סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 7:35 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 15 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' ספטמבר 24, 2019 3:02 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
לפי אמירה של ג'ורדי ברתומאו, נראה שהניתוק מהליגות המקומיות יושלם סופית בעונות הקרובות כאשר הרשיונות של וילרבאן ובאיירן יהפכו לקבועים, וכך גם עוד שלושה מקומות. זה יביא את היורוליג ל-16 קבוצות קבועות מתוך 18 כשהשתיים הנוספות יבואו מהיורוקאפ.
ההתרחבות ל-20 קבוצות כרגע לא עומדת על הפרק.

במקביל מזכ"ל פיב"א החדש אנדראס זאקליס דיבר (יחד עם עוד נושאים) על המצב מול היורוליג ונשמע מפויס יחסית לקודמיו.
"אני נוקט בגישה שונה לכל העניין הזה <יחסית למיליטנטיות היחסית של קודמיו>. יש כמובן אי הסכמות, אבל כולנו חלק ממשפחת הכדורסל, ובנקודה מסויימת כולנו צריכים לשבת לאותו שולחן, לדון בנושאים בתום לב, ולהיות מוכנים להקריב.
כפי שאמרתי לפני שבועיים וחצי בקונגרס פיבא, המטרה שלנו היא צמיחת הענף בכל העולם. וגם אם ברמה העקרונית אנחנו לא פתוחים לסגירה של ליגות או שווקים, אנחנו צריכים לעשות מה שטוב לצמיחת הענף. היורוליג זו ליגה חשובה, ובחודש הקרוב נצטרך לשמוע מה יש עמיתיי <ביורוליג> חושבים על העתיד."

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 25, 2019 12:11 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
זה נשמע כמו קבלת המציאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 25, 2019 12:46 am 
Hall of Famer

מתי הארכת שיריונים?
(בפרט לקבוצות יורוליג חלשות)

חבר שואל...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ספטמבר 25, 2019 8:04 am 
Hall of Famer

לחבר קוראים ראובן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 26, 2019 12:57 am 
Sophomore

ברגע שהיורוליג היא ליגה סגורה ועוד ליגה שעולים אליה מהיורוקאפ לא רואה איך פיבא יכולה לזרום עם זה.
מבחינתי אם אני פיבא, אני אומר ליורוליג "הפרד נא מעלי".
בואו תצמצמו ל14 קבוצות, סגורות ומסוגרות כמו במנש, ותמליצו לקבוצות לצאת מהליגות המקומיות או לכל הפחות להחזיק שני סגלים, ואנחנו נהיה חופשיים בתאריכי המשחקים בלי להתחשב בתאריכים שלכם (אולי לא באותו יום ממש משיקולי רייטינג אבל יום אחרי יום כן).
הלך המושג שריון וחזרנו להשתתפות על בסיס הישגים ושמי שמעניין אותו כדורסל אמריקנו-אירופי שילווה את היורוליג.
היורוקאפ והצ'מפיונס יתאחדו ללידת האלופות המקומית כמו בעבר הדי רחוק והסכסוך יוכל להסתיים כשכולם מרוצים.
הרמה בליגות אולי תרד אבל רוב אוהדי הכדורסל לא מתעניינים בהם רק בגלל הרמה (כי אז הם מתעניינים בעיקר בספרדית ובמנש), אלא בגלל השייכות והקירבה.
לטווח ארוך אני לא בטוח שהיורוליג ישמור על עליונות בוטה כ"כ לאורך זמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 26, 2019 11:37 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
סטגנציה כזו לטווח ארוך בוודאי לא טובה. אתה תמיד בסכנה של לפספס כוחות חדשים שעולים.
אני תמיד אומר - מה היה קורה אם הייתה סטגנציה כזו בשנות ה-90? היינו מפספסים את העלייה של הקבוצות הטורקיות. אם הייתה סטגנציה כזו בשנות ה-80 היינו מפספספים את העלייה של הקבוצות היווניות ובפרט את אריס סלוניקי של ינאקיס וגאליס. ואם הייתה סטגנציה כזו בשנות ה-70 היינו מפספסים את העלייה של אחת, מכבי תל אביב.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 26, 2019 1:07 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
ואם הייתה סטגנציה כזו בשנות ה-70 היינו מפספסים את העלייה של אחת, מכבי תל אביב.

וחבל שלא פספסנו.
ככה הרודנים מיד אליהו לא היו הורסים את הכדורסל הישראלי.
:D

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 26, 2019 2:10 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
סטגנציה כזו לטווח ארוך בוודאי לא טובה. אתה תמיד בסכנה של לפספס כוחות חדשים שעולים.
אני תמיד אומר - מה היה קורה אם הייתה סטגנציה כזו בשנות ה-90? היינו מפספסים את העלייה של הקבוצות הטורקיות. אם הייתה סטגנציה כזו בשנות ה-80 היינו מפספספים את העלייה של הקבוצות היווניות ובפרט את אריס סלוניקי של ינאקיס וגאליס. ואם הייתה סטגנציה כזו בשנות ה-70 היינו מפספסים את העלייה של אחת, מכבי תל אביב.

זאת בדיוק הנקודה. היורוליג רוקד על שתי החתונות.
מחד, הוא לא מסתמך על הישגים ובכך מסרס את הליגות (שמצד שני צריכות להתחשב בלו"ז העמוס שהוא יוצר לקבוצות ובהתאמות לחוקי הזרים וכו'), ומאידך הוא רוצה להשאיר לעצמו את הפתח להכניס עולות מהיורוקאפ.
אני אומר, או ליגה סגורה N.B.E, או ליגה על בסיס הישגים. הסלט הזה שבו יש קבוצות שההישגים לא רלוונטיים לגביהם ויש קבוצות שצריכות לעבור דרך ארוכה, הוא אבסורדי ומקומם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 26, 2019 2:11 pm 
Sophomore

אני מוכן להתפשר אפילו על ליגה סגורה עם עולות ויורדות מהיורוקאפ, אבל אל היורוקאפ עולים על בסיס הישגים, וכל קבוצה שמשחקת ביורוליג לא משתתפת בליגה (או במבנה של קבוצת בת, בלי חישובי לו"ז)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 26, 2019 2:33 pm 
Junior

יוניק כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

זאת בדיוק הנקודה. היורוליג רוקד על שתי החתונות.
מחד, הוא לא מסתמך על הישגים ובכך מסרס את הליגות (שמצד שני צריכות להתחשב בלו"ז העמוס שהוא יוצר לקבוצות ובהתאמות לחוקי הזרים וכו'), ומאידך הוא רוצה להשאיר לעצמו את הפתח להכניס עולות מהיורוקאפ.
אני אומר, או ליגה סגורה N.B.E, או ליגה על בסיס הישגים. הסלט הזה שבו יש קבוצות שההישגים לא רלוונטיים לגביהם ויש קבוצות שצריכות לעבור דרך ארוכה, הוא אבסורדי ומקומם.

זה לא העוול הגדול, העוול הגדול הוא שהקבוצות האלו אחר כך הולכות ומתחרות בליגות המקומיות מול קבוצות בעלות סיכוי אפסי להדביק את הפער מהן.
זו סיטואציה מגוחכת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 26, 2019 2:38 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:

בשנות ה-80 זה יכל לקרות כי ליוון לא היה ייצוג פרט לאריס, וגאליס ויאנאקיס כנראה שלא היו הולכים לשחק מחוץ ליוון. היום מה שיקרה הוא שתיווצר מיני-NBA באירופה, ולשם היורוליג מכוון. האם ה-NBA מפספס קבוצות בגלל סטגנציה או שקבוצות טובות מחוץ ל-NBA פשוט לא נוצרות כי כל השחקנים הטובים מתנקזים ל-NBA?

המצב היום בעיני הוא הגרוע ביותר האפשרי, כי מצד אחד זו עדיין סוג של אליפות יבשתית של אלופות המדינות השונות ומצד שני, להרבה מדינות אין בכלל ייצוג או שהייצוג לא קשור לשאלה מי לקחה אליפות. אז או שזו אליפות יבשתית והייצוג נקבע רק לפי הישגים בליגה המקומית, או שזו ליגת עילית סגורה של אירופה, ואז הליגות המקומיות הן לא יותר מליגות פיתוח עבורה, מצב הביניים שקיים היום הוא גרוע מאוד ואני מניח שהעתיד יילך לכיוון של ליגה סגורה לגמרי סטייל NBA.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 26, 2019 5:40 pm 
Junior

יוניק כתב:
ברגע שהיורוליג היא ליגה סגורה ועוד ליגה שעולים אליה מהיורוקאפ לא רואה איך פיבא יכולה לזרום עם זה.
מבחינתי אם אני פיבא, אני אומר ליורוליג "הפרד נא מעלי".
בואו תצמצמו ל14 קבוצות, סגורות ומסוגרות כמו במנש, ותמליצו לקבוצות לצאת מהליגות המקומיות או לכל הפחות להחזיק שני סגלים, ואנחנו נהיה חופשיים בתאריכי המשחקים בלי להתחשב בתאריכים שלכם (אולי לא באותו יום ממש משיקולי רייטינג אבל יום אחרי יום כן).
הלך המושג שריון וחזרנו להשתתפות על בסיס הישגים ושמי שמעניין אותו כדורסל אמריקנו-אירופי שילווה את היורוליג.
היורוקאפ והצ'מפיונס יתאחדו ללידת האלופות המקומית כמו בעבר הדי רחוק והסכסוך יוכל להסתיים כשכולם מרוצים.
הרמה בליגות אולי תרד אבל רוב אוהדי הכדורסל לא מתעניינים בהם רק בגלל הרמה (כי אז הם מתעניינים בעיקר בספרדית ובמנש), אלא בגלל השייכות והקירבה.
לטווח ארוך אני לא בטוח שהיורוליג ישמור על עליונות בוטה כ"כ לאורך זמן.

אם היורוליג יחליט לירות לעצמו ברגל ללא שום סיבה ויקבל מתווה כמו שאתה מתאר, אז כן, אתה כנראה צודק וזה ידפוק אותם מספיק חזק בשביל שהם לא יוכלו לשמור על עליונות לאורך זמן. השאלה היא רק מה הוא מנוף הלחץ שלך אם אתה פיבא (ולא, זה ממש לא הסכם שמסתיים "כשכולם מרוצים". למה היורוליג צריך להיות מרוצה לאבד את היורוקאפ או לסנדל את עצמו ל-14 קבוצות? לפיבא אין היום שום מנוף לחץ משמעותי, ואתה פשוט מציע שהיורוליג למרות זאת יוותר מרצונו על הדברים האלה?)

5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' ספטמבר 26, 2019 8:46 pm 
Sophomore

לצערי יש מצב גדול שאתה צודק.
אני יוצא מתוך הנחה שהיורוליג מעוניין לפתור את הבלאגן העכשוי, להסדיר את היחסים שלו עם פיב"א ומוכן לשלם מחיר מסויים ולקחת סיכון למען זה. אבל יתכן שאני טועה.
הרי אי אפשר להגיע לאחדות בלי לוותר או להתגמש...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 27, 2019 2:22 pm 
Sophomore

אבל מעבריות יכולה להיות גם במימד אחר... אם למשל יאפשרו העברת פרנז'ייז כמו ב-NBA אז יוכל לבוא איזה אורי אלון (או כל אוליגרך רוסי), לקנות קבוצת יורוליג שבצרות כלכליות, לשנות את שמה ולהעביר אותה למדינה שבה הוא רצה להקים קבוצת יורוליג.. בעצם הרישיון יורוליג יהיה כמו מספר ירוק במוניות שבעצמו שווה לא מעט כסף..

ואם כל האירוניות תהיה, אם יבוא איזה אורי אלון ויקנה את מכבי (כשהבעלים הנוכחיים יתייאשו או ישתעממו מהצעצוע), ופשוט יעשה בה כמה "שינויים מיתוגיים קטנים" - ישנה את צבע החולצה לאדום, יעביר את האולם הביתי לארנה וישנה את השם להפועל ירושלים :) מעניין אם במצב כזה נוכל לטעון שבמאזן שלנו 5 גביעי אירופה וגם גביע יול"ב...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ספטמבר 27, 2019 3:28 pm 
מנהל פורום

גמליאל כתב:
ואם כל האירוניות תהיה, אם יבוא איזה אורי אלון ויקנה את מכבי (כשהבעלים הנוכחיים יתייאשו או ישתעממו מהצעצוע), ופשוט יעשה בה כמה "שינויים מיתוגיים קטנים" - ישנה את צבע החולצה לאדום, יעביר את האולם הביתי לארנה וישנה את השם להפועל ירושלים :) מעניין אם במצב כזה נוכל לטעון שבמאזן שלנו 5 גביעי אירופה וגם גביע יול"ב...

אבל השם הפועל ירושלים כבר תפוס
הוא יכול ללכת על השם הפועל קטמון ירושלים. עדיין פנוי...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 15 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 20 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה