סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 6:42 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 280 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מונדובאסקט 2019
הודעהפורסם: ה' ספטמבר 05, 2019 6:05 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
זה נכון אבל האמת היא שיוקיץ׳ לא רחוק מאחוריו. היה מאוד דומיננטי שנה שעברה בדנבר ומותאם אולי יותר לסגנון האירופאי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 05, 2019 8:35 pm 
Junior

סמארט גם פצוע במקצת וכנראה ששומרים אותו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 06, 2019 2:31 pm 
Hall of Famer

במשחק המשמעותי היחיד של שעות הבוקר - פולין עם ניצחון רביעי, הפעם על רוסיה, ואלמלא תרחיש קיצון (שני ניצחונות של וונצואלה, עליהם ובשעות הקרובות על ארגנטינה) - מבטיחים עלייה יפה מאוד לרבע הגמר (כן, גם חרף ההגרלה המאוד קלה).
כל זה בלי מתאזרח שתורם יותר מדי (סלוטר הרי אמור לתת בראש ובראשונה קליעה - והוא עומד על 26% מחוץ לקשת בטורניר).

24.4.2012

נערך לאחרונה על ידי shmueliki בתאריך ו' ספטמבר 06, 2019 3:00 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 06, 2019 2:59 pm 
Hall of Famer

"מדד כוח" מעודכן:
http://www.fiba.basketball/basketballwo ... s-volume-4

פחות מעניין הסדר הספציפי, יש כאן כמה נתונים נחמדים, למשל:
האיטלקים קולעים 12.7 שלושת למשחק באחוז אדיר של 43.7%.
בוגדנוביץ' עם 15 קליעות מוצלחות לשלוש בשלושת המשחקים הראשונים (היום דווקא היה עם יום קליעה מחריד), כאשר כל נבחרת ליטא (בעלת מסורת הקליעה) - עם 16 כקבוצה.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 06, 2019 4:57 pm 
Hall of Famer

אז ארגנטינה ופולין סופית ברבע הגמר, המנצחת במשחק ביניהן תסיים ראשונה, וככל הנראה תימנע ממפגש מול סרביה.

משחק נוראי כעת בין ספרד ואיטליה
רוביו מחריד ברמות שאין לתאר, בפתיחה כל התקפה ספרדית במשך 5-6 דקות הסתיימה באיבוד או בשלשה קשה שלו (אחת נכנסה עם הקרש איכשהו...) והאיטלקים הובילו 5-15. כאן בערך יול נכנס ושינה לגמרי לבדו את המשחק, ומאז הנבחרות צמודות.
באופן מפתיע גאסול מנוטרל לגמרי תחת הסלים (בעיקר ע"י Biligha האנדר-סייז), והאחים הרננגומז מחזיקים אותם במשחק.
האיטלקים עם המון האסל מלווה פה ושם בקלאס של גאלינרי ודאטומה - אבל להם באמת קשה לייצר דקות של כדורסל איכותי בעקבות הספסל שלהם (ואת התירוץ הזה כמובן שאין לספרדים).

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 06, 2019 5:31 pm 
Hall of Famer

איכשהו ניצחון 60-67 לספרדים
גם הדקות האחרונות היו קשות לצפייה
האיטלקים הובילו 52-56, 4.5 דקות לסיום
משם בשבעה פוזשנים רצופים החטיאו 4 שלשות ואיבדו 3 כדורים (כמובן גם קשור להגנה שממול ולסגנון המשחק שהתפתח - אבל עדיין), והספרדים איכשהו הפכו את התוצאה
10/43 במשותף לשתי הנבחרות מחוץ לקשת

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 07, 2019 11:00 am 
Junior

איזה כיף לראות שיש בארגנטינה המשכיות ועתיד. בנימה זו, איזה כיף לריאל מדריד שיש לה שחקנים כמו קמפאצו (שהקפיצה שעשה בשנים האחרונות מדהימה) ולפרוביטולה.
ולואיס סקולה, עם 16 נקודות למשחק באליפות עולם בגיל 39 הוא תופעה מדהימה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 07, 2019 6:01 pm 
מנהל פורום

צ'כיה קבוצה מאומנת מאוד
כן, אנחנו יודעים מי המאמן שלה, העובדה שהשחקן הכי טוב שלה נמצא בעמדה שגורמת לקבוצה להיות מאומנת אולי עוזרת לננו. נצחון יפה על ברזיל, מספיק לה הפסד של ברזיל כדי שתעלה, תהייה חייבת לנצח את יוון רק אם ארה"ב תפסיד לברזיל, כמדומני.
ראיתי רק את הרבע האחרון של ארצות הברית יוון ככה שלא יודע להגיד הרבה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 07, 2019 6:18 pm 
Hall of Famer

מה שאני ראיתי זה שארה״ב התמקדה ביאניס והצליחה פחות או יותר לעצור אותו וליוונים לא היו כלי נשק אחרים.
נראה גם שישנה הססנות בקרב השחקנים האחרים לתרום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 07, 2019 6:26 pm 
Junior

ממה שאני ראיתי זה שארה"ב, בניגוד לצפוי, פשוט מרסקת בהגנה ומורידה את הקבוצות שמולה לסקור נמוך, הם ממש לא נוצצים, אבל צמד הגאונים שעל הקווים(לאידיוט אדלשטיין, ד"ש)פשוט הבינו שאין להם כוכבי על שממש מעל הטורניר ולכן חיזקו את המשחק הקבוצתי עם דגש על הגנה חונקת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 07, 2019 6:29 pm 
Hall of Famer

לא יודע אם אדלשטיין אידיוט אבל לא היה כיף לי לשמוע אותו היום.

האמריקאים עם הגנה חזקה, ללא ספק, אבל אני חושב שהם גם חשפו חולשה יחסית של היוונים.
מעניין יהיה לראות אותם מול התקפות טובות יותר.

בצד השני קמבה היה ממש אחלה. נראה כמו שחקן שכיף לשחק איתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 07, 2019 6:39 pm 
Sophomore

uriel17 כתב:
צ'כיה קבוצה מאומנת מאוד
כן, אנחנו יודעים מי המאמן שלה, העובדה שהשחקן הכי טוב שלה נמצא בעמדה שגורמת לקבוצה להיות מאומנת אולי עוזרת לננו. נצחון יפה על ברזיל, מספיק לה הפסד של ברזיל כדי שתעלה, תהייה חייבת לנצח את יוון רק אם ארה"ב תפסיד לברזיל, כמדומני.
ראיתי רק את הרבע האחרון של ארצות הברית יוון ככה שלא יודע להגיד הרבה

אם מפסידים ליוון וברזיל מפסידים אז שיוויון משולש של ברזיל יוון צכיה, אז אם מחשב נכון הם צריכים להפסיד בפחות מ12 ליוון כדי לעלות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 07, 2019 7:18 pm 
Sophomore

הטורניר הזה זאת הזדמנות נהדרת לראות משהו שאני טוען כל הזמן - יאניס שחקן מאוד מאוד מוגבל (וטיפש).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 07, 2019 7:23 pm 
Junior

בחיאת אבוק... בגלל זה הוא רק ה-Mvp של ה-NBA. הוא פשוט מוקף בקבוצה בינונית מאוד מאוד שבלעדיו לא הייתה מנצחת ולו משחק אחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 07, 2019 8:46 pm 
Hall of Famer

דווקא בהזדמנויות שהיה לו ספייס לעשות את מה שהוא עושה הכי טוב, הוא היה מאוד יעיל.
מצד שני, לשחק על אותו שחקן במשך 40 דקות זה קצת שבלוני. הוא דווקא משך הרבה דאבל טים שהוביל לקליעות חופשיות. מה לעשות שהיוונים אף פעם לא הצטיינו התקפית.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 07, 2019 8:47 pm 
Junior

אני לא ראיתי כמעט משחקי NBA, וברור לי שאלה שראו יוכלו להעיד טוב ממני, אבל מצפייה במשחקים של יוון יאניס באמת נראה שחקן מאוד מוגבל שבכל הקשור לקליעה ויכולת יצירת מצבים לעצמו. גם נוביצקי בזמנו היה מוקף בשחקנים בינוניים אבל אי אפשר היה להתעלם מהיכולות שלו בנבחרת גרמניה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 07, 2019 8:59 pm 
Junior

אני לא ראיתי אף פעם את ווילט צ'מברלין, הוא בטח היה מוקף באפסים אם קלע 100 נקודות במשחק... תרבות החפיפניקיות בחסות טראמפ ונתניהו הפכה לכל כך מקובלת שאנשים מביעים דעות על דברים שלא ראו, לא שמעו ושאין להם מושג בהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 07, 2019 9:00 pm 
Hall of Famer

נדמה לי ששכחת את ברישניקוב, רוי לופז ולאונרדו דה וינצ'י
בערך אותו קשר, כמו השמות שאתה הזכרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 07, 2019 9:02 pm 
Sophomore

לא ראיתי את יוון, אבל הוא לא יכול לקלוע מרחוק, אז מה שהוא עושה הכי טוב זה להכנס לסל ואז חייבים עליו עזרה ואז יש שלשה חופשית כי הוא מוסר טוב, אם לא יודעים לקלוע שלשות פנויות שהיום זאת הזריקה הכי טובה שאמורה להיות בכדורסל אז באמת אי אפשר לנצח. דוראנט או קוואי ואפילו אירווינג יהיו הרבה יותר טובים מיאנייס לקבוצה מוגבלת, אבל זה לא אומר שבכללי הם יהיו עדיפים עליו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 07, 2019 9:05 pm 
Junior

בדיוק, הבעיה שיוון כל כך מוגבלת בקליעה, שגם מייקל ג'ורדן לא היה עוזר לה. יאניס עושה את שלו, הוא פשוט מוקף בשחקנים חלשים מאוד, אם הוא היה ברוסיה, למשל, הוא היה משנה אותם מקצה לקצה, שם יש עם מי לעבוד למרות התוצאה הלא מחמיאה להם בתחרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 07, 2019 9:06 pm 
Hall of Famer

ליאניס בגדול בנ.ב.א יש שלושה מהלכים.
1. הכי טוב - במגרש פתוח הוא מדהים, בלתי עציר. אני מניח שבאליפות העולם יש הרבה פחות אפשרויות לכך.
2. פוסט אפ, בעיקר מצד שמאל של המגרש, ואז ניצול האתלטיות לסיום מהדהד. אבל זה משהו שכבר טורונטו הוכיחה שאפשר לעצור עם מספיק גופות גדולים.
3. ספוט אפ שוטינג כשצריך. הוא לא גדול, אבל הוא בהחלט השתפר ככל שהקריירה, ואפילו העונה האחרונה התקדמה. אבל זה עדיין לא מפחיד, מזכיר בעיקר את לברון של טרום 2010, ויש הרבה שחקנים שעושים את זה הרבה יותר טוב ממנו.

בקיצור, ציפוף מגרש, אינטנסיביות בהגנה, והרבה גופות גדולים מתחת לסל, הם מתכון נהדר לעשות ליאניס צרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 07, 2019 9:10 pm 
Junior

arie כתב:
אני לא ראיתי אף פעם את ווילט צ'מברלין, הוא בטח היה מוקף באפסים אם קלע 100 נקודות במשחק... תרבות החפיפניקיות בחסות טראמפ ונתניהו הפכה לכל כך מקובלת שאנשים מביעים דעות על דברים שלא ראו, לא שמעו ושאין להם מושג בהם.

הודעה מטופשת להפליא, כי את יאניס כן יצא לי לראות במסגרת הנבחרות. ועדיין סייגתי את הדברים בכך שאמרתי שאני בטוח שאלו שראו אותו עונה שלמה בטח ידעו לספר טוב ממני, אבל כנראה שאתה אוהב להתנפח סתם בזמנך הפנוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 07, 2019 9:11 pm 
Junior

אכן, טקטית בהחלט אפשר לעצור אותו בקלות יחסית בגלל השחקנים שמסביבו, זה כמובן לא אומר שהוא שחקן מוגבל, כמו שמציגים אותו כאן, כדורסל זה לא טניס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 07, 2019 9:23 pm 
Hall of Famer

arie כתב:
הוא פשוט מוקף בקבוצה בינונית מאוד מאוד שבלעדיו לא הייתה מנצחת ולו משחק אחד.
הבעיה שיוון כל כך מוגבלת בקליעה, שגם מייקל ג'ורדן לא היה עוזר לה. יאניס עושה את שלו, הוא פשוט מוקף בשחקנים חלשים מאוד

אנחנו עדיין מדברים על נבחרת עם שניים מהגארדים הטובים ביורוליג, המון סייז, ועוד שחקנים עם ניסיון ואיכויות (פרינטזיס ושות'). אולי יאניס זו לא התאמה אידיאלית לנבחרת שממילא לא מצטיינת בקליעה (ונניח שחקן כמו יוקיץ' היה מועיל שם הרבה יותר, אולי אפילו איזה מארק גאסול - למרות שאני בספק כאן), אבל לא צריך להגזים לשלילה ברמת השחקנים שלצידו.
לא יצא לי לראות כמעט את יוון עד עכשיו בטורניר (לצערי), אבל על פניו יאניס מאכזב מאוד בכמה קטגוריות:
2/8 מצטבר לשלוש (בקשת אירופית!)
רק שני אסיסטים למשחק (תלוי גם בחברים שלא הכי קולעים, אבל עדיין נמוך מדי)

אני עדיין מקווה לניצחון גדול שלהם מול צ'כיה ומעבר לשלבים הגבוהים

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ספטמבר 07, 2019 9:48 pm 
Hall of Famer

שחקן "אלמוני" שראוי לציון באליפות הזו (אישית וקבוצתית) הוא הסנטר (2.17) הצ'כי Ondrej Balvín בן ה-26. נתן בעונה האחרונה עונת בכורה מכובדת ביורוליג במדי גראן-קנאריה: 6.6 נק', 64% לשתיים, 5.1 ר'. עבר לפני זה עונה בבאיירן ושנים רבות בסביליה - אבל לא היה משהו מיוחד על פניו.
כעת באליפות הוא מפציץ עם ממוצעים של 11.5 נק' (71% לשתיים, הרבה דאנקים - גם את זה צריך לדעת לעשות), 9.5 ר', 1.8 חס'.

באותו הקשר אבל מנקודת ראות שונה - כשמדברים על המעמד היחסי בשנים הבאות של נבחרת ישראל לאור נבחרות העתודה האחרונות, אז כרגע עושה רושם שאנחנו בפיגור לא קטן לא רק מול העילית היבשתית, אלא גם מול הנבחרות ה"אפורות" יותר: צ'כיה כאמור, פולין, רוסיה (שנראים בסך הכל סביר ללא שבד וללא מתאזרח כלשהו), וזה בטורניר בו אנו לא רואים בעיניים את קרואטיה, סלובניה, לטביה וכו'. עדיין אני לא רואה כל כך מקום לאופטימיות...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 280 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 12  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: picknroll, סאבוניס ו 171 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: