סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 18, 2024 11:46 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 94 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' אוגוסט 15, 2019 6:57 am 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
ראי שעל הקיר כתב:
סאבוניס כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
סאבוניס כתב:
לא ברור לי למה אתה מקווה שלא יהיה חלק מהנבחרת בשנה הבאה. חבל קצת להחליט שזה המקסימום או המוצר הסופי עבור שחקן בן 15 שמראה יכולות כאלו.

אני חושב שהתקווה של ודים היא לא בהיבט המקצועי. הוא כבר הודה שבפנייה לשארפ, בן של מתאזרח שלא גדל בארץ ושמעולם לא שיחק בארץ, כדי שישחק בנבחרת בזמן שבליגה הישראלית מתמרצים נגד העסקתו כישראלי - יש צביעות.
בהקשר הזה אם כבר נשאלת השאלה למה אתה כן מקווה שהוא יהיה חלק מהנבחרת.

אם הבנתי נכון, ודים דווקא כן התכוון לפן המקצועי של שארפ. לעניינינו, שארפ גדל בארץ עד גיל 10 אם אני לא טועה. הוא טוען שהוא מרגיש שייכות ושמח לשחק בנבחרת. אם ישמח לבוא גם בשנה הבאה, אז למה לא? לא בדיוק מקרה סנדי כהן, שחפרו היטב עד שמצאו איזה שורשים יהודים בגיל 23.

מעבר לזה, כמו שכבר כתבתי, "חוק המתאזרחים" בסך הכל משווה תנאים מבחינת עלות מעסיק מול ילידי הארץ בגלל עיוותי המס הקיימים. מבחינתי, הלוואי והיו מעבירים חוק דומה גם לזרים עד שגם להם יהיו תנאי מיסוי דומים לאלו של ילידי הארץ.

ודים הבהיר את כוונתו אחרי ההודעה שלי ואכן לא הבנתי אותו נכון. אבל את ההודעה על הצביעות שבזימונו של שארפ הוא כן כתב.

"חוק המתאזרחים" לא בא לתקן שום עיוות מס, זה סיפורי סבתא של ארגון טהורי הדם וליגת ההסתדרות. אפילו אם נניח לשם הויכוח שמתאזרחים משלמים מס כמו זרים, דבר שאני לא בטוח בו כלל וכלל בלשון המעטה - אין מתאם בין הקנסות לבין הפרשי המס בין ישראלים וזרים.
- למה לוקחים קנס הרבה יותר גבוה על המתאזרח השני? הרי הוא משלם את אותו מס כמו המתאזרח הראשון.
- בכלל, 200000 ש"ח זה בערך 55000 דולר, ו-300000 ש"ח זה בערך 80000 דולר, בוא וספר לי שמתאזרחים ברוב הקבוצות משלמים 80000 דולר פחות מס מישראלים. הרי אתה זה שטען שמביאים מתאזרחים לקבוצות הקטנות כי הם זולים, אז לשיטתך מה הפרש המס באמת?
- ולמה אין הבדלה בין מתאזרחים מארה"ב למתאזרחים ממדינה אחרת? אם הם משלמים כמו זרים, חוקי המס ביניהם שונים.
- אפילו אורך הזמן שבו משלמים מס מופחת הוא שונה.
- חוץ מזה למה (לפחות לפי הניסוח) ספירת ה-4 שנים מתאפסת עבור מתאזרח שעוזב את ישראל ומשחק מחוץ לה, וחוזר אחרי זה? ספירת שנות המס עבור זרים לא מתאפסת.
בקיצור, אפילו אם נניח לשם הויכוח שמתאזרחים משלמים קנס כמו זרים ולא כמו ישראלים - חוק המתאזרחים לא בא לתקן את זה. אלה קנסות שרירותיים לחלוטין לכל דבר ועניין, שמטרתם לנקות את הליגה ממתאזרחים לאורך זמן אחרי שהמתאזרחים הוותיקים יעזבו או יפרשו.

אשר לשארפ ספציפית, כמדומני אתה זה שאמר שהעיקר מבחינתך הוא רצון לראות שחקנים שגדלו בתכנית הכדורסל הישראלית, שיחקו פה בנוער וכו'. שארפ, אפילו אם נניח שגדל עד גיל 10, לא גדל בתכנית הכדורסל הישראלית. הייתי מצפה ממך ומאלה שמסכימים איתך להיות הראשונים לוותר על שירותיו. מה קשור שהוא "מרגיש שייך"? ממתי ישראליותו של מתאזרח, לשיטתך, נקבעת על ידי הרגשת השייכות שלו (או לפחות זו שהוא טוען שיש לו)? גם אמארה הרגיש שייך. גם ג'ייק כהן מרגיש שייך.

באמת שאין לי כח לגרור את הדיון/ויכוח שלנו גם לת'רד על נבחרת הקדטים. לגבי החוק, רק אומר שיש בו גם בעיני אספקטים בעייתיים/שגויים שהייתי משנה, אבל העיקרון שבבסיסו דווקא מובן לי, למרות שכאמור הייתי יותר שמח אם הוא היה מיושם על זרים, לא על מתאזרחים.

לגבי שארפ, כמו שכבר הסברתי הרבה פעמים, העניין הוא מינון ואיזון ולא עניין של שחור לבן. בנבחרת שבה משחקים 11 שחקנים שגדלו בארץ, עוד אחד שגדל כאן אבל גם בארה"ב כמה שנים לא בדיוק משנה לכאן או לכאן. גם לא אם גדל רק בארה"ב. אם בנבחרת הקדטים היו משחקים 10 שחקנים שגדלו בארצות אחרות ומישהו חפר ומצא להם שורשים יהודיים, אז כן, אני מניח שזה לא היה עושה אותי הכי שמח וגם לא במיוחד היה מעניין לי לעקוב אחריה. אני לא מחליט אם לגייס את שארפ או לוותר על שירותיו, אבל בהחלט אין לי בעייה שאם הוא רוצה לשחק בנבחרת, שישחק (ואם לא אז לא). הרגשת השייכות לא משנה ל"ישראליות" (מה שזה לא אומר), אלא רק לרצון או אי הרצון לשחק בנבחרת. אם ג'ייק כהן רוצה לשחק בנבחרת, סבבה. אם לא, גם סבבה. וכנ"ל לגבי שחקנים שגדלו כאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 15, 2019 11:14 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
כן, העקרון שבבסיסו של החוק בהחלט מובן לי....

ולא הבנת את הנקודה לגבי שארפ. גם אני בדעה שלא צריך להכריח אף אחד - צבר או מתאזרח - לשחק בנבחרת. נבחרת זה לא צבא. אבל הייתי חושב שאמור להטריד אותך שאיגוד הכדורסל, שלקח צד במאבק הזה, רודף אקטיבית אחרי המתאזרחים שנגדם הוא נאבק יחד עם איגוד טהורי הדם, כדי שישחקו בנבחרת הייצוגית של המדינה שלא באמת רוצה אותם ושל אותו האיגוד ממש - רק כי צריך, וול, לנצח משחקים. ומילא כאלה שמשחקים בישראל, אבל על אחד כמה וכמה מתאזרח שלא גדל פה מגיל ילדות וספק אם שיחק פה אפילו קט סל. אבל כנראה טעיתי וזה לא מטריד אותך, ואתה לא רואה את הצביעות הבוטה במצב הזה. ודים, לזכותו ייאמר, כן ראה.
חוץ מזה מעניין אם יודע עמנואל שארפ מה צפוי לו אם וכאשר ירצה אשכרה לשחק במדינה שהוא מייצג, ומה יהיה מעמדו לעומת חבריו לנבחרת. כמה שייך הוא מרגיש אם הוא יודע את זה.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 15, 2019 2:57 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
כן, העקרון שבבסיסו של החוק בהחלט מובן לי....

ולא הבנת את הנקודה לגבי שארפ. גם אני בדעה שלא צריך להכריח אף אחד - צבר או מתאזרח - לשחק בנבחרת. נבחרת זה לא צבא. אבל הייתי חושב שאמור להטריד אותך שאיגוד הכדורסל, שלקח צד במאבק הזה, רודף אקטיבית אחרי המתאזרחים שנגדם הוא נאבק יחד עם איגוד טהורי הדם, כדי שישחקו בנבחרת הייצוגית של המדינה שלא באמת רוצה אותם ושל אותו האיגוד ממש - רק כי צריך, וול, לנצח משחקים. ומילא כאלה שמשחקים בישראל, אבל על אחד כמה וכמה מתאזרח שלא גדל פה מגיל ילדות וספק אם שיחק פה אפילו קט סל. אבל כנראה טעיתי וזה לא מטריד אותך, ואתה לא רואה את הצביעות הבוטה במצב הזה. ודים, לזכותו ייאמר, כן ראה.
חוץ מזה מעניין אם יודע עמנואל שארפ מה צפוי לו אם וכאשר ירצה אשכרה לשחק במדינה שהוא מייצג, ומה יהיה מעמדו לעומת חבריו לנבחרת. כמה שייך הוא מרגיש אם הוא יודע את זה.

אני לא איש איגוד הכדורסל ולא טרוד במחשבות על מה שהם עושים. שיעשו מה שהם מבינים ואם אתה רואה בזה צביעות, אין לי בעייה עם זה (אולי אני אפילו מסכים, אבל כאמור זה לא משנה לי כל כך). שאלת אם מפריע לי אישית לראות את שארפ בנבחרת והאם אני "מסכים" לוותר על שירותיו. עניתי שההסכמה או חוסר ההסכמה שלי ממש לא משנות לאף אחד, אבל לא, זה לא מפריע לי אם הוא רוצה לשחק בנבחרת ושיעשה את השיקולים שלו בעניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 18, 2019 12:08 am 
Sophomore

ספרד זוכה באליפות אירופה לקדטים עם ניצחון משכנע על צרפת. הרכז הספרדי, נונז גרסייה (יליד 2004) עם עוד משחק מצויין.

ישראל מסיימת במקום ה-12 אחרי הפסד אתמול לליטא וניצחון היום על מקדוניה. סה"כ הנבחרת עמדה במשימה של להישאר בדרג א', וגם הצליחה למתוח את קרואטיה בשמינית הגמר. לא הנבחרת הכי מוכשרת, אבל התעלו המשחק הכי חשוב מול אסטוניה ובסה"כ מסיימים עם 4 ניצחונות ו-3 הפסדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 18, 2019 12:21 am 
Junior

אם ניצחנו את מקדוניה זה אמור להיות מקום 11, לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 18, 2019 12:31 am 
Sophomore

סיכום קצר שלי לאליפות של הנבחרת, עם התמקדות בשחקנים המעניינים בעיני בראייה עתידית:

נתחיל עם שארפ. סיים כמלך הסלים של האליפות בהפרש גדול, עם 25 למשחק. כמובן שזה לא מבטיח כלום לעתיד. שני ישראלים עשו את זה בעבר: אילן קדוש ב-1995 (30 נקודות למשחק!) ושון דניאל, הבן של, ב-2005 עם 25 למשחק. שניהם לא הותירו חותם גדול על הכדורסל הישראלי. ועדיין, שארפ נראה לי כמו כישרון מדרגה אחרת. כן, חלק מהנקודות שלו הגיעו מבולי-בול. אבל זה טעות להתמקד רק בזה. סקורר מוכשר מאוד, עם מגוון דרכים לעשות סל. בעיקר, יכולת נהדרת להגיע לטבעת, עם שילוב של שליטה טובה בכדור והטעיות. כשהוא מגיע לשם, יש לו מספיק כח, אבל גם שליטה מצויינת בגוף וטאץ' נהדר ליד הטבעת, בעיקר בימין. גם סחט המון עבירות (9 למשחק, שוב הכי הרבה באליפות בהפרש גדול) וקלע היטב מהעונשין. העדות הכי טובה לחשיבות שלו לנבחרת הזו באה במשחק מול ליטא. הוא החזיק את ישראל במשחק, ואז כשיצא לנוח קצת לקראת סוף הרבע השלישי, הנבחרת פשוט לא יכלה לקנות סל והליטאים ברחו ל-15 הפרש תוך שלוש דקות וגמרו את המשחק.

אז כן, יש גם הרבה נקודות לשיפור. הקליעה משלוש לא כל כך נכנסה לו באליפות הזו, אבל יש סיבות להאמין שהוא יהפוך לקלעי טוב ( הטאץ' ליד הטבעת ו-76% מהעונשין, הכי גבוה באליפות מבין אלו שזרקו לפחות 3 למשחק). צריך לשפר גם את יצירת המצבים לאחרים. הראה שהוא מסוגל בכמה מהלכים, אבל רוב הזמן לא ממש ניסה. נראה לי שזה שילוב של מנטאליות סקורר חזקה עם העובדה שרוב הזמן לא היה לו למי למסור. חוץ מזה, צריך לעבוד עוד הרבה על יד שמאל -- כשיוכל ללכת ביעילות לשמאל ולסיים ברמה גבוהה יותר, זה יפתח לו עוד אופציות. גם בהגנה הוא לא ממש נתן את המקסימום, אבל כן הראה שכשהוא רוצה הוא יכול להתמודד היטב. ריבאונדר טוב והכח הפיזי מאפשר לו לשמור על כמה עמדות.

בסך הכל, צריך לזכור שהוא עדיין רק בן 15. לא חושב שהוא עוד יגבה הרבה, אבל כן יכול להשתפר מבחינה אתלטית (דרק סיניור היה אתלט טוב). כבר עכשיו, אגב, הוא אתלט בכלל לא רע אם מסתכלים מעבר לרק הניתור. מבנה הגוף השמנמן קצת מטעה לדעתי. בניגוד לודים, בהחלט הייתי רוצה לראות אותו בנבחרות הצעירות גם בעתיד. למען האמת, הייתי שמח אם היה מצטרף לנבחרת הנוער בשנה הבאה. נראה לי שיכול להיות מעניין לראות אותו ליד דברת, לוי והאחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 18, 2019 12:34 am 
Hall of Famer

סאבוניס כתב:
סיכום קצר שלי לאליפות של הנבחרת, עם התמקדות בשחקנים המעניינים בעיני בראייה עתידית:

נתחיל עם שארפ. סיים כמלך הסלים של האליפות בהפרש גדול, עם 25 למשחק. כמובן שזה לא מבטיח כלום לעתיד. שני ישראלים עשו את זה בעבר: אילן קדוש ב-1995 (30 נקודות למשחק!) ושון דניאל, הבן של, ב-2005 עם 25 למשחק. שניהם לא הותירו חותם גדול על הכדורסל הישראלי. ועדיין, שארפ נראה לי כמו כישרון מדרגה אחרת. כן, חלק מהנקודות שלו הגיעו מבולי-בול. אבל זה טעות להתמקד רק בזה. סקורר מוכשר מאוד, עם מגוון דרכים לעשות סל. בעיקר, יכולת נהדרת להגיע לטבעת, עם שילוב של שליטה טובה בכדור והטעיות. כשהוא מגיע לשם, יש לו מספיק כח, אבל גם שליטה מצויינת בגוף וטאץ' נהדר ליד הטבעת, בעיקר בימין. גם סחט המון עבירות (9 למשחק, שוב הכי הרבה באליפות בהפרש גדול) וקלע היטב מהעונשין. העדות הכי טובה לחשיבות שלו לנבחרת הזו באה במשחק מול ליטא. הוא החזיק את ישראל במשחק, ואז כשיצא לנוח קצת לקראת סוף הרבע השלישי, הנבחרת פשוט לא יכלה לקנות סל והליטאים ברחו ל-15 הפרש תוך שלוש דקות וגמרו את המשחק.

אז כן, יש גם הרבה נקודות לשיפור. הקליעה משלוש לא כל כך נכנסה לו באליפות הזו, אבל יש סיבות להאמין שהוא יהפוך לקלעי טוב ( הטאץ' ליד הטבעת ו-76% מהעונשין, הכי גבוה באליפות מבין אלו שזרקו לפחות 3 למשחק). צריך לשפר גם את יצירת המצבים לאחרים. הראה שהוא מסוגל בכמה מהלכים, אבל רוב הזמן לא ממש ניסה. נראה לי שזה שילוב של מנטאליות סקורר חזקה עם העובדה שרוב הזמן לא היה לו למי למסור. חוץ מזה, צריך לעבוד עוד הרבה על יד שמאל -- כשיוכל ללכת ביעילות לשמאל ולסיים ברמה גבוהה יותר, זה יפתח לו עוד אופציות. גם בהגנה הוא לא ממש נתן את המקסימום, אבל כן הראה שכשהוא רוצה הוא יכול להתמודד היטב. ריבאונדר טוב והכח הפיזי מאפשר לו לשמור על כמה עמדות.

בסך הכל, צריך לזכור שהוא עדיין רק בן 15. לא חושב שהוא עוד יגבה הרבה, אבל כן יכול להשתפר מבחינה אתלטית (דרק סיניור היה אתלט טוב). כבר עכשיו, אגב, הוא אתלט בכלל לא רע אם מסתכלים מעבר לרק הניתור. מבנה הגוף השמנמן קצת מטעה לדעתי. בניגוד לודים, בהחלט הייתי רוצה לראות אותו בנבחרות הצעירות גם בעתיד. למען האמת, הייתי שמח אם היה מצטרף לנבחרת הנוער בשנה הבאה. נראה לי שיכול להיות מעניין לראות אותו ליד דברת, לוי והאחרים.

מה הגובה שלו?
בדקה-שתיים של highlights שראיתי לא התלהבתי.
הכניסה לגוף היא בסגנון רנדל ו-ווינסלו אבל זה מצריך עליונות פיזית משמעותית ואני לא בטוח שיהיה לו את זה בבוגרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 18, 2019 1:10 am 
מנהל פורום

שארפ הצעיר הוא 1.90 בערך. וכן הוא אתלט יותר טוב ממה שהוא נראה במבט ראשון, ולא רק במבנה גוף אלא גם בתנועה, אבל עדיין החדירות שלו הן כרגע בעיקר כוח ויכולת טובה בלהוציא פאולים (והוא גם לדעתי מלך הפלופרים בטורניר אגב). אין לו מספיק אתלטיות כדי לסיים את החדירות האלה באחוזים טובים מול שומרים גבוהים ואתלטיים, כמו שהוא יפגוש בהמשך הקריירה וגם אפילו פגש קצת בטורניר.
לי יש גם בעיה קשה עם קבלת ההחלטות שלו, אבל זה משהו שיכול להיות שישתנה בעתיד. בערך חצי מהסגל זרקו יותר שלשות מזריקות ל-2 באליפות הזאת, וזה לא מפתיע כי עבור רובם זו הייתה הדרך היחידה בה יכלו עוד איכשהו לעשות סלים ולתרום להתקפה. אצל שארפ זה לא היה המצב. לא הייתה שום הצדקה עבורו לזרוק כל כך הרבה שלשות, בטח לא כאשר הוא כן מצליח להגיע יחסית בקלות לסל ולהוציא עבירות.
אני גם לא אוהב את זה שהאבא מפציץ בטוויטר כל סל שלו ומתרכז בכמה נקודות הבן קלע. ההרגשה שלי היא שהנבחרת לא באמת מעניינת אותם. זו הייתה הזדמנות בשבילו לקבל קצת חשיפה ולקדם את עצמו, כמו שהיה בזמנו עם ליף. אולי אני ציני מדי, אבל יש מצב ששנה הבאה ובהמשך כבר לא יתאים לו לבוא... ואז הוא לא יבוא. ונראה אגב מה האיגוד יעשה עם זה, כי רק הקיץ העלו לבית הדין המשמעתי נערה בת 15 שסירבה להיות בנבחרת הקדטיות, או לפחו להיות בחלק מהאימונים של הנבחרת. היא קיבלה השעייה מכמה משחקי ליגה אם אני זוכר נכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 18, 2019 1:25 am 
Hall of Famer

אתה רוצה שהאיגוד יחל בהליכים כנגד שחקן שישחק (כפי הנראה) בארה"ב?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 18, 2019 5:10 am 
Sophomore

ודים כתב:
שארפ הצעיר הוא 1.90 בערך. וכן הוא אתלט יותר טוב ממה שהוא נראה במבט ראשון, ולא רק במבנה גוף אלא גם בתנועה, אבל עדיין החדירות שלו הן כרגע בעיקר כוח ויכולת טובה בלהוציא פאולים (והוא גם לדעתי מלך הפלופרים בטורניר אגב). אין לו מספיק אתלטיות כדי לסיים את החדירות האלה באחוזים טובים מול שומרים גבוהים ואתלטיים, כמו שהוא יפגוש בהמשך הקריירה וגם אפילו פגש קצת בטורניר.
לי יש גם בעיה קשה עם קבלת ההחלטות שלו, אבל זה משהו שיכול להיות שישתנה בעתיד. בערך חצי מהסגל זרקו יותר שלשות מזריקות ל-2 באליפות הזאת, וזה לא מפתיע כי עבור רובם זו הייתה הדרך היחידה בה יכלו עוד איכשהו לעשות סלים ולתרום להתקפה. אצל שארפ זה לא היה המצב. לא הייתה שום הצדקה עבורו לזרוק כל כך הרבה שלשות, בטח לא כאשר הוא כן מצליח להגיע יחסית בקלות לסל ולהוציא עבירות.
אני גם לא אוהב את זה שהאבא מפציץ בטוויטר כל סל שלו ומתרכז בכמה נקודות הבן קלע. ההרגשה שלי היא שהנבחרת לא באמת מעניינת אותם. זו הייתה הזדמנות בשבילו לקבל קצת חשיפה ולקדם את עצמו, כמו שהיה בזמנו עם ליף. אולי אני ציני מדי, אבל יש מצב ששנה הבאה ובהמשך כבר לא יתאים לו לבוא... ואז הוא לא יבוא. ונראה אגב מה האיגוד יעשה עם זה, כי רק הקיץ העלו לבית הדין המשמעתי נערה בת 15 שסירבה להיות בנבחרת הקדטיות, או לפחו להיות בחלק מהאימונים של הנבחרת. היא קיבלה השעייה מכמה משחקי ליגה אם אני זוכר נכון.

מסכים מאוד לגבי ההתמקדות של השארפים בסקורינג. נכון שלזה שמים לב גם העיתונאים הישראלים, אבל סקאוטים טיפה יותר רציניים מסתכלים על דברים כמו יחס איבודים/אסיסטים של 1/3 ומבינים שבלי שיפור משמעותי באלמנטים של קבלת החלטות ויצירה לאחרים הוא לא יגיע רחוק. מסכים גם שהרבה פעמים לא אהבתי את ההחלטה להתפשר על השלשות. יחד עם זה, נראה לי שבלפחות חלק מהשלשות הללו היה גם אלמנט של מנוחה. לא קל ומאוד מעייף להיכנס התקפה אחרי התקפה לתוך יער של ידיים, מול שחקנים שגבוהים ממך ב-20 סנטימטרים וכשכל ההגנה מתמקדת בך. בנוסף, שחקן בגובה ובנתונים של שארפ ח-י-י-ב איום משמעותי משלוש כדי להפוך לשחקן משמעותי. בלי לאיים מבחוץ, אפילו אם לא באחוזים גבוהים, נתיבי החדירה היו אפילו יותר קשים. נקווה שבהמשך ילמד למצוא מינון נכון יותר בין אגרסיביות בקליעה מבחוץ לבין זריקות לא טובות, שהוא אכן לקח מדי פעם.

לגבי אם הוא יבוא או לא בשנה הבאה, באמת שיעשה מה שמתאים לו. נבחרת ספורט זה לא איזה התחייבות לחיים ולא צריכה להיות. זה נכון כשמדובר בילידי הארץ, למרות שאליהם עוד אפשר לבוא קצת בדרישות בגלל ההקלות השונות שהסטטוס של שחקן נבחרת מקנה בצבא; ועדיין, דין משמעתי לנערה בת 15 שלא רוצה להיות בנבחרת נראה לי מטופש לגמרי. וזה בודאי נכון עבור אלו שבאים ממדינות אחרות. אם שארפ בא רק לשנה כדי לקבל חשיפה? סבבה בשבילו, והאמת סבבה גם בשביל הנבחרת שבלעדיו בכלל לא בטוח שהייתה נשארת בדרג א'. ירצה לבוא גם בשנה הבאה? בעיני צריך לשמוח גם על זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 18, 2019 6:27 am 
Sophomore

השחקן השני הכי מעניין לדעתי בנבחרת הזו הוא, כמו שכבר כתבתי, בן ממן.

ממן שיחק סנטר בנבחרת הזו, אבל בגובה שני מטר, העתיד שלו הוא בעמדת הפורוורד, רצוי הסמול. הוא הראה סימנים שיש לו יכולת גם לשחק בעתיד בעמדה הזו, כולל שליטה לא רעה בכדור במגרש הפתוח ויכולת לעבור שחקנים איטיים יותר בכדרור. הסיומת ליד הטבעת מתפתחת וגם הקליעה מבחוץ עדיין לא נופלת באחוזים גבוהים (נראית קצת שטוחה), אבל לא שבורה. בראייה עתידית, זה נראה לי כמו סווינג סקיל משמעותי שיכול לקבוע אם יהיה גם פוטנציאל לנבחרת הבוגרת. מה שאהבתי במיוחד אצל ממן זה שהוא הראה אינטליגנציית משחק טובה בשני צידי המגרש. בהתקפה הוא חיפש את השחקן הפנוי ובדרך כלל לא הכריח (שני באחוזים משתיים בטורניר). בהגנה הוא קרא מצבים יפה, נלחם בצבע, וחטף לא מעט. במשחק מול ליטא היו לו 10 חטיפות ואת הטורניר הוא סיים במקום השני בחטיפות עם 3.3 (אופק גול ראשון עם 3.7; לא עניין של מה בכך ששני החוטפים המצטיינים באים מאותה נבחרת). מצפה לראות אותו בשנה הבאה עם נבחרת הנוער.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 18, 2019 7:38 am 
Junior

גם אותי ממן מאוד הרשים באינטילגנציה והשקט שלו. קצת קשה להגיד הרבה מעבר לזה, כי הוא באמת הקורבן הראשי של אין גבוהים. הנבחרת בלי שארפ נראתה בהתקפה, אותו דבר שממן יצא בהגנה.

ממן וגול שומרים מרשימים מאוד.

נראה שהוא תוקף יפה מאוד עם הפנים לסל. אין לו מושג מה לעשות עם הכדור עם הגב לסל.

מזכיר לי כרגע מאוד את עוז בלייזר.

אגב ליטא, שנה אחרי שנה אני רואה נבחרות צעירות. יש להם המוו סנטימטרים, טונות של פורוורדים עם קליעה. תמיד שמדברים על הכדורסל שלהם, זה ברזולוציה של קנאה. אבל יש גם צד שני כמעט כל הפורוורדים האלה לא יודעים לכדרר, יש רכות במשחק שלהם ובעיקר (חוץ מהעתודה הנוכחית שלהם) נראה שתמיד חסר להם איזה פוינט גארד בשיעור קומה.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 18, 2019 5:36 pm 
Sophomore

אחרים ששווה להזכיר:

אופק גול סיים כאמור את האליפות כחוטף המוביל עם כמעט 4 למשחק. שומר אינטנסיבי ואגרסיבי, עם אתלטיות ומהירות טובות. יכול לדעתי להפוך עם הזמן לרכז מחליף בליגת העל בבוגרים, כזה שמביא אנרגיות טובות מהספסל. יצטרך לשפר משמעותית את קבלת ההחלטות בהתקפה (מאבד לא מעט) ובעיקר את הקליעה הלא ממש מרשימה כדי לעשות יותר מזה.

ניר טאוב התקשה מאוד באליפות הזו. עדיין סיים כמוסר המוביל (מה שאומר ששחקן ישראלי הוביל את האליפות בנקודות, אסיסטים וחטיפות), אבל זה לא ממש היה זה. לפני האליפות היו כמה השוואות לבלאט, אבל למרות שאפשר לראות קצת דמיון, ראיית משחק וקצב כמו של בלאט הם דברים נדירים בכל הרמות. אבל אולי ההבדל הכי משמעותי בין השניים הוא 10 סנטימטרים. שחקן בלי אתלטיות או כח יוצאי דופן ועם מהירות ממוצעת כנראה לא יכול להצליח בגובה 1.70 פלוס. טאוב כן הראה שיש לו יד מצויינת משלוש, כולל מטווחים שיאפשרו לו לזרוק בלי יד על הפנים (בארבעת המשחקים האחרונים של הנבחרת קלע משהו כמו שלוש שלשות ב-45%). אבל חוץ מזה הוא לגמרי לא איום התקפי ואם הוא נתקע עם הכדור בסוף שעון, זה כמעט תמיד יגמר בגג. בעייתי.

ניר שפר לעומת זאת הוא גארד שתופקד לא פעם כגבוה בהגנה (ודווקא נלחם לא רע עם הגבוהים של היריבות). כמו כל הנבחרת, הוא לא קלע טוב, אבל אם יוכל לפתח את האלמנט הזה במשחק שלו, יוכל אולי להפוך לשחקן בוגרים סביר.

אחרון ששוה בעיני אזכור הוא מנצ'ל הצעיר. לא קיבל הרבה הזדמנויות וכששיחק עשה כמה טעויות של חוסר ניסיון והתלהבות יתר ששלחו אותו שוב לספסל. אבל בעיני הוא נראה כמו פוטנציאל מעניין יותר מכל מי שלמעלה. אתלט טוב ומהיר ומשחק עם הרבה גאטס. יש דברים במשחק שלו שמזכירים את אופק גול, אבל הוא נראה לי יותר סקילד ומוכשר. צריך עדיין ללמוד מתי להאיץ ומתי להאט, אבל עשה כמה מהלכים שמראים על פוטנציאל מצויין. היחיד מבין הגארדים, חוץ משארפ וקצת גול שיכול בכלל ליצור נקודות בעצמו. ואולי יש לו גם עוד כמה סנטימטרים להוסיף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 18, 2019 6:23 pm 
Hall of Famer

הפוסטים שלך מאוד מעניינים. אפשר לשאול מי אתה? ומה תפקידך בעולם הכדורסל? :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 19, 2019 6:28 am 
Sophomore

תודה, אבל אני לא שייך לעולם הכדורסל והעבודה שלי לא קשורה לספורט (כמו רוב המגיבים כאן אני משער). סתם מישהו שאוהב כדורסל וכישרונות צעירים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 21, 2019 3:15 pm 
מנהל פורום

היום הייתה מסיבת עיתונאים של איגוד הכדורסל.
אני בסך הכל מפרגן לאיגוד הכדורסל. לדעתי גם פיני גרשון וגם עמוס פרישמן ואחרים עושים הרבה דברים לקדם את השחקנים הצעירים ורואים תוצאות.
הדבר היחיד שמפריע לי קצת, וזה לא בהכרח כתוב במפורש בטקסט מטה, אבל כן נאמר בכל מיני הזדמנויות, זה שהפכו את ההישארות בדרג א' בקדטים להצלחה מסחררת.
כן נכון, לאור רמת הכישרון בשנתון, הייתה באמת סכנה לרדת ולאור ההערכות ששנה הבאה כן תהיה נבחרת מוכשרת, אז חשוב עוד יותר להישאר ולאפשר להם לשחק בדרג א'. יחד עם זאת, אם מסתכלים טיפ טיפ על התמונה הכוללת, אז עצם זה שהאיגוד הוציא לטורניר נבחרת כה חלשה, שהייתה צריכה שחקן חיזוק שיקלע כל משחק 25 נק' (ואפילו לא באחוזים טובים) בשביל לנצח כמה משחקי מפתח ולהישאר, זה ממש לא הצלחה. במיוחד שרק לפני שנתיים היללו אותה כי ניצחו באיזה טורניר לבני 14. מה קרה באותן שנתיים?

זה הטקסט המלא מפייסבוק האיגוד:
ציטוט:
הקיץ האחרון של נבחרות ישראל השונות היה לא פחות מהצלחה מסחררת, כאשר גולת הכותרת כמובן היא הזכייה השנייה ברציפות של נבחרת העתודה בתואר אלופת אירופה, כמו גם הזכייה של נבחרת הנוער באליפות אירופה דרג ב' והחזרה לדרג א' וההצלחה של נבחרת הקדטים להישאר שנה נוספת בדרג א'. לא פחות חשובה מכך העובדה כי לאורך כל השנתונים ניכר כי נעשית עבודה מקצועית ויסודית במיוחד, ובהחלט יש עתיד ורוד לכדורסל הישראלי.

במסיבת עיתונאים שנערכה היום (רביעי) בצהריים, סיכמו ראשי איגוד הכדורסל את הקיץ המוצלח שעבר על נבחרות הכדורסל הישראליות. יו"ר האיגוד, עמירם הלוי: "מאז שאני באיגוד הכדורסל אני לא זוכר מסיבת עיתונאים כזאת, ואני חושב שבהחלט ישנן את כל הסיבות להתגאות במה שעשינו השנה. ברור לכולם שזה לא נולד בקיץ אחד. זאת עבודה מתמשכת לאורך שנים, אבל אם יודעים מה רוצים ניתן להגיע להישגים. אנחנו לא מתכוונים לנוח על זרי הדפנה כי ברור לנו שמחר יש מחזור חדש ומחרתיים עוד אחד. עד שקוטפים פירות יש המון עבודה בדרך ואני מאמין שאם נמשיך, גם נגיע להישגים".

הלוי הוסיף ואמר: "אירחנו בשנתיים האחרונות שלוש אליפויות אירופה בישראל. מעבר להצלחות המקצועיות, זו בהחלט תעודת כבוד לאיגוד הכדורסל, שמצליח להביא את האירועים האלה הנה ולעשות אותם בצורה שכל אירופה מדברת עליה. היום אנחנו רק צריכים לבקש וזה יגיע לכאן. אני רוצה להודות לפיני גרשון, שמתמסר לעבודה הזאת בצורה יוצאת דופן, ולעמוס פרישמן שמנווט את כל הנושא המקצועי".

יו"ר הוועדה המקצועית של איגוד הכדורסל, עמוס פרישמן: "הכל התחיל כשהקמנו את האקדמיה למצוינות. אני עדיין חושב שחייבת להיות אקדמיה, אבל מכיוון שלא הצלחנו להביא את השחקנים הטובים ביותר, זה ירד מהפרק. כשנכנסתי לתפקיד, ניסיתי להתוות קו לפיו כל אחד יתעסק בתחום האחריות שלו. בשנים האחרונות, זה יוצר סדר וארגון".

פרישמן הוסיף עוד כי "אני חושב שאנחנו באיגוד הכדורסל הבנו שאנחנו חייבים לעבוד בשיתוף פעולה עם מחלקות הנוער. הקמנו וועדת נוער שמתכנסת אחת לחודש ודנה בכל הבעיות של מחלקות הנוער. יש לנו שיתוף פעולה עם הוועד האולימפי. השנה גם מינינו פסיכולוגיים לנבחרות בפעם הראשונה. המאמנים קצת חששו, אבל בסופו של דבר זה הוכיח את עצמו ונמשיך עם זה".

לסיום הדגיש פרישמן: "יש תהליך באיגוד הכדורסל. השנה הוא בא לידי ביטוי בקיץ יוצא מן הכלל, אבל מה שחשוב זה שיש דרך. הדבר החשוב זה להמשיך לייצר וליצור המשכיות. מה קורה איתם הלאה? אין פתרון קסם. גילינו את הבעיות שהיו ותקפנו אותם, אני לא חושב שהחלטה כזאת או אחרת תפתור את הבעיות של השחקן הישראלי. יש את ההחלטות של וועדת שרעבי, לא הסכמנו ולא לקחנו חלק בזה. יש פה היקף גדול של בעיות שצריך לתקוף אותם ולהגיע לפתרון".

המנהל המקצועי של נבחרות ישראל, פיני גרשון: "אנחנו מנסים לשמור על מסורת ולהיכנס לכל מקום שאנחנו יכולים כדי לייצר שחקני כדורסל. זה לא דבר קל, אבל אם יצא מזה שחקן אחד עשינו את שלנו. יש 25,000 שחקני כדורסל שמשחקים במחלקות הנוער ולא רשומים באיגוד הכדורסל. מספר הילדים שבוחרים בכדורסל גבוה מכדורגל. אבל אני לא פה כדי להגדיל את מספר המשתתפים, אלא להגיע למצוינות. תפקידנו לייצר כמה שיותר שחקנים לנבחרת ישראל. יש היום בנבחרת 9 שחקנים שבשנים האחרונות עברו דרך נבחרת העתודה, וזו הצלחה".

גרשון הוסיף ואמר: "הצלחנו לייצר אוצר שחקנים לנבחרות ישראל והמעבר הזה בין הדור הקודם לדור החדש, שהוא די חד, לא יורגש. נכון שלפעמים מחזור אחד יכול לפגוע בכל השרשרת, חששנו שזה יקרה עם נבחרת הקדטים בקיץ הנוכחי, אבל הצלחנו לעשות אליפות טובה והדור הבא לערכתי יהיה אפילו טוב יותר. ברמה האישית אני מקווה שהמאמנים שהובילו אותנו ימשיכו גם בשנה הבאה. חשבתי שרק בעוד 70 שנה ניקח אליפות אירופה בעתודה, אבל בא אריאל וירק לי בפרצוף. אני רוצה תארים, אבל בסוף המטרה היא להביא שחקנים לנבחרת ישראל, ואם המאמנים מצליחים בכל המסגרות למרות הנתונים הפיזיים, עשינו את שלנו. השחקנים האלה צריכים להתמודד כל הזמן ברמה הגבוהה. ככה הם ישתפרו ויהיו שחקנים טובים יותר".

לסיום אמר גרשון: "אנחנו מנסים לעזור לאגודות לייצר יותר שחקנים, ובסופו של דבר אנחנו מרוויחים מזה. לצערי יש מועדונים שבמקום לתת לשחקן להשתפר, הם מחביאים אותו. מועדונים לא רוצים לשלוח שחקנים לאקדמיה ואי אפשר להשיג את אחד משלושת המאמנים הטובים בארץ עם 10,000 שקל, לכן אין אקדמיה יותר. הנבחרת הבוגרת? המטרה הראשונה היא להגיע לאליפות אירופה. השאלה היא עם איזה שחקנים יופיעו הנבחרות האחרות. כשנהיה שם יהיה לנו מספיק זמן להתנהל כדי שתהיה לנו נבחרת טובה".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוגוסט 21, 2019 4:02 pm 
Junior

נראה לי שהיו מצליחים להישאר גם בלי שארפ. היו שם 2-3 נבחרות חלשות יותר.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 22, 2019 1:53 pm 
Hall of Famer

עדכון לנבחרת הבוגרת.רומניה החלשה תהיה היריבה הנוספת בבית הישראלי מה שאמור לסלול את דרכנו בלי הרבה בעיות לאליפות אירופה בקיץ 2021 .
הבית הסופי
ספרד
פולין
ישראל
רומניה

3 עולות מכל בית לאליפות אירופה .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוגוסט 22, 2019 2:35 pm 
Hall of Famer

היות שאליפות אירופה היא 24 נבחרות, כבר אין כל כך משמעות להישג "עלייה לאליפות אירופה"

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 94 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 131 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה