Att כתב:
אני אוהב את זה שזורקים שמות שנשמעים טוב וקצת סטט׳ ו... מנסים להרכיב מזה את כמות הנצחונות הצפויה או ראויה במקרה הזה.
בגלל זה אני מדבר על הטופ15 ועל סופרסטארים וכו׳, כדי שיהיה איזשהו מדד יחסי לתרומה.
אייטון היה סנטר רוקי שלא ממש נתן הגנה. אני לא חושב שהוא היה טופ15 בעמדה שלו. אוברה בכלל לא רלוונטי לדיון הזה.
זה משאיר את וורן. נניח לרגע שהוא כן טופ15 בעמדה שלו (כי אני מחבב אותו ואין לי כח לעשות רשימה מאולתרת של סמול פורוורדס) למרות שזה כלל לא וודאי.
בוקר הוא טופ10 בעמדה שלו.
לא ברור לי מה הציפיות מהם. שחקן טופ15 + שחקן טופ 10 אמורים להוביל קבוצה (נטולת רכז) לאן בדיוק?
19 נצחונות נשמע just about right.
הסיבה שפיניקס הסריחה כל כך את הפארקט לא הייתה כי שני השחקנים הכי טובים שלה היו טופ 10 וטופ 15 באיזה רשימה אמורפית. 2 השחקנים הכי טובים של מינסוטה היו קא"ט ו...? דריק רוז? אנדרו וויגינס? זה טופ 10 וטופ 40? ועדיין הם ניצחו כמעט כפול משחקים מפיניקס. מי צמד השחקנים הכי טובים באטלנטה ואיזה טופ הם? והם ניצחו 29 משחקים. יש לא מעט קבוצות שהציגו צמד כוכבים פחות טוב מפינקס וכולם ניצחו יותר. אין ספק שיש אשמה גם על צמד השחקנים המובילים ופיניקס מעולם לא הייתה חומר לקבוצת פלייאוף בגלל שאייטון ובוקר שחקנים לא שלמים בלשון המעט. אבל לצד זה, הגאונים בפיניקס בנו קבוצה ללא כישרון, ללא התאמה, ללא שכל. כמו שרשמת, קבוצה ללא רכז. אתה מחבב את טי.ג'יי וורן, אבל טי.ג'יי וורן הוא חור שחור שמשחק לצד דווין בוקר, שהוא חור שחור ולצד אייטון שגם הוא לא מוסר מצטיין ובאופן מפתיע הוא גם לא שחקן הגנה טוב, כמו... בוקר ואייטון. לצידם ניתן להוסיף את ג'וש ג'קסון, עוד אחד עם אינטליגנציית משחק מאד נמוכה שנתן 25 דקות למשחק. כך את בוקר ואייטון שים לצידם שחקנים מתאימים, לא כוכבים. רכז שחושב מסירה קודם כל ושומר טוב. די&3 טוב לעמדה 3, פאוור הגנתי עם יכולת ריב' גבוהה וקיבלת בכיף קבוצה של 30 ניצחונות. התקרה לא גבוהה בהרבה וכאן ניתן כבר לדבר על היכולת של בוקר ואייטון להוביל. אבל 19 ניצ'? זה הרבה יותר גדול משני הכוכבים של פיניקס.
אם מסתכלים התקפית, אז זאת קבוצה שהלכה בניגוד לטרנד של הליגה. בשליש התחתון של הליגה מבחינת כמות זריקות לשלוש, מקום אחרון מבחינת אחוז שלשות. הקבוצה שיחקה בקצב איטי ולא לקחה הרבה ריב' התקפה, כלומר לא הרבה נק' קלות. בנוסף הסאנס היו מקום 3 מהסוף מבחינת איבודים, מראה משהו על המחשבה לבנות קבוצה ללא רכז. קבוצות לא מוכשרות מספיק התקפית, יכולות לכפר על כך הגנתית וכאן פיניקס באמת נפלה. 3 מהסוף בנק' שהיא ספגה, רק מול הקאבס האומללים קבוצות קלעו באחוזים יותר גבוהים. 2 נתונים נוספים שמספרים בעיני סיפור של הגנה רעה ומהמרת הם העובדה שהסאנס ביצעו הכי הרבה עבירות למשחק והיו מקום שני בחטיפות. כמו כן פיניקס היא הקבוצה שלקחו עליה הכי הרבה ריב' התקפה. רוב הזמן הקבוצה הלכה אנדרסייזד בעמדה מספר 4 ומאחר ואייטון שחקן הגנה רע, גם אי אפשר היה לכפר על כך.
גם אם היית מחליף את אייטון ובוקר בשני שחקנים טובים יותר, נניח באטלר וקא"ט, אני לא חושב שהתוצאות היו שונות בהרבה מאד.
אני מסכים איתך שבאן.בי.איי בסופו של דבר הכוכבים מנצחים, אבל זה הרבה יותר מכך. לא מספיק לסכום את הטופ ווטאבר של שלושת הכוכבים לגלות שהסכום של קבוצה א' הוא 12, בעוד שלקבוצה ב' הסכום הוא 16 ולכן קבוצה א' תנצח. בסופו של דבר כשאתה מסתכל על קבוצות שמתחרות על דברים דומים (אליפות, המקום בפלייאוף, הטנקינג לדראפט), הבדל הכישרון הוא לא עצום (ונשים את גולדן סטייט בריאים בצד, הם האנומליה) ואז מתחילים לבוא לידי ביטוי דברים נוספים מעבר לכוכבים. לפיניקס היה סגל מסייע מזעזע ולכן אי אפשר בכלל לדבר על 2 הכוכבים וכמה הם פגומים.