סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 29, 2024 1:47 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 20 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' אוגוסט 19, 2019 2:27 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (0)
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340, ... 70,00.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 19, 2019 4:34 pm 
Sophomore

עצוב, מה אפשר להגיד. שישמור על עצמו ויהיה בריא. מקווה שיוכל להמשיך לאמן כמה שיותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 19, 2019 4:47 pm 
Hall of Famer

יש כמה דרגות של המחלה שפוגעת במערכת העצבים ובהרבה מקרים גורמת לנכות.רק בריאות,.......

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 19, 2019 5:29 pm 
Hall of Famer

כמובן נאחל לו רק טוב
אם נדבר "מקצועית" - אולי עצם הסיטואציה המוזרה עם הקבוצה תוכל "לשחרר" אותו ממשחקי הליגה המקומית ולהוריד ממנו עומס (לא שעונת יורוליג בעצמה היא קלה כל כך בנסיבות הללו)

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 19, 2019 8:33 pm 
Hall of Famer

לא זוכר מקרה כזה בספורט הישראלי. של אישיות בשיא הקריירה שמכריזה על כזה מדיקל קונדישן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 19, 2019 9:36 pm 
לפני שבועיים בראיון לגל"צ הוא אמר "אני לא רואה את עצמי מאמן עוד עשר שנים"
עכשיו אפשר להבין למה...
:ny_tik:

חזור למעלה

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 19, 2019 11:04 pm 
Junior

רק בריאות...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 20, 2019 1:44 am 
מנהל פורום

כמובן שגם אני הייתי בהלם לקרוא את הידיעה ומאחל לבלאט רק בריאות. אבל חשוב להבין שהמחלה אומנם כרונית, אך זו לא מחלה סופנית.
בתור מישהו שיש לו אח ואחות שאובחנו עם המחלה, אני יכול להגיד שבהתחלה זה נשמע מפחיד, אך זה לא סוף העולם ועם טיפוך נכון אפשר לחיות עם המחלה הרבה שנים בלי הידרדרות משמעותית. נכון שזה לא צחוק, אבל זה גם לא שמחר או מחרתיים או עוד 5 שנים הוא יהיה נכה שלא מסוגל ללכת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 20, 2019 9:03 am 
Junior

שיהיה בריא כמובן, אבל ברשותכם שתי טענות פחות פופולריות:

1. זה לא אמיץ במיוחד להודות באופן פומבי שאתה חולה. יותר מזה, מי שמחמיא לבלאט על האומץ, מסכים במשתמע עם איזשהי הנחה לא ברורה שלהיות חולה זה בושה.
2. להיות חולה גם לא הופך אותך ברגע לאיזה יצור נעלה מבחינה מוסרית. בלאט היה טיפוס די בלתי נסבל בעיניי לפני שידעתי שהוא חולה, והוא נשאר כזה גם אחרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 20, 2019 9:14 am 
Junior

לטרשת נפוצה מתלווה עול פסיכולוגי לא פשוט, במיוחד לאנשים צעירים וגם במיוחד לאנשים באור הזרקורים. אין שום בעיה שבלאט מעלה מודעות למחלה ואולי מחזק אפילו צעיר אחד איפושו שבדיוק התחיל אוניברסיטה וקיבל את הידיעה שיש לו טרשת נפוצה. מעין תגובת אריה כזאת יצאה לך..תהיה בריא.

ולגבי מה שכתב ודים. הוא קיבל את הסוג הגרוע. בנוסף, זה מאוד נדיר טרשת בגילו, ולפי המחקרים שאני מכיר זה מעיד בדרך כלל על קצב התדרדרות מהיר במיוחד עם הסוג הפרוגרסיבי.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 20, 2019 10:06 am 
Freshman

נביא בעירו כתב:
שיהיה בריא כמובן, אבל ברשותכם שתי טענות פחות פופולריות:

1. זה לא אמיץ במיוחד להודות באופן פומבי שאתה חולה. יותר מזה, מי שמחמיא לבלאט על האומץ, מסכים במשתמע עם איזשהי הנחה לא ברורה שלהיות חולה זה בושה.
2. להיות חולה גם לא הופך אותך ברגע לאיזה יצור נעלה מבחינה מוסרית. בלאט היה טיפוס די בלתי נסבל בעיניי לפני שידעתי שהוא חולה, והוא נשאר כזה גם אחרי.

1.הבנתי שהחיפושים בגוגל בנושא המחלה גדלו באופן משמעותי לאחר ההודעה של בלאט. הרי לך יתרון של הגדלת המודעות.
2.מסכים לגבי התכונות של בלאט, אבל מה הקשר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 20, 2019 11:43 am 
Junior

1. לא אמרתי שאין חשיבות לכך שמדברים על מחלות, דיברתי ספציפית על סוגיית ה״אומץ״.
2. מה הקשר למה? זה עוד הערה שרציתי להעיר. ראיתי את אחד מעיתונאי הכדורסל הבגירים מצייץ שבלאט הוא ״אדם גדול״ והיה נראה לי ששווה להזכיר שאפשר בהחלט להיות חרא של בנאדם שחולה במחלה קשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 20, 2019 12:06 pm 
Sophomore

1. כאן בת'רד אף אחד לא השתמש במילה "אומץ". אבל בהחלט, הוא מתמודד כרגע עם דבר נוראי וניכר גם שהוא חווה אותו ככזה, ועדיין הוא מרגיש מחויבות (לא רק כלפי עצמו) להתייחס לכך באופטימיות ונחישות. זה מעורר השראה, ונותן תקווה, בהחלט. וזה לא משהו מובן מאליו. אני בטוח שהאופן שבו הוא מדבר על זה משמעותי להמון אנשים עכשיו.

2. לא קשור בכלל לת'רד. אבל כן נותן פשר להודעה שלך. השנאה משבשת לך את המחשבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 20, 2019 3:33 pm 
Junior

לתומי, חשבתי שאפשר לדבר גם על דברים שקשורים לנושא של הת׳רד, גם אם לא נאמרו בו באופן מפורש. מצטער אם טעיתי ופגעתי ברגשות של מישהו. כמעט בכל האתרים ראיתי התייחסות לאומץ שבלאט הפגין בזה שהוא הודה שהוא חולה. בעיניי זה שטויות ובמידה מסויימת, אפילו מזיק. רועי כהן קרא לבלאט אדם גדול. דורון קרמר כבר קרא לו דמות מיתולוגית. בעיניי יש פה הסחפות טיפשית ומנותקת מהמציאות. בכל מקרה, זה לא קשור בכלל לשנאה שאני (לא) חש כלפי בלאט. הוא דמות שאני לא אוהב, אבל כמובן שאני מאחל לו רק בריאות. ועדיין, יש לי מה להגיד על האופן שבו התקשורת מגיבה לפרסום על המחלה שלו. שוב, אני מקווה שזה בסדר...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 20, 2019 5:24 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
טרשת נפוצה יכולה להיות מחלה לא רק קשה אלא גם קטלנית. ידידה טובה מאוד שלי מתה בגיל 41 ממנה.

אין לי מושג מה ההשלכות של גילוי בגיל מאוחר על קצב ההתקדמות ועד כמה היא דומה למחלות ניוון שרירים, ע"ע מאיר איינשטיין.

אבל לגמרי שיהיה בריא ואני מאחל לו התמודדות קלה במידת האפשר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 02, 2019 8:59 pm 
Junior

אופירה אסייג שוברת שיאים של עצמה בשאלה הזאת לבלאט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' נובמבר 02, 2019 11:26 pm 
Hall of Famer

וואו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 19, 2019 9:44 am 
Junior

דיוויד בלאט מונה ליועץ מקצועי בניו יורק ניקס, ופרש רשמית מאימון
https://sports.walla.co.il/item/3330194

ציטוט:
דיוויד בלאט מונה הערב (רביעי) רשמית לתפקיד היועץ המקצועי בניו יורק ניקס. המאמן בן ה-60, שפתח את העונה באולימפיאקוס ממנה פוטר לאחר זמן קצר, הודיע על פרישה מאימון ומעבר לתפקיד חדש.

בלאט אמר לאחר המינוי: "אני מצפה ומתרגש לקראת הצעד הבא בקריירה שלי כשאני פורש רשמית מאימון והולך אחר הזדמנויות אחרות בכדורסל. במשך זמן רב התעניינתי בתפקיד בהנהלה ואני מודה לסטיב מילס וסקוט פרי על ההזדמנות שניתנה לי להיות חלק מצוות ההנהלה".

מטעמם של נשיא הניקס סטיב מילס והמנהל המקצועי סקוט פרי נמסר: "דיוויד בלאט הוא מוח כדורסל נהדר ואנחנו מחכים להוסיף אותו לארגון שלנו. הוא יהיה נכס נהדר למשרדים שלנו, לקבוצת ה-G ליג ולסקאוטינג הבינלאומי".

בלאט הוזכר בשנים האחרונות לא פעם כמועמד לתפקיד המאמן בניקס, אבל בקבוצה בחרו מועמדים אחרים. לבלאט יש קשר קרוב עם נשיא הקבוצה סטיב מילס, עמו שיחק באוניברסיטת פרינסטון. לבלאט גם יש קשר קרוב עם סגן נשיא הניקס, קרייג רובינסון, סגן הנשיא לפיתוח שחקנים, שגם הוא שיחק בפרינסטון ביחד עם השניים.

הניקס, כמעט כרגיל, היא אחת הקבוצות החלשות בליגה ואחרי שליש עונה רושמת מאזן חלש של 21:7 וממוקמת במקום ה-13 במזרח. בקיץ היא איבדה את קריסטפס פורזינגיס לטובת דאלאס ומי שמובילים אותה העונה הם מרכוס מוריס, ג'וליוס רנדל ואר ג'יי בארת' הרוקי שנבחר במקום השלישי בדראפט האחרון וקולע מעל 14 נקודות למשחק. מעבר לשחקנים האלו, אין בקבוצה שמות בולטים במיוחד.

בלאט, 60, רשם קריירת אימון מפוארת במיוחד שכללה מספר קדנציות במכבי תל אביב (כולל זכייה מדהימה באליפות אירופה) והשיא היה כשמונה למאמן קליבלנד מה-NBA והעפיל עמה לגמר, שם היא הפסידה לגולדן סטייט.

בלאט חזר מארה"ב לטורקיה, שם הוא זכה עם סקוטי ווילבקין ביורוקאפ ועונה לאחר מכן מונה למאמנה של אולימפיאקוס, אותה הוא אימן גם העונה. בין הישגיו הבולטים היו כמובן הזכייה עם מכבי תל אביב ביורוליג ב-2014 ואליפות אירופה עם רוסיה ב-2007. בסך הכל זכה בלאט בחמש אליפויות בישראל ונבחר למאמן העונה ארבע פעמים.

באוגוסט האחרון הודיע בלאט שהוא מתמודד עם מחלת טרשת נפוצה, אך למרות זאת היה נחוש להמשיך לעבוד ולהתמודד עם הלחצים שכרוכים בכך, עד שפוטר לפני כחודשיים מתפקידו כמאמן אולימפיאקוס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 19, 2019 9:47 am 
מנהל פורום

אני מניח שגם כך הוא יחתור תחת מילס בשביל לקבל את משרת ה-GM, למזלו של מילס, קשה לחתור עם טרשת, בגלל הנכות וכזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 19, 2019 9:19 pm 
Junior

מילס והוא חברים כאמור, לא נראה לי שיחתור תחתיו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 20 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר