי הגיונית מבין מה שהעליתי, אז הנתונים שלהם יכולים להיכנס לי למקום שהשמש לא זורחת.
לפחות אני מקווה שחזרת בך מהטענה המגוחכת והלא מציאותית שחוקי הזרים בישראל, הן החדשים (המסתמנים) והן הישנים, דומים למה שיש ברוב אירופה מבחינה מספרית.

4. גם לי אין מה להוסיף. שיילחמו באפלייתם לרעה בענייני המיסוי ואני לגמרי איתם - מה שאפשר לבטל מחר בבוקר, שזה בעיקר ההטבות שמקבלת הקבוצה שלי ועוד קבוצה אחת - אני בעד שיבוטל מחר בבוקר. רוצים להפלות בחזרה? לכו תחפשו.

5. אז קרא לזה "דווקא כן אוהבים את הכדורסלן המקומי, אבל השיקולים האחרים גוברים בהרבה על שיקול אהבת אחיך הכדורסלן העשוק", אם זה מה שעושה לך טוב. הדוגמאות הרבות שהבאתי, בת'רד הזה ובת'רדים קודמים, מישראל ומהעולם, מהעבר ומההווה - מראות את זה חד משמעית. רוצה להתכחש? תתכחש, אני לא יכול למנוע ממך להיות בת יענה.

האמת ששקלתי לא לענות כי הטון הלא נעים די מוציא את החשק להתדיין. ובכל זאת:

נדמה לי שאתה מתמם כשאתה אומר שאין כאן "משרות בכירות". מהן המשרות הבכירות הללו? כמו בערך בכל מקצוע -- אלו עם השכר הגבוה יותר והסטטוס הגבוה יותר. האם זה מבוסס על יכולות? בדרך כלל כן (למרות שעיוותי המס משאירים את ילידי הארץ בנחיתות). אבל אפשר להגיד את זה על כל מקצוע אחר. בשורה התחתונה, לא התמודדת עם הטיעון שלי שאין עוד מקצוע שבו יש אחוז גבוה כל כך (80% מהמשרות הבכירות, או אחוז גבוה מכלל המשרות שניתן להתפרנס מהן) של מהגרי עבודה. אז כן נורא כיף לדבר על הישראלים העצלנים והחמדנים, אבל הם מתמודדים מול שוק מוטה ברמות שאף שוק אחר בישראל לא מגיע אליהן.

ועכשיו לעניין המתאזרחים עצמם. שוב, רוצה להדגיש שאני מסכים עם העיקרון הכללי שאזרחים הם אזרחים. אבל מה קורה כשקבוצה אחת של אזרחים מופלה לטובה מבחינת עלויות מעביד, כמו במקרה שלפנינו? מה שהחוק החדש מנסה לעשות הוא לתת קונטרה לאפלייה הזו ובעצם ליצור תנאים פחות או יותר שווים לילידי הארץ ולמתאזרחים מבחינת עלויות המעביד. אני יכול להסכים איתך שאידיאלית, הדרך לתקן עיוות היא על ידי תיקון שלו ולא על ידי יצירת עיוות חדש. ללא ספק, פיתרון כזה היה עדיף בהרבה, גם משום שהוא היה כולל גם זרים ולא רק מתאזרחים. אבל כנראה שלארגון השחקנים אין מספיק כח פוליטי להעביר דבר כזה, אני משער שבין היתר בגלל שקבוצות כמו מכבי וירושליים ממש לא מעוניינות בו, אבל כנראה גם בגלל מאזני כוחות בינלאומיים שקשה לשנות. אז בינתיים, כן, זה הרע במיעוטו בעיני.

ועוד עניין קטן. השיטפון של מתאזרחים בכדורסל הישראלי נובע כמובן גם מעוד איזה חוק ישראלי ייחודי, חוק השבות. בא לך לדבר על "טהורי דם"? (לדעתי מונח מטעה ומוטעה בכל הנוגע לילידי הארץ) אז מה עם מי שהם באמת "טהורי דם" -- אלו שיכולים להפוך לאזרחי ישראל תוך שתי דקות על סמך שייכות לאיזה דת/לאום כלשהם (אפילו לא צאצאים של אזרחים)? אגב, העיקרון שמאחורי חוק השבות מובן לי ואני אפילו יכול להסכים איתו במידה מסויימת. אבל חוק הרבה יותר הגיוני היה קובע שיהודים יכולים להגר לישראל אבל גם קובע תקופת זמן כלשהי, כמו ברוב מדינות העולם, שבה הם צריכים לשהות במדינה לפני שהם מקבלים אזרחות. אז כן, אני כבר יודע מה התשובה שלך -- שארגון השחקנים יילחם על זה. אבל שוב, מה לעשות שאין לו כח פוליטי לשנות את זה?

בקיצור, במציאות הישראלית, ולא באיזה פנטזיה על איך שדברים אמורים להיות, שחקני כדורסל ילידי ישראל מופלים לרעה מול מהגרי עבודה באופן שהופך את ההעסקה שלהם לבלתי משתלמת לקבוצות, הן מול "זרים" והן מול "מתאזרחים". המצב הזה יצר לא מעט עיוותים. הניסיון לקונטרה הוא אולי עקום, אבל בפועל בעצם רק פחות או יותר משווה את התנאים מול אחת הקבוצות הללו (מתאזרחים) ואפילו לא מול האחרת (זרים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אוגוסט 03, 2019 12:52 am 
Hall of Famer

אני דווקא חושב שעניתי לך מצויין, וההיתממות כאן היא לא מנת חלקי. אף אחד מהזרים והמתאזרחים הוא לא מנהל ולא בוס, הוא שחקן. אם תרצה, הוא עובד ככל העובדים. להגדיר אותם כ"בכירים" כי הם מקבלים שכר בהתאם ליכולתם שהיא בדרך כלל משופרת יותר - תסלח לי, זה טיעון ברמה של זה שאמר לי פעם שהזרים זוכים ליתרונות בלתי הוגנים, בהם הוא מנה לא את המיסוי חס וחלילה (שזה יתרון בלתי הוגן אמיתי) - אלא את זה שהזרים כשרוניים יותר, אתלטים יותר, ומאומנים טוב יותר. את אלה הוא מנה כיתרונות בלתי הוגנים, וזו גם רוח הדברים שלך.
גם לעניין "השוק המוטה" כבר עניתי. השוק הישראלי בכל מה שקשור לכדורסל לא מוטה יותר ממקומות אחרים שבהם משחקים כדורסל נורמלי, אם כבר הוא מוטה הרבה פחות מרובם. שוק הכדורסל במקומות אחרים בהם משחקים מוטה לטובת זרים הרבה יותר. ואז נשארים הדברים הפעוטים האלה של סוכנים טובים יותר, רצון לבדוק את אפשרויותיך גם בחוץ, ואחרון אחרון חביב, יכולת טובה יותר. כל מיני יתרונות בלתי הוגנים כאלה.

לגבי מס המתאזרחים, שוב מועלית הטענה שמתאזרחים משלמים מס כמו זרים מעבר לשנה הראשונה שאותה מקבל כל עולה? (פלוס ההטבה הזניחה שאורן80 הביא פה, אני מקווה שלא לזה התכוונת). אני עוד לא ראיתי הוכחה לזה, והאמת גם לא רואה מצב שרשות המסים בישראל מאפשרת לזה לקרות.

אשר לחוק השבות, אתה עושה את הטעות שאותה עושים כמה וכמה מתדיינים פה. אני לא מדבר בכלל על חוקי ההגירה בישראל, כל מדינה קובעת לעצמה חוקי הגירה. אבל ברגע שמישהו קיבל אזרחות, הוא אזרח כמוני וכמוך, בהנחה שלא קיבל אותה ברמייה או זיוף.
חוץ מזה, יש לי הרגשה שבחיים לא היה מתעורר ספק בעניין חוק השבות אם לא היה כדורסל... לא רואה מצב שהיה מתעורר שמץ של דיון ציבורי בהאם צריך לכלול תקופת המתנה בחוק השבות. להגיד עכשיו שצריך לקיים דיון על הייעוד של ישראל ועל חוקי ההגירה שלה באופן כללי כי התעורר איזשהו מצב לכדורסלנים? וואלה, מאז ההצעה של מישהו פה שצריך להטיל מס על כלל אזרחי ישראל כדי לממן כדורסלנים ישראלים(!) לא שמעתי הצעה כל כך חסרת מודעות. אבל זה בסדר, מצאו תרגיל חדש - חוקי הגירה ואזרחות מיוחדים רק למקצוע הזה...
ולסיום הסעיף הזה, "אתה כבר יודע את התשובה שלי"? וואלה באמת? אין לך מושג. חוקי ההגירה, למרות מה שנדמה פה לכמה אנשים, הרבה יותר גדולים מכדורסל. לכן אני לא מציע לארגון השחקנים להתעסק איתם. מה שמנסה ארגון טהורי הדם לעשות ברוב חוצפתו, כמו שאמרתי קודם, זה ליצור חוקי הגירה מיוחדים שיכללו רק את המקצוע שלהם, יחד עם רוב חברי ליגת ההסתדרות שחברו איתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 06, 2019 10:46 pm 
Hall of Famer

http://basket.co.il/news.asp?id=21467
דברי המנהלת

מצחיק שהם עושים פארודיה על עצמם ומכניסים לטבלאות שחקנים שקיבלו בסך הכל 12 דקות משחק בעונה שלמה בליגת העל - פוזשן פה ופוזשן שם בגארבג' טיים... אין ספק שזו עדות להתקדמות הכדורסל הישראלי קדימה.
אני לא הייתי מתעודד במיוחד מהעובדה שיש רק שחקן "צעיר" אחד (בלאט) שמגיע לממוצע של 8 נקודות במשחק, אבל אולי זה רק אני.
רועי הובר ואריאל נבון הוגדרו כ"שחקנים משמעותיים" (בהקשר של ליגת העל).
השוואה נחמדה מאוד לליגה היוונית, רק ששם כמה מהצעירים הבולטים כבר קיבלו קרדיט ובמה הן ב-NBA והן ביורוליג.

בסופו של דבר יש בסך הכל התחייבות לארבעה Home Grown בסגל, כלומר קבוצה יכולה להרכיב 5 זרים לצד 3 מתאזרחים - איפה הבשורה הגדולה פה חוץ מ"חוק שוחד" נוסף לטובת הקבוצות הגדולות?!
לכאורה מהכתובים מתאזרחים משלמים מס מופחת במשך 4 שנים - למישהו יש סימוכין כלשהם לכך?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 07, 2019 2:51 pm 
Sophomore

המנהלת מנסה לעשות סדר בחוקים החדשים לגבי הזרים, המתאזרחים ושחקני הבית.

בגדול, הטענה היא שכל הקנס על החתמת המתאזרחים, הוא למטרה אחת בלבד, להגיע לאיזון בהוצאה הכלכלית של קבוצה, על ישראלי לעומת מתאזרח.
אישית, זה נראה לי דבר הגיוני עקרונית. הצורה של "קנס" והפליה, גם אם רק למראית עין, ביחס לאזרח כזה לעומת אחר, עדיין צורם למדי.

אבל מה שיותר תפס לי את העין הוא מספר הדקות של הישראלים. בהחלט שווה מחשבה. למרות שבהתחשב בחוק הרוסי של השנה שעברה ההשוואה לליגות אחרות מגוחכת.

נ.ב
ים מדר באמת קיבל קרוב לעשר דק' בממוצע העונה???

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 07, 2019 3:22 pm 
Hall of Famer

[quote="יוניק"]המנהלת מנסה לעשות סדר בחוקים החדשים לגבי הזרים, המתאזרחים ושחקני הבית.

בגדול, הטענה היא שכל הקנס על החתמת המתאזרחים, הוא למטרה אחת בלבד, להגיע לאיזון בהוצאה הכלכלית של קבוצה, על ישראלי לעומת מתאזרח.
אישית, זה נראה לי דבר הגיוני עקרונית. הצורה של "קנס" והפליה, גם אם רק למראית עין, ביחס לאזרח כזה לעומת אחר, עדיין צורם למדי.

אבל מה שיותר תפס לי את העין הוא מספר הדקות של הישראלים. בהחלט שווה מחשבה. למרות שבהתחשב בחוק הרוסי של השנה שעברה ההשוואה לליגות אחרות מגוחכת.

נ.ב
ים מדר באמת קיבל קרוב לעשר דק' בממוצע העונה???[/quote

כן קיבל 9.7 דקות.לדעתי בית הלחמי יתן לו יותר דקות]

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אוגוסט 16, 2019 12:14 pm 
Hall of Famer

הסאגה לא נגמרת....
המנהלת טוענת שלא סוכם דבר בקשר ל2 יורדות ו2 עולות בעונה הקרובה באיגוד טוענים שעקב השביתה שהיתה בתחילת העונה שעברה בליגה ה2/ הם קיבלו הבטחה ל2 ו2......ומאיימים להשבית שוב את הליגה השנייה ......סלט..... :ny_tik:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 211 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: B.a.c, Bing [Bot], Dovi, Google [Bot], Hacohen, uriel17, נ.כ.ב.ש רשמית, עופר האדום ו 178 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: