יוניק כתב:
מפה לשם הסגל נראה סגור. אלו השינויים ביחס לעונה שעברה:
בלאט = בלאט
אוחיון < קאזינס
פלדין = פלדין
טימור = טימור
בראון = בראון
אליהו < נ. לוי
ג'ונסון < לוקאט
תומאס = תומאס
אוונס < בריימו
אמארה > זלמנסון
באטלר = קופשאס
כמובן שההשוואה כזו פר שחקן היא די בעייתית והיא גם לא אחד על אחד בעמדות, כי בסגל הנוכחי הפועל עיבתה את עמדות הפנים ביחס לשנה שעברה כנראה בהנחה שזלמנסון לא באמת יקבל את הדקות של אמארה, אלא שבריימו יקבל יותר דק' מאוונס וקופשאס יותר מבאטלר על חשבון מיעוט הדק' של זלמנסון.
הערכתי שלקזאט יהיה טוב מג'ונסון רק על בסיס ההנחה שהוא פשוט ישחק ויעמוד לרשות הקבוצה, מה שג'ונסון לא הצליח לעשות
בגדול נראה שיש כאן שיפור ברמת השחקנים פר שחקן בכל שינוי שנעשה מלבד השינוי הכפוי של אמארה (שגם אם היה נשאר או אולי אולי עוד יגיע זה עסק ביש כי נראה שהוא כבר חסר מוטיבציה ולא בעניין ורק בא להעביר את הזמן), אז אי אפשר שלא להיות מרוצה.
אבל השאלה אם זה יספיק. כי ברמת הקילריות וההכנה למשחקי הכרעה מול קבוצות ברמתינו וביכולת לתפקד היטב במשחקים האלו, לא נעשה שום שינוי. לא בעמדת המאמן ולא בעמדת שחקן יוצר נוסף שיוריד לחץ מהשחקנים שלא כ"כ עמדו בו בעונה שעברה.
אבל בהחלט מסקרן לראות איך יתפתח הסגל הזה.
יאללה הפועל!
אני יחסית נגד השוואות מהסוג הזה, אני לא חושב שהם מספרות את התמונה באמת, אבל אם כבר הייתי מחלק את ההשוואה הזו לשתיים:
באירופה:
בלאט = בלאט
אוחיון < קאזינס
פלדין = פלדין
טימור = טימור
בראון = בראון
אליהו < נ. לוי
באטלר ? לוקאט - ג'ונסון רוב הזמן לא היה זמין, באטלר זו השוואה יותר טובה ללוקט, וכרגע אי אפשר לומר בודאות שלוקט עדיף
תומאס = תומאס
אוונס < בריימו
אמארה > קופשאס
צ'וברוביץ' < זלמנסון
* ג'ונסון עדיף על איזה נער פוסטר שזה לא יהיה, שיסגור את הסגל, אבל הוא כאמור לא היה באמת כשיר רוב העונה.
בליגה:
בלאט = בלאט
פלדין = פלדין
טימור = טימור
בראון+אוחיון < בראון/קאזינס? הכוונה כאן היא רק לאחד מהם בכל משחק נתון, כי אני מעריך שבחלק גדול מהמקרים השני לא יירשם. בכל מקרה, בלי החוק הרוסי ובלי אוחיון יש מצב שנקבל יותר מה'עמדה' הזו.
באטלר ? לוקאט
תומאס = תומאס
אוונס < בריימו
אמארה > זלמנסון
אליהו < נ. לוי (אני מקווה)
ההשוואה היותר טובה היא שכל קו אחורי מול קו אחורי וקו קדמי מול קו קדמי.
בקו האחורי אני מעריך שנראה שיפור - אוחיון הלך, אבל בליגה הדקות שלו יילכו לזר, באירופה קאזינס יחליף אותו וייקח עוד קצת דקות מהאחרים וקצת יעביר את פלדין ל3. עדיין חסר פה מישהו שיעבור את השומר שלו בכדרור, אבל זה נראה די מאוזן ומאוד עמוק, ההגנה גם כנראה די תשתפר.
מקווה שלוקט יספק נקודות באופן יותר עקבי ואמין מבאטלר ונראה ממנו פחות משחקים של 4> נקודות משנתן בקאזאן.
בקו הקדמי המצב יותר מורכב - בליגה שלנו תומאס את בריימו זה קו קדמי נהדר, לא צריך יותר מזה, ונמרוד לוי כגבוה ישראלי ראשון מהספסל גם אמור להיות סבבה. זלמנסון פחות טוב מאמארה, לא משנה כמה האחרון היה קלולס בהגנה בשבועות האחרונים של העונה, אבל שוב - יש פחות דקות שמחויבות ללכת לישראלים, אז על החסרון של אמארה גם יחפה קצת בריימו.
נגד מכבי אנחנו עשויים לסבול אפילו יותר מהחסרונות שהיו בשנה שעברה טרום-אמארה; הקו הקדמי הזה פשוט קטן מדי. אני מקווה שבריימו ידע לשמור על גבוהים משמעותית יותר טוב מאוונס, אבל עדיין נהיה פגיעים בצבע.
באירופה המחסור בבשר הצטמצם משמעותית הבוקר. אני מקווה שקופשאס יוכל לתת 10-15 דקות באמת טובות לערב וזה כבר ייקל על רוב הבעיות.
זה עדיין קצת בעייתי - כשיש לך סנטר מחליף עם סגנון כל-כך שונה משל הסנטר הפותח שלך, אבל אולי עצם היותו אליל-פיקנרול (לפי ההיילייטס) יגרום לזה שמשחק ההתקפה לא יראה לגמרי אחרת כשהוא בפנים במקום סולימאן הרחב.
החסרונות העיקריים שאני מזהה הם בקפיציות ואולי גם קצת בקליעה מבחוץ, אבל בסופו של דבר גם בזה - כמעט אף שחקן בסגל הוא לא עגלה והרבה הם קליעים סבירים +, בניגוד נגיד למה שהלך כאן ב2018, כשהקו הקדמי (טרום-רוברטס) היה מפסיד לעצמים נייחים במירוץ שליחים ואף אחד לא קלע מבחוץ חוץ מפרפרוגלו.