סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 18, 2024 3:42 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 198 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: א' אוגוסט 18, 2019 5:19 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
אה בהחלט. מפתיע ומערער כל פעם מחדש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 18, 2019 6:24 pm 
Hall of Famer

מאנו כתב:
אה בהחלט. מפתיע ומערער כל פעם מחדש.

שמח לשמוע 8)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 18, 2019 7:15 pm 
Sophomore

זו הייתה אמירה כללית. במוחי התכוונתי למנגנון השקרים העצמיים שאנשים מפעילים כדי לשמור על סדר בעולמם.

מבין שיתכן שהייתי ברור רק לעצמי. ושזה כנראה לא הפורום המתאים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 18, 2019 7:46 pm 
Hall of Famer

דיסוננס קוגנטיבי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 19, 2019 3:48 am 
Hall of Famer

כל עוד אתם מרוצים מעצמכם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 19, 2019 4:07 am 
Hall of Famer

סליחה, אבל ההסברים שלך על טורונטו בשנה , הם דיסוננס קוגנטיבי 101
זאת האמת לצערי כי אני חושב שהינקי כן הביא בשורה כלשהי לליגה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 19, 2019 9:54 am 
Hall of Famer

זה בסדר, גם ההסבר שלו על הבניה של גולדן סטייט, איך הם ידעו על היכולת המופלאה של הסגל שלהם לפני הפריצה של כולם ולכן צריך להתייחס לבניה של הווריירס כבניה של שחקני טופ ווטאבר היא לירות קודם ואז לצייר מסביב את המטר.ה

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אוגוסט 19, 2019 12:29 pm 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
זה בסדר, גם ההסבר שלו על הבניה של גולדן סטייט, איך הם ידעו על היכולת המופלאה של הסגל שלהם לפני הפריצה של כולם ולכן צריך להתייחס לבניה של הווריירס כבניה של שחקני טופ ווטאבר היא לירות קודם ואז לצייר מסביב את המטר.ה

לא אמרתי שהם ידעו :roll:. למעשה, חזרתי על זה כמה פעמים.
הם הגיעו להצלחה כי היה להם את הגרעין הזה ביד. ווסט אמנם מבריק אבל מאיפה אני יודע מה הם ידעו ומה הם לא ידעו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 20, 2019 12:05 am 
Hall of Famer

אז רגע, גולדן סטייט היא לא קבוצה שנבנתה לפי המודל להצלחה כפי שאתה מגדיר אותו?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 20, 2019 1:26 am 
Hall of Famer

אתה באמת לא מבין?

אני מנסה לתאר מה קבוצה צריכה כדי להצליח, כדי לקחת אליפות.
קבוצה כזו צריכה גרעין מסוג מסוים.
אפשר לבנות סביב הגרעין הזה ולהוסיף אליו,
אבל אם מאיצים בנייה לפני שיש את הגרעין הזה אז סביר להניח שהפוטנציאל לא יתממש והקבוצה לא תהיה קונטנדרית.

אני לא יודע מה תכננו ומה ידעו שם אבל מה שקרה בג״ס בפועל זה שהגרעין העתידי היה קיים, כאשר החלו להוסיף את איגי, בוגוט ואחרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 20, 2019 1:39 am 
Hall of Famer

אני באמת לא מבין. אתה מדבר המון על קבלת החלטות, על משחק ההנהלות. אתה מחלק ציונים למהלכים, להנהלות השונות.
אז עכשיו אתה מדבר על הבניה של הווריירס במונחים סטריליים, ללא התייחסות לקבלת החלטות. היה גרעין, השחקנים התחברו, הקבוצה הביאה וטרנים להשתפר ו-וואללה יש אליפות וכמובן אין לנו מושג מה ידעה ההנהלה של הווריירס לגבי הגרעין הזה, כן או לא.
אז בתור מי שמעניין אותו משחק ההנהלות, מה קרה שם. האם כשהם הוסיפו את בוגוט, איגי ואחרים זאת הייתה האצת בניה שהצליחה, או שהם כבר ידעו מה שיש להם ביד ופשוט אחרי שהשיגו את הגרעין רק הוסיפו את החתיכות החסרות.

ולהגיד, אני לא יודע, זה לעקר את כל הדיונים שהשתתפת בהם וידעת לספר לנו מה הנהלה X צריכה או לא צריכה לעשות.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 20, 2019 1:49 am 
Hall of Famer

ATT אני מאד מצטער וזה חוזר על עצמו, אבל המודל שלך פשטני באופן מובהק. נדמה לי שזאת הבעיה של כולם פהץ

כלומר, כן - ברור שקבוצה צריכה X כוכבים ו Y כוכבי משנה ו Z שחקנים משלימים בשביל לקחת אליפות. אבל:
א/ X' Y Z הם משתנים שיכולים להשתנות הרבה, בהתאם לזהות ה X , לזהות ה Y ולזהות ה Z. קוואי לקח אליפות בלי כוכב לצידו. הפיסטונס 2004 לקחו אליפות עם חבורה של Yים. ואילו גולדן סטייט היו צריכים שלושה Xים (או ארבעה, תלוי איך סופרים את דריימונד). שנה הבאה, לאף קבוצה אין יותר משני Xים, ואלוהים רק יודע כמה Zים או Yים.
ב. וזה אולי חשוב יותר - אי אפשר לדעת מי יהיה X, מי יהיה Y ומי יהיה Z. גולדן סטייט לא ידעו שדריימונד יהיה מי שהוא כשהם בחרו אותו. כן, יש מתי מספר קבוצות שיכולות להרשות לעצמם לבנות דרך כוכב ראשי (גולדן סטייט יכלה להביא את דוראנט בגלל שהם כבר הצליחו. מיאמי בנתה סביב וויד ולברון). אבל זה נדיר וקשה. אלא אם יש לך כדור בדולח, זה די בלתי אפשרי.
ג. וגם כן - יש MATURITY. כלומר, קבוצה, נניח פילדלפיה, יכולה למלא את עצמה כמה שהיא רוצה בדראפט, אבל גם היא לא תדע, אם השחקן שהיא בחרה והחתימה יחליט להבשיל דווקא בעונתו החמישית בליגה (אולדיפו למשל שהיה צריך לעבור שתי קבוצות עד שגילו אותו, ואפילו סיאקם רק בעונה השלישית, עוד דוגמה - וראסל הפך להיות שחקן רק בעונתו הרביעית, וגם בקבוצתו השניה) . יש פה כל כך הרבה משתנים שונים.

ולכן אני אומר, זה לא שהמודל שלך לא נכון, זה שהוא פשטני ובגדול - לא אומר כלום.

מה שאני כן חושב, אבל כרגע לא יכול להוכיח זה שקבוצה צריכה לדעתי בסיס מנצח, בשביל להפוך אותו למשהו עוד יותר מנצח. קשה מאד לעשות את כל הדרך מ-0 ל -100, רק בגלל הנחות כלשהן (שכאמור, יכולות להשתנות אלף פעם) כמו שעשה הינקי. הרבה יותר קל להגיע מ 50 ל 100.

דוגמאות: בוא ניקח את כל האלופות האחרונות.
טורונטו - היתה קבוצה טובה במשך שנים על גבי שנים, עשתה קנייץ' קטן, והביאה את קוואי במקום דרוזן. זה הספיק לאליפות, אבל רק בגלל שהיה שם בסיס לא רע.
גולדן סטייט - עזוב, היתה שם אלילת מזל רצינית, אבל הם בהחלט השתפרו עם השנים. גם בשנתיים לפני עונת 14-15 המדהימה, גולדן סטייט הראתה דברים יפים, ופלייאופים. אמנם היתה חסרה לה הגנה. אבל ברגע שהם הביאו את איגודלה בתור פיסה חסרה - דברים בהחלט התחילו להשתנות. אבל כאמור, הווריורס היו לא רעים גם קודם. לא אלופים, אבל לא רעים. ובעיקר, צעירים.
קליבלנד - לברון מאוהיו וזה לא הזיק, למען האמת במזרח המאד חלש זה פשוט הספיק שנה אחר שנה. היתה לה קבוצה מחורבנת קודם, אבל גם הם קלטו שהיה להם ביד נכס אחד שיהיה שווה הרבה ליד נכס כמו לברון - קיירי כמובן. אין ספק שהם קבוצה שכן הגיעה מ 0 ל 100 תוך זמן קצר, בניגוד לשתיים הקודמות, אבל כאמור - לברון מאקרון, וזה לא מזיק.
מיאמי - היה להם את וויד כבר, ואליפות ב 2006...
דאלאס - דאלאס היא קבוצת צמרת בליגה מאז בערך שנת 2000, ועד האליפות ב 2011.
הלייקרס - האמת, קצת כמו קליבלנד השניה של לברון - המזל שלהם היה בכך שהיה להם כוכב אחד גדול כבר (קיירי, לעומת קובי), שהיה צריך לצרף אליו משהו בשביל להיות גדולים. המשהו הזה היה פאו גאסול (וביינום בשיאו, אחלה בחירת דראפט).
בוסטון - היה להם בסיס עם פול פירס, אבל אין ספק שהמון מזל עם גארנט ואלן. לא דבר שאפשר לבנות עליו.

בקיצור, זה לא תמיד נכון, ולא תמיד מדויק. אבל בגדול, עדיף שיהיה בסיס כלשהו והצלחה ראשונית כלשהי, בשביל לבנות אלופה. עכשי,ו ברור שבכל זמן נתון בליגה, יש 12 קבוצות "סבירות או "טובות", ולא כולן יעשו אליפות, אבל זה בטח לא מזיק, שהבסיס הוא לא 0.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 20, 2019 2:20 am 
Junior

מה שנורטון אמר.
בגדול, אם במקום מודל מורכב תרשום בכל פעם: "בשביל לקחת אליפות צריך שחקנים טובים", יהיה לזה אותו ערך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 20, 2019 3:15 am 
Hall of Famer

נחמד לשמוע שיש טעם למה שאני כותב כאן :roll:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 20, 2019 3:28 am 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
אני באמת לא מבין. אתה מדבר המון על קבלת החלטות, על משחק ההנהלות. אתה מחלק ציונים למהלכים, להנהלות השונות.
אז עכשיו אתה מדבר על הבניה של הווריירס במונחים סטריליים, ללא התייחסות לקבלת החלטות. היה גרעין, השחקנים התחברו, הקבוצה הביאה וטרנים להשתפר ו-וואללה יש אליפות וכמובן אין לנו מושג מה ידעה ההנהלה של הווריירס לגבי הגרעין הזה, כן או לא.
אז בתור מי שמעניין אותו משחק ההנהלות, מה קרה שם. האם כשהם הוסיפו את בוגוט, איגי ואחרים זאת הייתה האצת בניה שהצליחה, או שהם כבר ידעו מה שיש להם ביד ופשוט אחרי שהשיגו את הגרעין רק הוסיפו את החתיכות החסרות.

ולהגיד, אני לא יודע, זה לעקר את כל הדיונים שהשתתפת בהם וידעת לספר לנו מה הנהלה X צריכה או לא צריכה לעשות.

אני לא חושב שיש טעם לספקלץ מה הם ידעו ומה לא, מה היה מכוון ומה לא
כאשר הדיון הוא מה צריך כדי לקחת אליפויות.

ולא, שחקנים טובים זו לא התשובה.

אחרי שמבינים מה צריך כדי לקחת אליפויות, נשאלת שאלה נפרדת של מה צריך לעשות, איך כדאי לבנות אלופה - זה דיון נפרד,
שכדאי לנהל כשהגרעין נמצא in mind.
יכולות להיות הרבה אסטרטגיות ודרכים להגיע למטרה (חלקן טובות יותר וחלקן טובות פחות) אבל חשוב להתמקד בה.

אם ניקח את הקליפרס למשל, הם החתימו את גריפין אבל אי אפשר לקחת אליפות עם גריפין כשחקן מרכזי (למרות שהוא ׳שחקן טוב׳).
הם שלחו אותו לדטרויט וקיבלו בין השאר את טוביאס החמוד (שגם הוא ׳שחקן טוב׳)
אבל גם טוביאס לא יכול להיות השחקן הטוב באלופה (ספק אם הוא יכול להיות השחקן השלישי בטיבו באלופה).
הקליפרס לא הסתפקו בקבוצה החמודה מאוד שהייתה להם בשנה שעברה ושלחו את טוביאס תמורת בחירות איכותיות + שאמט ואחר כך ניצלו את הבחירות, ביחד עם הקאפ ספייס הפנוי שלהם, כדי להשיג סופרסטאר + כוכב. הגרעין הזה, שכמעט בכל המקרים כולל סופרסטאר, הוא מעין מגדלור שאתה חייב שיהיה לך מול העיניים וללכת לקראתו. אתה לא יכול להיעצר כשיש לך קבוצה חמודה באותה מידה שאתה לא יכול לשמוח כשיש לך ROY, כשהוא לא עתיד להתפתח לכוכב. הקליפרס עשו את זה.

הם עשו את זה אחרת מפילי והינקי, בין השאר כי הם התחילו את הדרך עם נכסים משמעותיים (גריפין ופול בעיקר), מעט בדומה לבוסטון לפני הטרייד עם הנטס, אבל עד ההימור האחרון all in הם עשו מהלכים מבריקים בעיניי, אחד אחרי השני (כולל החתמות בזול של רול פליירס איכותיים מאוד), שאפשרו להם להגיע לכאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 20, 2019 3:30 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:
ATT אני מאד מצטער וזה חוזר על עצמו, אבל המודל שלך פשטני באופן מובהק. נדמה לי שזאת הבעיה של כולם פהץ

כלומר, כן - ברור שקבוצה צריכה X כוכבים ו Y כוכבי משנה ו Z שחקנים משלימים בשביל לקחת אליפות. אבל:
א/ X' Y Z הם משתנים שיכולים להשתנות הרבה, בהתאם לזהות ה X , לזהות ה Y ולזהות ה Z. קוואי לקח אליפות בלי כוכב לצידו. הפיסטונס 2004 לקחו אליפות עם חבורה של Yים. ואילו גולדן סטייט היו צריכים שלושה Xים (או ארבעה, תלוי איך סופרים את דריימונד). שנה הבאה, לאף קבוצה אין יותר משני Xים, ואלוהים רק יודע כמה Zים או Yים.
ב. וזה אולי חשוב יותר - אי אפשר לדעת מי יהיה X, מי יהיה Y ומי יהיה Z. גולדן סטייט לא ידעו שדריימונד יהיה מי שהוא כשהם בחרו אותו. כן, יש מתי מספר קבוצות שיכולות להרשות לעצמם לבנות דרך כוכב ראשי (גולדן סטייט יכלה להביא את דוראנט בגלל שהם כבר הצליחו. מיאמי בנתה סביב וויד ולברון). אבל זה נדיר וקשה. אלא אם יש לך כדור בדולח, זה די בלתי אפשרי.
ג. וגם כן - יש MATURITY. כלומר, קבוצה, נניח פילדלפיה, יכולה למלא את עצמה כמה שהיא רוצה בדראפט, אבל גם היא לא תדע, אם השחקן שהיא בחרה והחתימה יחליט להבשיל דווקא בעונתו החמישית בליגה (אולדיפו למשל שהיה צריך לעבור שתי קבוצות עד שגילו אותו, ואפילו סיאקם רק בעונה השלישית, עוד דוגמה - וראסל הפך להיות שחקן רק בעונתו הרביעית, וגם בקבוצתו השניה) . יש פה כל כך הרבה משתנים שונים.

ולכן אני אומר, זה לא שהמודל שלך לא נכון, זה שהוא פשטני ובגדול - לא אומר כלום.

מה שאני כן חושב, אבל כרגע לא יכול להוכיח זה שקבוצה צריכה לדעתי בסיס מנצח, בשביל להפוך אותו למשהו עוד יותר מנצח. קשה מאד לעשות את כל הדרך מ-0 ל -100, רק בגלל הנחות כלשהן (שכאמור, יכולות להשתנות אלף פעם) כמו שעשה הינקי. הרבה יותר קל להגיע מ 50 ל 100.

דוגמאות: בוא ניקח את כל האלופות האחרונות.
טורונטו - היתה קבוצה טובה במשך שנים על גבי שנים, עשתה קנייץ' קטן, והביאה את קוואי במקום דרוזן. זה הספיק לאליפות, אבל רק בגלל שהיה שם בסיס לא רע.
גולדן סטייט - עזוב, היתה שם אלילת מזל רצינית, אבל הם בהחלט השתפרו עם השנים. גם בשנתיים לפני עונת 14-15 המדהימה, גולדן סטייט הראתה דברים יפים, ופלייאופים. אמנם היתה חסרה לה הגנה. אבל ברגע שהם הביאו את איגודלה בתור פיסה חסרה - דברים בהחלט התחילו להשתנות. אבל כאמור, הווריורס היו לא רעים גם קודם. לא אלופים, אבל לא רעים. ובעיקר, צעירים.
קליבלנד - לברון מאוהיו וזה לא הזיק, למען האמת במזרח המאד חלש זה פשוט הספיק שנה אחר שנה. היתה לה קבוצה מחורבנת קודם, אבל גם הם קלטו שהיה להם ביד נכס אחד שיהיה שווה הרבה ליד נכס כמו לברון - קיירי כמובן. אין ספק שהם קבוצה שכן הגיעה מ 0 ל 100 תוך זמן קצר, בניגוד לשתיים הקודמות, אבל כאמור - לברון מאקרון, וזה לא מזיק.
מיאמי - היה להם את וויד כבר, ואליפות ב 2006...
דאלאס - דאלאס היא קבוצת צמרת בליגה מאז בערך שנת 2000, ועד האליפות ב 2011.
הלייקרס - האמת, קצת כמו קליבלנד השניה של לברון - המזל שלהם היה בכך שהיה להם כוכב אחד גדול כבר (קיירי, לעומת קובי), שהיה צריך לצרף אליו משהו בשביל להיות גדולים. המשהו הזה היה פאו גאסול (וביינום בשיאו, אחלה בחירת דראפט).
בוסטון - היה להם בסיס עם פול פירס, אבל אין ספק שהמון מזל עם גארנט ואלן. לא דבר שאפשר לבנות עליו.

בקיצור, זה לא תמיד נכון, ולא תמיד מדויק. אבל בגדול, עדיף שיהיה בסיס כלשהו והצלחה ראשונית כלשהי, בשביל לבנות אלופה. עכשי,ו ברור שבכל זמן נתון בליגה, יש 12 קבוצות "סבירות או "טובות", ולא כולן יעשו אליפות, אבל זה בטח לא מזיק, שהבסיס הוא לא 0.

אני לא מסכים שיותר קל להגיע מ-50 ל-100 מאשר מ-0 ל-100.
אם אתה מגיע ל-50 ללא סופרסטאר, שחקן שהוא כרגע או יהיה בעתיד טופ5 בליגה, סביר שלא עשית כלום.
אליפות ללא סופרסטאר כמו שדטרויט לקחה היא חריגה. הסיכוי קיים אבל הוא בערך 10%.

איך משיגים את הסופרסטאר הזה?

המקרה של טורונטו הוא חריג. הם קיבלו סופרסטאר ״במתנה״ תמורת אולסטאר, בהשאלה לשנה אחת.
זה לא קורה בדרך כלל. עוד דבר שלא קורה בדרך כלל זה שקבוצות מתחברות כל כך במהירות.
כמו כן, כמו שכתבתי כבר כמה פעמים, סיאקם בעיניי הוא כוכב לכל דבר.

שאר הקבוצות האלופות היו צריכות סופרסטאר בנמצא (דראפט לרוב - קובי, לברון, ווייד, דאנקן, ג׳ורדן, קארי וכו׳)
או סגל ותנאים מפתים (ערים מרכזיות ומושכות; מאמן שכיף לשחק עבורו + כוכבים נוספים) כדי להביא אחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 20, 2019 11:27 am 
Freshman

הדיון לדעתי לא צריך לסבוב סביב השאלה של איך בונים אלופה, אלא איך בונים מועמדת לאליפות.
כאשר ההבדל בין קבוצה שעפה בחצי-גמר המזרח לאלופה הוא 4 קפיצות סביב הטבעת וסל, ההסתכלות רק על אלופות מטעה מאוד.

להגיד שדטרויט היא הקבוצה היחידה שלקחה אליפות ללא שחקן טופ X היא קצת דמגוגית (בטח שאפילו זה לא ממש נכון אם היו מעריכים את השחקנים בעונה שלפני האליפות שנלקחה. למשל, דאלאס, סן אנטוניו של 2014, בוסטון, מיאמי של 2006)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 20, 2019 12:11 pm 
Sophomore

בנאדם חייב לשאול את עצמו, האם בעולם מקביל, שבו הזריקה הזאת של קוואי יוצאת החוצה ופילי מנצחים בהארכה - עדיין סיאקם ולאורי ייחשבו בעיני ATT לכוכבים ראויים בקבוצה אלופה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 20, 2019 1:06 pm 
Hall of Famer

מאנו כתב:
בנאדם חייב לשאול את עצמו, האם בעולם מקביל, שבו הזריקה הזאת של קוואי יוצאת החוצה ופילי מנצחים בהארכה - עדיין סיאקם ולאורי ייחשבו בעיני ATT לכוכבים ראויים בקבוצה אלופה.

אתם קוראים את מה שאני כותב? :?

בהתחשב בכך שכתבתי אחרי המשחק ה-1 או ה-2 בסדרה של טורונטו מול פילי, אחריה עקבתי מקרוב, שסיאקם הוא כוכב לכל דבר אז כן. הוא בהחלט היה כוכב בעיניי גם אם פילי היו לוקחים את הסדרה.
כתבתי גם מספר פעמים שלאורי הוא לא כוכב בעיניי. הוא בסביבות הטופ10 בעמדה שלו, אזור ה-טופ50 בליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 20, 2019 1:24 pm 
Hall of Famer

עודד ל כתב:
הדיון לדעתי לא צריך לסבוב סביב השאלה של איך בונים אלופה, אלא איך בונים מועמדת לאליפות.
כאשר ההבדל בין קבוצה שעפה בחצי-גמר המזרח לאלופה הוא 4 קפיצות סביב הטבעת וסל, ההסתכלות רק על אלופות מטעה מאוד.

להגיד שדטרויט היא הקבוצה היחידה שלקחה אליפות ללא שחקן טופ X היא קצת דמגוגית (בטח שאפילו זה לא ממש נכון אם היו מעריכים את השחקנים בעונה שלפני האליפות שנלקחה. למשל, דאלאס, סן אנטוניו של 2014, בוסטון, מיאמי של 2006)

אני ממש לא מסכים איתך לגבי דאלאס וגם לא מיאמי של 2006 אבל אם אזרום איתך לרגע
אתה אומר שבמרוצה של 16 שנים (שנבחרו באופן נוח אגב, לפני כן היו השושלות של סן אנטוניו, הלייקרס והבולס :)) היו 4 קבוצות שלקחו אליפות בלי סופרסטאר.
אז גם אם לוקחים את השנים שנוחות לטענה שלך ומוסיפים קבוצות שהיה להן סופרסטאר בעיניי ובעיניך לא, עדיין מגיעים רק ל-25%.

אני מסכים שאפשר לקחת אליפות ללא סופרסטאר, יש כל מיני מבנים של אלופות, אבל זה לא קל בכלל כי אתה צריך לעבור על פני כמה כאלו בפלייאוף.
ברוב השנים, הקבוצות שיש להן סופרסטאר זוכות באליפות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 20, 2019 2:45 pm 
Freshman

Att כתב:
עודד ל כתב:

אני ממש לא מסכים איתך לגבי דאלאס וגם לא מיאמי של 2006 אבל אם אזרום איתך לרגע
אתה אומר שבמרוצה של 16 שנים (שנבחרו באופן נוח אגב, לפני כן היו השושלות של סן אנטוניו, הלייקרס והבולס :)) היו 4 קבוצות שלקחו אליפות בלי סופרסטאר.
אז גם אם לוקחים את השנים שנוחות לטענה שלך ומוסיפים קבוצות שהיה להן סופרסטאר בעיניי ובעיניך לא, עדיין מגיעים רק ל-25%.

אני מסכים שאפשר לקחת אליפות ללא סופרסטאר, יש כל מיני מבנים של אלופות, אבל זה לא קל בכלל כי אתה צריך לעבור על פני כמה כאלו בפלייאוף.
ברוב השנים, הקבוצות שיש להן סופרסטאר זוכות באליפות.

למה אתה בכוח מנסה לבדוק רק אלופות?
כמעט ולא היה שום פער בין פילי לבין טורנטו בשנה שעברה. בכל שנה (הרבה יותר מה-25% שהזכרת) יש לאלופה לפחות סדרה אחת בדרך לתואר שבה היא הייתה ממש קרובה ללהפסיד.
למה לא להכניס את הקבוצות שכמעט ניצחו למדגם?
אני לא חולק על זה שהיו פחות טובות מהאלופות עצמן, אלא שהן היו מאוד קרובות לאליפות ולא היה חסר הרבה כדי שייקחו אותה.
עוד דוגמא מהשנה החולפת - טורונטו בשנה האחרונה לא הייתה באמת יותר טובה מג"ס, אבל שמה את עצמה בעמדה טובה שבה אם גולדן סטייט תיפצע - היא כבר תוכל לנצח אותה בהסתברות טובה. המדד שלך מתעלם מסנן קבוצות כמו גולדן סטייט 2018-2019 למרות שברור שהיה לה סגל חלומי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 20, 2019 3:53 pm 
Hall of Famer

לפני שנחשוב ביחד אם זה הגיוני או לא, אני תוהה מה זה ייתן לנו?
יש לנו בעיניי מדגם מספיק גדול קבוצות אלופות כדי לנתח ולהבין מה מצריך כדי להגיע לשם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 20, 2019 3:54 pm 
Hall of Famer

אבל סיאקם הפך לכוכב רק השנה...וזאת בדיוק הבעיה. לא היה שום קשר לבנייה. כולה בחירה נמוכה הדראפט שבשנה השלישית הפך להיות שחקן. איך כל זה קשור למודל שלך, אלוהים יודע

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 20, 2019 4:03 pm 
Sophomore

גם כן כוכב, נראה אותו בעונה הקרובה מוביל את טורונטו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אוגוסט 20, 2019 4:05 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
אבל סיאקם הפך לכוכב רק השנה...וזאת בדיוק הבעיה. לא היה שום קשר לבנייה. כולה בחירה נמוכה הדראפט שבשנה השלישית הפך להיות שחקן. איך כל זה קשור למודל שלך, אלוהים יודע

נסה להפריד בין מה צריך כדי להיות קונטנדרית (כפי שאנחנו רואים ויכולים לנתח מההיסטוריה) לבין איך להגיע לשם.
אלו שני דיונים שונים ואנחנו כל הזמן מערבבים ביניהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 198 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: עופר האדום ו 123 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: