סאבוניס כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
סאבוניס כתב:
לא ברור לי למה אתה מקווה שלא יהיה חלק מהנבחרת בשנה הבאה. חבל קצת להחליט שזה המקסימום או המוצר הסופי עבור שחקן בן 15 שמראה יכולות כאלו.
אני חושב שהתקווה של ודים היא לא בהיבט המקצועי. הוא כבר הודה שבפנייה לשארפ, בן של מתאזרח שלא גדל בארץ ושמעולם לא שיחק בארץ, כדי שישחק בנבחרת בזמן שבליגה הישראלית מתמרצים נגד העסקתו כישראלי - יש צביעות.
בהקשר הזה אם כבר נשאלת השאלה למה אתה כן מקווה שהוא יהיה חלק מהנבחרת.
אם הבנתי נכון, ודים דווקא כן התכוון לפן המקצועי של שארפ. לעניינינו, שארפ גדל בארץ עד גיל 10 אם אני לא טועה. הוא טוען שהוא מרגיש שייכות ושמח לשחק בנבחרת. אם ישמח לבוא גם בשנה הבאה, אז למה לא? לא בדיוק מקרה סנדי כהן, שחפרו היטב עד שמצאו איזה שורשים יהודים בגיל 23.
מעבר לזה, כמו שכבר כתבתי, "חוק המתאזרחים" בסך הכל משווה תנאים מבחינת עלות מעסיק מול ילידי הארץ בגלל עיוותי המס הקיימים. מבחינתי, הלוואי והיו מעבירים חוק דומה גם לזרים עד שגם להם יהיו תנאי מיסוי דומים לאלו של ילידי הארץ.
ודים הבהיר את כוונתו אחרי ההודעה שלי ואכן לא הבנתי אותו נכון. אבל את ההודעה על הצביעות שבזימונו של שארפ הוא כן כתב.
"חוק המתאזרחים" לא בא לתקן שום עיוות מס, זה סיפורי סבתא של ארגון טהורי הדם וליגת ההסתדרות. אפילו אם נניח לשם הויכוח שמתאזרחים משלמים מס כמו זרים, דבר שאני לא בטוח בו כלל וכלל בלשון המעטה - אין מתאם בין הקנסות לבין הפרשי המס בין ישראלים וזרים.
- למה לוקחים קנס הרבה יותר גבוה על המתאזרח השני? הרי הוא משלם את אותו מס כמו המתאזרח הראשון.
- בכלל, 200000 ש"ח זה בערך 55000 דולר, ו-300000 ש"ח זה בערך 80000 דולר, בוא וספר לי שמתאזרחים ברוב הקבוצות משלמים 80000 דולר פחות מס מישראלים. הרי אתה זה שטען שמביאים מתאזרחים לקבוצות הקטנות כי הם זולים, אז לשיטתך מה הפרש המס באמת?
- ולמה אין הבדלה בין מתאזרחים מארה"ב למתאזרחים ממדינה אחרת? אם הם משלמים כמו זרים, חוקי המס ביניהם שונים.
- אפילו אורך הזמן שבו משלמים מס מופחת הוא שונה.
- חוץ מזה למה (לפחות לפי הניסוח) ספירת ה-4 שנים מתאפסת עבור מתאזרח שעוזב את ישראל ומשחק מחוץ לה, וחוזר אחרי זה? ספירת שנות המס עבור זרים לא מתאפסת.
בקיצור, אפילו אם נניח לשם הויכוח שמתאזרחים משלמים קנס כמו זרים ולא כמו ישראלים - חוק המתאזרחים לא בא לתקן את זה. אלה קנסות שרירותיים לחלוטין לכל דבר ועניין, שמטרתם לנקות את הליגה ממתאזרחים לאורך זמן אחרי שהמתאזרחים הוותיקים יעזבו או יפרשו.
אשר לשארפ ספציפית, כמדומני אתה זה שאמר שהעיקר מבחינתך הוא רצון לראות שחקנים שגדלו בתכנית הכדורסל הישראלית, שיחקו פה בנוער וכו'. שארפ, אפילו אם נניח שגדל עד גיל 10, לא גדל בתכנית הכדורסל הישראלית. הייתי מצפה ממך ומאלה שמסכימים איתך להיות הראשונים לוותר על שירותיו. מה קשור שהוא "מרגיש שייך"? ממתי ישראליותו של מתאזרח, לשיטתך, נקבעת על ידי הרגשת השייכות שלו (או לפחות זו שהוא טוען שיש לו)? גם אמארה הרגיש שייך. גם ג'ייק כהן מרגיש שייך.