rony כתב:
sir charles כתב:
rony כתב:
אני חושב שהפסימיות כאן קצת מוגזמת, מכבי לטעמי בנתה קבוצה טובה יותר מאשר בשנה שעברה, יש לה המשכיות עם מאמן שהיא פחות או יותר מרוצה ממנו ושהצליח להעמיד קבוצה משמעותית יותר טובה ממה שפחות או יותר כל קודמיו בשנים האחרונות הצליחו להעמיד. אם מכבי לא תוותר על רכז ותביא מישהו שיכול למלא את העמדה בהצלחה ל-15-20 דקות לערב, אני חושב שהיא בהחלט בתמונת ההצלבה.
זה נכון שנראה שהקבוצה על פניה השתפרה אבל צריך לזכור שעמדה 4 מורכבת מכספי המועד לפציעות שלא שיחק מאז ינואר ומאייסי שהוא לגמרי וויילד קארד ובעיקר, שאם לא יביאו רכז מתאים (שגם ידע לנהל משחק וגם להגן על עמדה 2 בדקות לצד ווילבקין) אז הקבוצה הזאת תיראה כמו עדר ללא רועה ותסבול קשות בהגנה של הגארדים.
מזכיר לך שבעונה שעברה העמדה 4 הורכבה מג'וני אוברייאנט, אנג'לו קלויארו, עם גיבוי של ג'ייק כהן ואבדיה. כספי זה כמעט בודאות שדרוג של אוברייאנט, אייסי כנראה לא יהיה פחות טוב מקלויארו (להערכתי יותר טוב), אבדיה צפוי להשתפר וג'ייק כהן להישאר בערך באותו מקום. אני חושב שהעמדה 4, באופן כללי, נראית כרגע קצת יותר טוב, כשאם יגבילו את העומס של כספי והוא יצליח להישאר בריא זה אפילו שדרוג גדול. לגבי הקו האחורי, גם אם לא מגיע רכז מחליף, שנה שעברה מכבי הייתה קרובה להצלבה עם ווילבקין-פארגו-ג'וןדי בעמדה 1, כרגע יש לנו את אותו הרכב רק עם וולטרס במקום פארגו, די סביר להניח שמדובר גם כאן בשיפור עוד לפני שהגיע רכז נוסף.
כספי הוא שיפור על אובריינט רק אם הוא עולה על המגרש ובשנים האחרונות הוא די הוכיח שהוא לא מסוגל להישאר בריא לאורך עונה שלמה בכמות דקות ממוצעת נמוכה ממה שצפוי לו במכבי.
מאייסי אין לי מושג למה לצפות. מעבר לכך שיצטרך זמן הסתגלות למשחק האירופי (אני צופה להרבה משחקים עם בעיית עבירות בהתחלה) אף אחד לא יודע אם יש לו עדיין את האקספלוסיביות שהיתה פעם או שהיום הוא בעיקר מיידה שלשות כמו בשתי העונות האחרונות שלו במנש. אני בספק אם מישהו ממכבי טרח לצפות במשחקים שלו מהשנתיים האחרונות או שכרגיל מסתמכים על ערוצי היוטיוב של אבי אבן.
להגיד שמכבי היתה קרובה להצלבה זו גניבת דעת כי איבדנו כל סיכוי 3 משחקים לסיום ובתכלס למעט הניצחון המפתיע במוסקבה לא הצלחנו להתמודד באמת מול הקבוצות הטובות במפעל. אאל"ט המאזן שלנו מול השמינייה הראשונה היה 3-13 מביך ביותר (רק גראן קנריה או בודוצנוסט ניצחו פחות אאז"נ). גם עם ספירופולוס לאחר שייצב את הקבוצה הפסדנו את המשחקים הבאמת חשובים (פילזן, ויטוריה וזלגיריס בבית, מילאנו בחוץ).
הקבוצה הנוכחית בנוייה עקום כרגיל, בלי גמישות בעמדות הגבוהים, בלי סמול איכותי שיכול לשמור על סווינגמנים אתלטים, ובעיקר בלי רכז נורמלי.
אם יצליחו להנחית פה רכז עם התכונות הנדרשות והקבוצה תתחבר תחת היווני ליחידה לוחמת אז יש מצב לפלייאוף. אם ווילבקין וולטרס יהיו הרכזים שלנו אני צופה לעונה עגומה ומלחמה על מקומות 15-18.